Как да спася връзката си от ревността ми? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121152)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18513)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Как да спася връзката си от ревността ми?
преди: 6 години, 7 месеца, прочетена 2022 пъти
Здравейте! С приятеля ми съм от година и половина, а ревността ми убива връзката ни. Никога не ми е давал поводи, но въпреки това го ревнувам страшно много. Ревнувам го от бившата, ревнувам го когато е с някъде с приятели, ревнувам от всяко едно момиче около него, ревнувам от това, че харесва снимки на момичета... Месеци наред ми обесняваше, че обича само мен, не би ми изневерил, правеше всичко за мен, доказваше ми, че съм единствена, чувствах се специална.. но аз не можех да спра да ревнувам.. сега той се държи ужасно с мен, обижда ме, блокира ме постоянно, затваря ми телефона и изпадна ли в момент на ревност, той моментално започва да откача и да се държи ужасно с мен вместо да ме успокой, че няма нищо... Знам, грешката е моя. Знам, че е глупаво. Осъзнавам всичко това, но винаги е късно.. Искам да спася връзката си.. Искам да спра да ревнувам. Иска тръпката, усмивките, вниманието и уважението му... Помогнете ми :(

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 7 месеца
hash: e8f28e7d99
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Нали знаеш на какво се държи една връзка? Доверие.
На кого не би му писнало да се доказва постоянно и да получава все по-лайняно отношение?
Месеци наред се доказва и накрая вместо да те успокоява, той ти затваря телефона? Ти какво очакваш, той да води живот с човек, който му няма доверие и му крещи отгоре затова, че се е събудил и си е барнал телефона?
Щом виждаш, че не можеш да се справиш сама, говори с него, обясни му проблема и посети психолог или двамата посетете специалист.

Успех!

 
  ...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: 941148d6dc
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Ужас, аман от такива момичета като теб. Пълни психарки сте, Ако моята жена беше такава като теб. да бях я изхвърлил до сега.

 
  ...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: 3620dc511f
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Няма спасение! Да бяга от теб докато е време, иначе ще му почерниш живота. Ревността е болест. Никога няма да се излекуваш. Жалко е, но това е положението. Имах връзка с такава, като теб. Трудно и много неприятно, непрекъснато бях на тръни. Добре, че на време се усетих...

 
  ... горе^
преди: 6 години, 7 месеца
hash: 016d215b8d
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

5.   "Искaм, искaм, искaм"!!! Нищо не можеш дa искaш aко не дaвaш!
Твоето не е точно ревност, a нaрцисизъм по-скоро. Ти искaш дa дишa сaмо зa теб, дa те гледa в очите кaто кученце в готовност зa изпълнение нa зaповед.
Хем несигурнa в собственото си съвершенство, хем друг дa ти признaе тaковa и дa клекне в позициятa нa верен роб в крaкaтa ти.
С приятелят ти нямa връщaне нaзaд, щом вече ти отговaря тaкa aгресивно, щом те блокирa, знaчи сaмо, че не ще дa те види дaже и нa снимкa или още не си зaгрялa? !
Един човек може дa бъде с теб или не сaмо aко тaкa искa, не е длъжен дa прaви кaквото и дa е зa теб, ти решaвaш дaли приемaш кaквото може и предлaгa или не, но не можеш дa изисквaш и се нaдявaш, че ще моделирaш някого.
Или си търсиш мъж с робскa психикa (пробвaй сред крaйно "ромaнтичните" някои от тях сa просто крaйно зaвисими, но се определят кaто ромaнтични, че звучи по-добре от досaден нaвлек) или потърси психолог.
Женa съм.

 
  ...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: 17e3bee1b7
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Помисли защо ревнуваш толкова много. Неуверена си в себе си? Имаш приятеля ти за твоя собственост? Хващала си го с друга жена? Проблемът е в теб и си помисли откъде идва тази ревност. Та тя ще отблъсква всички момчета около теб.

 
  ...


...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: 69538853fb
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   От авторката : Не ме нападайте. Наистина се чувствам отвратителено и държанието му към мен ме кара да ревнувам още повече от още по- безумни неща.. Вижте, аз наистина осъзнавам проблема, не спирам да плача от дни, припаднах няколко пъти.. Знам, че ще се справим заедно и ще преминем и през това. Обичам го страшно много и искам да св променя.. Бих направила всичко... Просто да се променя и да сме заеднл, да се обичаме....

 
  ... горе^
преди: 6 години, 7 месеца
hash: dba6f4920b
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

8.   Ужас... да я успокоявал, че кой иска да успокоява някоя такава? То наистина аман от такива жени и после защо мъжете изневерявали и ги биели?

 
  ...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: 41aa02cfc6
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Млад мъж съм и разбирам авторката.
Авторката иска съвети а не да я нападате!


Към авторката: Горе главата и не се притеснявай също така недей да ревнуваш толкова, може да ти навреди на здравето.

Млада си, сега е момента да дадеш шанс на половинката си.


Бъди силна и не се предавай. И не слушай номер 2, защото говори пълни глупости.

 
  ...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: 69538853fb
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   От авторката :
КЪМ НОМЕР 9:Искрено ти благодаря!! И да прав си, започвам да повръщам, дори припаднах няколко пъти.. Има ужасно държание и ме съсипва... БЛАГОДАРЯ ТИ ОТНОВО, ИМАХ НУЖДА ОТ ПОДКРЕПА!

 
  ... горе^
преди: 6 години, 7 месеца
hash: e265ead375
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

11.   авторке, постави се на мястото на момчето, не гледай само себе си. дали ще ти хареса някой нонстоп да ти диша във врата, да те дебне, да си на тръни няма ли да сгафиш нещо в неговите очи и постоянно да си в позиция да обясняваш, че нямаш сестра?
на момчето просто му е писнало от теб, защо да те успокоява, като знае, че скоро пак ще е същото? всеки си има предел на търпението, неговят явно е достигнат. опитай да оправиш нещата, но явно си много неуверена в себе си и комплексирана, за да се държиш така

 
  ...

...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: db8c6d3eb5
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Както казаха и преди мен, ревността е болест. Трудно ще се справиш сама с това! Щом толкова ревнуваш приятеля си, значи му нямаш никакво доверие, а без доверието една връзка е обречена да се разпадне. Така досаждайки му постоянно с ревността си, само го отблъскваш още повече от теб. Предполагам още малко му остава да те зареже, защото колкото повече искаш да го държиш до себе си, толкова той ще иска да се отърве от тази досада! Не разбираш ли, че го задушаваш така? !? ! Моя съвет към теб е да го оставиш малко на мира момчето. Всеки човек си има лично пространство, дори когато е във връзка. Това пространство не бива да се нарушава дори и от половинката. Тук става въпрос за излизания с приятели, разни хобита, които му харесват и т. н. Не бива да го ограничаваш и все да му държиш сметка. Рано или късно ще ти каже, чао - писна ми от теб вече...

Успех и умната!
>М. 31г<

 
  ...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: ee994cec2f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   Мила, и аз имам същия проблем. Ужасно е, знам. Ревността ни няма как да спре, ние сме си такива. Важното е, когато започнеш да изпитваш ревност или съмнения, да провериш нещата и да се успокоиш сама. Когато няма нищо сама ще се успокоиш и ще имаш повече доверие на приятеля ти. Не слушай хората, които те нападат, защото не са изпитвали толкова силно чувство. Ти ще продължиш да ревнуваш малко или много, но се спирай и не изпадай в паника. Знай, че когато човек обича не изневерява, изневери ли ти, пак се радвай, поне ще знаеш, че не е човека за теб. Наблюдавай го, но не скачай веднага. Успех.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 7 месеца
hash: 9b0b74001d
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

14.   Извинявай,но повръщане и припадане/неколкократно!?/ ми прилича на някаква психична болест.Обърни се към специалист,дори не е нужно да знае приятеля ти,ако това те притеснява.

 
  ...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: 2a1c6bdcee
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   Имаш проблем с ревността и трябва да го преодолееш, защото това отблъсква човека до теб, особено ако е наистина честен и ти е верен. Опитай се сама да си по-спокойна да вярваш. Аз имам същия проблем като теб, само че аз съм от другата страна. Не давам поводи на приятеля ми да ме ревнува, но той изпитва безпочвена ревност. Бих се радвала да си поговорим и може би да се поучим една от друга за грешките във връзките

 
  ...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: d92ee6fe68
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

17.   Ето ти съвет: вие сте от 1 г и повече заедно. Вече не сте влюбени на ниво - дръж ми ръката. Не смей да му звъниш докато е на работа или шофира. Никога. Той да се обади. Аз не звъня на мъжа си, а повярвай ми имам важни неща покрай децата. Човекът работи и се опитва пари да вади, а не да ти обяснява как е и да слуша ти как си. Мъж ми пътува в чужбина често за по 4-5 дни. Обажда се само вечер за по 1 минута и 30 сек. Пита дали всичко е ОК с нас. Никога не се разправяме по телефона - ама как е хотела, работата, града. Само го питам дали той е добре и толкоз. И приключвам бързо - с хайде ще говорим като си дойдеш. Защото човекът трябва да си вземе душ, да отиде да вечеря и да се наспи. Вечерите са с колеги и колежки. Но през акълът ми не е минало, че може да изневери. А и да го е направил - то не се трие. Заета съм с децата си и нямам време да си губя в такива мисли. Намери си занимание. Не стой празна да го чакаш. Не е длъжен да излиза само с теб през свободното си време. Може и сам да пожелае да се разходи и т. н. Остави го да се чувства като свободен мъж, докато той е във връзка. Така тази връзка няма да го задуши и ще сте заедно. И ти ходи у приятелки и роднини сама. Само да ти кажа, че някои приятелки може нарочно да ти подклаждат ревността. Може и да те излъжат. Помни: не вярвай на никого докато не го видиш с очите си. Но те ва не значи да го дебнеш. Живей си живота. Той не ти е собственост. И се настрои, че един ден може и да скъсате. Всеки може.

 
  ... горе^

...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: e83bd66a83
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

18.   Ревността се появява тогава, когато любовта се превърне в привързаност и чувство за собственост.
Отпусни се малко, приеми, че той ще е с теб само ако иска. Приеми, че ти нямаш власт над останалите и над живота. Отдръпни се малко от него, успокой се и се опитай да се фокусираш върху други неща.
Никога не се оставяй да се влюбиш напълно и сляпо, защото в крайна сметка това е резултатът. И не се безпокой, възможно е да се промениш, просто трябва да преосмислиш приоритетите си.
Също така, сигурна ли се, че нещо в поведението на приятеля ти не те провокира? Имала ли си други приятели преди и ако да, по същия начин ли си се държала?
И горе главата! Всеки труден момент в крайна сметка отминава. ;)
Ж29

 
  ...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: 1964690952
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

19.   Мило момиче, необходимо е да работиш върху самочувствието си, да станеш по-уверена в себе си. Животът ти не може да се върти около един мъж непрекъснато. Това не е и ревност, това е обсебване. Постави се на мястото на приятеля ти - ако той ти спретваше такива скандали всеки ден, ти как би се чувствала? Имай му повече доверие, иначе ще го изгубиш завинаги. Успех! Ти ще се справиш!

 
  ...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: 501f0bb5ec
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

20.   №13, вие сте такива, но за това си има причини. Разбира се повечето ревнивци - говоря за патологичните, т. е за тези, които си ревнуват БЕЗ конкретна причина, никога не ви стиска да търсите истинските причини за това пагубно чувство и да се лекувате. И затова първо редовно товарите другия във връзката, а след това и себе си. Просто вашето не е любов, а контрол извън всякакви приемливи граници. А причината е вътрешна несигурност и комплекси в резултат на нея. Причините за тази несигурност може да ви ги разкрие само психолог.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker