Той е невероятен, но аз... - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121134)
 Любов и изневяра (29692)
 Секс и интимност (14354)
 Тинейджърски (21890)
 Семейство (6467)
 Здраве (9594)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3176)
 Образование (7300)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18507)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Той е невероятен, но аз...
преди: 6 години, 6 месеца, прочетена 1692 пъти
Здравейте, момиче на 20 години съм, не живея в България, уча на запад и се виждам с източноевропеец. Проблемът е, че понякога имам чувството, че е прекалено добър за мен. Всичките трима бивши са били "bad boys", прекалено самоуверени, арогантни и не ги беше грижа за моите чувства. А той е коренно различен, би направил почти всичко за мен, разбираме се, говоря му все едно сме най-добри приятели. Та, страхувам се, аз като винаги несъзнателно съм си избирала такъв тип партньори, да не би връзката ни в определен момент да се изчерпи и провали? С последният ми приятел скъсахме през май, той беше много красив, но много арогантен и емоционално дистанциран. Аз бях абсолютно луда по него, не можех да спра да мисля за него и да се концентрирам, опитвах се да се докажа във връзката ни (или подобието на такава) и да го спечеля емоционално. Този случай е различен, не съм лудо влюбена, той не е голям красавец, но когато ми пише усещам едно приятно чувство, мога да съм себе си, той винаги ме изслушва и се опитва да помогне. Знам, че няма аз да съм раздаващата се, защото той също е готов да вложи много. Страхът обаче не стихва. Доскоро не бях сигурна дали го искам само като приятел, дали няма да се отегчим, а той е толкова добър и мил и заслужава някоя, която да може да го цени. Защо на жените ни е толкова трудно и доста често се случва да се спираме на грешните мъже? Мислите ли, че тази връзка е здравословна за мен и голямото хлътване не води до нищо добро?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 6 месеца
hash: 87d2cd8f0a
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   И коя ще е тази която ще го оцени, при положение, че всички жени са като теб и харесват "bad boys"?
Такава е женската природа, приеми го.

 
  ...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: fe4b7e7cea
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Авторката, докато имаш изкривен манталитет и извратена ценностна система и си привлечена от престъпници (разбирай всякакви типове, които те тъпчат или в краен случай бият, но важното е да са комбинация от тежкар, красавец мусколяга), с такъв тип момче няма да ти се получи. Ако му завъртиш главата той ще хлътне много по теб, а ти после ще се изчукаш я с някоя стара любов, я с някой престъпник. Просто в мисленето си си парцал. И за това се държат с теб като с парцал де. Остави момчето. Свястно е, не заслужава боклук като теб.

 
  ...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: 87f781fc55
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

3.   Важното е да прогледнеш с вътрешните си очи към хората, а това означава почти изцяло да се абстрахираш от външния вид, и да свържеш изцяло харесванията и влюбването си с този вътрешен поглед.
Според мен няма пълноценна връзка без приятелство, взаимно уважение и зачитане, общи интереси и партньорство. Няма такава и без добра комуникация, без взаимни компромиси, добронамереност и общи планове.
Историите с "bad boys" ги зарежи - те са абсолютно първосигнални и не водят до нищо добро. Може би в животинското царство подобни безпардонни индивиди имат по-големи шансове за оцеляване, и ти като бивша маймуна изпитваш непреодолимо първосигнално желание да се чифтосваш с тях, за да създадете потомство с големи шансове за оцеляване, но в човешкото общество нещата отдавна са коренно различни...
Да, хората си омръзват и връзките се изчерпват. Нищо вечно няма на този и на всички останали светове. Но това не пречи да опиташ, да изградиш, да вложиш много и от себе си. Не се пести! Твоите страхове са в стил: "Дай да не живеем, защото така или иначе ще умрем! " или "Защо да чистим, след като пак ще се изцапа? "...
Гледай на нещата така: след няколко неуспешни опита, най-накрая си попаднала на човек, който си струва и времето и енергията да започнете да градите връзка. Връзката е отговорност! Освен това тя се гради, а не се намира на улицата. Болшинството празноглави и неопитни индивиди си мислят, че връзката е един вид развлечение, удоволствие, зачитане на тях самите от някого другиго. В действителност и природният и духовният смисъл на връзките е съвсем различен. Природният е създаване на поколение и осигуряване на развитието му. Духовният е приучаване към партньорство, към колективна работа, осъзнаване на процеса да загубиш част от себе си, за да станеш част от едно по-висше цяло. Понякога трябва да подтискаш егото си, понякога да правиш компромиси, да убеждаваш и да бъдеш убеждавана - това са все много полезни умения в живота.
Ако се вгледаш дълбоко, ще установиш, че нещата са много по-големи и сериозни, отколкото си ги виждала досега. А "връзките" ти с досегашните ти приятели са били по-скоро някакви експериментчета с цел натрупване на опит какво НЕ ТРЯБВА да търсиш у един мъж, за да ти бъде той добър партньор и приятел в живота.
Останалото, ако започнете връзка, си зависи от вас самите. Това е вече общо творчество. Дали ще си говорите, дали ще сте достатъчно откровени един с друг. Дали ще си кажете всеки какво иска и очаква от другия или ще си мълчите и ще чакате той сам да се сеща (стратегия, предварително обречена на провал). И т. н.

И недей да чакаш "другият да се раздава"! Докато разсъждаваш по подобен начин, значи че не си възприела него като част от себе си, а себе си като част от цялото. В една истинска връзка/двойка няма "друг" - границите са само условни. Вие трябва да сте като едно съзнание в две тела. И понеже (физически) не сте - комуникацията между вас трябва да е на такова ниво, че да няма разлика сте ли или не сте... Дано ме разбираш какво искам да ти кажа :)
И сега като се замислиш - би ли могла да постигнеш всичко това с един "bad boy", който прави каквото си иска и не се съобразява с твоето мнение? И би ли могло едно "безумно влюбване" от твоя страна да компенсира всичко това, за да постигнете гореописаното? ...
Сама разбираш, че подобни идеи са просто глупости на търкалета :)

Дръж се за момчето. Преодолей си страховете. Живей пълноценно, нищо че ще умреш един ден :)

 
  ... горе^
преди: 6 години, 6 месеца
hash: e213e593b7
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Защото сте комплексирани и търсите някой който да ви командва вместо да вземете живота си в ръце. Ти съзнателно си се оставяла да бъдеш използвана заради ниската си самооценка, затова те и привличат подобни типове които усилват този негативен аспект у теб. Поработи по самочувствието си и ще видиш колко глупави са били "влюбванията" ти до момента.

 
  ...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: d51e4f9173
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

5.   Сега разни типове ще започнат да обясняват как сме си такива жените и само си търсим лоши момчета да ни тормозят, докато те, свестните, стоят самотни и нещастни. Но няма да си признаят, че не спират да точат лиги по готини мадами, които са далееч извън тяхната лига и не обръщат грам внимание на по-грозничките и затворени момичета. Както и да е...
Имах поредица от връзки, в които ме използваха, унижаваха, подиграваха ми се, но аз бях заслепена и безкрайно влюбена. Чак години по-късно си дадох сметка колко съм била тъпа, за да търпя подобно отношение.
Заради толкова неуспешни връзки тръгнах с едно момче от отчаяние - много внимателен, много мил, гледаше ме като писано яйце, но за сметка на това в последствие се оказа страшно комплексиран, глупав и голяма мишка. Във външния си вид беше... далеч от моите предпочитания, но нали е мил и грижовен, та се преживя. Правихме планове да живеем заедно даже, дадох му големи надежди заради собственото си ниско самочувствие и съмнението си, че някой друг изобщо ще ме хареса. Беше ме срам от него, не излизахме почти никъде, не познаваше повечето ми приятели и като цяло имах студено отношение към особата му. Като резултат, цялата тази подтискана неудовлетвореност избухна, когато срещнах едно интелигентно, забавно и привлекателно момче - настоящият ми приятел. Всичките ни планове рухнаха, той го преживя изключително тежко - година след раздялата продължаваше да ме търси и да плаче. Направих най-лошото - обещах му толкова много неща, а после се обърнах на 180 градуса, зарязвайки го без да ми мигне окото.
С всичко това искам да кажа, че не бива да тръгваш с човек, към когото не изпитваш "стандартните симптоми" на влюбване. И за двама ви ще е наказание, а когато срещнеш човекът, когото наистина харесваш, ще му разбиеш сърцето. Може би ти се иска да имаш някого, чувстваш се сама и използвана и за това се хвърляш на индивид, който реално не харесваш достатъчно. При първия удобен случай ще го зарежеш, защото не го харесваш като мъж, а като приятел. Най-малкото и той не заслужава да е последна дупка на кавала.

 
  ...


...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: d91478f64a
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   Авторке,
Ще си позволя да изкажа мнение като мъж, подобен на приятеля ти (както го описваш). И аз съм от този тип безинтересни за много жени "добри момчета" и имам доста кусури в това отношение, над които да работя.
Първо - след като нямаш истински чувства към него, връзката ви е обречена. Съгласен съм с номер 5, остави го Ти заслужаваш нещо по-добро, както и той. Колкото и да боли. И не се опитвай "да си останете приятели", тоест да го използваш. Режи от кокал, кажи му направо, че е свършено и не се виждайте повече. Ако останете заедно, ще се случи едно от трите:
- Ще сте нещастни, ще почнеш да му се дразниш все повече и ще го намразиш.
- Ще попаднеш на някой доминантен алфа мачо, ще изкръшкаш на момчето и ще го зарежеш.
- На него ще му писне да се чувства неоценен и необичан и ще те разкара, колкото и да не ти се вярва сега. Ако в живота му се появи жена, която наистина да го кара да се чувства мъж, раздялата ще е сигурна.
А ако го напуснеш, ще му направиш голяма услуга. Той или ще се осъзнае и ще започне да работи над себе си - визия, самочувствие, интелект, или ще си намери жена, която да го обича такъв какъвто е, или ще е сам. И трите варианта са по-добри от това да бъде с теб.
Ще си позволя да дам съвет и изцяло за теб самата. Едно е да си падаш по "лоши момчета", които просто са самоуверени и не търсят чуждо одобрение. Друго е да налиташ на мъже, които се държат зле с теб, манипулират те, изневеряват ти, бият те, а ти да стоиш с тях и да търсиш одобрението им. Това е сигнал за ниска самооценка и явно имаш проблем със себе си. Работи над него съзнателно и целенасочено. Иди при психолог, ако трябва. Разбери на какво се дължи това и го поправи. Ще видиш, че когато работиш над себе си и се променяш, ще ти се промени и типажът. И такива като бившия ти приятел вече няма да са ти интересни. И никога не прави компромис с отношението, което получаваш - насилие, лъжи изневери. Не си струва, стойностен мъж не би го причинил на партньорката си. Но наиситна, работи над себе си. Заслужаваш повече от някой нещатник, който те третира като парцал. Заслужаваш и повече от мъж, към когото нямаш чувства.
Успех!

 
  ... горе^
преди: 6 години, 6 месеца
hash: ae520fa767
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Ако се научиш да цениш такива хора, като този твой източноевропец, това ще е показател, че почваш да порастваш, да се култивираш. А когато се научиш да се раздаваш именно към този, който е готов също така много да даде от себе си за теб, ще се убедиш, че все по-силно се привързваш точно към този човек, без оглед на това, колко му е бицепсът, има ли плочки на корема и дали се държи като арогантен тарикат. Това наистина ще е здравословна, проевропейска промяна у теб. Защото ще означава, че си станала по-културна в чувствата си, не така елементарна, като повечето български кифли.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker