Най-добрия ми приятел не иска да приеме приятелката ми.... - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121141)
 Любов и изневяра (29692)
 Секс и интимност (14354)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6467)
 Здраве (9594)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3176)
 Образование (7300)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18507)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Най-добрия ми приятел не иска да приеме приятелката ми....
преди: 6 години, 6 месеца, прочетена 1996 пъти
Здравейте,
в момента живеем в Германия с още един мой приятел и неговата приятелка, но няма на кой друг да кажа в момента, за да ме посъветва нещо. Проблемът е там, че моят приятел не може да приеме връзката ми с едно момиче от България, която започна там преди да заминем. Според него тя не е за мен и не я харесва, тъй като е перфекционист и винаги намира негативни неща във всичко, което правя със нея. Обяснява ми, че виждал грешка в това и че го прави за мое добро, но ние със приятелката ми много се обичаме и разбираме и засега не мислим да прекратяваме отношения.... Не знам как да му обясня, че искам да направя нещо със нея, тъй като тя в момента учи езика и след известно време ще дойде при нас, но той не иска да я приеме. Казва ми че съм правил излишни маневри, създавал съм хаос и съм поддържал нещо нереално. Постоянно съм бил с телефона разговори и т. н. и това също пречило на университета в който учим(за него това е най-важното). Заради него съм бил тук в Германия и да съм бил избирал между това - цял живот лъв с него или цял живот овца с нея. Той ми казва че не трябвало да я слагам на първо място, защото мойте и неговите отношения са били на първо място както и с други наши приятели. Жените били винаги преходни, но моите отношения със приятелката ми нямат база за сравнение със мъжко приятелство или братство. Много е тънкообиден и винаги трябва да каже нещо. Казва ми, че имало и по-хубави момичета от нея и да съм я оставял да си живее живота, но аз усещам че тя е моята половинка, която ме допълва и е достатъчно красива, но перфекционизма е нещо, което е нетърпимо. Той си мисли, че ще се женя за нея и т. н. и едва ли не ще го заеба заради нея... Постоянно трябва да има някой до него да го обикаля където и да ходи винаги ме кара да ходя с него, а когато съм с нея това не може да стане и той се дразни. Дори когато говоря с нея по телефона и след това той не ми говори, избягва ме и стоят с приятелката му в стаята си и обсъждат неща за университета, като ме игнорират в същото време. Иначе се обяснява винаги как ми бил брат и ми мислил най-доброто и т. н. А приятелката ми даже и си няма понятие какво се случва тук, защото е много добричка и не искам да я замесвам и да разбира какво мислят хората тук за нея, при положение че ще живеем заедно след време.
Моля ви за съвети.
Благодаря предварително!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 6 месеца
hash: 52863589f8
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Oт една страна, от страни се виждат по-добре нещата и е възможно това момиче наистина да не е най-доброто за теб.
От друга страна, явно че приятелят ти иска да доминира и да те командва. И ми се струва, че и да махнеш приятелката, ще намери пак за нещо да ти прави забележки. Той, може би и някак се чувства по-силен, защото са в комбина с неговата. Т. е, има с кого да се клюкари. Явно, че не трябва да се оставяш в едно такова положение. Има нещо много съществено, поне по мое мнение-приятелите си имат своето място в живота на всеки, но неговата половинка е много по-важна-с нея ще живееш, ще имаш общи деца, дом, финанси, свободно време. Значението на един приятел е много по-малко. Приятелите идват и си заминават. Семейството има много по-голямо значение. Ако те уважава, няма да те принуждава да избираш между него и приятелката ти.
Приготви се за раздяла с това момче, няма да можете да имате дълготрайно приятелство, щом те тормози, независимо с коя си.

 
  ...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: 6df7e42ee1
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Преди известно време имах връзка от разстояние. Приятелят ти е прав за едно, тези връзки се крепят на много телефонни разговори и чатове и често се провалят. Не е за всеки. Обаче ще ти кажа и друго, от разстояние се гради доста добра комуникация, когато и двамата държат един на друг. Това е вид платонична любов, опознавате се и битовизмите ви бягат, тоест вие имате определено време, в което да говорите и го чакате цял ден. Когато това време дойде, вие го отделяте един за друг, ако беше на живо щеше да ви омръзне, защото щяхте да имате възможност да правите много неща заедно, освен да говорите. Когато останете заедно за по-дълго време, очи в очи, нещата ще са други. Това ще определи какво бъдеще имате и дали имате такова.

Това за лъва и овцата са глупости. Приятеля ти ревнува, че си променяш приоритетите и отделяш време за някой друг освен за него. Имах приятелка, която беше свикнала винаги да съм на разположение и когато се запознах с приятеля си, продължих да излизам с нея и да си пиша с нея. Работата беше там, че като изляза към 18часа с гаджето си и се прибера в 22-23 часа (още бях ученичка), тя си лягаше до час и не можеше да пишем толкова дълго. Не беше фрапиращ проблем, през деня ѝ се обаждах (учеше в друг град) и при всяка възможност се виждахме. Един ден тя ми каза откровено, че е ревнива към приятелите си и че всяка промяна в техния живот някак я дразни. Даде ми благословия, самата тя си намери приятел и нещата се оправиха, защото имаше как да прекарва времето, в което не е с мен.
Компанията на приятеля ми наподобява малка корумпирана групичка. Тези хора са израснали заедно, връзките им са с хора от компанията. Трудно приобщават. Имахме известни проблеми с това. Когато излизахме с тях, никой не говореше с мен, ако кажа нещо, всеки се правеше, че не ме е чул. Имаше само едно момче, което си е голям пич и никак не му дреме, той се води сваляч, излизал е с много момичета, викал ги е в компанията и никак не му пукаше, че моя човек си има приятелка и тя е там. Говореше свободно, всеки път ми подаваше ръка да се здрависаме и си мисля, че ако не беше той, нямаше и да ме приемат, защото те започнаха да говорят с мен, като всъщност се включваха в моите разговори с него. Отне малко по-малко от година, докато ме приемат. Самата аз започнах да полагам усилия, исках да излизаме с тях по-често, той почти ги беше отписал, заради тези проблеми, беше ми казал, че и преди се е случвало. Сега звънят и пишат и на мен за излизане. Приеха, че сме заедно, осъзнаха, че нямам против да излиза сам с тях, опознахме се и всичко се оправи. Когато приятелката ти дойде при теб, тя трябва да е наясно, че ще има лека борба докато се приобщи. Още повече, ако живеете заедно с този твой приятел.

С моя човек в момента живеем заедно. Делим едни пари, едно легло, една стая, един гардероб... смея да кажа, че нещата са сериозни. Колегите ми го познават, ако се говори за излизане всеки път ми казват да го взема. Неговите колеги са по същия начин с мен. Вече сме на такива години, че е нормално всеки със сериозна връзка да си гледа и връзката, не само приятелствата. Не казвам, че е добре да зарежеш приятелите, но имай предвид, че може пък това да е твоята бъдеща жена. Ако имаш сериозни намерения към нея (да живеете заедно, живот и здраве да се ожените), не я отписвай заради думите на приятеля ти. Самият той има гадже и то живее с вас. За него няма проблем той да има приятелка, но нещата са други, ако ти имаш такава и ѝ отделяш време. Неговото момиче нямаше да е негово, ако той не ѝ беше отделил време и любов. Никой не решава да живее с поредния и то в Германия, на хиляди километри от дома. Очевидно тя е важна за него, ти също имаш право някоя да е важна за теб. Такъв човек е, че разговорите сигурно прерастват в големи караници. Нека опознае момичето, може пък така да се променят нещата. Той ти е приятел, не ти е любовник, изобщо не говорим за един и същ вид любов, така че няма такова нещо като "аз или тя". Може и двамата, стига да се спогодят и ти да можеш да балансираш.

 
  ...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: 50b1669987
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   Голям егоист е този твой "приятел". Имa нуждa от теб кaто вторa цигулкa или поддържaщa роля в неговият живот, нещо кaто буфер или кошче зa душевни отпaдъци където дa си изливa несгоди и негaтивизъм, дa те принизявя, тa дa може дa се чувствa по-нещо/някой си. Aмa и ти кaто нaaкaно дете пред мaйкa ск се държиш и тaкa му дaвaш основaния дa продължaвa дa се държи тaкa с теб. Не можеш ли дa проявиш мaлко мъжество и дa му кaжеш, че в твоят личен/интимен живот решaвaш ТИ? ! Или е прекaлено тaкa дa се опълчиш срещу "приятел" и предпочитaш пълзешко и нa прибежки дa се покривaш от неодобрението нa великия?
Я се стегни мaлко! И с приятелкaтa ти ли тaкa ще се държи? Или си дaвa сметкa, че aко се появи женa в животa ти неговото господствонa теб приключвa зaщото може би тя бързичко ще му покaже къде точно му е мястото, извън теб и вaс!
Я ти му кaжи, че не ти допaдa неговaтa приятелкa, a? !
Случaйно дa ти е минaвaло през умa дa се изнесеш от тaм и дa живееш своя си живот, a не кaто сянкa в чуждия?
Стягaй се!

 
  ... горе^
преди: 6 години, 6 месеца
hash: afca04c61d
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Брат, какъв е той, че мнението му има значение за теб? Престани да търсиш одобрение за всичко от всички. Живей своя си живот. Недоволни винаги ще има.

Имаше една притча за Настрадин ходжа, който трябвало да заведе едно момче на другия край на селото. Качил той момчето на магарето, а той ходел пеш. Хората ги гледали и казвали:
- Как не го е срам това момче. Здраво, право, а се качило на магарето, пък горкия възрастен човечец, ходи пеш.

Решили да се разменят. Тогава пък хората започнали да казват:
- Как не го е срам този мъж. Качил се на магарето, пък пуснал малкото дете да ходи пеш.

Решили и двамата да се качат на магарето. Тогава пък:
- Как не ги е срам, двама души се качили на горкото магаре, което изнемогва.

И двамата слезли да ходят пеша. Тогава:
- Тези пък, магаре имат, пеша ходят.

 
  ...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: e7f47a6f56
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

5.   Мани го тоя. Някакъв комплексиран манипулатор псевдо-интелектуалец. За съжаление съм бил в неговото положение - да манипулирам хората, за да имам тяхното "приятелство", един вид да ги "притежавам" и да ми се задоволява чувството за собствена значимост по този начин. Ама се осъзнах навреме...

 
  ...


...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: 417810bd5c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Спомням си твоята история, преди месеци отново писа за твоя проблем.
Тоя твой другар е голям образ. :) Хич не го слуша главата.
А казват, че женките сме обсебващи и контролиращи... :Д
Мое бивше гадже се държеше като твоя другар.
Давам ти храна за размисъл... :ДДДД

 
  ... горе^
преди: 6 години, 6 месеца
hash: 15d1bc45ec
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Този човек изобщо не ти е приятел, нито е перфекционист. Истината е че е емоционален паразит, който те манипулира за да получи валидация за собствената си личност. Престани да му угаждаш преди да си се превърнал в мъж под чехъл... на друг мъж. Започвай веднага да си търсиш квартира сам или с други хора. Изобщо започни да отказваш на прищевките на този твой "приятел" и внимавай защото той може от пасивно-агресивно поведение да мине към откровени интриги в които да те оплете.

 
  ...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: a932f782d8
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Много сладка история :)
Той значи си има приятелка и не е самотен, но виж си позволява да се бърка в твоя личен живот, авторе, да ти дава тон, че и дори да ревнува и да се чувства пренебрегнат като обръщаш внимание на приятелката си. На мен това ми звучи като паразитни взаимоотношения - приятелят ти има интерес твоите неща никога да не са напълно наред, за да си зависим от него и винаги да си му удобен и на разположение. Крайно незряло поведение, но факт. Явно е свикнал и да го слушаш и да доминира в отношенията ви, щом така се дразни от отказа ти този път да го послушаш или да му приемеш безапелационно мнението. Правиш грешка като обсъждаш личния си живот с него и го оставяш да ти влияее, независимо дали ще продължиш отношенията си с това момиче и занапред или ще срещнеш друго. Ако взимаш решения, взимай ги заради себе си и на база на това, как се чувстваш, какви планове и мечти имаш, какво желаеш и какво те прави щастлив, а не какво другите мислят че е правилно да правиш с живота си - това е ТВОЯ живот, не неговия.

 
  ...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: 37d84ef05d
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Момчето не е напълно право, но за едно съм съгласна с него. Приятелството е по-важно от всичко. Моят най-добър приятел е мъж и от мъжка гледна точка, много по-добре преценя мъжете с които съм излизала или излизам и в почти всяко свое наблюдение над даден човек е излизал прав. Нормално е човек, който те обича да иска най-доброто за теб, защото те познава и знае, че си способен на много повече от колкото самия ти смяташ. Относно университета също е прав да ти натяква да учиш и да си сериозен. Но, наистина изглежда, че прекалява със всичко останало, все пак е нормално да имате някакъв личен живот по отделно.
Трябва да му обясниш, че това момиче дори да не е идеално, то за теб е такава и имаш нужда от чист въздух, за да развиваш връзката си с нея, като независимо от това дали ще си с нея или с руга, вие пак ще сте си приятели. Понякога се налага да си груб, ако трябва, за да отрезвиш другия човек, както той ти казва откровеното си мнение, така и ти му кажи своето.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 6 месеца
hash: 32e42b6655
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Той просто те ревнува...

 
  ...

...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: ad9e6e693c
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Ами той нали си има приятелка, да се занимава с нея. Какво се е вторачил в твоята приятелка. Не споделяй с него, не му давай информация. Той да не би да ти е майка, та да ти се меси в личния ти живот? Ако прекалява, започни ти да се месиш в неговия. Критикувай приятелката му всеки път, когато той обсъжда твоята.

 
  ...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: 3cbdfdd3ef
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

13.   Ако питаш мен му покажи тази страница. Накарай го да прочете как те кара да се чувстваш. Да разгледа случая от всичките гледни точки публикувани тук. Най-накрая седнете на едно тихо кафене, поръчайте топла напитка и решете този проблем веднъж завинаги. Тъпо е някой да те накара да правиш излишни избори, знам го от опит, но най-недопустимото в едно приятелство е несъобразяването един с друг. Не е нещо което не можете да преодолеете така че успех!

 
  ... горе^
преди: 6 години, 6 месеца
hash: 52863589f8
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   Много ми хареса притчата и тя показва точно това-че винаги ще има някой около теб, който преценява някоя ситуация според себе си. За това е важно, ти какво искаш. В случая, ти искаш да бъдеш с това момиче. Ако се съберете, ще разберете дали сте един за друг. Може и да се разделите, но това няма да е, защото приятелят ти не я харесвал. Може той да се окаже прав. Но ако ти сега се откажеш от нея заради него, винаги ще те чопли това и ще мислиш, че си пропуснал нещо важно.

 
  ...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: 50b1669987
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

15.   Н 3 съм и се сетих зa другa възможнa причинa. Приятелкaтa нa твоя "влaдетел" дa се притеснявa от присъствието нa твоето момиче. Ревнивa ли е? Друго си с двaмa мъже в къшaтa, друго е дa дойде другa женa. Дa не е тя дa го нaвивa?
Тaкa или инaче не сa нормaлни отношениятa ви с приятеля, но е възможно и гaджето му дa мaнипулирa, особено aко е и хубaвкa твоятa и може дa се приеме кaто конкуренция.

 
  ...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: 7e13258180
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

16.   Според мен най-голямата грешка е да доведеш приятелката си в Германия. Там тя със сигурност ще те зареже, а ти просто ще се почувстваш като използван трамплин. Завърши си следването, върни се при нея и живейте щастливо.

 
  ... горе^

...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: ae735ddfbb
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

17.   Ти ако му се оставиш той цял живот няма да ти даде да си имаш гадже. Кажи му, че не може той да си има гадже, а на теб да не ти дава.

 
  ...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: 51f77ee37c
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

18.   Съквартирантът ти ревнува. Поведението му е детинско и незряло. Още повече, че мери с двоен аршин. Значи той може да си има приятелка и да си гледа живота, а ти не? Ти трябва да се съобразяваш с неговото мнение за хора, които дори не познава? Как така, без да се е запознал с приятелката ти, се намесва? Хубаво, изказал си е мнението, но постоянно да се намесва, вече не е нормално. Дистанцирай се от него. Както казах, детски истории...

 
  ...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: 06aef38b0f
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

19.   За каква ревност говорим като става въпрос за чиста психологическа манипулация. Този човек е превърнал автора в сателит на собственото си его и това е единствената причина да се опитва да го раздели с приятелката му, която може да му наруши деликатния баланс. Авторе изобщо зарязвай този човек, защото това е нарцисистична личноаст, която е възможно най-далеч от определението за приятел.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 6 месеца
hash: 97e589fed3
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

20.   Ако не ти хрумва нищо друго, следващия път като критикува мадамата ти "дето не е за тебе", кажи му така - И според мен, твоята не е за тебе, ако ме послушаш и я зарежеш, аз ще зарежа моята! - да го питам тогава.
п. п. пък ако каже, че заради теб ще си зареже момичето, бягай... значи и така, и инак - стой по-далеч от влиянието на тоя образ неземен!

 
  ...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: bd57b6c713
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

21.   Пич, бягай от тоя. Този не ти е приятел. Този е паразит. Този само ти вреди. Този мисли че ти си му гадже и че те притежава. Разкарай го и ще видиш че живота има много повече по хубави и по прекрасни хора които може да нааречеш приятели

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker