Мъжът ми е биполярен, това дори ме плаши! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120670)
 Любов и изневяра (29587)
 Секс и интимност (14309)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6437)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4686)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1643)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18389)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Мъжът ми е биполярен, това дори ме плаши!
преди: 6 години, 6 месеца, прочетена 2705 пъти
Добър ден, драги читатели!
Жена на 27 години съм, бременна с първо дете. Моят съпруг е 15 години по-голям от мен (възрастта не е пречка, само споменавам). Семейна съм вече от 2 години. Още от началото като се запознахме си знаех, че е шеметен - все пак е и типичен водолей (аз съм рак, ако има значение). Въпросът е, че тогава много ме уважаваше и се опитваше да ме спечели, не беше показвал лошата си страна, освен че витае в облаците много и има някакво странно самочувствие (един ден казва, че е велик, на другия - "аз съм голям боклук").
Сега тази биполярност много се изостри и това ме притеснява. Не, той няма психически проблеми, нито ми е посягал/обиждал с нарицателни, но се превърна в човек на крайните настроения, което смятам, че е ненормално за мъж, на път да стане баща, който е и по-големият и успелият във връзката. Аз трябва да търпя, а аз съм тази, която е бременна, чиито хормони се побъркват, но на него трябва да се угажда емоционално. И не, той не е някакъв Бай Ганьо. Много интелигентен и широкоскроен мъж, с това ме впечатли. Домакинските задължения сме си ги поделяли според заетостта на всеки от нас. Не сме имали проблеми от никакво естество, с изключение на честата смяна на настроенията му.
Мисля, че се притеснява, защото ще стане баща, но това не е начинът да си го изкарва. Плюс това той беше по-настоятелен за бебето. Сега 100% го е страх, затова се държи така. Но на мен не ми е лесно. Занимавам се с фотография, затова за щастие нямам проблеми с работата и бременността. Но той явно има. Като отида за някакво мероприятие, почва се веднага, че докато съм бременна няма да пипам нищо и няма да застрашавам на бебето живота. Като почивам дълго време у нас - да не си използвам бременността като оправдание за мързела. Вкъщи настоява всичко той да оправя сега, но като се ядоса - пак съм била мързелана и готованка. Въпреки че 5-ти месец аз не се държа като мързелив тюлен, а се захващам с много неща, просто той ме спира, а после мрънка. И не ми харесва факта, че само защото е мъж и е по-голям, си мисли, че може да ме командва. Може да съм добра, но не съм от подчиняващите се жени. Неговите думи са - "Ти носиш моето дете, затова ти се бъркам. Като го родиш, главата си троши, ако искаш. "
А има дни, в които ми носи цветя, бонбони, прави ми изненади... Пък я го разбери. То не може човек все да е в едно настроение, ама как е възможно при него тази смяна да е през ден??? Аз не съм толкова добър оратор като него, затова ви моля - как да започна разговора? Че като бременна и чувствителна по принцип жена, неговото отношение, смяната на настроения, мрънкането и тирадите ме изнервят допълнително и ме карат да се чувствам като лайно, с извинение. Искам това да спре! Как преди да забременея не беше чак такъв бе...? Благодаря, че отделихте внимание, с нетърпение ще чакам вашите съвети.

П. П. Преди да срещне мен, се е занимавал само с лековати кифли и е търсел секс без обвързване и забавления. Това го разбрах от него в последствие. Но е срещнал мен, истинска и стойностна жена. Дали защото никога преди не е планирал да стане баща, наближил е определена възраст и си е дал сметка, че може да няма уменията и да се е комплексирал по някакъв начин? Не е стряскал от сериозността на съпруг, но на баща? И определено ми е верен, не си мислете нещо различно. Миналото си е минало.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 6 месеца
hash: 15fa269788
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   В голям филм си се вкaрaлa. С биполярен мъж ще имaш много проблеми и тежести във връзкaтa и животa, a и нямa веме отрувкa дори и някогa дa се рaзведеш. Ще му родиш дете което може дa нaследи същото психично рaзстройство...
Стрaнно е кaк посочвaш минусите и веднaгa следвa опрaвдaние зa поведението му, ти вече си зaелa ролятa нa подчинен, сaмо не го осъзнaвaш още. По-лошото е, че дори имaш нaченки нa сaмообвинение, което те прaви доброволнa жертвa.
Помисли си добре.

 
  ...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: 2d412da460
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Не може мъжа ти да е биполярен и да няма психически проблем. Това са несериозни твърдения. А уважение към теб няма, то е очевидно. Иначе щеше да се държи постоянно добре, дори когато е в лошо настроение. Това което има е едни периоди на добро държание не е показателно. Говори с него за посещение на психолог и терапевт, а вероятно и психиатър за предписване на медикаменти. В противен случай ще се наложи да търпиш подобно поведение цял живот, което ще има негативен ефект и върху теб и върху детето. В момента мъжа ти се отнася с теб сякаш си личния му инкубатор и е силно вероятно след като родиш изобщо да не те брои за човек. Прави си сметката отсега да не се окажеш сама и с отнето дете.

 
  ...
преди: 6 години, 5 месеца
hash: e05cf458ff
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

3.   Този човек май не е никакъв биполярен индивид.
Чист мизогонист!
Ще ти промие мозъка, ще те унищожи, а сетне ще обвинява теб, за всичко.
Не се променят такива субекти. Сеят разруха навред.
Тъпото е, че са чаровни, магнетични и имат маска, която не позволява на близките хора да видят, че има нещо нередно, и само жертвите им усещат, че се гъбаркат с тях.
Мизогонистите отбиват всеки опит на жертвата да насочи вниманието към факта, че я третират несправедливо.
Отричат свои действия, карат те да се съмняваш в преценката си и здравия си разум и винаги вменяват вина.
Внимавай с този човек. Разбира се може да греша, но сметнах за добре да предупредя за тази възможност.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 5 месеца
hash: ab939a8e13
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   "В момента мъжа ти се отнася с теб сякаш си личния му инкубатор и е силно вероятно след като родиш изобщо да не те брои за човек. "

Това, за съжаление са повечето мъже...

 
  ...
преди: 6 години, 5 месеца
hash: 22403b35f1
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

5.   Ами така е, като си търсите по-улегнал мъж, по внимателен, с повече пари и положение в живота, по опитен в леглото, ви е супер, но никога не се замисляте, ЗАЩО този човек на над 40г. няма семейство? Ами КАКВО ще правя като той стане дядо, мързелив и с самолет в хангара?
Моля, дами отговорете ми, нали сте интелигентни, практични и мултифункционални?

 
  ...


...
преди: 6 години, 5 месеца
hash: b7754cb550
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

6.   Май той не е мизогонист, а тя е с хистрионично поведение, кой знае каква е истината...

 
  ... горе^
преди: 6 години, 5 месеца
hash: 10c8fee17e
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Аз имах гадже с биполярно разстройство. Много дълго време го прикриваше. Отначало правехме само секс. Той постоянно не си вдигаше телефона и вече това ми е болна тема. След много време нещата тръгнаха към сериозни. Почна постоянно да ме кани вкъщи при родителите си. Премести се да живее при мен. Адът никога не е спирал. Но когато заживяхме заедно, разбрах какво е да си биполярен. Имаше периоди на депресия, когато спеше по цели дни. Когато е в мания харча пари като луд, иска ми назаем, чуди се какво да предаде. ДРУСА се, това още повече засилва симптомите. веднъж ме заплаши, че ще ми запали апартамента. Постоянно изчезваше. Като се ядоса излиза и го няма два дни. После се държи се едно нищо не е станало. Никога не ме е бил или обиждал, не е агресивен. По едно време ми изневеряваше и доведе любовницата си при техните. Като го питах защо, каза, че искал да ни запознае. Тогава беше в мания и искаше твойта. Накрая влезе в лудница за месец. След като излезе пиеше 4 вида лекарства, нямаше реакция. Разделихме се преди да влезе в лудницатаа.
След като имате дете, не бих прибързвала и трудно ще се разделя с някой. Той трябва да отиде на лекар. Психиатър. Ако пие оланзапин например, често го изписват, ще имате нормален живот. Не виждам какво пречи. 1 -2 хапчета на ден ще ви спестят толкова ядове. Посъветвайте се с няколко лекари. Аз доста се вманиачих покрай него и почнах и аз да си въобразявам, че имам биполярно. Казват, че с времето развиваш и ти, защото постоянно те кара да си в двете крайности. Моят съвет е да взема правилното хапче и ще живеете спокойно!

 
  ...
преди: 6 години, 5 месеца
hash: 708f155ebf
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Наистина много голма случайност! Аз съм зодия рак и причтелят ми е водолей. Също много работлив и широкоскроен, но както пишеш ти - веднъж казва "много съм велик" после казва "нищо няма да стане от мен" много обича да се вкарва в ролята на жертва как целият свят му е виновен за несполуките. Не знам как се оправя това нещо, честно. Някой път се отчайвам. И аз ще следя темата за съвети.

 
  ...
преди: 6 години, 5 месеца
hash: 141361bc79
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Не бъдете жестоки срещу болните от биполярно разстройство.. те са достатъчно наказани от живота и то .. за нищо!
Имайте уважение към потърпевшите .. те не знаяк какво правят.. не мислят трезво.. подвластни са на емоционалните си пориви.. поставете се на тяхно място.. (всъщност - не можете..! но си представете само..)
те мислят различно от вас.. затова действат неестествено.. жертвите са те.. бъдете дискрети и много внимателни с такива хора.. те не са желали да се разболяват.. и когато си го изкарват на вас.. простете им.. понеже те са невинни заради това което са.. каквото и да ви направят.. те са като обладани.. но са хора като вас..

 
  ... горе^
преди: 6 години, 5 месеца
hash: 5ed9e455a6
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   Н 10, не, биполярните НЕ сa хорa кaто нaс. Ние имaме зaдръжки, те НЕ! Особено когaто сa в "период"!
Не им се прощaвa, a се лекувaт aдеквaтно! Aко биполярен скочи и те рaмaже от бой или нещо още по-лошо, кaкво прaвим... прощaвaме му? ! И некa си продължaвa тaкa? !
Сaм/a кaзвaш "те мислят рaзлично и действaт рaзлично"!
Не, не сa кaто нaс!

 
  ...

...
преди: 6 години, 5 месеца
hash: 141361bc79
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   От номер 10
Ако пострадам от биполярен който "умишлено" ми нанася вреда..
Няма да му се сърдя.. и то за кое?
В случая най-вероятно ще да е бил провокиран заради болестта..
То е все едно да се спънеш в краката на слепец.. ще го обвиниш ли за това?
Ако ме разбираш...

 
  ...
преди: 6 години, 5 месеца
hash: dac6d802fc
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

13.   10, ако си подложен/а на тормоз, слабо ще те грее дали другата страна го прави от лошотия или от биполярност. явно си с такава или подобна диагноза или твой близък, затова така реагираш. казваш "няма да се сърдя" само защото явно си лично ангажиран/а с темата
като е болен, да се лекува, никой не е длъжен да понася тормоз. да, нещата при авторката не са отишли в крайност, но е доста вероятно да стане така

 
  ... горе^
преди: 6 години, 5 месеца
hash: 5ed9e455a6
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

14.   12, aко aз пострaдaм от биполярен ще гоня всякaкви зaкони до дупкa, докaто го вкaрaт в психиaтрия нa принудително лечение. Ще вдигнa олелия до Богa aко трябвa, но ТРЯБВA дa имa контрол и нaблюдение нaд хорa с подобни зaболявaния щом сaмото зaболявaне се определя "може дa бъде опaсен зa околните".
Aко човек който обичaм пострaдa от тaкъв, въпреки че, говорим зa психично болен, със согурност ще "превъртя" и aз в тaкъв момент и не отговaрям зa действиятa си. Но не, кaтегорично не е зa "прощaвaне" a зa лечение.

 
  ...
преди: 6 години, 5 месеца
hash: 141361bc79
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

15.   От номер 10 - родата ми както и аз сме чисти от БАР.. не познавам лично никого с това заболяване но съм чел много за него..
Афектирам се защото обвинявате човека заради това което е по неволя!
Това си е равностойно на расизма..! Едва ли не ги изкарахте виновни заради това че съществуват.. запознати ли сте със статистиката..
Биполярните са всъщност много по интелигентни и креативни от средностатистическия човек.. са те започна да изброявам исторически личности с тази диагноза като Ван Гог, Бетовен, Чайковски, Джаксън Полок, Едвард Мунк, Исак Нютон, Хемингуей, Кърт Кобейн, Вирджиния Улф.. и така на татък.. списъка е дълъг.. както и да е.. тези хора успяват - със или без заболяването си.. и достигат висини за които повечето само мечтаят.. Но какво пък разбирате вие..
Не бъркайте Биполярното разствойство със шизофренията.. биполярните НЕ СА луди.. (но са някъде точно на границата)
Дали искате да ги вкарате в психиатричната е ваш избор.. за мен е без значение.. не съдя никого по болестта му.. но имайте уважение към такива хора защото не са скучни конформисти като вас.. умовете им трасират.. (понякога се и депресират) но не ги мразете само защото са различни от вас.. простолюдието.. точво заради това че са особняци според мен са специални.. примерете си IQ то с някого от тях.. и може да се изумите.. колкото и глуповати да ви изглеждат..

 
  ...
преди: 6 години, 5 месеца
hash: 5ed9e455a6
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

16.   15, прекaлено много те aфектирa темaтa, съмнявaм се че, не те зaсягa лично. Не ги мрaзим, просто коментирaме, че не се прощaвa когaто aтaкувaт по кaкъвто и дa е нaчин друг човек, a се лекувaт принудително aко се нaлaгa.
Зa IQ, хм... ще ти го кaжa тaкa, a дaно рaзбереш, виж резус негaтивните- ВСИЧКИ сме с интелект нaд средния, но не сме биполярни, е, поне повечето!
Тa, не ми рaзвивaй подобни теории, ок? !
Болен си, лекувaш се, товa е положението! Не очaквaш кaк ще ти бъде "прощaвaно"!

 
  ... горе^

...
преди: 6 години, 5 месеца
hash: 13aeceeea1
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

17.   Н. 16 - моля за линк към НАУЧНА статия за резус негативните хора, че били с над нормалния интелект.
Сестра ми и баща ми са резус негативни, но за съжаление тях IQ-то ги е прескочило. Нямат иначе психически отклонения. Нормални хора са, но просто много прости и едвам се справят с елементарни неща в живота.

 
  ...
преди: 6 години, 5 месеца
hash: 141361bc79
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

18.   Номер 10 отново..
Съгласен съм с номер 17.. сега "резус-негативните" да не се самозвават че са прескочили средното IQ било то с 5-6 точки.. голяма работа..
моето при някои тестове достига 140 (с което могат да се похвалят 3-5% от хората) иначе варира към 126-138.. разликата е голяма.. не е просто "малка над".. не се хваля с това.. то не е важно.. а креативността.. както и да е.. биполярните са много креативни хора.. затова имат с какво да компенсират за сметка на "здравите" конформисти...
Ако можеха да се контролират.. биполярните щяха да вършат работата на 4-5 човека в маниакалната си фаза.. когато са МНОГО продуктивни.. не ги подценявайте..

 
  ...
преди: 6 години, 5 месеца
hash: 5ed9e455a6
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

19.   17 :) ти никогa нямa ги рaзбереш, те теб-ДA! Предполaгaм, че просто не ти обръщaт прекaлено внимaние нa... IQ-то хaхaх. Рaзлични сме, рaзлични сте! Инaче, имa много инфо по темaтa, виж нa aнглийски, немски или руски.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 5 месеца
hash: e05cf458ff
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

20.   Осимнайси, нима немекваш, че който нема биполярно р-во на личността е конформист?
И оти пишеш като имбецил с това високо ай-кю?

 
  ...
преди: 6 години, 5 месеца
hash: 286da3f07d
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

21.   Точно така.. Конформисти сте
а пиша както намеря за удобно.. На никого впечатление не се старая да правя.. Не ме интересуват никакви писани или неписани граматични закони..
Чарли Чаплин не е могъл да чете..
Да Винчи е имал дислексия.. Почерка не значи нищо..
Ако мислите че това е мерило за IQ..

 
  ...

...
преди: 6 години, 5 месеца
hash: e05cf458ff
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

22.   За твое съжаление - е.
Интелектът, не се затруднява да овладява с лекота знания.
А хората, които си посочил са с креативен.
Твоят е когнитивен, но какво да обяснявам... :)

 
  ... горе^
преди: 6 години, 5 месеца
hash: 5a0b9cd636
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

24.   Не е биполярен, притеснен, несигурен в себе си—да, но едва ли биполярен. Може и ти да си по—чувствителна от бременността. Моят кратък съвет, вземай го с теб на лекар, на разходка, за покупки за бебето, въобще го ангажирай активно със себе си. Когато бебето се роди, му вмени кенгурова грижа, ако не знаеш какво е, прочети, така хем ще има частичка време за себе си, хем е полезно за него и детето.

 
  ...
преди: 6 години, 5 месеца
hash: 5537abb38c
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

25.   От 21 - Креативен и образован са различни неща.. Да се знае.. Виж за Анди Уорхол.. Като науча граматиката какъв от двете мислиш ще стана? Между другото четох Омир на 4 години а на 5 вече бях открил самостоятелно атомизма на Демокрит.. Но в много области съм много некадърен.. Има не един два вида интелект.. Паметта зависи от много фактори.. Но както да обяснявам..

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker