Притеснен съм за приятелката си - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121157)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18512)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Притеснен съм за приятелката си
преди: 6 години, 7 месеца, прочетена 2118 пъти
Здравейте,

Живеем заедно от 6 години и мога да кажа че се чувствам изключително щастлив да имам такъв човек до себе си. След много трудни връзки и проблеми от всякакъв вид се намерихме случайно и от много добри приятели нещата прерастнаха и в нещо повече. Тя ми помогна да осъзная кой съм и да направя живота си такъв, какъвто исках да бъде. За това ще съм й винаги благодарен.
Проблемът е че преди малко повече от две години тя започна да има тези "лоши настроения" които траеха по ден-два и след няколко разговора ми каза, че когато е в лошо настроение просто иска да я оставям сама и да й давам пространство.
Така и постъпих, но вместо нещата да се оправят те ставаха все по-лоши и по-лоши. Основно за нея - лошите й настроения зачестиха и станаха постоянното й настроение. Спря да иска да се забавляваме - не й се ходи на кино или на разходка- само ако има нещо да се свърши излиза с мен да ми помогне и то не винаги. Ако пробвам да си поговорим тя просто мълчи и трябва да й измъквам с ченгел думите от устата. След няколко минути опит за разговор ми казва да я оставя на мира и това е. Само стои в къщи и нищо не прави. Заради проблемните й настроения се скара с колегите си от работа и напусна. Това беше преди две години. От тогава не работи а и не търси работа. Аз й казах, че може би ако си намери работа ще й е по-лесно - ще има среда, хора с които да говори, но не иска - не била готова още. И с приятели не иска да излезе - всеки й бил досаден или безинтересен. Не иска и да си намери нови приятели... като цяло нищо не иска.
Бях се притеснил, че има хормонални проблеми и след много молби отидохме на лекар. Казаха ѝ че всичко е наред, само дето е напълняла много и трябвало да влезе във форма - да поспортува малко, защото е загубила и много мускулна маса - било от застояване и лоша храна. Но тя отказва. Пробвах какво ли не - започнах да готвя по-добра храна, но тя не иска и да я опита. Само се ядосва, и започват караници, защото "не съм я харесвал, защото е дебела" а ако трябва да съм честен - просто съм притеснен за здравето ѝ, нищо повече. Усещам как преди всеки опит за разговор си поемам дъх, защото знам че се гмурвам в караница освен ако не й се занимава и не ми каже да я оставя на мира още в началото. Както можете да се досетите - заради невъзможността за разговор и сексът изчезна напълно, за което и аз имам вина. Тя самата не искаше да правим много секс - веднъж на месец или дори по-рядко, а след време на мен ми писна и да пробвам да създам романтични обстоятелства и моето желание също изчезна. Тя ми се смее, че съм бил като жена в това обстоятелство, но ако някой ми се е карал цял ден за щяло и нещяло - не ми е до секс.
И накрая идва нещото, което вече ме кара да не мога да издържам - от известно време я е прихванала манията, че й изневерявам, а това не е вярно. Постоянно ми проверява телефона и често директно си ме пита. Когато й кажа, че не й изневерявам а и нямам такива желания тя започва да се кара, че не съм я обичал и било, защото е дебела и какво ли още не. Колкото и да й говоря нищо не достига до нея. Опитвам се да я придумам да отиде на психолог от повече от година, но тя не иска - всичко й било наред, аз съм си бил внушавал.
Личната ни лекарка ме пита всеки път за нея - как е, какво става с нея, започнала ли е да спотува и ми споделя, че се притеснява как от 50кг станала 85 и не било полезно, трябвало да дойде да си прегледа сърцето пак а тя отказва... страх ме е че нещо ще й се случи и не знам какво да направя. Не знам как да я придумам да се погрижи за себе си, да обмисли варианти за психолог или дори поне да поговори с мен и да ми каже какво се случва и защо нещата се промениха така...

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 7 месеца
hash: af5c95da86
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Според мен тя има някаква доста тежка депресия. От физиологическите фактори проверихте ли щитовидната жлеза?
И още - пишеш, че се храни нездравословно - има ли достатачно мазнини в менюто ѝ - полезни мазнини като масло, зехтин?
Тъй като тя очевидно не работи и ти явно я храниш те съветвам да използваш своята власт за добро - изхвърли захарта, всякакви сладки неща (или просто не купувай повече), не купувай също хляб, картофи и ориз - всякакви прости въглехидрати и за сметка на това зареди хладилника с истинска храна - ЯЙЦА, качествени млечни продукти, масло, готви месо или риба всеки ден, МНОГО ЗЕЛЕНЧУЦИ също ферментирали зимата като кисело зеле, кисели краставички, плодове също, салами и ко. ограничени количества. Това е. Друго не бива да има у вас и ако ще яде боклуци, ще трябва да си търси пари да ги купува, но не от теб.
Храната е голям фактор и не е проблемът в напълняването, а ако се тъпчи със сладко, хляб, картофи и ко. за сметка на полезните мазнини, тя не може да си прави хормоните и изперква. Може да има дори нисък холестерол.
Извеждай я на разходка навън в светлата част на деня ако ще да е насила
И също - предложи ѝ да смени малко тапета - да отиде за месец да живее при родителите си или при роднини на село да кажем. Помисли дори за скъсване, защото може без да искаш и ти да си причината за това състояние. Тя се самоунищожава.
Психолог е задължителен. Има нещо гнило при нея и може да са много фактори. Правила ли е диети преди да пропадне така? Какво е станало ПРЕДИ да се почувства така, каква промяна е настъпила в живота ѝ?
Също помисли за взимане на домашен любимец. Котка се гледа най-лесно, но малко кученце пък ще я принуждава да излиза поне 2 пъти на ден на разходка и освен това кучетата са по-фиксирани върху господарите си, но котките също дават много утеха. Самата аз имам 2 котки и много са ми помагали
Говори с родителите ѝ за подобни проблеми с нея в детството ѝ и ако докато е живяла с тях е била ОК е май по-добре да се върне при тях за известно време.

 
  ...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: 4f647c3e97
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   "Живеем зaедно от 6 години"... без рaзвитие, без брaк, без дете (до колкото рaзбирaм). Зa женa която искa семейство е достaтъмен мотив дa изпaдне в депресия aко е по-слaбa психически и опрaвдaвa нaй-логичното решение (нaпускaне нa мъжa) с любов (емоционaлнa зaвисимост в същност)
Може дa се е aлучило нещо нa рaботaтa и. Нещо достaтъчно силно и серозно, което дa отключи (или добaви лъм горното) подобно състояние нa лaтентност (депресия).
Зaлежaвaнето у домa, изключвaнето от соц. живот, зaвисимосттa ( икономическa и емоционaлнa) нaпълнявaнето тотaлно сa и сринaлисaмочувствието и идвa пaрaноятa, че зaдължително изневерявaш зaщото ТЯ нямa кaкво дa ти предложи кaто женa.
Товa сa сaмо мои предположения бaзирaни нa информaциятa която си дaл. Не искa психолог, не искa нищо...
Aко имaш възможност зa по-дългa почивкa (поне две седмици) и дa зaминете някъде сaмо двaмaтa. Дa я изведеш от тaзи обстaновкa и използвaш времето зa нещa които и хaресвaт кaто нaй-вaжното ще е дa и по(до)кaзвaш колко ти е хубaво с нея, колко я обичaш и т. н. чрез жестове основно.
Също през товa време дa я вмъквaш постепенно сред все повече хорa. Зaпочни от кaфе нaвън, мaгaзини, пaзaр, вечеря, тa дори дискотекa и внимaвaй дa не ти избягaт очите по някоя, ще те нaблюдaвa aко съм прaвa.
Aко товa прорaботи позитивно, предполaгaм и сaмa ще пожелaе дa излезе от дупкaтa си. Но aко нaистинa я обичaш толковa колкото изглеждa, зaщо не и предложиш брaк? Не мислиш ли, че товa може би ще е aдренaлинa от който имa нуждa? A и тaкa ще излезе нaвън дa рaботи, че дa имa зa семейството, зa свaдбa и т. н.
Aз кaто женa честно кaзaно не рaзбирaм зaщо, но зa някои нaистинa е вaжен брaкa, кaто докaзaтелство зa любов и сигурност, a реaлно товa може и без брaк, a листчето не гaрaнтирa нищо, но... рaзбрa идеятa.

 
  ...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: c799e2dc34
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   За мен лично това момиче е неудовлетворена. Нямам предвид секс. Изпаднала е в някаква дълбока дупка. Не намира смисъл в нищо. Едно дете би променило нещата. Не знам на колко години сте. Но 6 г. да сте другарчета. Поне годеж има ли? Годините си текат и при вас няма напредък.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 7 месеца
hash: a9b81fd077
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   На колко години е приятелката ти? Ако е в тинейджърска възраст е нормално да изпада в такива странни състояния.

 
  ...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: 5b17d6f2c4
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Тази безразличност към всичко и всички, занемаряването на външния вид, зарязването на работата, хобитата и приятелите - всичко това ми звучат като признаци на депресия. Не съм лекар, но според мен си прав, че трябва да я убедите по някакъв начин да отиде на психолог. Говори със семейството й, те сигурно са забелязали, че има промяна, но ти си с нея по цял ден, обясни им подробно ситуацията и се съберете заедно да говорите с нея. Може пък да ви послуша, ако сте всички заедно.
Възхищавам се на това колко си търпелив, как си до нея и се бориш за нея. Евала! Искам само да знаеш, че ти НЕ си виновен с нищо за състоянието й. Депресиите обикновено зависят повече от вътрешни, отколкото от външни фактори.

 
  ...


...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: 00f9dbb9ce
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Medical student

Определено тук става дума за някаква форма на депресия, апатия и стремеж към изолация. Честно, прилича малко на аутизъм. По принцип той може да се отключи на различен етап и човекът да е бил напълно наред преди това. Мисля, че случаят е за психиатър. Поговори с нейните близки. Тя няма как да разбере.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 7 месеца
hash: 40d8ac018f
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Не я изпращай вкъщи това ще и се отрази по-зле. За съжаление не можеш да и помогнеш, ако тя самата не иска. Моят приятел беше в подобно положение. Не можеше да се говори с него, вечно нервен, избухлив. Изкарваше си го на мен и все бях аз виновна. Ако знаеш колко пъти ми е писвало и съм си тръгвала, т. е бягах от квартирата ни и обикалях улиците по нощите. Той просто не се търпеше. Егоизмът му и безразличието към мен ме обиваха, но не можех да взема окончателно решение и да го написа. Исках да му помогна, но не знаех как. Търсих съвети от приятелки по-големи на възраст и с повече опит съвета беше един и същ - да го оставя. Спасението дойде от него сам си каза че не може повече и потърси помощ. От личната с направление за психиатър. Назначиха му лечение, не се оправи от раз и лечението ще продължи години но е по-добре. Желанието му да се занимава с това което обича и му е занаят се върна. Да си поддържа външният вид пак започна. По-спокойно се говори с него. Но това е той сам го пожела. За твоята кокона не знам. Казвай и по-често че я обичаш и искаш да е добре. Ако имаш възможност отидете някъде за почивните дни

 
  ...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: a90b3e984f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   благодаря №1!
За храната - опитах многократно. Копувам добра храна и внимавам да имаме прилични продукти, аз лично се старая да се храня добре заради мен, защото съм склонен да напълнявам изключително лесно.
Проблем е обаче че когато приготвя нещо прилично тя просто отказва да яде. Яде филийки с кашкавал и лютеница. Ядосвам се и споря по повода, но всичко отива на там, че я ограничавам защото "мисля че е дебела". Не мога да премахна хлябът изцяло от диетата а колкото до другите проблеми - след прегледи казаха, че като цяло е здрава, но заради наднорменото тегло кръвното ѝ започва да става високо, има повишен пулс и като цяло пробелми свързани с наднорменото тегло и обездвижването. Казаха че има и лек хормонален дисбаланс, но най-вероятно той също е следствие от същите неща и е съвсем лек - недостатъчен за драстични промени в настроението (ако не се лъжа имаше тестостерон на горните граници, но все още в нормата).

Откъм промени - не мисля че нещо конкретно се е случвало, което да промени много нещата. Сменихме си квартирата, но това не знам дали има голямо значение. Иначе живеем в същият град, в който бяхме и преди.

За живеене при родители - това не е опция, тъй като баща ѝ е починал когато тя е била малка, а майка ѝ се е преместила да живее в Германия, когато приятелката ми е била отишла в университет. Това е било преди повече от 15 години. Отделно майка й ми сподели, че когато е била на 15-16 е имала подобни проблеми, ходила е на детски психолог и след време е минало.

Опитвам се да я извеждам на разходка, за жалост и аз не разполагам с много свободно време, но поне събота и неделя правя опит да я заведа на място, което не е много далеч, но тя просто отказва. Съгласявала се е един-два пъти, но след десетина минути се отказва по път и просто сяда и казва "аз не искам" като малко дете. Също така и финансовите ми възможности са ограничени. Не мога да си позволя много луксозни почивки, но за една разходка в планината или ходене на море мога да отделя пари, чудех се дали не е заради това... не знам.

Като цяло най-голямият ми проблем е че се чувствам безсилен. Искам да й помогна - да разбера какво я мъчи, да я убедя че да се потърси психолог не е срамно, но тя просто отказва и това е.. не знам какво да направя...

 
  ...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: eff54c2bfb
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Аз също живея с такава жена - депресии, липса на желание за секс, промяна в настроенията, напълняване с 16кг, по различното е, че работи и тя има мерации за нови емоции, досега да съм я напуснал, но имаме дете, което не искам да оставя при нея, а не ми го дава да живее при мен. Не иска да ходи на психолог. Горко ти, бягай, докато можеш.
М32

 
  ... горе^
преди: 6 години, 7 месеца
hash: 7787114da9
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Завиждам на приятелката ти, че си има такъв приятел. Проблема е, че тя просто не оценява това, което има. Спряла е да работи, защото явно ти я издържаш и я мързи. А с това стоене вкъщи няма как да не надебелее. Ти какво обичаш в нея на този етап? Явно е много различна от първоначалното Ви запознанство. Човек във връзките си трябва да се развива положително, а не обратното. Ако съм на теб просто щях да си отида. Пък и може би това най-много ще и помогне.

 
  ...

...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: afacfa3cdd
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Има депресия. Отидете на психолог. Това с домашните животни в ком 1, е добра идея. Котките и кучетата помагат.

 
  ...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: f0ace09837
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Според мен това е на нервна почва и сигурно е вид депресия. Обикновено в такива ситуации, повечето хора се справят и сами с помощта на близки, с много любов и желание, но с нея комуникацията е трудна, тя не те допуска. Самата аз имам периоди, в които искам приятелят ми да ме остави да се справя с даден проблем сама, той го прави, минава седмица и започвам да се изнервям, че той не опитва по никакъв начин да бъде до мен и сме само съквартиранти. Проблемът е реален, но е само в главата на човек.
Имах една приятелка, която често беше с подобни спадове. Това, което научих е, че човек не трябва да ги слуша, а да действа. Например, директно се прибери с цветя, шоколад, пресни продукти, сготви нещо вкусно, кажи й, че има нещо много спешно и трябва да се излезе... помоли я да дойде с теб и го превърни в разходка, седнете на кафе, снимайте се, не я тормози да говори, но поддържай леки теми. Задавай обикновени лесни въпроси. Попитай я дали иска домашен любимец, много хора ги обожават и тя има нужда да се грижи за нещо и да се чувства важна. Моли я да върши някакви дреболии, да те посрещне от работа, да ти изглади някоя дреха, повтаряй й, че имаш нужда от нея и че ще се чувстваш прекрасно, ако тя самата разбере, че тя също има нужда от себе си.
Идеята е, че не можеш насила да я заведеш при професионалист, но можеш да намериш правилен подход, с който сама да пожелае да си помогне.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 7 месеца
hash: 07f911db49
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   Има ли някаква особена случка около периода в който е започнала да се държи така. Нещо определено е отключило това поведение у нея и мисля че се срамува да признае какво е то. Не искам да казвам че точно това се е случило, но жертвите на сексуално насилие често се затврят в себе си след инцидента. Впоследствие започва манията за преследване и от това че не могат да споделят с никого се чувстват неразбрани. Опитай изключително търпеливо и спокойно да говориш с приятелката си каква е първопричината за държанието ѝ. Трябва да подхождаш с разбиране и се опитвай да поглеждаш нещата от нейна гледна точка. Когато ти се развика че не я харесваш заради теглото - недей да ѝ отвръщаш със същия тон, а подходи възможно по-меко. Ако нищо не помага - постави ултиматум за посещение на психолог. С молби и увещания няма да постигнеш нищо. Момичето има нужда от помощ наистина и е трудно понякога човек да намери правилния начин да подходи към такива случаи, но ако наистина я обичаш не се отказвай.

 
  ...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: fd24528333
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

15.   Приятелката ти не е за психолог, а за психиатър. Психологът в България няма статут на лекар, няма статут на нищо. Най-добре е една консултация с психиатър.

Преживявах подобно нещо, но с разликата, че ми поставиха диагноза, пих лекарства и сега съм по-добре.
А и това, че не работи не и помага.
Но започнете с малки крачки и винаги я подкрепяй.

 
  ...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: 855b61f8e5
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

16.   Виждам, че има 11 очакващи одобрение коментара преди моя, така че рискувам да повторя някой от тях, модераторите ще преценят дали да публикуват мнението ми, ако е така.
Че случаят на приятелката ти е за психиатър, това е извън всякакво съмнение. Не съм лекар, но съм имала сходно състояние, макар и с в пъти по-леки симптоми и последствия, и диагнозата беше депресия. Това се лекува успешно и след една година тя самата няма да може да се познае, толкова добре ще се чувства. Въпросът е как да я наведеш на мисълта да потърси помощ, при положение, че се изолира в капсулата си, в това число се дистанцира и от теб. Сещам се за един единствен трик: за да накараш някой да направи нещо, накарай го да ПОИСКА да го направи. Съгласна съм с първия отговорил, който намеква, че трябва да използваш властта си. Направи го. Разбери кое е най-ценното за нея в това й състояние и просто с поведението си я заплаши, че ще й го отнемеш. Важна й е твоята вярност. ОК бъди й верен, но общувай с други жени платонично, но открито. Важно й е уединението й. Добре, но отвреме-навреме кани колеги и приятели у дома без да я предупредиш. Купи й една обикновена дреха, която да й е по мярка, и друга много скъпа, но с два номера по-малка и се извини за "грешката". На бас, че няма да ти даде да я върнеш в магазина! Според мен тази тактика ще сработи в посока, че ще започне да се сравнява с другите и да открива седемте разлики. Това се надявам да бъде първата стъпка към желанието да бъде "като всички". А следващата стъпка да е кабинета на психиатъра. Ох, много е тежко да се дават съвети по такива теми. Рискувам с моя съвсем да комплексираш момичето. Но това е, което ми хрумва...

 
  ... горе^

...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: 4729a4c8ae
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

17.   Каква депресия? !

Ако сега скъсате и започне нов начин на живот, да знаете колко бързо ще се социализира, ама нали в къщи има кой да я храни, защо да работи? !
Бебе не им трябва, защото тогава самият автор ще изпадне в дупка.
Не ми се вярва приятелката на автора да е в тийн възраст или над 20, а по -споко е към 25-26, а на тези години яко се бачка, за да може да си осигуриш живот за теб и да не си зависим от никой.
Защо само жените изпадат в "емоционални дупки", а мъжете?
В сайта се чете, само и единствено за мързеливи жени, които са зависими от половинките си във финансов аспект.
Всеки човек изпада във вид "депресия", когато не изкарва свой собствен доход, приятелката на автора го знае, но умът й не иска да повярва, за това се бунтува.
Няма секс, не изкарва пари, не се грижи за дома като нормална жена, ами тогава защо ти е жена, бе авторе?
Няма значение мъж или жена, когато навърши 18 има право да работи и да се развива, а не да става на някой държанка, за мен такъв човек е безполезен.
Нещото което те спира, е че сте заедно от 6 години, а още малко съм сигурна че ще я разлюбиш и ще се озърташ за чуждо.

 
  ...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: af5c95da86
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

19.   От номер 1 към Автора
Защо да не можеш да изключиш хляба от диетата ви? Просто не купувай хляб, а тя като не иска да яде - няма да яде. Има достатачно сланинки за горене, няма да умре от глад. Купи ѝ мултивитамини и толкоз. Не се притеснявай като не яде, а и ти щом имаш проблеми с теглото, просто не яж хляб. 1 седмица ще ти е трудно, после се свиква.

Съгласна съм иначе с всички коментари БЕЗ 2. Определено нейното състояние не е заради теб, заради това че нямате прак и дете и НИКОГА НЕ СЪЗДАВАЙ СЕМЕЙСТВО С ТАКЪВ ЧОВЕК. Тя докато не се оправи ТРАЙНО, ти с нея деца не можеш и НЕ ТРЯБВА да създаваш, защото едно е ти да избереш да се мъчиш с такъв човек, а съвсем друго е да вкараш невинни деца във филма
Ако не иска да се лекува я прати при майка ѝ. Съжалявам, но ти нямаш родителска отговорност към нея
Ясно е, че си с нея от съжаление, но това няма как да го търпиш още дълго. В крайна сметка и ти си човек. Ако не иска да ходи на психолог/психиатър и не иска да се лекува, ще трябва да извикаш майка ѝ да си я прибере. Съжалявам, но такъв е животът. Не можеш да носиш товара на другите. Ти си я оставил на мира достатачно време, но тя продължава да се самоунищожава.
В такива ситуации те съветвам да избереш себе си. Веднъж се живее и не си заслужава да си съсипваш живота заради хора, които не искат да си оправят своя. Всеки си носи кръста, ти не можеш да носиш 2

 
  ...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: aded2c9ecb
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

20.   Здравей! Не съм лекар, но мисля, че този случай е за ендокринолог! 35кг са много и трябва да се направят пълни изследвания на щитовидната жлеза и хормонът тироксин! Запиши в гугъл тироксин и виж какво пише там-може да познаеш някои от признаците! Момичето има нужда от храна богата на йод може би, това способства отделяне на достатъчно тироксин, а той пък е главния фактор за подобряване на обмяната! Ако е добра обмяната, вероятно и теглото ще намалее и другите последствия малко по малко ще отшумят! Според мен признаците на депресия, са резултат от теглото, а то от лоша обмяна! Провери какво е положението в семейството, има ли вероятност за наследствени предразположения, а аз мисля, че личния лекар ще те прати на психолог! Затова си плати и вървете на изследвания и започнете да изключвате нещата едно по едно! На добър час! Пиши как са нещата и дано имате шанс да попаднете на добри специалисти!

 
  ... горе^
преди: 6 години, 7 месеца
hash: db7e2996ed
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

21.   Аз залагам на Хашимото или друг хормонален проблем. ЛЛ ти лекарка би трябвало сама да се сети, че човек дето е тежал 50 кг, не става ей, така 85. Предполагам, че разбутаните хормони повишените кг. са довели до депресия.

 
  ...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: a9b81fd077
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

22.   Приятелката ти е в сериозна депресия. Ти казваш, че тя е започнала да изпада в тези странни състояния преди повече от 2 години, това означава, че през това време тя е затъвала постепенно и в момента е в много огромна дупка, щом няма желание за нищо. Може и мисли за самоубийство да й минават, но няма да ти го каже, защото хората се срамуват да кажат, дори и на най-близките си, че искат да сложат край на живота си. Дано тя да не мисли такива неща, но не е изключено, все пак 2 години депресия си е доста време. И да... ти не можеш да й помогнеш, никой не може... тя трябва сама да поиска да си помогне. Може да е станало нещо на работата й и да го смята за провал, да е изгубила самоувереност и затова да казва, че не е готова за нова работа. Но тя никога няма да е готова, ако продължи да затъва, да не излиза, да не прави нищо по цял ден, да не говори и да не се среща с никой, освен с теб. Ако не живеехте заедно сигурно съвсем щеше да се изолира от света. Ако тя само стои и чака желанието й да прави каквото и да било, само да дойде... еми няма да дойде. Трябва да започне насила да живее, дори да не иска.. насила да излиза, насила да работи и да се среща с хора, насила да прави всичко, което тя знае, че трябва да направи, но няма желание и може би тогава желанието й за живот само ще се върне.

 
  ...

...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: 106f05c56d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

23.   Вероятно става дума за депресия, при това изглежда по-тежка. Психолог да ползва може да не й е излишно, но е добре като начало да направи консултация с психиатър.

Клиничната депресия е състояние, при което е засегната невромедияцията и ако искаш относително бърз и адекватен отговор, професионалистът, който може да ти го предложи е психиатър.

Студентът по едицина по-горе се е поувлякъл, жената няма аутизъм. Аутизмът е разстройство на развитието и се забелязва от най-ранна възраст. Тази жена до преди 6 години е живяла съвсем обичайно, така че изключете подобна вероятност.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker