Дали да не опитам да я върна? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120988)
 Любов и изневяра (29663)
 Секс и интимност (14341)
 Тинейджърски (21870)
 Семейство (6458)
 Здраве (9583)
 Спорт и красота (4693)
 На работното място (3165)
 Образование (7292)
 В чужбина (1649)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18470)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Дали да не опитам да я върна?
преди: 6 години, 7 месеца, прочетена 2481 пъти
Здравейте, имах 8годишна връзка с приятелката си. Пет които живеехме в тях. Живота си течеше монотонно, работа и т. н. Един ден след като се прибрах от работа, тя ми каза че, иска да се разделим защото вече не се чувства щастлива с мен и да си събера нещата. Попитах я само сигурна ли е в решението си. Беше категорична. Останах като гръмнат мислех си че е заради някой друг.
Чувствах се обиден и наранен. Веднага започнах да стягам багажа си. Отидох след няколко дена да върна ключовете. Тя се държеше приветливо, усмихваше се. Не направи никакъв намек че съжалява и че не иска да си тръгвам. Не го направих и аз. На другия ден забелязах че ме изтрила от приятелите си в социалната мрежа и ме е блокирала. Чувствах гадно. Не спирах да мисля за нея и
да се питам защо стана така. Минаха два-три дена. През това време преосмислих нещата. Стигнах до заключението че и аз имам огромна вина за да се случи това. В последно време позволих на проблемите си да повлияят на отношението си към нея. Не ги споделях с нея да не я товаря. Не и обръщах много внимание. Но това не значи че не я обичах. Осмислих и че съм я наранявал но не е било нарочно. Все пак съвместния живот не е мед и масло само. Месец и нещо преди раздялата се скарахме жестоко за глупост. В изблик на афект започнах да си събирам багажа. Веднага се спрях, не го мислех сериозно. Сдобрихме се уж. Явно е останала засегната. Нещата в нея са се натрупали и избили. Чувствам голяма вина след всичко това. Вече седмица стана от както се разделихме. Чувствам че ми липсва много и че много я обичам. При раздялата не можах да се опитам да проведа спокоен разговор с нея. Има ли смисъл да пробвам да и се обадя, и да се опитам да поправя нещата? Все пак 8години не са малко време, че с лека ръка да ги зачеркнем. Дали ще ми вдигне изобщо телефона? Или да се опитам да я забравя?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 7 месеца
hash: ae9e25cd6e
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Говори с нея, звънни й, нищо няма да губиш. Или ще разбереш, че не те иска, или ще се съберете отново, или ще те има в предвид, ако се размисли.

 
  ...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: 566a3a34a5
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Опитай, щом имаш желание, но си приготври отговор на въпроса какво искаш от жената. 8г и нито брак, нито деца, живееш у тях и не и обръщаш много внимание - може да не иска да те осинови пак.

 
  ...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: b9e286652f
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Не!
Продължавай напред!

 
  ... горе^
преди: 6 години, 7 месеца
hash: 156bae489a
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   От автора : Искам да добавя това - Аз и по принцип по характер не показвам много това което чувствам. Тя обичаше да се глези, на мене не ми допадат такива неща. Това не значи че не я обичах. Като се разделяхме ми каза че аз няма да се променя. Месеци преди раздялата тя забременя за втори път но отново загуби детето. Тя много искаше да сключим брак, но аз все отлагах. Но това не значи че не правих планове за бъдещето си с нея.

 
  ...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: cf189f63f4
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

5.   Вие въобще говорите ли си? Защото от написаното човек може да остане с впечатление, че сте малко над тийн възрастта, скарали сте се за глупост и кой от къде е. А 8 години са си немалко време. Хубаво е, че си осъзнал своите грешки, ако въобще могат да се тълкуват така, но седнахте ли да обсъдите дали това не ви е повлияло негативно на връзката? Не му мисли много, обади и се, ако приеме да говорите - ок, ако не, значи няма смисъл да съжаляваш и да гониш някой, който с един замах зачерква 8 години от живота си.
Успех!

 
  ...


...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: 6b9977539c
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

6.   Омръзнал си й, не се чувства щастлива, не те обича.
Това са част от нещата, които трябва да те спират да я потърсиш.
8 год., не са малко, ама като не става, не се мъчи.
Забрави я, не й прави кефа, докато теб те унижава.
(Г. В)

 
  ... горе^
преди: 6 години, 7 месеца
hash: 13e9868716
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Да ти кажа авторе, 8 години без сериозно обвързване(деца, брак) просто няма кяк да продължи. Няма смисъл да се бутсш-била е напълно ясна

 
  ...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: 326bccab33
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

8.   Пич, почти съм сигурен, че те е изгонила заради друг. Начинът, по който го е направила обаче, е много грозен и егоистичен. Не може след 8 години да кажеш на някой да си събере багажа за 2 минути просто ей така. Проблемите в една връзка се обсъждат. Доста тъпо е да стоиш без нищо да казваш и в един момент, да заявиш, че не си доволен. И след 8 години поне малко да не трепне нищо в теб за този човек? ! Според мен продължавай напред и изобщо не се обръщай назад, дори и да те моли да се върнеш. Хладнокръвният начин, по който те е разкарала, говори за изключително прикрит, безчувствен и егоистичен човек. Между другото мой приятел преживя преди години точно същото нещо. Една сутрин, пак след 8 години, приятелката му става и започва да си събира багажа. По неговите думи за всичкото това време изобщо дори не са се карали. Възможно е също така да е била с теб, защото не могла да намери нещо по-добро. Ще си кажеш, за 8 години все нещо щеше да излезе, но не е точно така. Познавам момиче, което е със сегашният си приятел от 4 години, но не го обича. Тръгна с него само, защото нямаше никой на хоризонта и все още си е с него. Давай смело напред и не се притеснявай. Ще ти е гадно няколко месеца, но всичко минава.

 
  ...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: d160ddf747
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

9.   Авторе, момичето не е искало повече да си губи времето. Хубаво-живели сте 8 години, но брак не си й предложил, въпреки, че както казваш, тя го е искала много. Време е да отстъпиш мястото си на друг, който не е толкова колеблив. Всяка жена иска да се види булка. но ти просто си закъснял.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 7 месеца
hash: 82c9155ccd
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Жените не обичат такива като теб-заврян в тях, скъперник и всичките ти действия под параван "ама това не означава че не я обичам"-май точно това означава-та ти не си й предлагал абсолютно нищо, само дето е губила деца от тебе-съгласи се че няма как да си предпочитан мъж

 
  ...

...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: 0e81d29139
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   Авторе, не казваш на колко години сте... защото и това има значение. Каква е тази връзка от 8 години без никакво развитие. Ти сам казваш, че тя е искала брак и семейство, а ти все си отлагал. Тя е имала междувременно 2 спонтанни аборта! Ти къде беше по това време? До нея може би? Помогна ли й да се справи с тази най-ужасна болка за една жена? Нещо ми подсказва, че вие двамата не сте имали много общо и всеки си е живял в свой собствен свят. Една жена никога не приключва дълга връзка ей така от днес за утре. Това е едно тежко решение, което е обмисляла много отдавна. И нека позная – опитвала се е да говори с теб за проблемите ви във връзката, но ти си си казал на опашката? Най-вероятно и това си игнорирал понеже предпочиташ да си живееш в твоята си рутина без да си даваш много зор. Предполагам приятелката ти се е чувствала не обичана и не разбрана. Осъзнала е, че вие няма как да изградите семейство (заради твоята нерешителност и пасивност) и е решила да не си губи повече времето, а да се спасява сега. Един мъж трябва да покаже на жената, че ще и бъде опора и може да разчита на него в трудни моменти. Ти показа ли и това или тя буташе всичко напред в тази връзка?

 
  ...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: c8e2b83c40
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Добре е че осъзнаваш вината си. Причината едва ли е друг мъж, но че ще се появи рано или късно е сигурно. В нейната глава не е спокойно, толкова години а никакво развитие в отношенията ви, даже по-лошо не и обръщаш внимание, вглъбяваш се в собствените си терзания тя сякаш се превръща в мебел. Самотна мебел, я кажи ти утеши ли я като загуби детето или така седя срещу нея по същият начин като ти е казала да си събираш нещата? Просто се съгласяваш и го играеш на непукист. Откъде да знае тая жена че я обичаш сега както казваш като просто си се съгласил да си тръгнеш без да я попиташ, без да я изслушаш. Обади и се, поговори с нея. Разбери дали е склонна да бъдете отново заедно. Аз мисля, че и нея и липсваш и иска да бъде с теб. Това че те е блокирала е породена реакция от твоето безразличие и пасивност да оправиш нещата.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 7 месеца
hash: fbe24dbd27
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

13.   Една връзка трябва да се развива, да върви напред. Иначе тръгва назад-към разрушение. За 8 години е трябвало да се ожените, да имате дете... Щом не си придвижил връзката ви напред, тя е тръгнала назад и се е разрушила. Защо жената да си губи времето повече с мъж, който нищо не й предлага за вбъдеще?

 
  ...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: 4859f3fb88
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

14.   Мисля, че не я обичаш, а просто си свикнал с нея. Връзката ви се е изчерпала и е по-добре, че сега скъсва с теб, отколкото като има деца да реват.
Иначе не мисля, че има смисъл да я търсиш. Повечето жени скъсват с дългогодишен партньор по този категоричен начин само ако има друг мъж в живота им, така че най-вероятно тя си има друг веше и дори от доста време.

Не съм съгласна с номер 13. Няма написани правила кога кой ще ти предложи брак, а ако са тръгнали двамата на 16 години е и още рано за брак. Много зависи от това на каква възраст е човек.
Моят мъж ми предложи брак, чак след като бяхме заедно вече цели 12 години, а от 6 живеехме на семейни начала, но сме се обичали, желали сме се и е имало винаги любов, страст, щастие, а бракът беше просто черешката на тортата. Не виждам у Автора да има някакви по-специални чувства за тази жена освен навика и че му липсва, защото е свикнал с нея.

 
  ...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: 7a2180b49c
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

15.   Аз бях в подобна ситуация като твоята. Дълго-годишна връзка в застой, без
особено развитие по моя вина. Естествено на нея и писна и реши да си тръгне.

Аз избрах да се боря и 3 години по късно сме щастливо женени с 2 прекрасни деца.
Тя обича да ми на помня от време на време как съм чакал Х години преди да и предложа да се оженим, но нека
това да си остане една 'забавна' история за внуците :)

Хубаво е че си осъзнал грешките си, отговори си сам за себе си дали искаш да промениш нещо в живота си
за да ги поправиш и действай. Докажи на себе си и на нея че може да се промениш и то не само на приказки.

Като си изясниш за себе си какво искаш да правиш, вижте се поговорете, разкажи и
какво смяташ да предприемеш или вече си направил.
Не я обвинявай!
Изяснете си взаимно грешките и ако решите да не продължите заедно си останете приятели.

 
  ... горе^

...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: f0e81971a4
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

16.   8 години връзка, в която нито си и предложил брак, нито имате три деца, нито си и показал, че я обичаш, ти какво друго може да очакваш ? Не съм изненадан, че жената е била такъв мазохист да си пилее живота, повечето са такива. Коментара е от мъж на 37г

 
  ...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: 633cdceccd
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

17.   Предложи й брак.

 
  ...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: 156bae489a
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

18.   От автора: до номер 8 - Тя наистина се оказа един егоистичен човек. Преди няколко години усетих това, когато бях изпаднал в затруднение. Но тогава не се замислих, просто изтрих това от мислите си. Сега не знам защо съм бил с нея толкова години. И съжалявам че, не съм постъпил егоистично защото когато имах други шансове не съм я зарязал, а останах нея за да бъда верен и да не я нараня. Наистина смятам че сигурно за да постъпи така се е появил някой друг на хоризонта. Тя изтъкна това че липсата на брак е причината, не за друго, а да не излезе тя виновна за раздялата. Целта беше аз да се почуствам виновен и успя.
Брака едва ли, щеше да промени нещата. Щеше да ги усложни. Сега разбирам че тя просто ме е използвала до последно...

 
  ... горе^
преди: 6 години, 7 месеца
hash: f96b7902a1
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

19.   Авторе, аз не виждам как така те е използвала до последно.
Тя вероятно го вижда по същия начин - не иска да се ожени за мен, иска само да му въртя домакинството, да има лесен секс и да живее при мен за да не плаща наем, използва ме до последно и когато вече не съм млада и хубава и не мога да си хвана друг мъж ще ме зареже за някоя по-млада, за която ще се ожени.
Ще ме прощаваш, но права ми изглежда момата, че ти е теглила шута, даже ти е казала за какво го е сторила, не се прави на луд да я обвиняваш нея.
Даже много те е търпяла.

 
  ...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: 3ccaedd84a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

20.   Ами като разбираш всичко, не се връщай назад. Тази връзка отдавна е изчерпана. Липсва ти жена, да, но не и бившата. Гледай напред. Какво си се хванал като удавник за сламка. Тази твоя бивша да не е единствената жена на планетата. Стегни се.

 
  ...

...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: 98fc79842d
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

21.   Абе, вие в кой век живеете? Кой е казал, че е задължително да се сключва брак?
Обичта не се измерва с един пръстен, нито с женитба.
Почти всички млади двойки живеят така, имат си и деца на всичко отгоре, да не са нещастни? !
Това са капризи и оправдания, че едва ли не само защото не ми е предложил го зарязвам.
Познавам много двойки, които са имали дългогодишна връзка и са сключвали брак, но след брака всичко върви надолу или се разделят, или се развеждат.
Има хора 10-20 и 30 години живеят на семейни начала, но нямат брак и са си влюбени и щастливи.
Дори и да имаш брак, като не те иска някой, ще си намери начин да се оттърве от теб.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 7 месеца
hash: d160ddf747
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

22.   До 21.
Тук не става въпрос за твоите познати двойки, живели щастливо дълги години без брак. Тук става въпрос за автора на историята и неговата приятелка, която ясно е показала, че държи на брака, и очаква той да й предложи. Когато искаш да дадеш добър съвет на някой, който е помолил за това, първо вникни в историята, а не налагай своите житейски правила и разбирания. Аз съм жена, и също бих държала много да имам брак, и не бих живяла с някого така толкова дълго време.

 
  ...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: 25cc5bd3b4
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

23.   Учудиха ме и мен тези съвети за брак и деца. Бракът и децата не заздравяват една връзка, просто я правят една идея по-отговорна и волю-неволю си носиш кръста. Дори може да се каже, че щяха да си причинят по-голяма злина с това - разводи по съдилищата после, децата нещастни... И защо?
Авторе, нямаш какво да търсиш при тази жена. Каквото било - било. Гледаш напред и това е.

 
  ...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: 1bff04b3ee
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

25.   След 2 спонтанни аборта жената се чувства много несигурна в себе си и с най-дребното нещо можеш да я отблъснеш. Най-вероятно тълкува нежеланието ти да предложиш брак като обвинение към нейната недостатъчност. Пък ако си намекнал, дори несъзнателно, че с всяка друга вече щеше да имаш 3 деца, изгорЕ.
Само непоколебима увереност, че ако се наложи си готов и на ин витро щеше да спаси връзката.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 7 месеца
hash: eed1be7d8a
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

26.   Не, вече няма смисъл да опитваш! Имал си достатъчно време, но си пропилял шансовете си. Сега тя вече е взела решение. Просто да знаеш за друг път, и да не приемаш жената до теб за даденост.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker