Защо не мога да задържа човек до себе си? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121127)
 Любов и изневяра (29689)
 Секс и интимност (14355)
 Тинейджърски (21889)
 Семейство (6467)
 Здраве (9593)
 Спорт и красота (4697)
 На работното място (3175)
 Образование (7300)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18506)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Защо не мога да задържа човек до себе си?
преди: 6 години, 7 месеца, прочетена 3189 пъти
Здравейте хора, със сигурност мнозина от вас са се питали същото... Очаквам да публикувате историята ми и да станем свидетели на мъжките коментари :)


Момиче на 19 години съм, нямам прекалено голямо самочувствие, но все пак харесвам външния си вид. Възпитавана съм от страхотни родители и умея да общувам с хората. Относно момчетата съм грижовна, не съм ревнива, интересувам се от тяхните хобита... абе с няколко думи - възприемам се като момиче, в което е възможно момче да се влюби.

Ами кажете ми де, как е възможно с всяко едно момче, с ВСЯКО да ми се случва едно и също... стана ми ясно, че проблемът явно е в мен, но не мога да го открия.

Има няколко варианта на един и същи финал:

1. Илизаме веднъж и повече не ми пише, защото явно не ме е харесал.
2. Излизаме мнооого пъти и той има огромен интерес но накрая просто се отказва.
3. Излизаме, целува ме, ставаме си близки, споделяме свои хубави моменти, и когато стане въпрос за някаква връзка ( не е нужно да се говори непременно за сериозна от началото) и отново бяга...

Една единствена връзка имах, и тя продължи само 2 месеца и то защото отново момчето се отказа. Това, което ме отчая е, че той си беше малко странен ии момичетата не го харесваха като цяло, та даже той ме отряза... нямам думи

Не е като да не съм срещала точния, абе да ви кажа, преди година срещнах най-интелигентния човек... Разбирахме се прекрасно и нкакрая нито сме се карали нито нищо... Просто сега ме вижда и ме подминава.

Какво се случва.... Къде е проблемът? Най-малкото сме устроени така, че дори някой да ни харесва само на външен вид, пак тръгват от някъде нещата...

А аз определено имам много какво да дам на едно момче и се опитвам да го покажа.

Не знам, проблема е че имам разстояние между зъбите ли? или някакъв друг дефект...

А в държанито какво пък може да ми има...

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 7 месеца
hash: 6e8b6e38cd
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Малко ще е труден съвет по тази оскъдна информация. По принцип обаче такива проблеми като теб имат жените, които твърде бързо имат големи очаквания към мъжете и са задушаващи.
В смисъл трябва да помислиш ти като се срещаш с мъж дали не си прекалено фиксирана във връзката си и дали продължаваш да имаш свой си живот. Мъжете не търсят връзка по принцип, обвързване. Те искат добро прекарване, секс с хубаво момиче и имат нужда от повече време, за да признаят чувствата си и да се обвържат, но в началото ако надушат, че имат „лепка“ насреща си, бягат.
Препоръчвам ти да прочетеш книгите на Шери Аргов
„Защо мъжете си падат по кучки“ и „Защо мъжете се женят за кучки“ - писани са за жени и момичета като теб. На мен много ми помогнаха и сега съм щастливо омъжена за мъж, който не искаше нищо от мен освен малко неангажиращ секс в началото и не ми се обаждаше със седмици. След като прочетох книгите и приложих разни „трикове“ се промени коренно отношението му към мен и имах 16 пропуснати повиквания един ден!
“Мъжете си падат по кучки” е за всяка жена, която се е чувствала неловко, че е изглеждала прекалено зависима от мъж. За всяка жена, ухажвана от мъж, който е губел интерес към нея в секундата, в която е получавал вниманието й. За всяка жена, пренебрегвана от мъж. За всяка жена, която е била прекалено добра и по този начин е съсипвала интимния си живот. Но и за всяка жена, която е в състояние да промени това положение като осъзнае и приложи принципите на Шери в своите взаимоотношения с мъжете. Ето някои от тях:
Жените, заради които мъжете прескачат огради, не винаги са изключителни. Най-често това са жени, на които не им пука особено.
Най-значимата разлика между кучката и доброто момиче е страхът. Кучката демонстрира, че не се страхува да живее и без мъжа до нея.
Той трябва да знае, че вие искате да бъдете с него, а не че имате нужда да бъдете с него. Само тогава ще ви възприема като равностоен партньор.
Преди секс мъжът не мисли трезво, а жената мисли по-трезво. След секс нещата се обръщат. Мъжът започва да мисли трезво, а жената си губи разсъдъка.
Когато жената се сравнява с друга жена, тя се унижава.
В мига, в който жената започне да полага свръх усилия, за да се впише в критериите на мъжа, тя понижава собствените си стандарти за връзката.
Ако установите, че влагате прекалено много, връзката най-вероятно не е добра за вас. Щастливата връзка протича без усилие.
Без значение е колко привлекателна е жената, защото красотата сама по себе си няма да спечели уважението на мъжа. Външният вид може да го привлече, но вашата независимост ще го задържи.
Промените ли установените практики, вашето отсъствие понякога ще го накара да ви търси. Мъжете не реагират на думи. Те реагират на липса на думи.
Мъжът си мисли, че е спечелил – т. е. завладял – една жена, когато тя започне да “яде от шепата му”. В този момент той започва да се отегчава.
Най-привлекателното качество у една жена е достойнството й.

УСПЕХ

 
  ...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: b62899ebc8
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Едва на 19 си има време, може би си срещала такива, които не искат връзка. Бъди себе си, нека мъжът те търси...

 
  ...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: c7de60702e
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   Ами тя (номер 1) е изчерпала темата - няма нещо в коментара и, с което да не се съглася.
Не съм чел препоръчаните книги, но вероятно там са написани много умни неща, които не е необходимо да откриваш сама.
Пази се, малка си още, рано е да се хващаш като удавник за сламка за всеки един, който ти е обърнал внимание!
Прочети малко книги или поне чети толкова, колкото време отделяш за Фейсбук, прическа и грим! Гледай романтични филми, но не вярвай на всичко видяно там! Дай си малко време, не превръщай идеята да имаш гадже във фикс, това че някоя приятелка ги менка като носни кърпи, а друга вече се е задомила и има дете не означава нищо - всеки живот е уникален и важното е ти да си подредиш нещата, така както ти харесва на теб, а не според чуждите очаквания.
За скромните си 19 си натрупала вече достатъчно много опит с излизания, целувки, близост - използвай опита си, не споменавай думата връзка, научи си цената!

 
  ... горе^
преди: 6 години, 7 месеца
hash: 294bc33bfa
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   До 1!
Виждам, че си използвала доста цитати от една от книгите, която спомена.... наистина са много хубави книгите и ги препоръчвам на всяка жена и не само... изобщо за хората!

 
  ...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: f0b42784c4
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

5.   Книгите „Защо мъжете си падат по кучки“ и „Защо мъжете се женят за кучки“ са пълни глупости на търкалета. Чел съм няколко страници от тях в един сайт и като мъж ти казвам, че по-голямата част от съдържанието е меко казано доста далеч от истината. Разбира се има неща, които са верни, но са просто много малка част.
Тези книги ми напомнят на материалите, които различни "гурута" пишат за мъжете как да си легнат по-бързо с някоя жена, които разбира се, ако търсиш пълноценна връзка, са пълни глупости.

Единствената книга, която досега съм чел и ми е помогнала във връзките, е тази:
http://cdn.media.freedomainradio.com/feed/books/RTR/Real_Time_Relationships_by_Stefan_Molyneux_PDF.pdf

Книгата е полезна за всеки, който наистина иска да има дълга и искрена връзка с някого.

 
  ...


...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: 78e99d2e20
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   Може би някой преди мен го е споменал, виждам, че има 4 чакащи публикуване отговара, но.... девойко, за какво ти е "сериозна" връзка на 19 години? И какво влагаш всъщност в понятието връзка? Някой, за когото да се омъжиш? Някой, с когото да обикаляте дискотеките? Някой, с когото да си пишете по цял ден глупости във фейсбук? Някой, който да те изпраща вечер? Ами имай ги! Докато срещнеш онзи, с когото ще създадете семейство, ако това е целта, обикаляй с един заведенията, с друг си чатете, с трети се прибирайте заедно, с четвърти прави секс, с пети катерете връх Мусала, с шести ходете по концерти, със седми разговаряйте за философия... И така нататък. Колкото повече приятели има човек, толкова по-богат е животът му. Не е задължително с всеки от тях да поддържаш интимни отношения. От друга страна напълно съм съгласна с №1, защото и аз преди години съм правила такива грешки - след първата среща и край! - това е мъжът на живота ми! Как да не избяга горкото момче? ! Не твърдя, че ти правиш това, само споменавам, че е лоша практика. Доказателство на тази теза е, че мъже, по които бях луда навремето и ги преследвах с нестихващ ентусиазъм, а те бягаха, на свой ред си загубиха ума по мен СЛЕД като се омъжих. Никакви шансове нямат естествено, но това ми казва много неща за мъжката природа. Т. е. станах привлекателна за тях, когато нищо не ми зависи от вниманието им и всъщност абсолютно не ме интересуват мераците им. Така че мой съвет, авторке, е просто да го удариш през просото - колкото повече, толкова повече, е казал Мечо Пух. И какво като не се обади джентълменът? Ми да върви на майната си! Излизаш с друг и толкава.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 7 месеца
hash: 6e8b6e38cd
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   n. 5, (мъж), ти не си чел книгите и съжалявам, но се надявам да не си във връзка с мъж, за да можеш да ги прецениш.
Книгите са писани ОТ ЖЕНА-психолог КЪМ ЖЕНИ, не към мъже!
Определено на мъжете тези книги не се харесват, защото не става дума как да пуснат жените на мъжете по-бързо, а обратното - как да не се оставяш на мъжа и как да го манипулираш така, че в крайна сметка да ти даде това, което една ЖЕНА търси във връзката - постоянство, сигурност, стабилна връзка, внимание, уважение.
За мен книгите преработиха. Имам вече 14 годишна стабилна и щастлива връзка, прерастнала в брак. Разбира се, чела съм много повече литаратура - всичко от Фройд (в оригинал на немски и английски), на неговата последователка Долто, която е писала много за мъжката и женска сексуалност и за възпитанието на децата, също от школата на Юнг.
Книгата, която ти препоръчваш също е ОК и най-вероятно ще я прочета като намеря време.
Няма една истина. Човек трябва да прочете много неща, за да намери за себе си, своята връзка и ситуация някакво решение.
За проблема на Авторката обаче точно книгите, които съм препоръчала са много добри.
Чрез тях ще се научи да не се разтваря в една връзка, да бъде себе си във връзката с мъж и да - да манипулира мъжа така, че да го задържи и да му е интересно и да накара мъжа да ходи след нея, не обратното.

 
  ...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: 3e0ac85c48
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Много ми е интересно дали един и същи човек непрестанно рекламира книгата "Мъжете си падат по кучки". Не знам за авторката, но аз се мотивирам да я прочета с цел да си изградя адекватно мнение и да разбера дали вътре има само съвети за некоректно отношение, или нещо смислено и градивно. Не харесвам и личните размишления на Фройд.

Авторке, ако искаш чети книги за взаимоотношения и помощ, а ако искаш седни и помисли сериозно. Първо, млада си и изобщо нямаш причина да се впрягаш излишно в краткотрайни връзки. Второ дръж се към хората така, както искаш те да се държат с теб. Без манипулации, мрънкане, вайкане, оправдания, задушаване и други такива. Момчетата не са чак толкова сложна материя, че да премисляш цвета на ноктите си по три пъти преди излизане, нито пък са толкова взискателни, че да ти пука, че си казала някоя глупост. Общувай с другия пол напълно нормално, просто избягвай мрънкане за неща, които не ги интересуват. В смисъл, че ти може и да не забележиш, ако момчето ти си е сменило тасовете или пък, ако колата му вози по-леко от преди, така че и той може да не забележи, ако си смениш формата на ноктите или ако днес си с нов цвят сенки... говори по теми, които са интересни и на двама ви и се опитвай да си възможно най-възприемчива към мнението му. Не се хващай като удавник за сламка, гледай да имаш твои си хобита и задължения и не прекарвай всяка свободна секунда в размисли по него. Наистина мъжете са много по-праволинейни от нас... обикновено си изграждат мнение, следват си тяхна схема и изобщо не им дреме, не се вкарват във филми и си живеят живота. Прави това.

 
  ...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: f0b42784c4
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

9.   №5 съм.

Много добре разбирам, че тези книги са писани от жена психолог към жени. Радвам се, че са били полезни на №7, но МАНИПУЛАЦИЯТА НЕ РЕШАВА ПРОБЛЕМА.
Всякакви материали за манипулиране на противоположния пол в крайна сметка се провалят.
Ако човек наистина иска да изгради щастлива, дълга и пълноценна връзка с някого, единственият начин е чрез ИСКРЕНОСТТА.
Преди някой да каже "Искреността плаши хората", ще ви попитам дали наистина искате да манипулирате партньорите си и вечно да носите "маска" пред тях.

Също така ще посъветвам авторката да изгледа това видео, преди да реши да има много сексуални контакти.
https://www. youtube. com/watch? v=um3EmS9DKsI

 
  ... горе^
преди: 6 години, 7 месеца
hash: 6e8b6e38cd
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   н 9, прочети книгите първо. Не става толкова дума за манипулация на мъжа, а по-скоро промяна на жената, така че да е по-самостоятелна и интересна и да не товари мъжа във връзката. Книгите са бест селъри вече 20 години не само у нас, а и в другите развити държави и нямат нужда от реклама. У нас са популярни и на пазара от 7 години някъде и са били винаги бестселъри и ги има междувременно безплатно в интернет ако се порови човек, но покупката си заслужава, защото можеш да подчертаваш и да си изкарваш пасажи от книгата. Аз дълго препрочитах книгите, но направих грешката да ги дам на приятелка за четене и, разбира се, не ми ги върнаха.
Причината и необходимостта от тези книги е, че незвисимо от културата, много жени има, които правят грешката да се разтворят във връзката с мъж и да разчитат на мъжа за собственото си щастие.
Искренността е едно, но съвсем друго е да задържиш мъж до себе си. Мъжете имате съвсем друга представа за връзка, поне в началото. Плашите се от обвързване, от перспектива за брак и семейство. Просто имате нужда от повече време, за да се решите на тези неща с една жена. Освен това мъжът обикновено не се разтваря във връзката, а запазва и приятелствата си, не занемарява хобита, работата и кариерата си и връзката с жената му е просто допълнително щастие, но не очакват повечето мъже от жените да ги направят щастливи и едва ли целият живот да се върти около тях.
При жените не е така. Много жени като са във връзка с мъж занемаряват всичко останало и задушават партньора си. След това задушават децата си с внимание и „любов“, а всъщност зад това се крие една комплексирана, самотна жена.
Когато жената умее да се прави сама щастлива, тя може да направи и мъж щастлив. Не е необходимо да се отказваме от живота си заради мъж и да очакваме той да го стори заради нас. Затова книгите са добри. Всъщност са насочени към това как жената да се промени така, че мъжете да искат да бъдат с нея и сами да ѝ обръщат внимание, вместо да ги гониш и преследваш, тормозиш.
Също много жени се преструват и нагласят в началото на връзката си, дори симулират оргазми (90% от жените са симулирали оргазми според проучване на Космополитън), също МНОГО ТЪЖНО, но има жени, които забременяват нарочно без мъжа да желае това в отчаянието си. Напълно съм съгласна, че искреността е много важна в една връзка, но искрена не може да бъде жена, която е в непрекъснат страх да загуби мъжа до себе си.
Всъщност тези книги не са срещу мъжете, а по-скоро са насочени към жените, които се напасват и нагласят за да спечелят един мъж и пак го губят накрая, точно като Авторката. Ако един мъж си беше отишъл, ОК, но всички мъже в живота ѝ си тръгнват и бягат от нея и очевидно пробелмът е в нея, не в мъжете.

"Това, което съм е напълно достатъчно! Вземи ме или хващай пътя!"
из Мъжете си падат по кучки от Шери Аргов

 
  ...

...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: 34a62ce921
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

11.   Скучна си

 
  ...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: 6e8b6e38cd
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Още малко от книгите за момичетата тук (моля, момчета, посетете някой сайт за коли и не си губете времето тук! - това е женска тема, това е кокошарник без нужда от петел)

Дълбоко в себе си мъжете искат да бъдат рицари. Те искат жена, която да обожават и за която да правят всичко. Точно както инстинктът на жената е да доставя удоволствие, инстинктът на мъжа е да преследва. Той иска да го възприемате като тъмен, очарователен и мистериозен, тип Джеймс Дийн в “Бунтовник без кауза”. Всеки мъж има нужда да усеща, че ви заслепява с вълшебствата си и че вие сте омагьосана от него. Момент обаче… не се омагьосвайте твърде бързо. Той иска да ви спечели… малко по малко.

Мъжете са любопитни. Те искат да знаят, че зад фасадата има повече, отколкото се вижда с просто око.

Манди е пример за жена, която се опитала да ускори целия процес. Брандън поискал да я изведе на вечеря на втората им среща, но тя настояла да сготви. Когато пристигнал, той заварил петзвездно посрещане. Тя сервирала гъши дроб, при това от най-добро качество. Когато той посегнал към солта, тя започнала да се извинява: “Обикновено се справям по-добре. ” Всичко това ясно показва, че Манди се старае твърде много… и се оставя да бъде спечелена твърде бързо.

Ето и версията на Брандън: “След гъшия дроб ми стана ясно, че ще извадя късмет тази вечер. Разбрах и че тя иска пръстен на ръката си. Ако ми беше подхвърлила сандвич или някоя разкисната пържола, това щеше да значи, че все още не съм се доказал. Когато не съм съвсем сигурен колко точно й харесвам, за мен тя се превръща в предизвикателство. ”

Ако му позволите да усети, че не сте сигурна дали можете да го спечелите, той ще разбере, че ви притежава. А случи ли се това, шансовете да предизвикате у него онова мощно привличане, което ще го накара да се ожени за вас, са доста скромни. Щом веднъж е станало ясно, че сте му вързана на 100%, вие преставате да бъдете привлекателна
Започвайки нова връзка, мъжът е като момченце, на което са подарили нов пъзел. Ако при отварянето на кутията той вече е подреден, се губи цялото забавление и вълнение. Но ако момченцето трябва да мисли, да си представя, да съставя стратегии и да подреди всички парченца едно до друго правилно, умът му е стимулиран, а то е зачервено от удоволствие.

Когато става въпрос за задържане на мъжкото внимание във връзката, най-успешната стратегия е да се държите така, сякаш го харесвате, но не се интересувате особено дали ще сте заедно. Целта не е да сте дистанцирани, а да сте естествени. Колкото по-спокойно се държите, толкова по-бързо ще хлътне той. Под “спокойно” имам предвид да се радвате да го видите, но да не се държите като негова сериозна приятелка. Ако успеете да го направите, той сам ще смъкне гарда си и ще започне да ви преследва.

Причината за тази реакция е, че мъжете са програмирани да защитават свободата си. Още от самото начало мъжът тръгва с подозрението, че вие искате да се омъжите за него. Така че в секундата, в която започнете да говорите за връзка, да пускате намеци за брак или да показвате, че се стремите към сериозно обвързване, той ще започне борба за свободата си. Щом произнесете думичките “моногамия”, “деца” или “брак”, той ще започне да издига стена около себе си. В неговото въображение всяка жена търси “дивеч”, който да преследва, улови и държи в доживотен плен.

От друга страна, ако вие сте настоятелна, той ще премине в положение на изчакване, т. е. ще създава илюзия за движение, но всъщност нищо не се променя. Представете си самолет, който прави маневри по пистата, но така и не отлита. Именно така се държат много мъже във връзките си. Те създават впечатлението за известен прогрес, но всъщност всичко е замръзнало и неподвижно. Начинът да се справите с тази техника е да не показвате, че искате “сериозна връзка”, внимателно да наблюдавате неговите действия и да пренебрегнете думите му.

И понеже това е изключително важно, нека да обобщим динамиката в една типична връзка, така че да разпознаете клопката, преди да сте попаднали в нея.

ЗАЩО МЪЖЕТЕ СЕ ПЛАШАТ ТОЛКОВА ОТ ВРЪЗКА?

Най-напред той среща жена, която наистина му харесва. Нейното независимо и леко неуловимо излъчване оставя у него важно първо впечатление: “Тя няма нужда от мен. Харесва ме заради самия мен. Иска ми се да я опозная по-добре. ”

Дотук добре. Ако тя започне да подпитва за “намеренията” му или за “бъдещето”, той казва: “Нека да се опознаем по-добре и да видим докъде ще стигнем” или “Да не избързваме с тези неща. ”

Жените често възприемат такъв тип отговори като отхвърляне и започват да настояват: “Накъде сме тръгнали? ”, “Как виждаш бъдещето си? ”, “Къде е моето място в него? ”

(Да натиснем сега “пауза”-та. ) Ето защо не получавате отговора, който ви се иска. Ако той следва собствения си часовник, връзката и особено сериозната връзка ще излезе на дневен ред след три до шест месеца. Повечето жени не чакат толкова дълго. Те поставят тези въпроси след две до четири седмици. Мъжът иска да се чувства желан заради самия себе си, а знае, че не е възможно да го опознаете за толкова кратко време. Това няма нищо общо с “излиза с други” или “фобия от обвързване”. Той просто иска да е сигурен, че желаете именно него с всичките му уникални качества, че ви е спечелил със своя неповторим чар и че не бихте се държали по същия начин с всеки друг, склонен да ви вземе. Това е най-важната причина, поради която мъжете се дърпат. И ето защо вие трябва да изглеждате така, сякаш все още не можете да вземете решение. Той иска да го опознаете напълно, защото вие сте умна и не бихте се задоволили с нещо, различно от най-доброто. Ако бързате твърде много, той ще си помисли: “Тя е несигурна и иска да запълни празнотата в живота си. Не може да живее сама”, “Просто попълвам свободната позиция. Нужен съм й, за да осъществи фантазиите си”, “Нейното внимание и желанието є за обвързване нямат нищо общо с мен. ”

И именно оттук започва отлагането:

“Имам нужда от пространство. ”

“Много съм зает на работата. Докато това продължава, не мога да се обвържа. ”

“Няма нищо общо с теб. Проблемът е в мен. Паднах от колелото си, когато бях в трети клас и неразрешените проблеми от детството ми ми пречат да се обвържа. Психоаналитикът ми казва, че прекалената интимност е вредна за емоционалната ми стабилност. ”

“Просто не съм готов… точно сега. Но в рамките на шест до девет месеца може би ще се почувствам по различен начин. През това време може да се наложи да бъда убеден малко по-сериозно, за предпочитане без дрехи (разкопчаване на цип). Точно така… о… да… това е много приятно. Не спирай…”

Всеки път, когато лобирате за позиция в живота му или го пришпорвате, мъжът ще се дърпа. И това важи както за периода от три месеца, така и за периода от три години. На всеки от тези интервали вие трябва да му внушавате, че развитието на връзката е негова идея. Мъжете са ловци. Те имат нужда да ви преследват… докато не ги хванете вие.

Шон и Тереза са пример какво се случва през първите шест до девет месеца. Те излизали сериозно в продължение на почти година. Той имал предишен брак. Бившата му съпруга щяла да се омъжва отново и да напусне неговия дом в Бел Еър. Шон споделил с Тереза, че е страшно развълнуван от възможността отново да се нанесе в красивата си къща. Същата неделя той я завел да я види отвън. Още докато минавали покрай нея, Тереза изтърсила: “Когато се нанесеш, ще мога да се преместя да живея при теб! ” До този момент Шон си мислел точно това, но когато предложението излязло от нея, той усетил, че мислите му се насочили в противоположната посока. Според него предложението е трябвало да дойде от него, не от нея.

От какво тайничко се страхуват мъжете?
(според признанията на реални мъже)

1. Мъжете се страхуват от това да не се насадят на погрешната жена, особено ако тя ги прави нещастни. Опасяват се да не попаднат на жена, която им натяква като майка им и скоро започва да изглежда като баба им. Не ме разбирайте погрешно, мъжете не се страхуват от една-две бръчки. Те се страхуват, че жената ще се преобрази до неузнаваемост и ще заприлича на някого, с когото те никога не биха си легнали.

2. Мъжете се страхуват от състезание с вашия приятел на батерии. Мъжът иска да вярва, че неговата “вълшебна пръчица” ви е напълно достатъчна. Затова ако използвате вибратора си пред него и той свършва работата по-добре и по-бързо, мъжът постепенно ще загуби желание за секс. За него това е състезание, което няма как да спечели.

3. Ние не искаме да проявяваме слабост. Ако съм имал изключително гаден ден, може би няма да искам да говоря с партньорката си за това. Може дори да я отбягвам, за да си го изкарам на нея. Искам да съм силен в очите на любимата ми жена.

4. Мъжете се притесняват, когато жена кара колата им. Те вярват, че повечето жени не ценят техниката. Колата на мъжа е неговата гордост и радост. Тя никога не го изоставя. Жената дори не забелязва как одрасква вратата. Ако мъжът наистина обича една жена обаче, той ще є позволи да кара колата му. От време на време. Като жест на добра воля. Това означава, че є има доверие и я цени повече, отколкото колата.

5. Мъжете се страхуват да не се сринат емоционално, без да могат да се вземат в ръце отново. Ето защо обичат да се събират с други мъже около лагерния огън. След няколко бири с приятели проблемите като че ли избледняват. Поради тази причина мъжете не се виждат излегнати на кушетката на психоаналитик, който им подава кутия с носни кърпички.

6. Най-големият страх на мъжа е, че жена му ще му изневери. При повечето мъже този страх се засилва след раждането на децата. Минават ни всякакви мисли през главата. Всеки мъж знае, че ако това се случи, ще трябва да постави на везните емоционалното благополучие на децата си, от една страна, а от друга – своето собствено. Дилема, която може да ти съсипе живота.

7. Много ме плаши мисълта да имам тъпи деца. Ето защо не мога да се оженя за жена с празен поглед, лишен от онази искрица. Знаете за какъв тип жени говоря – когато се чудите дали кръвосмешението в този род не е било нещо нормално.

8. Мъжете искат жената да изглежда перфектно, но се притесняват да не се изисква същото и от тях. Те не биха се справили с подобна ситуация, особено ако са луди по жената и тя ги постави под лупа. Ако жената каже: “Хей, имаш коремче, вече не ме привличаш толкова”, мъжът веднага ще запраши към фитнеса.

9. Мъжете се страхуват да не ги направят на глупаци или да не се възползват от тях. Никой мъж не иска да се превръща в шаран. Ако се почувства така, неговото негодувание ще расте, докато в един момент няма да е в състояние да се довери на която и да било жена.

10. Мъжете се страхуват от развод, защото в съда жените почти винаги печелят. Ако имате и деца, положителният изход за жената е сигурен.

Натискът на обществото върху мъжете да бъдат винаги силни и да не показват емоции оказва влияние и върху връзките им. Запомнете, мъжете имат същите чувства като нас, само начинът им на изразяване е различен. Няма значение, че понякога се държат така, сякаш са лишени от емоции, те също са уязвими. Те също могат да бъдат смачкани и имат нужда да бъдат оценени, но няма да споделят, ако се почувстват уязвими. Ако нещо мъчи един мъж, той ще каже: “О, няма проблем”, дори сърцето му да се къса.

Из Защо мъжете се женят за кучки?
Шери Аргов

п.п
В моята собствена връзка се стигна до там, че мъжът спря да ме търси редовно, спря да ми се обажда и почна да наминава вечер само за секс и то рядко. Той знаеше, че всяка вечер съм си у дома и дори не си правеше труда да се обажда предварително, а аз бях почнала да се държа като негова гейша два ли не - готвех му, масажирах уморените му крака, пусках любимия му спортен канал предварително. В един момент просто загуби интерес и спря да се обажда и да наминава 2 седици и да ми вдига телефона. Прочетох книгите и се промених. Намерих си допълнителна работа вечер, събота ходех на фитнес и на курсове по език, а в неделя посещавах една църква и дори почнах да пея в хора, а след църквата се събирахме по-младите хора и ходехме на разходки, музеи. Редновно телефонът ми беше изключен - и във фитнеса, и в църквата телефон не се допускаше и редовно забравях да го включа. В един момент съвсем неочаквано същият този мъж, който не се интересуваше от мен до скоро и едва ли не ме беше зарязал почна да се обажда по 10 и нагоре пъти на ден и започна да ме ревнува и преследва като питбул. Не ми вярваше, че ходя на църква (кой ходи на църква в днешно време) и веднъж цъфна сам в църквата да ме проверява, а след това форсираше колата си пред кафето, където се бяхме събрали. Записа се на фитнеса, в който ходих и започна да се обажда редовно и преди да се видим, защото вече не беше сигурно дали вечер ще съм си у дома. Също започна да ме кани на вечери навън, след като спрях да му готвя и намери масажно студио, където ходихме двамата вече на масажи. Заведе ме на кратка почивка дори с разни СПА процедури и изобщо беше като нов човек, а след 1-2 години ми предложи да живея при него „временно“, после и брак!
Говоря за мъж със страшен страх от обвързване заради предишни несполучливи връзки, развод и страшен страх от обвързване. Направихме не една, а две сватби - граждански брак и огромна църковна сватба... мъж, който твърдеше, че никога няма да се ожени вече и не иска деца и семейство!

 
  ... горе^
преди: 6 години, 7 месеца
hash: c1a3eba248
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   До номер 1. И аз съм чела същите книги, но не ми се получава. Може ли да споделиш какви тактики си прилагала. на мен не ми се иска да се правя на човек, какъвто не съм.

 
  ...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: 6e8b6e38cd
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

14.   н 13, прочети отново книгите сякаш четеш учебник, изкарай си цитати, които да четеш като чакаш на опашка или пътуваш в градски транспорт
В моята собствена връзка се стигна до там, че мъжът спря да ме търси редовно, спря да ми се обажда и почна да наминава вечер само за секс и то рядко. Той знаеше, че всяка вечер съм си у дома и дори не си правеше труда да се обажда предварително, а аз бях почнала да се държа като негова гейша два ли не - готвех му, масажирах уморените му крака, пусках любимия му спортен канал предварително. В един момент просто загуби интерес и спря да се обажда и да наминава 2 седици и да ми вдига телефона. Прочетох книгите и се промених. Намерих си допълнителна работа вечер, събота ходех на фитнес и на курсове по език, а в неделя посещавах една църква и дори почнах да пея в хора, а след църквата се събирахме по-младите хора и ходехме на разходки, музеи. Редновно телефонът ми беше изключен - и във фитнеса, и в църквата телефон не се допускаше и редовно забравях да го включа. В един момент съвсем неочаквано същият този мъж, който не се интересуваше от мен до скоро и едва ли не ме беше зарязал почна да се обажда по 10 и нагоре пъти на ден и започна да ме ревнува и преследва като питбул. Не ми вярваше, че ходя на църква (кой ходи на църква в днешно време) и веднъж цъфна сам в църквата да ме проверява, а след това форсираше колата си пред кафето, където се бяхме събрали. Записа се на фитнеса, в който ходих и започна да се обажда редовно и преди да се видим, защото вече не беше сигурно дали вечер ще съм си у дома. Също започна да ме кани на вечери навън, след като спрях да му готвя и намери масажно студио, където ходихме двамата вече на масажи. Заведе ме на кратка почивка дори с разни СПА процедури и изобщо беше като нов човек, а след 1-2 години ми предложи да живея при него „временно“, после и брак!
Говоря за мъж със страшен страх от обвързване заради предишни несполучливи връзки, развод и страшен страх от обвързване. Направихме не една, а две сватби - граждански брак и огромна църковна сватба... мъж, който твърдеше, че никога няма да се ожени вече и не иска деца и семейство!



най-успешната стратегия е да се държите така, сякаш го харесвате, но не се интересувате особено дали ще сте заедно.
За мен специално това беше най-важното от книгите!!!


Тоест спрях да съм винаги на разположение и действително имах ангажименти, заради които не можех да се виждам с него, имах интереси, приятели, хобита, работа
След като видя, че очевидно имам доста интересен живот навън и съм винаги в добро настроение, мъжът реши изведнъж, че иска да бъде част от живота ми и иска повече от мен.
Когато видя, че не винаги вдигам телефона, не винаги му пиша веднага обратно, изведнъж започна и да ревнува, да се притеснява да не би да ми е по-добре без него и да се СТАРАЕ, докато преди само гледаше да взима.
До ден днешен никога не му се обаждам и не му пиша под мотото „Къде си, с кого си, кога ще се прибереш“.
Ако отново забележа, че се връща към старото си поведение, просто има изгорели пуканки за вечеря :)
Наскоро се пробва да ме дразни с това, че имал някаква нова еди каква си колежка. Аз му казах просто „Чудесно, покани я на вечеря“ и темата приключи ;)

 
  ...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: 294bc33bfa
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   От прочетените коментари виждам, че този тип книги не са за всеки и някои просто ги четът, но без разбиране или не искат да се правят на такива.... е как да стане тогава.... явно за някои книгите са просто книги без вникване!

 
  ... горе^

...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: 87a6032ef4
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

16.   Номер 1 пише все умни неща, но нека не забравяме, че в живота няма универсална рецепта!
Сайтът е много добър с това, че всеки може да сподели, а от там другите да си правят изводите - на кой колко му сее ситото е друг въпрос.
Момичето е на 19 и както казва дъщеря ми "пере ме сачмата", иска гадже, но в същност не знае какво точно иска - иска връзка, но каква точно не знае, не знае какво може да даде, не знае какво точно да поиска. Лично според мен една "мома" на 19 няма какво повече да даде от секс - образУвание средно, не може да пере, не може да готви, не може да разпределя семеен бюджет, лети в небесата, мечтае за кибер атака, но не може да нареже салата, ракия ще налее, но половината ще излее, ще пусне прахосмукачка, но няма да знае, че това не е играчка, песен дали ще запее или просто ще блее, плява от зърно дали ще отсее?
Така си мисля аз номер 1, книжките са полезни, но там е писано и между редовете, същото е и с филмите - 10 гледали, 10 видели различни неща.
Нека не объркваме детето - то ще намери своя път и без мъдрите ни указания, да, ще има терзания, но няма как да разбереш кое е хубаво ако не си видял и лошото.

 
  ...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: 89ea63225d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

17.   Няма универсални съвети, всичко е индивидуално, и подходът трябва да е индивидуален. Ако жената няма грам достойнство, и е със самочувствие на парцал, ще я третират като такъв. Ако има свръхвисоки очаквания, пак няма да се получи. Явно книгите помагат тези проблеми да бъдат видени и решени.

 
  ...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: f0b42784c4
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

18.   От коментара на №12:
“Няма нищо общо с теб. Проблемът е в мен. Паднах от колелото си, когато бях в трети клас и неразрешените проблеми от детството ми ми пречат да се обвържа. "
Ако това наистина го пише в книгата просто нямам думи.
Мъжът ако беше паднал от някое дърво сигурно сега щеше да страда от терминална депресия...

Иначе "успехите" на №12 се дължат главно на факта, че мъжът, върху когото си е избрала да изпробва тези тактики, е човек, който е бил силно наранен от предишните си връзки и сега изпитва трудност да се довери на жена отново. Можем да обясним това с неговото първоначално нежелание да започне връзка с №12, но след нейните "стратегии", той започва да изпитва силна ревност към нея. Жалко е, че №12 се опитва да накара този мъж да иска връзка с нея чрез стратегически манипулации. Но както има мъже, които използват различни тактики, за да влязат в гащите на някоя жена, така и има жени, които използват различни стратегии, за да накарат мъжа да иска връзка с тях.

Ако искате в основата на връзката ви да бъде манипулацията, има предостатъчно материали за това, както за мъже, така и за жени, но имайте предвид, че рано или късно всички маски падат.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 7 месеца
hash: 1fd6297671
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

20.   Номер 16, нещо много подцени момичетата на 19. А да, и любимото ми - да наричате тинейджърите на тези години ДЕЦА, като те не са. Това е толкова гнусно и педофилско, че няма накъде!
Номер 16, как разбра, че това "дете" на 19 във връзка може да даде само секс, че не може да готви, чисти и пере, дори и на ръка? Ти дори не я познаваш лично, за да казваш какво може и какво не. Я си представи, че може всичко това и ѝ е ежедневие, понеже това е ежедневието на много тийнове.
Номер 16, ако човек в една връзка може да даде повече от секс, то той ще може да го направи, както на 19, така и на 29, защото това опира до самият човек и до неговата стойност, а не до годините! Някои хора са родени с това да могат да обичат, а други не и ако ти на 19 си могъл/ могла дадеш само секс, то едва ли в сегашните ти години е нещо много по- различно.
Колкото до семейният бюджет и други такива неща, на "детето" на 19 не му е далеч, когато ще се научи и на това.
И моля ви се, спрете да определяте тинейджърите като деца! Последните няколко месеца ми прави много грозно впечатление, че това е масово! Как може да определяте някой, който живее и разсъждава наполовина като възрастен и дори притежава почти напълно развито тяло на възрастен като дете? ! Вие сте луди…


Black Sabbath

 
  ...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: 501565e8ae
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

21.   Номер 20, благодаря за мненията и оценките! Ти познаваш детето, точно толкова, колкото и аз, така че сме в еднакви изходни позиции. Вероятно и ти си дете, по логиката, че някои хора никога не порасват дори, когато им се появи характерното окосмяване.
Авторката е тази, която може да каже какво "мога да дам на едно момче" и защо е решила, че "разстоянието мебду зъбите" е определящото за задържането на някого.

 
  ...

...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: 2fb59f923f
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

22.   До 20 - Моето момче, нали 17 годишните били в края на тийн възраст, а сега 19 годишните били все още такива.
Защо въобще се месиш, кой бил дете и кой не?
Всеки има право на мнение, това че мнението на някого не те удовлетворява, не значи да тръгнеш да поправяш "правописните грешки".
След пълнолетие, НЕ се водиш тийнеджър.
Коя девойка си пере бикините, след като ги нацапа с мензис? !
Хвърлят ги на боклука, дават ги на майката да ги изпере или ги пускат в пералнята.
Коя девойка готви в къщи за цялото семейство? !
Ако си направят нещо за ядене, ще е само за тях, защото не са харесали гозбите на мама.
Коя девойка след 12-клас работи? !
Почти всички стават студенти с една цел-Да не работят.
Нали мама и тати им плащат семестрите, защо да се изморяват като работят.
Потенциалност нула, но след като завършат бакалавър... претенции за високи заплати, ако не им плащат колкото искат, не работят.
Коя девойка, ще пие кафе за 80 ст? !
Само като минеш през кафетата, ще установиш колко безработни има, но седнали в най-скъпите кафета.
Работила съм с много по-възрастни жени, като чуят че съм на 20 години и не могат да повярват, че съм се хванала на работа.
Ако родителите не глезеха децата си, до сега нямаше да има оплюване на младото поколение, а щяха всички да са наравно.
За момчетата важи абсолютно същото.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 7 месеца
hash: 41ebc34279
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

23.   Аз само искам да кажа, че цитираните книги с нищо не допринасят освен с увеличаване доходите на афторите им, които вероятно са милионери благодарение голямото количество глупаци намиращи мъдрост и утеха в съмнителните им от всяка една или поне на един образован човек гледна точка писания.

 
  ...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: 1fd6297671
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

24.   21, не познавам "детето", но въпреки това позициите ни далеч не са толкова еднакви, защото аз, за разлика от теб, не изкарвам авторката безполезна к*рва, както го правиш ти и това само на базата на годините и'. Щом авторката пита защо не може да задържи някого до себе си, значи вероятно може да даде много повече от само секс и иска да го направи, но явно няма кой да се сети за това.
Обикновено човек говори от своя личен опит и ако ти на 19 си могла/ могъл да дадеш само секс, то това не означава, че всички 19- годишни са такива. Но хората са различни и някои дават по- малко, други даваме повече. :)
Благодаря ти за определението, но аз не съм ти никакво детенце!

22, първо искам дебело да подчертая, че аз съм момИче и това не знам кога ще го разберете!?
Второ, в тинейджърска възраст ти не си нито дете, нито възрастен, а тинейджър и да "детенцаш" един тинейджър, просто защото виждаш света на криво, е много гнусно и педофилско. Това съм искала да кажа в темата, която съм коментирала преди, но толкова си и разбрала нещо елементарно. Това, че след пълнолетие не се водиш тинейджър, можеш да го заявиш на номер 21, а не на мен.
Аз също имам право на мнение, което свободно изразявам, и това, че на теб не ти харесва, не означава, че трябва да ме нападаш, така че не си в позиция да ме критикуваш за каквото и да е било.
А това с хваленето колко си била работна и как си си прала гащите, изцапани с мензис и че ти си единствената, която го прави, пък е толкова неуместно в тази тема, че няма накъде, но нали винаги трябва да има място за излишно самочувствие на показ.
Ще те разочаровам, но много девойки и момци ходят на работа, перат си гащите и готвят вкъщи за цялото семейство и аз лично познавам такива. От трите класа на нашият випуск завършили има поне двама- трима, които в момента работят, а още миналото лято почти всички си стегнаха багажите и заминаха по морето да бачкат и доколкото аз съм запозната с условията, квартирите там не предлагат перални, така че вероятно и дрехите са си прали на ръка.
Аз също цели лета съм си прала дрехите на ръка (дори и гащите, изцапани с мензис:)), когато в квартирата ни не сме имали пералния и това от 12- годишна насам, а в момента 70% от чистенето на апартамента пада върху моите плещи, тъй като професиите на родителите ми са доста ангажиращи. С майка ми се редуваме да готвим (за цялото семейство). Това да можеш да домакинстваш, било то за себе си или за другите, е като да можеш да си избършеш трибуквието след голяма нужда и изобщо не повод за хвалене.
По въпроса с ученето - много тъпо изказване, че студентите учат, само за да не работят. Какъв е смисълът от това, като след завършването животът така или иначе ще ги притисне да работят? И не ми казвай, че родителите им ще ги издържат тогава, защото такива са единици. Да, вероятно съществуват и такива студенти, но повечето записват да учат, защото така е прието или защото другите го правят и повечето са доста неориентирани с желанието си за професия, а и в това съвремие именно образованието ти дава някаква гаранция за приличен живот и прилични доходи, но дай никой да не учи, защото ти не си записала учиш. Съжалявам, но не става така.


Black Sabbath

 
  ...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: fc2c29e6d9
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

25.   24,пределно ясно е че си момче,на когото целият свят му е крив,все ти си прав,а другите криви,все с твоето мнение да се съобразяват,като си по-малък от коментиращите си 'мълчи',не се прави на всезнаещ.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 7 месеца
hash: 1fd6297671
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

26.   25, не си ти човекът, който да ми определя дали да си мълча или не. Ще коментирам, където си искам и както си искам, независимо дали на теб ти харесва. :) За мен светът е прав, за теб е крив, защото имаш някакъв проблем с мен, който не ме интересува по никакъв начин.
Аз съм момИче, много често използвам думи в женски род и съм коментиралА доста "женски" теми, но ти нямаш вина, че ти е трудно да възприемеш иначе толкова елементарна информация. Също, няма абсолютно никакъв смисъл да лъжа за пола си, но ти не си виновен/ виновна, че не можеш да се сетиш за това. Някои хора просто са родени с по- слабо развит интелект.


Black Sabbath

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker