Правилно или грешно решение взех-само времето ще покаже - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121040)
 Любов и изневяра (29669)
 Секс и интимност (14348)
 Тинейджърски (21879)
 Семейство (6463)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3167)
 Образование (7294)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18484)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Правилно или грешно решение взех-само времето ще покаже
преди: 13 години, 2 месеца, прочетена 4383 пъти
Имам връзка с мъж от 14 години, а от няколко години живеем заедно. Не сме сключвали брак, В началото го обичах, или си мислех че е така. През годините ме разочарова на няколко пъти като единия път го видях с друга в един нощен клуб и го напуснах, но две седмици след това той ме срещна и започна да ме уговоря да се върна при него. И аз поддадох.

Но като че ли с времето всичко беше се променило. Нямаше я онази топлина и онази нежност, онова внимание, като в началото. Той беше съсредоточен в развитието на бизнеса, който правеше с брат си и го уважавам заради това. Но се държеше с мен като с предмет. Предполагам доста от вас разбират за какво говоря- прибирам се от работа-готвя, слагам му вечеря, оправям масата и си лягам. Проявяваще внимание към това как е минал денят ми, но личеше че е колкото да не е без нищо, просто едно студено-какво става и това е.

Всъщност През годините се разделях с него няколко пъти и единия път бях срещнала човек, с когото мислих че мога да бъда наистина щастлива, но скоро след това, видях в него нещо което ме накара да избягам-пиеше много и ставаше твърде агресивен, като чупеше и блъскаше. Върнах се пак при бившия си. Не знам защо-може би ще ме обвините, но мисля че го направих защото се чувствах сигурна при него, защото не мислих как да покривам ежедневните нужди. Бях спокойна. Но както се казва-бог дава-бог взима.

Преди исках да имаме дете, но с времето се отказах от идеята да е от него. Но навикът ми беше много силен и продължих с него. Нямаше вече никаква нежност, внимание. Беше студен. Често се карахме ако закъснея след работа, не можех да излизам свободно и спокойно с приятелки. Имало е скандали и заради съвсем дребни неща. Често се е случвало да разбирам случайно, че ме е следял, или някой негов приятел ме е следял. Не виждах никакво развитие във връзката ни, Секса беше на няколко месеца един път, и то за няколко минути. Опитвах да го променя, да му покажа че имам нужда като жена и от други неща освен пари, макар че той пари ми е давал само ако трябва да купя нещо за вкъщи.

Вярно е че ме водеше от време на време на почивки, но винаги с негови приятели, или приятелки. Открито си позволяваше на няколко пъти да флиртува дори с други, като се оправдаваше че уж се шегувал с тях. Всички около нас са вече семейни или имат дете. Усещам че и в мен майката природа се обажда, защото вече съм на 34 и искам да имам бебенце, но не знам какво да правя. миналата година той заяви на маса, че няма да се ожени за мен. Беше голям удар за мен, макар че не го показах.

Майка ми много го харесва, и държи да бъда с него, защото поне съм осигурена. А аз имам силен навик да бъда с този човек, въпреки че не се обичаме. Знам че дотук нещата може би изглеждат прости, но от 2 години имам тайна връзка с друг човек. Той е коренно различен-чувствен е, нежен и внимателен, отнася се с мен като с играчка, секса е на съвсем различно ниво-отдаден и страстен. с него сме приятели от години, но в един момент ме целуна и аз като че ли се пречупих.

Опитвах да се дистанцирам от него, мислих че е грешка, на няколко пъти му казвах че спираме, защото не бива така и аз не съм свободна. Но винаги се връщах към него, а и той не се отказваше. Харесвах го отдавна. Беше ми тръпка от доста години. Оставях го и му казвах край много пъти, но някак си не можах да се спра, и естествено се появиха чувствата. Започна да ми казва че ме обича, твърдеше го и го показваше-без повод ми правеше малки подаръчета, оказваше винаги внимание, никога не се е дръпнал или ми е отказал нещо, когато съм имала нужда, когато здравословно не бях добре, той ми купуваше лекарства и се грижеше за мен, естествено тайно, през трети човек получавах това което ми беше взел, в моментите когато не можехме да се видим. А човека с когото живеех само ме питаше какво ми има и си продължаваше ежедневието.

Този, тайния, знаех че е грешно, но го обичах и когато му го казвах, се радваше като дете, една истинска радост, която не можеше да прикрие, виждах го че е щастлив, когато му го казвам, а на мен ми се късаше сърцето и не знаех какво да правя. бях объркана и защото той е по малък от мен с 6 години. но е досттъчно зрял и отговорен за възраста си. Има нещо в него което знам че никога няма да ме остави да скучая, или да бъда нещастна-малко е див, но е и много чувствен, обича ме много, а аз през последните месеци не му отвръщам, поне на думи.

Преди почти година за пореден исках да прекъсна отношенията си с него, знаех че ще ме боли, защото въпреки постоянното напрежение от криенето с него, в моментите които бяхме заедно, вътрешно аз усещах че с този човек мога да бъда себе си, да бъда истинска, да се отпускам, да се смея с цяло гърло, мисля че ме правеше щастлива. но и смятах че е невъзможно да съм с него. той от своя страна ми казваше че ще чака колкото е необходимо, но никога няма да ме остави, че ме обича, и че иска след време да създадем семейство заедно. Усети че се колебая в него, и си татуира едно животинче което много обичам, заедно с името ми. Останах без думи, защото той беше толкова сигурен в решението си да е с мен, а аз се стрясках при мисълта какво ще стане ако оставя дългогодишния си приятел.

Всъщност ме плашеше въпроса дали да оставя питомното и да гоня дивото, но не можех да взема решение. Таях истинските си чувства, и често се държах студено с него, само и само да го накарам да се отдръпне, но не постигах ефект и не можех повече да го наранявам така. И така до преди няколко месеца, когато приятелят ми видял съобщение от него и започна да ме разпитва. Не съм му давала подробни обяснения, но и нямаше нужда, беше ясно. Бях се побъркала, защото усещах как губя онова сигурното за което много жени чакат с години, а другия, тайния, не можеше да ми даде. А и се почувствах много жалка, може би защото не исках и да нараня никого. Бях объркана. Напуснах го и мислех да продължа с другия човек, но се чувствах несигурна, знаех че е заради липсата на онова с което бях свикнала.

Аз се върнах при родителите си. А момчето, като разбра че съм напуснала приятеля си, не се втурна да ми сваля звезди, а като че ли се дистанцира. Виждахме се вече всеки ден и то съвсем открито, каза ми че ще ми даде цялата си любов, защото вече видях че е възможно да сме заедно. Но не ме притискаше за нищо. Опитваше се да ми даде въздух. Но аз не го усетих това нещо. Вместо това започнах да искам от него това което имах при бившия си приятел. И може би това го накара да се промени.

Скарахме се на два пъти, и той беше доста груб, не онзи милия и нежния човек, в когото се влюбих, а сякаш напълно различен човек. Може би заради нерешителноста ми. не знам. Прекарахме изключотелна почивка заедно с него, аз се чувствах така както никога преди, започнах да се отпускам, да бъда щастлив. Но не му казвах, но мисля че той виждаше че го обичам.

Седмица след това той ми каза че иска да пробваме на квартира заедно, но ме оставя да реша сама, а аз приех без много да мисля. Исках да съм него, но след няколко дни се скарахме и се разколебах. В главата ми често излизаше въпроса дали не сбърках като оставих предишния си приятел, и постоянно ги сравнявах. Единия беше красив, мил, обичаше ме с цялото си сърце, държеше се все едно света е в краката му, другия беше онзи улегналия, с който имах сигурност, но нямах емоции. и който ми предложи развитие във връзката, едва след като го напуснахИ реших да се обърна за съвет към майка си. Няколко дни след като се скарахме с по-малкия, взех решение да се върна при бившия си, защото имах чувството на несигурност, и си мислех че като го напуснах се върнах години назад, изпитвах и съжаление, заради всичко което е постигнал през тези години.
Смених си номера и изолирах момчето от всякакъв достъп до мен, и сега съм с бившия си настоящ, който ми обещава промяна, деца и истинско семейство. Постъпих ужасно с момчето което ме накара да се чувствам желана, което ме накара да се чувствам истинска жена, въпреки че прояви неуважение към мен в моментите на гняв.

Пиша в такъв тон, защото знам какво заслужих, не очаквам одобрителни коментари, но имах нужда да разкрия какво ми е някъде, където не познавам никого, защото въпреки това още мисля за него, макар че не съм го виждала от седмици, а той беше моята истинска опора.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 13 години, 2 месеца
hash: 3a752a7eff
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Мисля, че си постъпила правилно като си се върнала при стария си приятел. Сега той ще бъде като памук в ръцете ти, защото вече е видял, че ти не си даденост, че си личност и можеш да вземаш решения и да не бъдеш зависима от него. Използвай това си преимущество, което имаш в момента, за да закрепиш позицията си във връзката, сигурна съм, че сега той гледа с други очи на теб и ще те уважава повече.
Колкото до другия мъж - тъжно е, но в такива триъгълници винаги има наранени. По-добре не търси контакт с него, не се опитвай да му си извиняваш и да се обясняваш. Взела си решение и от тук нататък продължаваш напред. Миналото няма да как да се промени. По-добре не мисли за него, опитай се да бъдеш прагматична, в края на краищата си на 34 години. На тази възраст човек трябва да приема нещата по-рационално и да бъде повече егоист.
Успех и всичко най-добро ти желая.

 
  ...
преди: 13 години, 2 месеца
hash: a74be4c9b2
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Мисля че много си сгрешила. Решението ти е за цял живот, а всички имаме само един. Дано да не съм права обаче много ще страдаш.

 
  ...
преди: 13 години, 2 месеца
hash: 20d598f9cd
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   С единия имам уважение, или поне от моя страна, а и при предишни случаи когато ме е карал да си тръгна, след това един или два месеца всичко е добре, обръща ми внимание, и след това отново ставам домашния робот. А с другия получавам всичко което искам като жена, но пък се забелязва че се прави сметка, а и с него сме си говорили за деца, или по-скоро аз повдигнах темата, а той ме изненада понеже реакцията му беше доста силна и всъщност ми каза че иска също. Но пък навикът ми е нещо, което ми пречи, и мисля че затова и нараних другия

 
  ... горе^
преди: 13 години, 2 месеца
hash: 90c159805c
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Уффф... Отвратително е така да не знаеш какво точно искаш и да се люляш като прани гащи ту напред, ту назад!
Стига с тая нерешителност, обърканост и комплекси за малоценност! Я се стегни малко бе! Помисли какво точно искаш и преследвай целите си, а не така, както ти правиш -" Искам това, ама дали го искам? Може би искам онова, ама не, не, това искам. Ама не! Май онова е по-добре... "
Леле ужас! Ти си направо уникум! Как ще си щастлива, като не можеш да се бориш за щастието си? Толкова си инертна и нерешителна... Проправяш си път в живота като спънат кон!
Не искам да те обиждам, ама стегни се малко бе! Имай куража веднъж да направиш това, което искаш, без да се разкъсваш от противоречия, страхове и комплекси...
Айде успех и не бъди с някой, само защото така си свикнала, ако не се чувстваш щастлива и пълноценна с него.
Оффф... Айде късмет!

 
  ...
преди: 13 години, 2 месеца
hash: 20d598f9cd
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Мина месец и седмица, откакто го оставих.. първата седмица той правеше опити да се свърже с мен, дори накрая ми прати по куриер хубав букет 10 рози-бели и червени, но аз не му се обадих, понеже мислех че съм категорична :( дали след толкова време няма да се е отдръпнал от мен, а и аз се чувствам много странно, хем ми липсва, хем се сещам как обещах на родителите си, че няма да се виждам повече с него. Те иначе се притесняват за мен и искат да бъда със сегашния, но знам че въпреки че досега отношението му е добро, скоро ще се върне отново към предишното си състояние

 
  ...


...
преди: 13 години, 2 месеца
hash: 9f4a403e72
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

6.   Не мисля, че ще се промени бившия ти. Като вижда, че ти постоянно се връщаш при него, се съмнявам да се промени. Може да има промяна, но няма да е коренна според мен. Особено като си народите деца.... Нема просто как да се махнеш после от него. И той ще си продължава по старому. Това е мнението ми. :)

 
  ... горе^
преди: 13 години, 2 месеца
hash: ffd2b2ae54
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Направила си ужасна грешка. Пропиляваш си годините със сегашния. Но всичко идва от това, че не си независим човек. И този, с когото живееш отдавна го е разбрал и затова се държи така с теб. Удобна си му, мачка те. Ако животът ти се върти около този на друг, без себеуважение и собсвени мечти и постигането им с твои усилия, никога няма да си щастлива истински(може по някакъв твой си начин). Аз не бих живяла такъв живот.

 
  ...
преди: 13 години, 2 месеца
hash: e6a337f36b
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

8.   Mного пресметливо. За пари ли става въпрос? За каква сигурност иначе говориш?
Прецени си какво точно искаш и търсиш - пари и сигурност или любов и уважение!
Човек не може да има всичко!

 
  ...
преди: 13 години, 2 месеца
hash: 20d598f9cd
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Не искам да ти давам акъл, тъй като всеки си носи кръста, но мисля че донякъде те разбирам. Имаш осигурен дом, не се притесняваш за месечните сметки. Да, това е голям плюс, който много хора търсят в днешно време, освен това знам че любовта не плаща сметките, но замисляла ли си се, дали всъщност там където живееш, усещаш мястото като свой дом, дали наистина си щастлива с човека, с когото живееш, имаш ли някаква тръпка, някакви силни емоции с него, или го карате на ежедневие, защото ако е така, не знам естествено откога, но ако е така, и то преди да имате деца, то мисля че си сгрешила, тъй като децата, , да понякога са продължението на една връзка, но зависи в какъв момент от тази връзка се появята, тоест ако имаш дете в периода в който силно се обичате, то наистина това е нормалното продължение, и имате много по-голям шанс за по-нататъшно щастие заедно, но ако чувствата ви са изстинали, и то отдавна, защото ако не бяха нямаше търсиш щастието навън, то не мисля че постъпвате првилно, ако сте се събрали отново, само и само да направите дете, защото отстрани изглежда доста пресилено. Освен това, така както разказваш, изглежда, прости ми откровеноста, но този човек едва ли те уважава, а и не мисля че и той те обича, все пак човек когато обича, дори и трудно да показва чувстата си, все пак от време на време си провличава, а не мисля че се е случвало при теб скоро. Мисля че по скоро те приема като държанка. Все пак това е твое решение, и мога да ти пожелая късмет, да имаш силата да избереш правилното решение.

 
  ... горе^
преди: 13 години, 2 месеца
hash: 20d598f9cd
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Предполагам, че в момента все още ти е хубаво при бившия, но не мисля, че ще е още дълго така. Човек на тези години не се променя, а и няма да те питам дали го обичаш. Когато се почувстваш отново нещастна и подтисната, си спомни за коментара на номер 4 мисля, че си пробиваш път в живота като спънат кон. Не искам да те засягам, но според мен си наранила човека, който те обича наистина, и си подтиснала чувствата си към него за сметка на разума. Но дали е бил разум или втълпена идея само ти си знаеш.

 
  ...

...
преди: 13 години, 1 месец
hash: dec07d59a8
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   Мился, че е недопустимо жена на твоите години до толкова да не знае какво иска от живота. Света не се върти около теб все пак и мисля, че не можеш да си играеш с хората по този начин.
Тя кво искала, пък майка и кво и казвала и кво искала... смешна история. Та кое е по важно ти ли какво ислаш или майка ти? ! Реши и спри да си играеш с хората и да ги нараняваш, постави се за малко на тяхно място да видиш как ще се чувстваш.

 
  ...
преди: 13 години, 1 месец
hash: 622d954a05
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Брях, то бетер турски сериал.

Подкрепям номер 11, че не бива да се разиграват така хората и да се предават чувствата им по този начин. Играчка-плачка е казал народът.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 2 месеца
hash: 80454005f2
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

13.   Момиче,
Ти определено не си човек който си заслужава.
Изневерявала му и преди, той открито флиртувал, а замисли ли се, че той (по-стария) може да не е толкова глупав колкото изглежда??? Може би някъде в себе си той вече е разбрал с какъв човек прекарва живота си? Че жената до него е невярна, нерешителна, лъжлива егоистка която няма грам самоконтрол? Може би това го спира през всичките тези години да се държи любящо? Може би те обича прекалено много, за избяга от теб и да се отърве? Може би флиртува за да те накара да се почустваш както той или просто да възстанови баланса?
Може би ти си онази която наранява всички наоколо, защото се държи като 15 годишна пуберка?
Може би трябва да отидеш на психолог и да си изясниш какво точно представляваш и как да станеш нормален човек, ако изобщо това вече е възможно!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker