Има ли верни мъже - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120684)
 Любов и изневяра (29590)
 Секс и интимност (14310)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6439)
 Здраве (9553)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3139)
 Образование (7286)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1731)
 Други (18390)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Има ли верни мъже
преди: 15 години, 10 месеца, прочетена 7392 пъти
Ами какво да ви кажа аз съм тотално объркана. И наистина се нуждая спешно от съвет. Не знам може би съм слабохарактерна и не мога сама да взимам решения или ме е страх да остана без него. Наистина не знам и точно за това имам нужда от помощ.

С моя приятел сме заедно от 2 години. През тези 2 години аз търпя лъжи от всякакъв тип и род. Казва ми прибирам се, отивам да измия колата и т.н. а когато и да му се обадя той винаги е сред шумотевица, сред компания. Лъже ме, че никъде няма да излиза, а на следващия ден още някой негов приятел просто го дъни много жестоко. И когато аз си отворя устата и започна да го разпитвам, защо прави така. Неговият отговор е "Ти си луда. Ти си параноичка, ти само си внушаваш глупости."

Не мога да разбера защо му е да ме лъже. Аз съм му казала - излизай с когото и кагато си поискаш, дори не искам да знам с кого си ти си имаш лично пространство в което аз нямам право и не искам да се намесвам, но само искам да ми кажеш че излизаш това е. Да обаче човека не го прави. Наскоро замина за морето за 4 дни. Аз изобщо не знаех. Бяхме се разбрали за вечерта да излезнем с едни наши общи приятели. Звъни ми телефона към 20h а срещата ни беше в 21. И ми казва ами миличко ние няма да може да се видим защото съм на морето. Аз направо зяпнах кога е отишъл как го е решил и аз не знам. Все пак сме заедно от 2 години и няколко месеца явно не съм заслужила да зная за неговите планове. И тъка де обясни ми че ще се върне след 3 дни.

Отишъл да закара един негов приятел защото му били взели книжката и явно само моя приятел има книжка и просто няма кой др да го закара това др момче, но както и да е. И това го превъзмогнах. Връща се моето момче от морето и дойде унас. Реши да спи вкъщи явно беше нещо гузен. Лягаме и какво да видя целият му гръб надран с нокти. Гушнах се в него и с възможно най-милия глас го попитах "Абе миличко какво си си направил гръбчето защо тъка е надрано" И можете ли да си представите що за тъп отговор ми се даде" Ами аз и моя приятел (този който кара до морето) се сбихме ей тъка на базик и той сигурно ме е прохлузил на гърба. Мина се още половин час и аз пак "Абе мило, ми ти облечен ли беше като се сбихте " и той "ами да бе бях си с тениската" Ама аз да не съм сляпа това нито беше прохлузено, нито пък от приятелски бой. Това си бяха нокти. Този въпросния приятел е един от най-желаните мъже в града ни, а не живея в никък малък град, даже е доста голям.

Как да повярвам, че той точно ще отиде на море без мадама апък моя сигурно ще им свети тоест това означава че най-вероятно и за него е имало парче от тортата. Е кажете ми как да не загубиш доверие ?! Той ме лъже за най-елементарните глупости. И честно да ви кажа и на идея си нямам защо го прави. Аз не съм от тези жени които сами си измислят истории и почват да се карат с приятелите си, също не ревнувам без повод. Нито пък някога съм се опитвала да му забраня нещо. Лъжи, лъжи и пак лъжи. Естествено аз вече му нямам доверие за нищо, а и как и да му имам ??? Що за връзка ще е без доверие ? А и как мислите вие, дали ми е изневерил там ? Дали всеки път когато ми е казвал прибирам се, а след това е излизал с приятели или приятелки кой знае, дали и тогава ми е изневерявал. Моля ви посъветвайте ме какво да правя. Благодаря ви, че бяхте съпричастни към моята история.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 15 години, 10 месеца
hash: 4212a738ab
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Не.

 
  ...
преди: 15 години, 10 месеца
hash: 20616a1e06
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Лъже те. Другите са за забавление - ти си му постоянната. Ако това ти е достатъчно, няма да има проблем, не се задълбочавай. Ако не ти е достатъчно - бягай - винаги ще те лъже и ще си хойка.

 
  ...
преди: 15 години, 10 месеца
hash: 41dbf0d0f2
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   Ти се съмняваш за всяко негово движение и смяташ, че не е в правия път, ами зарежи го тогава.

 
  ... горе^
преди: 15 години, 10 месеца
hash: 6537a177b5
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Направо си го зарязвай. Една врьзка се гради на доверие и уважение, а той май се подиграва с теб и от това което пишеш няма никакво уважение кьм теб. Спри да му се обаждаш и започни да излизаш с приятелки, а като ти се обади може да го поразиграеш малко за да усети колко е неприятно. Лошото е, че току виж решил да се стегне и ще се сети тогава колко много те обича и как ти си единствената за него - поддадеш ли след известно време положението ще е сьщото.

По добре го остави и намери някой който наистина да те уважава и да дьржи на теб.

 
  ...
преди: 15 години, 10 месеца
hash: 6537a177b5
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

5.   Няма верни мьже има такива, на които не им пука дали ще засегнат половинката си и такива, които го правят така че тя по нищо да не разбере и да продьлжи да се чуства обичана и желана.

 
  ...


...
преди: 15 години, 10 месеца
hash: 5e5836e943
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   ооооо, мила, прочетох първите 5 реда и усетих, че това беше моята история. Не знам дали да продължавам надолу да чета, но от уважение към теб ще го направя! Спри! За Бога, спри, не погубвай себе си! Спри докато е време! Ти си загубила саmо 2 години, аз 5! Остави го! Продължавам да чета, ако греша ще се поправя, но бас ловя, че той е от така добре познатия ми тип!

 
  ... горе^
преди: 15 години, 10 месеца
hash: 5e5836e943
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Здравей, пак съм аз! Не се радвам особено, че останах права, историята ти е такава каквато я мислех, до болка позната ми! Недей, тръгни си! ЗАКЛЕВАМ ТЕ, ТРЪГНИ СИ! Бих искала да ти оставя лични данни, за мога да ти бъда максимално полезна, но... не смея, ще влизам когато мога и ще ти пиша тук. Ще се подписвам с името БеРта. Не се замисляй, дори да си мислиш, че го обичаш, болката мн. бързо минава. Има хора който обичат да крадат - клептомани, др. с други слабости, а хората който обичат да лъжат се наричат- неудачници! Успех! И знай, че съм с теб!

БеРта

 
  ...
преди: 15 години, 10 месеца
hash: aeb67be82d
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Да и ти ще откриеш верния мъж, но не знам до колко можеш да го задаржиш.

 
  ...
преди: 15 години, 10 месеца
hash: 8d09b27eed
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   (от автора) Ами незнам как да се обърна към теб с номер не е приятно. Тогава и аз ще те наричам Берта. Ами аз ще ти дам свой скайп ако искаш ми пиши, ако имаш такава възможност. Този скайп не е истински всмисъл фалшиф е за да може да се намерим :) Наистина много ти благодаря за съветите които ми даваш и ще се радвам ако ме намериш, защото можеби ти ще си единствения човек който ще успее да ми помогнеда превъзмогна всичко. Много ти благодаря. Ще очаквам да ми пишеш скайпа е : pain_pain2 Благодаря ти много наистина :)

 
  ... горе^
преди: 15 години, 10 месеца
hash: e2e0022d0a
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Вярни мъже има. Кофтито е обаче, че дори да са вярни след няколко кофти момичета се отказват да са вярни. Много малко остават истински. Момче съм и познавам само един такъв човек. Общо взето е прието, че да изневеряваш означава, че си пичага, лепят ти се. Ако си верен е се едно си смотаняк. Жалко е много, но така го приемат хората. Простотията ходи по хората.

 
  ...

...
преди: 15 години, 10 месеца
hash: e0741a44e9
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   БеРта съм, цял ден не ми излизаш от главата! Коя си ти? Не те познавам, а плача за теб, боли ме за теб! Кажи час в който да се срещнем в абв. чата, в скайп те няма! Има мехлем за всяка болка. Готова съм да ти помогна с каквото мога и немога, дори! ПАЗИ СЕ!
БеРта

 
  ...
преди: 15 години, 10 месеца
hash: 61a6acd1e0
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Здрасти. Пише ти мъж. Не пишеш нищо за дете. Ако нямаш какво още правиш при него? Желая ти щастие, но не го чакай от този.

 
  ... горе^
преди: 15 години, 10 месеца
hash: cae4634b10
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

13.   Здравей! Реших да ти пиша, защото и аз съм преживяла подобна история. Всички коментари досега ти казват да бягаш от тази връзка. Е, и аз ще ти кажа същото. Причините са много: липса на доверие, много лъжи, други предпочитания и т.н. Но аз искам да накарам да си зададеш въпроса дали си щастлива в тази връзка. От отговора ти зависи какво ще направиш. Пожелавам ти щастието и любовта да намериш с Истинския Човек.

 
  ...
преди: 15 години, 10 месеца
hash: 03edba5435
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

14.   (от автора) Много ви благодаря за хубавите и полезни съвети които ми дадохте. Наистина съм ви страшно признателна! Но аз мислих доста дълго време и стигнах до решение което може би за вас ще е в пълен разрив с написаното от мен по-горе. Да всичко което съм написала е така, но аз го обичам този човек, с цялото си сърце и макар да ми причинява много болка ми носи двойно повече щастие. Никой неможе да ме накара да роня толкова сълзи, но и в същото време и никой не е в състояние да ми даде тази радост и щастие знам, че звучи много странно. И сигурно си мислите, че и аз самата незнам какво искам. Когато поместих историята си в този сайт наистина беше така, но не и сега. Сега знам какво искам и това е : Единствено и само НЕГО. Може и да страдам, но никой не би могъл да ме направи по-щастлива от самия него. И това го осъзнах благодарение на едно момче което ме намери тук в този сайт. Ако чете това искам да му кажа, че съм му сташно признателна :) Разбира се благодаря и на всички ви които ми писахте и се трогнахте от моята история !!! :)

 
  ...
преди: 15 години, 10 месеца
hash: b7ff09c9cf
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

15.   Здравей. извинявай че ти го казвам така направо но той изобщо не се интересува от теб. Знам че го обичаш и че ще ти е трудно но го разкарай веднага. Не си мисли че няма друг които не може да те направи щастлива...напротив!!

При мен се беше случило същото и го зарязах и знаеш ли какво тои продължаваше да изневерява и на другите момичета след мен. Така че този твоя не заслужава даже да мислиш за него камоли да го обичаш. Тои е пълен боклук и НЕ ТЕ ЗАСЛУЖАВА СЛОЖИ СИ ГО ДОБРЕ В ГЛАВАТА.

И ВСЕКИ ПЪТ КОГАТО ИСКАШ ДА МУ СЕ ОБАДИШ СЕЩАЙ СЕ ЗА ВСИЧКИ СЪЛЗИ И БОЛКА КОИТО ТИ Е ДАЛ (ТОИ САМО ТОВА МОЖЕ). МНОГО МОГА ДА ТИ ПИША НО ТИ САМА ЩЕ РАЗБЕРЕШ (НАДЯВАМ СЕ ) КОЛКО МНОГО ТЕ Е ЛЪГАЛ И ЩЕ ПРОДЪЛЖАВА ЗАЩОТО НЕ ТЕ ОБИЧА. УСПЕХ

 
  ... горе^

...
преди: 15 години, 10 месеца
hash: ec39162fe5
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

16.   Ето това се нарича женски мазохизъм. Не мога да го разбера, хем знаеш, че те третира като парцал, хем го обичаш... страшна работа.

 
  ...
преди: 15 години, 10 месеца
hash: e9af84578e
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

17.   Към авторката на историята и към коментар номер 5.

Аз съм мъж и мисля, че няма верни мъже. А дори и да има такова чудо на природата, то ще е 1 на няколко хиляди и ще е от онзи тип внимателни, мили и романти4ни мъже, които ви угаждат за всичко и се оставят да ги водите за носа, както си пожелаете. За този тип мъж българката свикнала на балканския мачо казва "Този не е никакзв мъж". Така 4е забрави за верността.

НО, важното е не да си единствената, а да си номер 1! И тук според мен номер 5 е дала много верен отговор. Намери си такъв мъж, който да те уважава и да се грижи за теб, да си винаги на първо място за него. Когато имаш нужда от него да е до теб и да ти помага, да се грижи за семейството и да го подсигурява и да си дава здравето, за да е добре на жената и децата! А това че изневерява чат пат...майната му, стига да не го прави така, че да те унижава публично. Ако жените можеха да проумеят това, щеше да настъпи раят на земята. Запомнете мъжът е животно,примат с нагон, който няма нищо общо с чувствата и с това дали другата е по-хубава или по-секси. Това не би променило отношението му към титулярката, ако е мъж на място! Такива сме, приемете го!

 
  ...
преди: 15 години, 9 месеца
hash: f88ea6bdcf
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

18.   Прецени има ли качества, които да те притеглят към него. Увлечението не е достатъчно. Да правиш компромис с постоянните му лъжи е губене на време.
Да, съгласна съм, че мъжете иневеряват. Но нека поне да са "серийно " моногамни.

 
  ... горе^
преди: 15 години, 9 месеца
hash: b1aeafac73
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

19.   Аз имам такава връзка 8 години и искам да откъсна от нея ама немога искам да хвана моя на калъп както се казва ама все ми се измъква !!!

Ако може да се свържа с авторката или берта ще съм благодарна мн страдам искам ако може малко съвети!
Благодаря.

 
  ...
преди: 15 години, 9 месеца
hash: 61a6acd1e0
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

20.   Пишеш, че ти дава двойно повече щастие от болката. Ако останеш с него, ти ще си създадеш пет пъти повече болка и пет пъти повече ще си отнемеш. После единственото което ще искаш е да се махнеш от него. А ще имаш ли деца.... А знаеш ли кое е реалното момче, което те е намерило в сайта. Интересно как тук нито мъж, нито жена те посъветва да останеш с него.
Но ти си решаваш.

 
  ...

...
преди: 15 години, 9 месеца
hash: 276d02a391
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

21.   Абе има и верни ама рано или късно им идва акъла.

 
  ... горе^
преди: 15 години, 9 месеца
hash: 538d79376d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

22.   Има верни мъже..... Ама последния го взеха преди девет месеца :))) (Мъж на 48)

 
  ...
преди: 15 години, 9 месеца
hash: c74f4f2f73
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

23.   (авторката) за № 19 ако искаш да се свържеш с мен скайпа ми е : anityoyo

 
  ...
преди: 15 години, 9 месеца
hash: 2a95726f1c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

24.   Верни мъже има!!! Само трябва да си ти от тези жени, които ще го направят верен. Имала съм страшно много връзки и на всичките мъже съм изневерявала. Нито един не ме е хващал в крачка. Сегашния ми го обичам до болка и никога няма да позволя да ми изневери... и само не ми казвайте "реши ли, нищо не може да го спре", НЕ Е ТАКА !

 
  ... горе^
преди: 15 години, 9 месеца
hash: b19c2e9aad
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

25.   Здравей 19. БеРта съм. С авторката се запознахме! Надявам се да съм и поне малко полезна. Сега и моя най-добра приятелка е в същата ситуация, тежи ми, боли ме! Знам, момичета, разбирам ви! Но мъжете са свине! Преди когато бях в тази ситуация една жена ме измъкна. Запознах се с нея в чата по абв. Сега е моя ред да помагам на другите! Намери ме в абв чата, ще съм с ник Berta, нека това да е утре ( 13.9), ако не търси ме вечер след 22 часа! Поздарви и успех!

 
  ...

...
преди: 15 години, 7 месеца
hash: 23da09eacd
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

26.   Здравей, извинявай че ти го казвам така направо но той изобщо не се интересува от теб. Явно го обичаш щом търпиш всичко това.. Но Мила Живота е само един и помни че всичко се лекува - изглежда това не е мъжа за теб.. остави го и продължи напред, не е лесно, но живота е пред теб.

 
  ...
преди: 15 години, 7 месеца
hash: 0bed96032f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

27.   Здравей, твоята история ме потресе! Все едно, че разказваш моята история, направо изтръпнах, аз го преживявам същото с тези лъжи, но го обичам толкова много, че немога да живея без него, и аз незнам какво да правя, ако искаш да си поговорим ми пиши на скайпа, който е: silvelinka. Чао и успех.

 
  ... горе^
преди: 14 години, 11 месеца
hash: f9b211c924
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

28.   остави го веднага този е измет

 
  ...
преди: 10 години, 11 месеца
hash: 7d70018713
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

29.   Миличка... бягай... докато е време.... Не се измъчвай... Никой мъж не го заслужава..

 
  ...
преди: 10 години, 11 месеца
hash: e640917ea6
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

30.   Има верни мъже, аз съм един от тях. Жалко е, че не се цени това от жените, аз си мислих, че ще е нещо, което да се харесва, но уви. В един момент от опознаването с жените разкривам тази моя черта от характера ми - казвам, че съм сериозен, че никога до сега не съм изневерявал - вероятно или не ми вярват.. или просто това не е ценност някаква в днешно време, имал съм не повече от 5 връзки, мъж на 30 години.

 
  ... горе^

...
преди: 10 години, 11 месеца
hash: 862f5b471e
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

31.   Аз също съветвам авторката да го напусне - преди да има дете, преди горчивините да се увеличат... обаче нещата не винаги са в черно и бяло, разбирам и нея. Има една книга, която много харесвам - "Дона Флор и нейните двама съпрузи" на Жоржи Амаду, в която има подобна история. Жалко, че в реалния живот краят не може да е като в книгата - винаги се налага да избереш, не може да си с чаровния комарджия и с любвеобилния мил аптекар едновременно....

 
  ...
преди: 10 години, 11 месеца
hash: 77ada202cc
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

32.   Да, аз, имал съм 3 сериозни връзки досега и никога не съм изневерявал и никога не бих и занапред.
М 31

 
  ...
преди: 10 години, 11 месеца
hash: 62f7a3c555
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

33.   Същият въпрос се отнася и за вас (жените) :))

Някой момчета сме добри с вас всичко 6 "мечтаната връзка" , а вие какво правите ??

- Не оценявате това което прави той за вас.
- Не му обръщате внимание..
- Правите си каквото искате , защото знаете , че той ще ви прости нали е "добро копеле"
- Заглеждате се по всеки набит батко и само с поглед и вече сте негова..

КУ*ВИ до 1 :)) Съжалявам за това изказване , но .. не мисля , че някой може да оспори някой от тези факти :)

 
  ... горе^
преди: 10 години, 11 месеца
hash: 8e23575b9c
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

34.   Имам го същия вкъщи.. непрекъснато лъже, ама непрекъснато, от най-дребните до най-големите и сериозни лъжи, то незнам как могат да съществуват такива хора, направо съм изумена ужас на ужасите... то лъжи от 1001 нощ, то нормално да са от 1001нощ все пак е арабин лъжлив.... просто не искам да обяснавам за какви тъпи обяснения става на въпрос, то и едо 10 год. дете ще се изсмее на тъпотиите му.... та и аз голяма любов, това си онова си, а неговата любов ъм мен само на думи, всеки божи ден аз вдигам скандали и накрая миказва, че аз съм болна, че аз съм луда, а тои ''горкия'' е най-нормалния, той направо оня ден много жестоко се оплете в лъжите си, чак неможа да се осъзнае какво става.... ама всякакви тъпаци, мислещи се че могат да ни заблудят, абсолютно за всяка лъжа го хващам, абсолютно всяка и отрича, и се кълне и чудеса.... няма такива типове просто

 
  ...
преди: 10 години, 11 месеца
hash: 808b515c17
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

35.   Коментар 17 ме разсмя искрено - ми че то и жените носим примитивното в себе си и сме податливи на първично привличане. Жена съм и си го признавам. Въпросът е дали ще откликнеш на инстинктите си. Всичко опира до разум, принципи и морал. Някои хора ги притежават, други не!

Така че свиквайте с мисълта, че и ние лесно можем да ви заменим с някой по-добър екземпляр, макар и за една нощ. Ще ви е по-леко като жената до вас се зазяпва по по-привлекателни от вас мъже :))

 
  ...

...
преди: 9 години, 11 месеца
hash: a4735b3a6e
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

36.   Няма. Няма такова животно. Дори и най моногамният, не е умрял само с една жена и със съпругата си. Дори и да обича една жена, пак изневеряват, в някои период.
Относно твоята история. То е ясно, че те лъже. Няма ли други мъже.. Бягайй

 
  ... горе^
преди: 9 години, 11 месеца
hash: 77b34e8cfe
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

37.   Баща ми на 100% адски вярваш, спазва всички пости и е сериозен в това отношение.

Аз също на 23 съм имам връзка от 8 месеца, имал съм възможности, но не съм имал желание. Само веднъж направих на пук на приятелката ми в 24 тия ден от връзката ми се целувах и танцувах с друго момиче, тъй като бях ядосан на приятелката си, но към ден днешен не бих я заменил за друга, само на нея повярвах че не ме изполва и лъже и не бих рискувал с друга, без значение как ще ми се подмазни и колко красива ще е. Нямам никакво желание да изневерявам и да ме използва някоя

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker