Какъв тип човек е това? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120684)
 Любов и изневяра (29590)
 Секс и интимност (14310)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6439)
 Здраве (9553)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3139)
 Образование (7286)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1731)
 Други (18390)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Какъв тип човек е това?
преди: 6 години, 5 месеца, прочетена 1514 пъти
Здравейте, хора. Пише ви момче на 23 години.
От два месеца имам взаимоотношения с момиче на 19г. От самото начало е крайно зле в изразяването на емоции - постоянно стои студена и винаги, независимост от това какво се случва говори с една и съща проклета интонация. Като робот. По някакво стечение на обстоятелствата, започнаха да стават доста лоши и хубави неща в живота ми, които пораждат най-различни емоции в мен. Братовчед ми заболя от рак на черния дроб, в напреднал стадии и лежи на легло след 3 операции в рамките на 2 седмици. Напржението и тъгата са огромни. Започнах първата си сериозна работа като програмист в голяма компания и навлизането, свикването и стреса в началото са натоварващи. Жените в рода (баба ми главно) приема новините много тежко и трябваше да отида да живея при нея, за да я успокоявам. Отделно уча магистратура и стоя на работа до 21, 22ч, за да правя 40 часова работна седмица. Не ви казвам това за съчувствие и не търся нищо. Искам да се запознаете със ситуацията. И така, въпросното момиче казва и показва, че или не си изразява добре чувствата, или е безчувствена. Не ме подкрепя, не се интересува особено и трябва да й кажа да се поинтересува, за да го направи. Добре, това също съм го приел... но едно нещо вече ми бърка в здравенцето и се напрягам. А то е именно, че уж няма чувства, уж или не можела да ги изразява, уж нз си кво, ама след анализиране от моя страна, открих, че когато става въпрос за нейния задник - има интонация, има чувства. Реве, говори с чувство (има разни дразги със семейството си, после се провали на един изпит). Та, какво подяволите е това? Уж е неебателна, студена или трудно изразява чувства, не ме подкрепя, но стане ли нещо, което пряко касае нея - е много чувствителна.
Та, наистина, какво подяволите е това? Няма как да не си помсиля, че от части това е определението за егоист. Така ли е според вас? Познавате ли подобни хора?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 5 месеца
hash: 864dd0a98d
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Момичето или по природа има ниска способност да изпита емпатия, или ти е доста сърдита. По принцип при жените емпатията е много силно изразена и по-скоро мъже имат такива проблеми, но всяко правило си има изключение.
По-скоро обаче мисля, че тя ти е сърдита, че не ѝ обръщаш внимание и не прекарваш достатачно време с нея. Ти така си се концентрирал върху твоите си проблеми, че тя остава на най-последно място. Жените не говорим директно, а и не иска да изглежда гадна, но реално тя се чувства сама с теб.
Поговори с нея.
Ти може би очакваш прекалено много от едно 19 годишно момиче. На 19 г. човек е все още почти дете. Тя иска да има мъж до себе си, разбиране, любов, секс и да е щастлива, а с теб няма как да е при тези обстоятелства.
Разбирам, че учене, работа, рода са ти най-важни, но може би при такива обстоятелства е по-добре да си нямаш приятелка, защото не само момиче на 19 г. ще се чувства нещастно с теб, а и по-зряла жена в интерес на истината.
Можеш да очакваш разбиране в такива ситуации от дългогодишна партньорка, от съпругата си един ден, с която ЗАЕДНО сте минали през много трудности и ти също си я разбирал и подкрепял в тежки ситуации.
Много ти е лесно обаче да искаш подкрепа от едно момиче, което само по себе си не те товари с проблеми. Лесно е да си получаващият, да искаш, да изискваш - виждаш баба си. Тя също не мисли за другите като не се контролира. Ти може би си нещо като нея, но разбери, че това момиче не ти е никаква на практика, за да стои и да търпи и подкрепя, докато ти се оправят проблемите (ако изобщо някога се оправят). Хора като теб, които се раздавате за цялата рода, рядко оставате без проблеми. Ако не е братовчед ти и баба ти, ще са родителите, ще е втори братовчед, ще е приятел някакъв и така ти цял живот ще си по на хората проблемите, а жените до теб ще се чувстват сами и изоставени.
Между другото всеки си има проблеми. Ти питал ли си момичето какви проблеми има?
На другите иначе проблемите ни се струват незначителни, но ти не знаеш това 19 годишно момиче как преживява своите си проблеми - може тя самата да има нужда от теб, но нищо да не казва, защото се страхува да не те натовари допълнително или да не ѝ се изсмееш - виждаш ли, твоите проблеми са огромни, нейните незначителни

 
  ...
преди: 6 години, 5 месеца
hash: f06a253b29
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   "По принцип при жените емпатията е много силно изразена"
странно как емпатията не пречи на жените да говорят зад гърба на хората и да плетат интриги. Най-големите интриганти обикновено са жени.

 
  ...
преди: 6 години, 5 месеца
hash: a0a4bce6fe
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Aз мисля, че тя иронизирa. Бъзикa се с теб кaто преувеличaвa собствените си проблеми, a покaзвa непукизъм към твоите.
Aми ти колкото нешa изреди тук, aко зa сaмо 2 месецa си я зaливaл постоянно с тези нешa... чудно е, че въобще още се виждaте.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 5 месеца
hash: d2e51dfebd
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   От автора към първия коментирал.
От кратката ми история (за да не отегчавам никого) не се разбира.
Да, обръщам й внимание. Всеки един ден я викам да обядваме в обедната почивка. Виждаме се. Общуваме. Питам в какви проблеми има и се е случвало при наличие на такъв да излизам и зарязвам всичко останало, защото я приоритизирам. Ако не се видим, задължително й пиша по време на деня и се интересувам как минава нейния. Един от дните събота и неделя го прекарваме задно. Звъня й вечерите и й отделям значително време по телефона също. Момичето не страда от липса на внимание, ласки, секс или каквото и да било.

 
  ...
преди: 6 години, 5 месеца
hash: 783e28e567
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   На колко години е братовчед ти? Твой набор ли е?

 
  ...


...
преди: 6 години, 5 месеца
hash: 537f929d0d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Това се нарича изравнен афект и се среща при психични разстройства, но щом го проявява избирателно, значи въобще не става въпрос за психично разстройство. Щади си емоциите просто и не иска да се натоварва с чужди проблеми.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 5 месеца
hash: 8d270a774b
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   И аз съм от подобен вид хора, обаче не по такъв глупав начин. Гледам си само моя г*з и съм доста неебателен за теми. Не изпитвам чувства нито към семейството си, винаги съм бил сам и съм гледал себе си. Трудно се печеля, явно и тя е такава. Личи си че не я заслужаваш ;). По хубаво се махай, и не си трови живота.

 
  ...
преди: 6 години, 5 месеца
hash: 99bf1cc9d5
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Ако е така от самото начало - чувства към теб няма. Най-вероятно защото не може да има поради нарцисистичната ѝ натура. Такива хора не можеш да промениш ако те не желаят. За сметка на това ще се постараят да изпият всичката ти енергия за да подхранват собственото си его. Ти прецени дали те устройва.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker