Писна ми да изневерявате и да оправдавате изневярата! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121132)
 Любов и изневяра (29690)
 Секс и интимност (14354)
 Тинейджърски (21890)
 Семейство (6467)
 Здраве (9594)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3176)
 Образование (7300)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18507)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Писна ми да изневерявате и да оправдавате изневярата!
преди: 6 години, 6 месеца, прочетена 4429 пъти
Чета теми тук и едни и същи клишета чувам. Заради децата, заради липсата на внимание/страст, от любопитство и разбира се най-тъпото, че мъжете били създадени да търсят еди що си и да пръскат генетичния си материал насам-натам. Направо ми се гади, защото доказвате, че по-скоро мислите като примати, отколкото като хора. Докато мислите с долните глави или със срамните си устни, никога няма да напредне човешкият вид. Било ни в природата. Тук става въпрос за ВОЛЯ! Кой каквото иска да прави, но аз лично мразя изневерите, изневеряващите, защото не знаете каква болка нанасяте или може да нанесете на всички около вас. Казвам го като човек, дал всичко за някого, и накрая потъпкан и измамен. Най-много ме дразни оправданието "Беше само секс". Знаете ли какво би си помислил отсрещния човек - че не го бива в леглото, че е грозен и непривлекателен, че не е достатъчно добър за вас. Ей това наранява. И също така живеем в 21-ви век, така че децата не са оправдание да оставаш с човек, който не обичаш и да си имаш любовник/ца! Поне си признайте - "беше от егоизъм, исках да изневеря, не мога да съм с един/една". Плюс това най-гнусното е, че има системно изневеряващи хора, които вместо да си търсят полигамни партньори като тях самите или просто да не влизат в сериозна връзка, те мамят и залъгват с фалшиви обещания. Защо искате да изневерявате, но на вас да не ви се изневерява? Егоисти във всичко. Няма за какво да ви съчувствам!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:
1-50 от 57

преди: 6 години, 6 месеца
hash: 1597f97dd4
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Еволюция мило момиче, ние като индивиди дори и да имаме воля да възпираме този естествен процес, то болшинството просто следва инстинктите си. Н е го мисли, ти като не искаш и нямаш нужда, не го прави, но не можеш да задължиш отсрещните да бъдат като тебе. УСПЕХ

 
  ...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: ff93a57dff
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   И на мен ми се гади от теб. Кой/коя си ти, Бог/Богиня? И на какво основание ще съдиш, или ще казваш на хората какво да правят и какво не, как да мислят и как не? С кого и дали да изневеряват. Само не ми давай наклон на ку*а. На жена ми съм устоял 10 години да не изневеря, ние от толкова сме заедно, а не е като да не ми е писвало в много моменти. Ама съм бил на ръба. Значи, ако не го правя съм много готин, ама ако ми се случи, съм еди какъв си.

 
  ...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: e5fa498ca5
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

3.   2, не че е моя работа, но защо просто ен се разведеш, вместо да агонизираш? Питам от любопитство, не че ми пука какво правиш с живота си.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 6 месеца
hash: c1bf1302ac
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Така, като чета какво е написано, ясно ми е защо са ти изневерили.
Докато продължавате да давате всичко за един човек, да го превърщате в центъра на вселената, а после да ревете, че той не ви отвръща със същото, нищо хубаво не ви чака.

 
  ...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: c9b101bc73
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

5.   Не съм номер 2, но мисля като него и ще отговоря на 3
За да се разведеш, любовницата ще трябва да се е утвърдила и да е надскочила съпругата по редица показатели. Не само леглото и секса са критерии за един благополучен и успешен брак. Има случаи в които изневярата е оправдана, авторе - повярвай. Но разрушаването на семейството не е

 
  ...


...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: 81c1bd5263
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

6.   Толкова си права, най-после някой да мисли като мен. Малко сме, но поне се различаваме от глупаците, които мислят, че да спиш с друг човек е съвсем нормално. Съжалявам, че при теб се е получило така, но погледни от хубавата страна - Ти вече знаеш, че това не е бил човека за теб. Успех!

 
  ... горе^
преди: 6 години, 6 месеца
hash: 60b7b456c3
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Защо непрекъснато се задава този въпрос:- Защо не се разведеш? Аз заявявам, че дори да изневеря, никога няма да се разведа заради любовница! Любовницата значи развречение, забавление. Тя не става за съпруга. Не мога да си помисля да изоставя семейството си заради някакво временно, тайно удоволствие. Аз съм нормален мъж и нищо човешко не ми е чуждо, не ми е чужд флирта. Това не значи, че ще създам някакви проблеми на семейството си. Всичко тайно е нетрайно. Семейството за мен е всичко!

 
  ...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: e5fa498ca5
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

8.   5, значи старата максима за хващането за следващия клон, преди да се пуснеш от предния. Демек може да не си щастлив в брака си, но само защото любовницата не е по-добра, няма да се разведеш.

Ако любовницата е по-добра и се разведеш заради нея, после пак ще търсиш още по-добра любовница ли? И кога в крайна сметка ще оцениш човека такъв, какъвто е и ще създадеш доверие?

Сещам се - когато остарееш и вече никой не те поглежда освен не толкова добрата съпруга, с кяото ще си принуден да останеш поради липса на по-добра алтернатива.

 
  ...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: fbdb2e490d
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

9.   Не съм планирал да изневерявам, нито съм одобрявал, но така се получи. И сега какво? Да се гръмна ли?
Не одобрявам, но и не заклеймявам! Просто нещата от живота.
Когато ти дойде до главата и на тебе, тогава ще разбереш. Сега колкото и да философстваш... все едно да гадаеш какво си мислят умрелите... Като умреш - ще видиш.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 6 месеца
hash: 1f293b372a
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Като не искаш да четеш такива теми, защо изобщо следиш тази категория? Тя така си се казва " Любов и изневяра" нормално е да пишат изневеряващи и да излагат доводите си за ситуацията. Просто не чети теми, които не разбираш и са далече от теб като светоусещане.
И съм съгласна с останалите, по-добре любовник/ца, отколкото развод и объркани самотни деца! Явно все още нямаш деца, след като мислиш по този начин. Ще дойде момент, в който ще осъзнаеш, че важните неща в живота в същност са подредени по друг начин. Ще се обърнеш да видиш собственият си дългогодишен брак и децата си и ще си кажеш, че хората са най-важни! Хората подредени по ред - деца, себе си и след това другите. И когато "себе си" не е щастливо търсиш светлинка някъде, само за теб, лично твоя, неприкосновена и винаги с мисълта, че искаш да спестиш всяко ненужно зло на децата си. Тогава си даваш сметка, че брака е споразумение за съвместно отглеждане на поколение, а не обет за притежание! Ние ходим редом един до друг, а не заедно. Понякога любовта обезличава, размиват се отделните личности и твоето "аз" иска да изкрещи.
Не съди, дръгите! Всеки има слабости! Човек като стане родител,, неговите най-уязвими места да децата му. И колкото и да не го проумяваш, повечето хора правят компромис с живота си, заради тях.
Изневярата не е най-големият грах! Осъзнай се! Това е толкова глупаво. Хора умират млади, деца са неизлечимо болни, ти се вайкаш,че гаджето си е събуло гащите на друго място. Има много по-гадни предателства - да не бъдеш ценен, да бъдеш подтискан, да не те уважават, да бъдеш превърнат/а в нечия собственост.
Успокой се! Земята продължава да се върти и всички сме на борда!

 
  ...

...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: 3020cd6051
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

11.   Аз пък друго не мога да разбера. Не мога да разбера психологията на нашето общество, ако този сайт е една негова представителна извадка. Докато имах извънбрачна връзка и споделях тук, "църковният хор" грачеше единодушно: "Разведи се, пък си се обичайте колкото си искате". ОК, разведохме се и двамата (не заради мненията от потребителите тук, а защото наистина преценихме, че така е честно) и заживяхме заедно. "Църковният хор" тогава запя друг псалм: "Как не ви е срам да зарежете половинките си и едно невинно дете, че да мърсувате на воля". Честно казано, аз не мога да разбера така наречения колективен морал. Каквото и да направиш, си в грешка. Само ако си напълно нещастен, болен, беден и злочест, заслужаваш подкрепа. Ако си щастлив и следваш мечтите си, значи си последната отрепка. Лицемерието е това, което ни пречи да живеем добре. Лицемерието и фалшивият морал, хора! Връзките се изчерпват, разберете това. В нервно време живеем, което изпива силите ни. Изчерпва се общото щастие между хората. И има нужда от промяна. Възхищавам се на семействата, които са успели да запазят топлината и всеотдайността помежду си. Мечтая си и аз да имам такова и градя това бъдеще. Но не винаги се получава. Не сме длъжни да бъдем нещастни. Децата се чувстват по-добре с доволни от живота си родители, които имат психическото спокойствие да им обърнат пълноценно внимание, а не от малтретирани майки и комплексирани и зомбирани татковци. Попитайте ги! Точно това ще ви отговорят. Тук е пълно с теми от тийнейджъри, които се питат защо родителите им им причиняват този стрес, вместо чисто и просто да си уредят живота разделени, но с обща грижа към тях. Никаква "воля" не искам да проявявам, авторке, когато става дума за моя живот, за моето себеуважение, за моите амбиции и мечти. Не искам да търпя каквото и да било насилие над същата тази "воля", не искам да се страхувам да се прибера у дома, да се чувствам - аз, интелигентният и чувствителен човек - като мебел. Не искам да посегна да прегърна съпруга си и той да ме отблъсне. Не искам да заспивам и да се събуждам сама. И не разбирам думата "изневяра", когато любовта си отиде и ти надигнеш глава от пепелищата, намериш силите в себе си да станеш и тръгнеш отново и намериш куража да вървиш напред и създадеш нов свят - за теб и за друг мъж, който те обича и вярва в общото ви бъдеще. Да проявяваш "воля" в грешките, довели до това личността ти да се разпада, е равнозначно на самоубийство.

 
  ...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: 7e9686ea72
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Номер 2, само внимавай с тона, ако обичаш. Ти за мен си поредният български Бай Ганьо и заради такива като теб, никога няма да се омъжа за българин. Ако жена ти си хване любовник, как ще се чувстваш? Защо не направиш брака си отворен, но и от двете страни? Защо все на вас мъжете са ви криви жените, а не поглеждате себе си? И любовницата ти дали знае, че си женен или я мамиш с фалшиви обещания?

 
  ... горе^
преди: 6 години, 6 месеца
hash: 60b7b456c3
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

13.   За разлика от мъжа, жената се амортизира по-бързо. Това е общоизвестен факт. Жена имала неблагоразумието да стане нечия любовница губи много от стойността си. Тя вече е не само морално, но и психически и физически изхабена. Малцина са мъжете, които са склонни на по-сериозни отношения с такава особа. Затова предпочитат да се измъкнат възможно най-тихо от ситуацията.

 
  ...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: 1d4e1eaf13
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

14.   Нямах намерение да пиша коментар, но се възмущавам просто! Така ли, номер 7, значи любовницата е само развлечение и забавление? А случайно, ама съвсем случайно някога да ти е хрумвало, че докато ти се забавляваш, лъжеш жена си, лъжеш семейството си, разиграваш и някое наивно младо момиче и й губиш времето? Защото вместо да е с теб, може да използва това време да си намери някой, който е по-подходящ, поне необвързан? но естествено, че не е угодно да й отвориш очите, защото ще изчезне забавлението. .. Важно е само забавлението, пък това, че лъжеш камара народ, изобщо не е от значение... Нали се развличаш и се забавляваш... И сега ще започнеш да ме нападаш и да ми обясняваш, че любовницата била наясно, че това е временно, че не е нищо сериозно и т.н., и т.н... Само че едно 18-20 годишно момиче много рядко е вече наясно с житейските уроци и много, ама много рядко спи с мъж, без да има някакви по-сериозни симпатии... Ама както казах, то това не е от значение... Важно е забавлението...

 
  ...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: 48ba8c8b19
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

15.   Хaххa, че ме рaзсмя н 13 :)
Мъжете около 30-те зaпочвaт дa оплешивявaт и пускaт шкембетa (не всички де, имa и които си спортувaт и се поддържaт). Дa не говорим кaк кaто имaт приятелкa/женa се успокоявaт и освен, че зaтлъстявaт, стaвaт и кaто желетa.
A жените (повечето) се поддържaт нa всякaквa възрaст.
Почти съм сигурнa, че си някой дребен шкембелия, скрит зaд компa и бълвaщ комплекси :)

 
  ... горе^

...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: 7e9686ea72
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

17.   Първо да вметна, че не всички брачни партньори имат деца, както и не всички двойки с деца имат брака. Бракът си е отживелица за мен! Второ, какви са тези работи с измамите и лъжите - наистина направете си брака отворен и готово. И не лъжете любовниците си, а им кажете как стоят нещата. Но като има проблем, не трябва веднага да се бяга при друг, а вместо това да гледаш да го оправите. Но страхливи хора, какво да кажа... И не знам защо си мислите, че като се разведеш ставаш по-малко родител, особено мъжете си мислят, че задълженията им свършват. Каква е тая глупост. На запад мъжете се борят за родителските права до смърт. Като не искате деца, не ги правете. И не бързайте със създаването на семейство. Само противоречия стават. Изневярата е ГРЯХ и това е!

 
  ...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: 573af39d7d
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

18.   На мен пък ми писна от жени, които до 30 годишна възраст са се изчукали с десетки. И какво от това? Ще ги спра ли? Не. Ти ще ги спреш ли да изневеряват? Не.

 
  ...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: e5fa498ca5
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

20.   13, 15, нито жената, нито мъжа се амортизира по-бързо по принцип. Всичко е до ген и начин на живот, полът е без значение.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 6 месеца
hash: 1a278d9964
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

21.   Бракът е противоестествен, особено в днешно време и в днешното общество. Когато хората се научат, че деца се гледат и без лъжливи съюзи, а сексът, приятелството и равнопоставеността между половете са нормални неща, тогава ще се оправим. Бракът е форма на собственост, а не висша проява на любовта и моногамността.

 
  ...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: 6cfefcbf7b
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

22.   За наивните "родители", които стоят заедно "заради децата" искам да кажа от страна на децата как стоят нещата. Защото дори да не сте хванати в изневяра мили родители, промяната в поведението и напрежението в отношенията ви личат от километри. Единствените които заблуждавате сте самите вас, никой друг. Впоследствие децата на подобни родители не ви уважаваме така както ви се иска, а после ни се сърдите че ви "избягваме", след като сте били хванати, вместо да имате доблестта да се разделите преди да се стигне до едно такова предателство. Защото не предавате само половинката си, а точно децата си, които лъжете покрай вашите съпруг/съпруга. Аз като дете на подобни родители съм щастлив от факта че се стигна до развод, вместо да продължават едни такива потайности и лъжи с години. Но ако бяха се разделили преди да се стигне до такива изцепки, сега може би щях да приемам обажданията им с ентусиазъм. Вероятно цял живот няма да разберете, къде точно сте сбъркали, понеже за вас изневярата е "нещо нормално и всеки го прави". А не завиждам на децата които възприемат вашия начин на мислене и техните връзки които ще бъдат разбити вследствие на тези идеи. А всичко което се иска е елементарна комуникация между двама партньори. Но кой да се сети нали ? Каква ирония при положение че сме в ерата на неограничените комуникации.

 
  ...

...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: e5fa498ca5
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

23.   22, ти може и да не си то тях, но има деца, които един евентуален развод би им сринал психиката за цял живот. Не всеки случай е като твоя. Представи си, че пъстрокът ти после те унижава. Ще предпочетеш да си изневеряват, но да си си с твоите родители. Не винаги е толкова просто.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 6 месеца
hash: f1c756a6d9
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

24.   Каква воля? От жената вече не ми става! Е, мога ли с воля да го вдигна? А дори и да мога, удоволствието къде остана? Удоволствие по задължение е невъзможно!
Да, има си постоянни женкари и мъжкарки, ама имаи свестни хора при които си има съвсем морално чисти причини за невъзможност или безмислие на съпружеския сесуален живот.
Е не ми се мре още де!

 
  ...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: 3020cd6051
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

25.   Номер 22, браво, моето момче! Имаше нужда от това мнение по темата. Ние тук рядко ви чуваме вас, децата. Ти изказа отношението на другата страна - тази, за която ние по инерция си мислим, че ще "нараним", "предадем", "излъжем", а вие просто ни чакате да заемем честна позиция и да не манипулираме нито вас, нито себе си, за да може да общувате пълноценно с нас, възрастните. Трудно ни е, дете, да изпълним това очакване, заради прекаленото робуване на общественото мнение, каквото виждаш и в тази тема. Моят настоящ съпруг има дъщеря от предишния си брак и не мога да ти опиша колко тежко беше да наложим нормалния, модерен, съвременен модел, а именно - всички ние, заедно с децата от предишните си бракове, да бъдем едно семейство. Децата да се чувстват равноправни, подкрепени, обичани и спокойни. Да могат да се обадят на който родител, леля, чичо, братовчед - и от двете страни - по което време си искат, за помощ или съвет, за подкрепа или ей така с някаква прищявка. Успяхме! Вярвам, че никое нормално момче или момиче не иска да живее в атмосфера на постоянен тормоз и напрежение у дома. Извинявам се лично на теб от името на всички родители, които не са имали смелостта да се изправят срещу проблемите си и са държали под стрес именно вас, децата!

 
  ...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: 6cfefcbf7b
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

28.   От №22: Номер 23, няма нужда да си представям, защото съм изживял и тази страна, но тя няма връзка с развода на родителите ми. Аз съм достатъчно осъзнат да съм наясно с друго обаче - ако вземах пример от родителите си, никога нямаше да се обвържа в сериозна връзка, просто защото не бих имал доверие на друг човек. Тук идва разликата между мен и повечето деца, които вземат грешната поука от изневярата и после нямат стабилни връзки.
Престанете да давате глупави съвети, защото предателството от хората които най-много трябва да те обичат, дори простено оставя много по-трайни следи отколкото глупавите ви извинения. А що за родител би останал с партньор, който се отнася по подобен начин с детето му. Проблема е на съвсем друго ниво и изневярата няма да го направи по-добър.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 6 месеца
hash: 7e9686ea72
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

29.   Много ме раздразни този, който обижда жените, "чукали се с десетки". Аз като една свободна, заможна и независима жена мога да си го позволя. Като не ми се занимава именно с неверници като вас, защо да влизам в сериозни отношения? Както мъжете го можете, така и ние можем да си гледаме само секса и забавлението. Пък и миналото на жената не би трябвало да ти влиза в работата, господине. Много съдници се извъдихте!

 
  ...

...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: 7e9686ea72
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

30.   Номер 23, просто си кажи, че ти се изневерява бе човек и престани да си измиваш ръцете с другите, че стават банален. Мъж съм и въпреки това ти ме раздразни с тъпите си оправдания. И верно, стига сме се делили на мъже и жени. Мъжете тва, жените онова. Хората сме равни, но с различни представи.

 
  ...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: 643d39cc61
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

31.   Подкрепям коментари 20, 21 и 22. Също и 17, макар че аз лично точно думата грях не бих използвала, защото е религиозна.

Аз лично не одобрявам изневярата, защото това е лъжене на партньора/партньорката, с която уж са двойка.
Това не означава, че съм против полигамията.
Нека всеки прави секс колкото иска и с когото иска (стига да има 18), но да не вкарва в заблуда друг човек, относно отношението си към него, ако са във връзка. На кратко -да не си позволява да връзва никого за себе си.
Нека има смелост и доблест да прекрати настоящата си връзка, ако има такава.
22 казва: 'А всичко което се иска е елементарна комуникация между двама партньори' - да човек. Ама трябва да се сетиш, че тези, които изневеряват просто не искат да им се развали домашния комфорт. И това важи и за изневеряващите жени, и за изневеряващите мъже.
А такива като номер23 са ми супер противни, защото са готови да оправдаят всичко, което е за техен личен кеф чрез децата.
Сякаш са се навили да създадат дете, че с него цял живот да манипулират човека, с който са го направили. И жени го правят това, и мъже.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 6 месеца
hash: 81915e61e0
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

32.   28, аз пък ти казвам, че не всяко дете е като теб. Ти за себе си си прав. Но не убеждавай как за всички това е най-доброто решение, защото не е така.

30, аз си го казвам, изневерява ми се, защото и аз съм човек и имам нжда от любов.

31, не оправдавам нищо. Детето ми не иска да се разделяме, не крия нищо от никого. Казал съм и на жена ми и на детето. Те не искат, аз да си тръгвам, а и аз не искам детето ми да страда. То иска да живее с нас заедно, а не поотделно, дори това да означава, че между нас няма любов.

И за какъв личен кеф говориш, след като аз приех да съм самотен цял живот, да не изневерявам и да не изоставям семейството си?

Посочи ми едно-единствено нещо, за което съм виновен или съм пренебрегнал друг, за да съм щастлив на негов гръб?

Отстрани е много лесно да се критикува, да съм ти гаден и да обобщаваме, ама да не дава Бог да си на мое място. Или може би съм виновен, че не мога да обичам на сила жена си? Или че искам да съм с жена, която обичам.

Едно време и аз ги приказвах същите глупости като теб и се нахвърлях със същата ярост върху неверниците, но когато живота те постави в такова положение, започваш да гледаш и от друга гл.т. И въпреки всичко пак не съм изневерил и не съм избрал да бъда щастлив, въпреки че има човек, с когото имаме взаимна любов, но не е консумирана.

Живота не е алгоритъм - щом еди какво стане, ще направиш еди какво си и всичко ще е цветя и рози. Материята, наречена живот, е малко по-сложна и индивидуална в отделните случаи.

Ти в моя случай какво би нправил/а? Убеден съм, че няма да ми дадеш адекватен отговор. Ще е нещо от сорта да ме убеждаваш, че детето ми едва ли не лъже, че ние като сме разделени, ще е нещастно или че не знае какво иска.

Имам новина за теб - не е вярно.

 
  ...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: 18e071eba2
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

33.   Прочети си след 20 г. писанията и ще се смееш от сърце с кой акъл си ги писала.

 
  ...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: 88a1e4a566
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

34.   Стига си диктували живота на другите. Гледай си себе си. Имало е, има и ще има изневери. Няма как да вкарваш някой в правния път според твоят мироглед. Мислиш си че си много прав, но за мен изказът ти е гнусно-вулгарен.

 
  ... горе^

...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: 6cfefcbf7b
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

35.   Номер 32 имаш нужда от секс и от това да мамиш. Истинската любов не се опетнява с лъжи и предателства. Хубаво ще научиш детето си че една жена трябва да се унижава с примера който му даваш спрямо майка му. Дано не е дъщеря, защото и тя ще позволява да правят същото с нея в бъдеще - да се унижава и да бъде нещастна.
Това какво иска детето и какво е добре за него са две различни неща, но за теб е по-важно да си търсиш оправдание и да си вееш онази работа преди да поемеш отговорност като истински родител. Аз също не съм искал родителите ми да се разделят, но се случи и сега оценявам че са постъпили правилно. Дали твоето дете ще оцени фиктивната ти жерва след 20 години ? Най-малкото ще те презира че си продължил да нараняваш майка му с изневерите си. Вземи помисли сериозно по въпроса, защото това което ти правиш НЕ Е правилно за детето ти, независимо какво иска то в момента. Или си толкова безотговорен че прехвърляш всички решения върху него ?

 
  ...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: 81915e61e0
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

36.   35, ехо, къде видя измама? Почети пак. И дори и да имам нужда от секс, това лошо ли е? И как точно уча дъщеря си да се унижава? Покажи ми една-единствена грешка, която съм направил. Трябва да си тръгна, въпреки че изпада в нервна криза и не приема никакви обяснения? Не съм такъв садист, сори.

А детето много добре си знае какво иска. Виж, разбирам, че си наранен от родителите си, но това - ще потретя - не означава, че всички искат това, което и ти. Някои просто искат да са с родителите си. Ако видиш в какво състояние изпада, само при мисълта, че ще се разделим, ще се чудиш къде си попаднал. Но ти това не можеш да го разбереш, защото не приемаш, че не може всички да са като теб да се радват за развода на родителите си. Махни си капаците от очите и допусни, че останлите 7 млрд души може и да са маааалко по-различни от теб и това не ги прави лоши.

Искаш да ме изкараш грешник, за да оправдаеш собствените си разбирания, но няма за какво да се хванеш. Никъде не съм сбъркал. Нито съм изневерил, нито съм оставил семейството си, нито съм направил нещо против волята на дъщеря си.

И какато писах по-горе, бях убеден, че ще ме убеждаваш как дъщеря ми не знае какво иска, само защото не иска каквото си искал ти едно време. Ами не може всички да искаме едно и също.

Аз приемам твоето разбиране, но ти моето не с довода, че видите ли аз егоист. Напротив - аз ако бях егоист, щях да съм с жената, която обичам. А аз дори с пръст не съм я докоснал.

Това да ти говори нещо?

А, да, и прочети, че никого не съм мамил и лъгал и на всички съм казал истината, но ти пак реши да ме нападнеш колко съм грешен, измамник, лъжец и тем подобни.

 
  ...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: 7e9686ea72
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

37.   Авторката: Моля, престанете да спорите. Разбрах доводите ви и оценявам вашето мнение, вие също оценете моето. И говорех най-вече за патологичните лъжци и неверници. Няма какво повече да се каже по темата. Но моето мнение си тежи на мястото и това е. Не бих изневерила никога. Не вярвам в брака като институция, така че не бих сключвала. Ще сложа край, ако стане нещо такова. Или ще си направим споразумение.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 6 месеца
hash: 81915e61e0
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

38.   37, авторке, само да ти кажа, 90% от хората не се обвързват с идеята да изневеряват. И те като теб си мислят, че ако се случи изневяра, ще сложат край. Изобщо почти никой не се обвързва с идеята да изневерява. И въпреки всичко 2/3 са изневерявали поне веднъж. Аз самия бях убеден, че цял живот ще обичам жена си, никога няма да си помисля за друга и че ако все пак се случи, ще се разделим и всичко ще е цветя и рози.

Когато си млад и все още необвързан сериозно особено ако си и без деца, тогава е лесно да ги мислиш тези работи. Аз самия бях готов да убия всеки дръзнал да изневери. Е, да, ама не.

Никога не казвай "никога". Не знаеш няокй ден какво ще е в душата ти и какви решения ще си принудена да вземеш. Само това мога да кажа.

И все пак ти пожелавам никога да не разбираш и да не се налага да взимаш такива решения. Пожелавам ти цял живот да си влюбена в бъдещия си мъж и да сте щастливи заедно.

 
  ...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: f98a27dba6
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

39.   И аз съм с разведени родители и съм момиче на 19. Развели са се като съм била на 2 години, заради изневяра на баща ми. Никога не ми е пукало за това, но сега ще ви кажа какво не трябва да правите. Като станах малко по-голяма още в децката градина майка ми постоянно говореше за изневярата на баща ми и за това какъв е. Направо крещеше. И баща ми не оставаше по-назад. И той говореше какви ли не неща за майка ми, но поне не крещеше. Хора когато не се разбирате просто се разведете, но не забърквайте децата си във вашите селски номера. Попечителството беше при майка ми, но мога да ходя и при баща ми. Той и плащаше издръжка, но тя пак много пъти не ме пускаше при него. Веднъж откачи и ме заведе в чужбина за месец. Уж да живеем там завинаги. И друг път е казвала, като се сети пак за баща ми и аз се чудя как ще живея там без приятелите ми. Даже при баща ми ми беше по-добре отколкото при майка ми, защото той не ми се караше никога за нищо, а майка ми пощуряваше ежедневно. Сигурно няма никъде чак такъв банален случай като моя, но ще ви кажа само да се държите нормално с тях след това. Тях няма да ги интересува, че живеете отделно ако стоят и при бащата понякога. Иначе нямам проблеми нито с гаджето на майка ми, нито с това на баща ми. От няколко години майка ми е малко по-нормална.

 
  ...

...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: 178b2b79d9
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

40.   До 32/25: Това че майка ѝ се унижава да седи с мъж който не я обича е достатъчно. Някога и твоята дъщеря ще постъпи по същия начин, защото това ще бъде разбирането ѝ за нормална връзка. Работата е че ти не схващаш какво иска тя всъщност, а именно родителите ѝ да се обичат и да са щастливи заедно. Само че на нея ѝ се губи причинно-следствената връзка, а междувременно вие ѝ правите мечешка услуга като ѝ угаждате. Да се чуди човек кой е родителя тук. Честно казано ми е през оная работа за теб, но се притеснявам какво впечатление оставяте върху едно чувствително дете. Резултата е че или ще ѝ затвърдите глупавата идея че любов може да се получи насила, и покрай това ще има изкривена представа какво значи двама човека да се обичат. Или ще ви презира затова че сте останали заедно и въпреки това не сте се обичали.
За жена ти направо се чудя. Ако ѝ е известно че ти си влюбен в друга, то самата тя има психологически проблеми, които покрай всичко се опитва да завещае на дъщеря си.
Ти не си грешник прав си - извинявам се че те обвиних в изневяра. Но това което си е един човек неподготвен да бъде родител, но не е късно да промениш този факт. Защото това не означава само физическото отглеждане на едно дете а носи много повече отговорности. Зная че е трудно да вземеш дадени решения, но трябва да мислиш отвъд преките последствия и да разбереш че подсъзнателното влияние е много по-опасно точно защото не е очевидно. Надявам се да можеш да направиш правилния избор в името на детето си, защото човек който сам не е щастлив, не може да донесе щастие другиму.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 6 месеца
hash: 00a95da7cb
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

41.   2 - Да, ако изневеряваш си долен предател и точка. Толкова ли е сложно, да го разбереш. Като не харесваш жена си, или ако не се получава с нея, просто се разведи...

 
  ...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: 0c55a527fe
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

42.   Поздравления за коментар номер 39. Много зряло написано и реалистично! Истината обаче е, че по принцип не изневярата е причината за развода, а поводът

 
  ...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: e5fa498ca5
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

43.   40, "извинявам се че те обвиних в изневяра".

Приемам извиненията.

"Надявам се да можеш да направиш правилния избор в името на детето си"

Дано да го направя, само че никой не може да знае със сигурност кое е то. Можем само да предполагаме.

Някой известен психолог беше казал (цитирам по памет): Не се притеснявайте за възпитанието на децата си. Както и да ги възпитате, все ще сбъркате.

ПС: Иначе аз като цяло съм си щастлив, защото съм при детето си. Това, че не обичам жена си, съвсем не означава, че не съм щастлив. Не това е най-важното за мен. И без това почти няма двойка, която цял живот да се обича и за мен не е това целта в крайна сметка. Любовта така или иначе все някога си заминава, но по-важното е какво остава след нея.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 6 месеца
hash: c402a4b379
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

45.   29 - н'дей да го играеш ощипана мома, гъзът си е твой, животът също - разпаряй се на воля и не му мисли

 
  ...

...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: 0f15c2dd83
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

46.   Стига сте обвинявали авторката, че мисли трезво. Засрамете се, че всеки изневерява. Разберете, че това не е нормално.

 
  ...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: 14ca3d1e57
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

47.   Бе не знам, но женитевинаг иналитат на изневеряващи мъже, не на тези които ще са им верни. А аз стигам до извода да не търся повече любов, а само секс. На 29 съм вече, време за любов няма, трябва много време на жените да се влюбят, те не се влюбват бързо като нас, а аз време да чакам някаква кукундрела да се влюби в мен нямам.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 6 месеца
hash: 5a8a6cf607
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

50.   47,моля те не прави генерални изводи-че жените налитат на изневеряващи мъже.Аз лично в огъня бих стъпила за мъж,който не опипва приятелката ми или комшийката под масата.Или поне ако е честен,ако в един момент му писне от мен,ако ежедневието ни повлече,да има смелостта за ме накара да седнем на масата,да си сипем по ракия и да си кажем кой каквото има да казва.Това за мен е правилното,а не като плъх да се криеш и да изневеряваш.Малко ли ни нараняват чуждите-защо трябва и от най близкия удар в гърба?

 
  ...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: a456d3bb02
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

51.   Голяма драма, голям проблем. Нека започне масово сипване на агресия с големия черпак. Хайде да затвърдим морала си, като нападаме всеки, който е писал коментар! Нека покажем, че сме цивилизовани, защото не изневеряваме, но излизаме от добрия тон и упрекваме дори тези, които са против изневярата! ДА!
Авторке, винаги ще има изневеряващи, винаги ще има моралисти, ще има щастливи и нещастни във връзките. Такъв е животът. Не се събирай с играчи, търси си добър, съвестен партньор и ти желая никой да не те върти в лъжливите си мрежи. Впрочем не съм изневерявала, подкрепям разделите при липса на щастие и успеваемост, но нека да не се караме масово. Всеки има глава на раменете си, с какъвто се събереш, такъв ще търпиш (поне преди да го зарежеш).

 
  ...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: 178b2b79d9
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

52.   Показателно е че стигнахме дотам да наричаме здравия разум и почтеността с названието "морализъм". Факта че изневеряващи има и ще продължават да съществуват, не е причина да оправдаваме действията им като нещо "нормално".

 
  ... горе^

...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: 1d4e1eaf13
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

53.   Номер 24, ти същият номер 7 ли си? Защото и ти говориш за, , удоволствия''. Нищо лично, представям си те като някои 40-годишен чичко, вероятно покосен от кризата на средната възраст. Обратното на, , женкар'' не е, , мъжкарка''. За първи път чувам такова нещо. За съжаление, ако, , женкар'' звучи нормално, за жена, която сменя много мъже, има куп цинични думи, най-безобидното определение е, , лека жена''. Както и да е, няма пак да влизам в спорове с теб. Защото виждам, че ти си искаш удоволствията, които за теб се свеждат само до плътското. А пък и самият израз, , от жената не го вдигам'' ми звучи толкова цинично...

 
  ...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: 6361d02eb1
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

54.   Към 52 - за съжаление това какво е 'нормално' и какво 'не' е, винаги се определя от мнозинството.

 
  ...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: 2109b5fdcb
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

55.   Номер 54 - какво е прието ('нормално') се определя от мнозинството, но какво е етично не подлежи на дискусия. Не съществува морално оправдание за измамата наречена изневяра. За сметка на това докато всички се опитват да оправдават пропуските в своя морал, като я нормализират, ще продължава да се разпространява.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 6 месеца
hash: fd66184420
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

56.   Номер 12, ако си мислиш, че изневярата е присъща само за българите, просто нямам думи. Та тая "мода" най-вече от запада дойде. Ако мислиш, че връзката с чужденец ще ти гарантира честно отношение, просто е смешно да се говори.
Иначе поздравления за авторката, че държи да има стойностна връзка, дано да ти се получи.

 
  ...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: d3bc25d56a
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

57.   №40, брилянтен коментар! Браво!

 
  ...

1-50 от 57
Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker