Как да продължа напред? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120671)
 Любов и изневяра (29587)
 Секс и интимност (14309)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6438)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4686)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1643)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18389)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Как да продължа напред?
преди: 6 години, 6 месеца, прочетена 1821 пъти
Здравейте.

Сигурно доста пъти сте чели история като моята, но все пак имам нужда от съвет и мнение. Аз съм момче на 21 години. 2015-та започнах висшето си образование като в началото ми трябваше известно време докато успея да свикна с новата обстановка. В университета се запознах с едно момиче от моя курс, с което в началото започнахме да си говорим. Беше ми приятно да комуникираме докато след 1-2 седмици тя ми призна, че ме харесва. Аз първоначално бях изненадан и ѝ казах да не бързаме толкова, първо да се опознаем и тогава да мислим за сериозна връзка. С времето я обикнах, влюбих се в нея и започна една много драматична връзка пълна с любов, емоции, сълзи... Когато се запознахме и двамата не бяхме правили секс - нещо изключително рядко срещано в днешно време, а и като цяло не бяхме имали сериозни гаджета преди да се запознаем. Връзката ни продължи 2 години и приключи този месец.

В този период аз я опознах и обикнах заедно с добрите и лошите ѝ черти от характера - интелигентна, красива, с добро сърце, вярна, отговорна - качества, които за мен трябва да притежава едно момиче. Но наред с хубавите качества аз опознах и отвратителните ѝ такива - сърдеше се за най-малкото нещо когато не ставаше по нейната... на моменти демонстрираше безразличие към мен, заради което съм страдал адски много и продължавам да страдам. Също така аз имам нужда да целувам, прегръщам, докосвам човека до себе си, докато тя очевидно не изпитваше същата нужда. С времето стана ясно, че сме различни характери, но въпреки всичко я обичах повече от себе си и не дори за миг не бях си помислял да се разделим..

Миналото лято ми се наложи да работя на морето и когато се прибрах тя не беше същия човек - отдръпната и показваше онова отвратително безразличие. Бяхме на ръба да се разделим тогава, но останахме заедно. Това лято също ми се наложи да работя на морето и когато се прибрах се повтори същата ситуация - и този път връщане назад нямаше. След като три месеца не си виждал любимия човек не е ли най-нормалното нещо да изгаряш от нетърпение да го видиш, да го прегърнеш и целунеш? Явно за нея нещата стояха по различен начин. Умолявах я да не се разделяме, да си дадем шанс, но тя категорично отказа. Страдам заради нея, а тя дори не ме поглежда в университета. Само при мисълта, че след време ще си намери друг приятел, който ще я докосва, целува и люби.... полудявам!!! Ще мине още доста време докато успея да превъзмогна раздялата.

Не искам да търся кой е виновен за раздялата, сигурно и двамата имаме вина. Но е факт, че през цялата ни връзка аз я обичах много повече отколкото тя мен. Може би също така има значение и факта, че тя е много по-социална от мен и обича да излиза навън с приятели и колеги, докато аз повече обичах да прекарваме време заедно сами - у тях, у нас, на разходка и т. н. Тя директно ме обвини - "ограничаваш ми свободата"! Дори и така да е било, не е било нарочно.

Мислех си, че първата ми любов ще бъде и последна, казах си - това е моето момиче, искам да бъда завинаги с нея... И така общо взето. Как да я превъзмогна? Как да продължа напред? Как да забравя човек, когото съм обичал повече от себе си? Дали след време ще срещна момиче, което да обичам по същия начин, дори и повече? Объркан съм, разочарован, чувствам се недооценен. Искам да бъда обичан, искам да знам, че за някого аз съм всичко.

Ще бъда много щастлив, ако ми дадете съвет или мнение. Също така ако сте преживяли подобна тежка раздяла какво Ви е помогнало да продължите напред :)

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 5 месеца
hash: 485d100529
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Може дa си мисли, че нa морето си "пaлувaл". Дистaнциятa отдaлечaвa съответно, НЕ сближaвa! Рядко сa случaите в които връзкa от рaзстояние оцелявa, моят случaй е тaкъв. По рaботa ходехме по рaзлични чужбини по месеци понякогa. Но сме от изключениятa.
Помисли си дaли не си и дaл повод дa си мисли, че си имaл зaбивки тaм. A зa зaдушaвaнето я рaзбирaм нaпълно. И aз съм тaкaвa, не обичaм дa ми висят нa врaтa, личното ми прострaнство ми е достaтъчно вaжно зa дa прекъснa връзкa aко ми го нaрушaвaт и то системно. Друго вaжно несъответствие между вaс е нейният социaлен живот с липсaтa нa тaкъв зa теб. Тaкa си я принуждaвaл дa се зaтвaря с теб, a си можел дa излизaш по-често с нея и компaниятa или щом ти се стои у домa, тя дa си излизa с приятели.
Връзкaтa не е кaрцел, нито пък можем или имaме прaво дa зaдължaвaме другият дa живее според нaшите рaзбирaния. Връзкaтa между двaмa е между ДВAМA- ще рече двaмa души с две глaви нa рaменете, с рaзлично мислене, т. н. и трябвa дa се съобрaзявaме с нуждите нa другият, но не дa се рaзтвaряме в тях.
В крaйнa сметкa и е писнaло и е приключилa. Може би aко порaботиш нaд тaзи твоя... обсебеност, ще можете след мaлко време дa пробвaте с повече рaзбирaне и свободa.
И грешиш, обичaлa те е, но любовтa не се изрaзявa в покорство или обожaние нa другия, ти не си рaзбрaл още що е то любов. Тя те е обичaлa, ти си бил обсебен, рaзлично е.

 
  ...
преди: 6 години, 5 месеца
hash: 8f702338cc
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Същата ситуация с дребни разлики, подари причини още от самото начало знаехме, че ще разделим въпреки това и двамата се обикнахме страшно много, буквално нямахме проблеми между нас. Заминах за известно време и тя реши, че е време да се разделим заради тия причини... живяхме заедно и продължаваме да живеем заедно в една квартира но различни стаи, и аз бях като теб и все още съм донякъде, разбирам те много добре, въпреки, че аз съм в доста по конфузна ситуация, защото тя си хвана приятел и му изневерява с мен, но най-важното, което разбрах е да не ти пука, да умираш от болка, прави се, че не ти дреме, буквално така живея. Виждал съм как действа, мойта по-опитна и ми ги е казвала тия номера, ама твоята ще се побърка, ако тя се прави, че не й пука, ти го прави още по-очевидно. Живей си живота, знам, че боли и аз страдам, но свикваш да живееш с болката, защото някой така е решил. Ако все още има нещо към теб, сама ще дойде, ако ли не, не си губи времето с хора, които не те заслужават в твоя случай.

 
  ...
преди: 6 години, 5 месеца
hash: d5f6d674cc
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   И моята история беше долу горе като твоята... вече мина около година от както се разделихме и все още ми липсва. Бях с други момичета, но не могат да се сравнят с нея въпреки всичките и лоши качества.
Предполагам че ни остава само да се надяваме че ще попаднем на някоя която ще ни грабне отново.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 5 месеца
hash: d36e363a30
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   До 1 от Автора : Никога не съм й изневерявал, тя също. Ненавиждам изневярата, не бих причинил такава болка на човека до себе си.

 
  ...
преди: 6 години, 5 месеца
hash: 9432b91444
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   Авторе тя вероятно е преспала с някой още преди да се разделите. Също като тази на номер 2, която сега изневерява с него, а той не е разбрал че подобни неща са модел на действие и сигурно още мисли че му е била вярна.
Въпреки че не е нромално да искаш да стоите затворени през цялото време сами, също така не е нормално от нейна страна да си мълчи по отношение на проблемите. Жени които си играят игричкки не стават за сериозна половинка, независимо колко са "влюбени" първоначално. Романтиката бързо им омръзва и това което следва си го преживял сам.

 
  ...


...
преди: 6 години, 5 месеца
hash: d570a8ae36
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Просто теглиш чертата и продължаваш, тя те е усетила че си "мека мара" и те разиграва, най-лошото е да се показваш слаб пред нея и да и играеш по свирката. Не си първия нито последния, а поредния в такава ситуация. И не забравяй, че за една жена да си сцепи химена с някой не значи нищо. Не те е избрала защото си по-специален или защото си любовта на живота и, а защото си бил УДОБЕН. Късай въжето сега докато е рано защото иначе те грози години наред мъка. Ето ти повторно си направил грешка след като още първия път е трябвало да се разделите. Осъзнай, че за нея си удобния докато може да те ползва, да не е сама, да се показва пред приятелите с гадже, да се ползва от дребните ти услуги и т. н., просто удобство в ежедневието, като чанта.... само че жените много обичат да сменят чантите.
И да преспала е с друг, няма какво да се виниш, просто не сте един за друг, тя има други стремежи и цели, за нея обвързване на тоя етап е безпредметно, очаква да се наживее, да гребе от живота и да ебе наред. Разбери че не е готова за нищо сериозно било то дълготрайна връзка или семейство. Точно противоположност на това което ти искаш. Обикновенно такива "кариеристки" бръмчат с някой който да се покажат да са интересни покрай него, да натрупат облаги под една или друга форма или гледат да хванат последния влак на някой дърт пръч, който да не ги занимава много, да не се меша в техните амбициозни планове, та да могат да си въртят номерцата и пред него и да му слагат рога при удобен случай.
Така че колкото повече внимание и отделяш на тази пача толкова повече смях и подигравки, ненавист и пренебрежение ще получиш в замяна. Да не говорим в каква светлина ще бъдеш представен пред приятелки, общи познати и т. н. Виж при първия удобен случай когато има нужда от теб ще ти висне пак на врата, ще има драми на съжаление, любвеобилност и т. н. Ти си решавай, малко мъже не са попадали в подобна ситуация, за съжаление, но след това вярвай, никога повече не им се случва. Радвай се на теб че сега ти се е случило да си имаш едно наум за "мурвите" по душа.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 5 месеца
hash: c8548e1150
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Първо, любовта и връзката трябва да те правят щастлив, а не да страдаш, няма значение по каква причина. Ако страдаш, вземаш си шапката и -чао.
второ, девойката със сигурност се е забавлявала с някой друг, докато те е нямало. Може да е мислила, че и ти го правиш на морето, а може и просто да е завиждала, че си цяло лято там, а тя-не.
Трето -вие сте различни и никой не е виновен за това. Търси си човек, с когото да споделяш еднакви интереси и възгледи за живота.
Четвърто-не се фиксирай в някакви страдания, ще си намериш и ти момиче, с което да си щастлив.

 
  ...
преди: 6 години, 5 месеца
hash: 792d328622
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Гледай си уроците. Правилната ще се появи когато най-малко очакваш.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker