Защо не иска да се разведе? Обичаме се, предлагам и сърцето си на длан.. - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121180)
 Любов и изневяра (29703)
 Секс и интимност (14357)
 Тинейджърски (21895)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3179)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18519)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Защо не иска да се разведе? Обичаме се, предлагам и сърцето си на длан..
преди: 6 години, 6 месеца, прочетена 3459 пъти
Унажаеми редактори на сайта,
Много бих искал да публикувате моята история, за да мога да получа надлежен съвет, защото просто не знам какво се случва...
На 48 г. съм разведен от 20 години. От брака си имам дъщеря, която вече е самостоятелна. От 5 години имам връзка с омъжена жена, която е на 42 г. Има две деца - момиче на 19 г. и син на 17 г. И двамата се обичаме много и вече искам да живеем заедно, тя да се разведе, защото не мога повече да я деля със съпруга и. В началото на връзката ни я разбирах, че тя отлага развода заради децата си, които бяха по малки. Сега обаче са достатъчно големи и могат да преценят ситуацията. И въпреки това пок отлага. Конкретна причина въобще не ми изтъква, а само че не била психически готова. Аз обаче не издържам повече. Това са пет години. През тези години само се крием, не можем напълно да се отпуснем, тя живее във вечна лъжа и напрежение, и това не се отразява и на двамани добре. Аз по празниците съм сам, а тя със семейството си... Твърди ми, че не обича съпруга си, а изпитва към него само уважение... Аз съм материално обезпечен и мога да я поема, това не е проблем. Не знам какво да мисля? Дайте ми някакъв съвет ще се радвам, ако е от хора, които са били в нашето положение.
Поздрав,
Мартин

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 6 месеца
hash: 748776e6fe
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Абсолютно си прав, но ние не знаем защо конкретно тя не се развежда. Можем само да гадаем.
Аз мисля, че просто я е страх от неизвестното. Познава те добре, но не знае какво ще стане ако живеете заедно. Освен това кой е луд да купува кравата, когато може да пие мляко безплатно?

За нея сегашната ситуация си е супер. Има си мъж, дом, деца, а пред обществото е супер съпруга - уважавана от семейството си и това на съпруга си, правят си празниците заедно и почивчиците, докато ти блееш сам и чакаш да ти се обади. На теб като ти трябва подкрепа и имаш проблеми, тя може удобно да се изниже при семейството си. С две думи взима с пълни шепи и от теб, и от семейството, а дава само на семейството.

Тя от един развод само ще загуби - ще загуби 1 от 2ма мъже и ще загуби обществения си статус и доста имущество сигурно.
Не си мисли също, че тя не спи с мъжа си и няма някакви чувства към него - може да е приятелство, може да е просто навик, но държи на него по някакъв начин. Може и чисто финансово да я осигурява добре, да имат хубав дом заедно, което не иска да губи.
Ти вече сам знаеш, че е дошъл моментът да поставиш ултиматум. Дал си ѝ ПРАВИЛНО време да си отгледа децата, но децата вече не са деца - сигурно едното е вече студент, а другото скоро ще бъде.
Нямаш какво да губиш. Ще си спестиш още загубени години, защото по-млад не ставаш. На теб сега ти е последният шанс може би да си намериш жена за старини, за семейство, другарка в живота. Нямаш деца и ангажименти. Напълно свободен си като всеки млад ерген навън и съответно си много интересен за доста жени още, но след 10 години няма да си - ще имаш все някоя болежка, ще си в края на кариерата си, ще имаш може би някакво сополиво внуче за гледане и ще си твърде стар за жените 35-45 г., някои от които може и дете да искат ако нямат. Много жени в днешно време заради кариера отлагат децата до последно. Какво правиш ако в живота ти се появи някоя засукана 38 -42 годишна и нищо не можеш да ѝ предложиш, защото си чакал още 5 години някаква омъжена жена?
Сега си в идеалната възраст - ставаш и за по-възрастните жени, които не искат деца, ставаш обаче и за по-младите жени, които искат дете и търсят зрял и стабилен мъж като теб. Имаш най-голям избор точно на твоята възраст, защото си нито млад, нито стар - на практика всички жени между 35 и 55 г. са ОК за теб.

След 10 г. просто може и възрастните да не те желаят, защото нямат желание да гледат дядовци с дископатия и високо кръвно и чужди внучета. Много жени на 55-60 си харесват живота без мъж, защото мъжете се скапвате по-рано и никой няма желание да гледа болежки на чужд човек. Ще стоиш като куче с две думи сам на старини заради твоето търпение. Сега ти е последният шанс да си намериш половинка за златните години на живота си, а те не са малко! Може да живееш още 30-35 години. САМ!
Нямаш време за прахосване по жена, с която нямаш бъдеще.

 
  ...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: 619ad71545
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Казали са ти го вече в прав текст и няма кой знае какво да се добави, освен да те попитам какво дириш при омъжена жена?
Мисля си, че никакви ултиматуми няма да променят нещата, просто ще разбереш истината, а тя е, че това не е твоят човек.

 
  ...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: a9f17a89ff
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   Само знай че щом изневерява на мъжа си с теб, значи ще изневерява и на теб с някой друг щом сте заедно! Веднъж нелоялна, винаги нелоялна. Гледай Corey Wayne в youtube, от него научих страшно много за жените и за всичко което съм приложил от неговата практика и опит ми е помагало.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 6 месеца
hash: 3112101105
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Тя те мотае.
Проведи сериозен разговор с нея и каквото реши, това.
Ако иска да е с теб - развод с мъжа й.
Ако иска да е с него, забравя за теб завинаги и те оставя да си щастлив с друга жена.
Освен ако това положение на нестабилност не те устройва, разбира се.

 
  ...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: 3bf183fb6b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Здравей Мартин,

аз изключително рядко пиша в сайта, но изглежда, че проблемът ти е сериозен и затова реших да дам и аз съвет. Студентка съм на 22 години и нямам още опит със семейния живот, камо ли разводи но това, което мисля е, че наистина трябва да поговориш сериозно с половинката ти и да й обясниш как се чувстваш, включително, че не може да продължавате така. Както вече преди мен споменаха за нея може би е най-удобна сегашната ситуация: хем има двама мъже под ръка, хем изглежда предана съпруга в очите на околните. Но в крайна сметка се налага да избере, защото по този начин тя лъже тебе, мъжа си и себе си самата според мен. Била съм неведнъж в любовен тръгълник и се е налагало да избирам- трудно е, неприятно е, наранени винаги има, но за мен честността е важна преди всичко. Ако твоята половинка наистина иска да е с теб и както казва има уважение към мъжа си, то би следвало да направи избора си и да се сблъска с развода и останалите неща, които ще последват след раздялата. В случай, че не го направи според мен за теб няма смисъл да си хабиш времето и чувствата за някого, който не заслужава.

Надявам се съветът ми да е бил от полза.

- М.

 
  ...


...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: 479c335c89
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   А защо си тръгнал с женена жена? Тя може просто да не иска да поеме риск. Трябва да остави всичко, което е градила и да скочи в неизвестността. Може да е навик или сигурност. Ти за нея си неизвестна величина. А тя все пак уважава съпруга си. Според мен просто си търси свободна жена.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 6 месеца
hash: f5233113c3
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Женa с двaмa синa и особено кaто мaлкия е в тaзи възрaст, не вярвaм дa се рaзведе. Поне още 2-3 г едвa ли. Ще я нaмрaзят момчетaтa, a по-мaлкия може и дa тръгне по нaнaдолнището. Никоя нормaлнa мaйкa не би го причинилa нa децaтa си, повтaрям:особено нa момчетa в тaзи възрaст.
Тепървa им предстпи дa се сблъсквa ссъс собствени любовни опити и "предaтелство" от собственaтa им мaйкa би остaвил трaен и непопрaвим "белег" у тях.
Относно връзкaтa ви по принцип... извън децaтa смятaм, че съвсем не е сигурнa зa вaс, дори по-скоро клони към зaвършек вaшето. Инaче би ти посочилa конкретни причини, a тя не прaви товa, увъртa до колкото рaзбирaм. Тръпкaтa си е тръпкa, но минaвa с времето. Увaженоето което изпитвa към съпругa си е чувство много по-силно и укрепено в годините от тръпкaтa към теб. Увaжението, рaзбирaй го ползa някaквa, просто тя го нaричa тaкa, че звучи по-добре. Не вярвaм дa увaжaвa себе си дори. Инaче не би се постaвилa в тaзи ситуaция и то в продължение нa толковa години. Тук не говорим зa крaткотрaйнa зaбежкa, a зa пaрaлелнa връзкa.
Мисля, че си леко зaслепен и не преценявaш добре ситуaциятa ви.
Н 1 е мaлко брутaлнa, но е прaвa.

 
  ...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: 43064ff10e
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

8.   Явно си един наивник на средна възраст, авторе. Ние, жените сме по-емоционални от вас, мъжете и аз ти гарантирам, че ако тази жена те е обичала както твърдиш, да се е развела отдавна. За нея се отнася максимата-мир и любов в къщи, емоции и секс-навън. Имам такава позната-изневерява често на мъжът си, но за семейството си държи като орлица. То си е твоя работа какво ще правиш, сам си решаваш-на твое място бих приключила тази безпереспективна връзка...

 
  ...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: bd31ac360d
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Жена на 45
"С две думи взима с пълни шепи и от теб, и от семейството, а дава само на семейството. " Подкрепям напълно!

Бях от твоята страна. Правех го по-добър, по-цял, по-мъж. Плюс вината която изпитваше към жена си. Стана по-добър вкъщи. Жената се сети че има мъж и се възползва. Стана и тя по-добра и т. н.
Оправих им връзката. Как да се разведе при това положение.
Когато стана важно да избере, той реши, че може да се лиши от мен.
Сълзи, драми, всичко както си му е реда, но избра семейството.

Сега няма кой да дава, това което давах аз. Всичко при тях е в изходна позиция. Никой не се интересува от другия. Но времето минава, нещата се променят... Вече и с мен няма бъдеще.

Несправедливо е, но е такова. Търси друга докато можеш, без значение защо тази не се развежда. Докато има това което и даваш, няма да разбере, колко е важно, а после ще е късно.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 6 месеца
hash: f06f117c87
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   "И когато затворя моите очи, виждам твоите..."

От прочетените дотук коментари разбирам, че явно досега никога не сте обичали.

Монетата винаги има и друга страна - може пък тази жена да не иска да нарани никого, нито мъжа си, нито другия (споменат в цитата), нито децата й, за които на каквато и да била възраст (особено на невръстна) няма да приемат леко един развод. Сигурно не иска и да прехвърли грижите за децата (винаги има такива) на друг човек и си мисли, че това може и да съсипе връзката и с номер 2, т.е. той да не иска да полага грижи за децата й или да не може.
И понеже разбира, че другият (номер 2) също иска "нормална" връзка (явно любовта й не му стига, той си иска празниците със семейството и пр. глупости), тя му е дала отдавна карт бланш да си има друга. Нищо че ако за него това едва ли ще е толкова трудно, то за нея това ще е опустошително. Обаче го е приела като възможно и необходимо, точно защото сега, в конкретния момент тя не може да даде връзка "на светло", каквато жадува авторът. А и това е своего рода изпитание на чувствата - ако наистина има такива, то и други хора да се появят, чувствата ще останат и връзката никога няма да прекъсне. та дори в някакъв момент може и да е такава, каквато и двамата я искат. Но моето лично усещане е, че авторът по-скоро се страхува да не остане сам, докато тази жена може и отдавна да е приела бъдещата си самота, точно заради това, че го обича и му е дала свободата да бъде с когото реши.

 
  ...

...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: d2c4e3dcd5
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

11.   Ама аман от съдисти и критици. Какво правил при женена, какво правила при женен. Не съм изпадала в подобно положение.. Но мога да изкажа мнението си, което е.. Да не съдим и да не роптаем за било това и онова. Един ден може да ни стигне. Никой не знае, какво ще му поднесе утрешният ден. Много често в живота, се случва така, че да станеш, да направиш, да изпитааш... точно това което си отричал или мразил.
В случая, на авторът мога да кажа това.
По-добре да получиш това за, което мечтаеш, отколкото изобщо никога да не си я имал. Тогава щеше още повече да страдаш.

 
  ...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: 2389b92619
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Авторе, зрял мъж си, а се оставяш да те мотаят като 15 годишен ученик. Тя изобщо никога не е имала намерение да се развежда и няма да се разведе. Много е вероятно да има и още 1-2-ма като теб. Ти си й просто удобен, нищо повече. Обикновено хората, които наистина не се разбират с половинките си, се развеждат с или без любовници. Точно тези с любовниците, били те мъже или жени, си стоят при половинките, които пък най-често са си доста свестни хора.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 6 месеца
hash: 27d1b6e4b0
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

13.   За уважение към своя съпруг и дума не може да става щом го лъже и предава по такъв начин. А за глупостта с децата нямам думи - те явно съществуват за да могат хората да оправдават липсата си на морал. Номер 7 не знае какво говори, защото те ще се почувстват предадени ако се разкрие изневярата, не ако се разведат родителите по мирен начин. А колкото по-дълго продължава връзката, толкова по-вероятно е някой да разбере.
За самата жена каквото има да се каже, вече е споменато - изобщо не се "обичате", ти смяташ че си влюбен или нещо такова, тя съвсем не е. Като се разбие илюзията изобщо не се знае къде ще се окажете в това отношение. Най-добре се раздели с нея и си търси щастието другаде по етичен начин. Поставянето на ултиматуми само ще влоши твоето положение и ще ти стане пределно ясно че си в дъното на приоритетите.

 
  ...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: eecd68b468
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

14.   Съгласен съм с първите коментари. Твоята любовница просто така си е свикнала да си влачи живота, инертна е и е свободна от всякакви принципи в живота. Кара по посоката на най-малкото съпротивление. Лъже мъжа си с теб, а теб те лъже, че с него вече няма нищо общо. Колкото и да е странно, тази и непочтена позиция и дава самочувствие на желана жена и живее със съзнанието, че върти на пръста си двама балъка. За теб и твоите нужди и скрупули явно няма ни най-малка грижа. Оттук нататък е твоя преценка, ще се опиташ ли да я променяш тепърва, или просто ще си потърсиш нова приятелка. Ако беше много влюбена, сама щеше да ти пристане, нямаше да може да гледа вече мъжа си. Извинявай за песимизма, но по-добре истината, каквато е (според мен).

 
  ...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: 27d1b6e4b0
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

15.   Аман от оправдаващи изневярата. Отдавна сме минали стадия на маймуни и всеки разумен човек може да управлява нагона си и да постъпи отговорно. Нужно е единствено желание и комуникация. Но на някои им е по-удобно да си затварят очите и да бягат от отговорност с оправданието "правя го заради някой друг". Не, правите го заради себе си, потърпевш е някой друг, независимо дали знае или не. Скритото предателство не е по-малко предателство.
Опитите за дефлектиране от типа "някой ден може да застигне и вас" са също пълна глупост, най-малкото защото ние можем да постъпим отговорно, ако попаднем в подобна ситуация. Тези които "може да им се случи" същото - съжалявам, вие просто сте същите като изневеряващите, независимо че още не ви е застигнал този етап.

 
  ... горе^

...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: f5233113c3
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

16.   13, ти не знaм кaк четеш, но кaзвaх aбсолютно същото.
7 съм, a ти кaкво не рaзбрa или сaмо искaше дa си полaфим?

 
  ...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: 0e0902c5f2
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

17.   Не иска, защото не те обича - поне недостатъчно, за да поеме отговорност. Развода си е главоболие, а тя не иска да хората да говорят лошо за нея, въпреки че тя е лоша - прави лошо, лъже мъжа си! Не знам защо изобщо си с нея. Зарежи я, ще се намери и за теб подходяща, свястна жена. Късай и не се обръщай назад. Веднъж предател - винаги предател.

 
  ...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: 9b411ffb6b
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

18.   Имаше една мъдрост " попитали един лорд, коя обича повече - съпругата или любовницата? Отговорът - повече обичам съпругата, но без любовницата не мога да живея и един ден! "
Спрете да настройвате автора, че тя не го обича и, че го разиграва! Нека коментират изневеряващи, а не псевдо моралисти!
Ситуацията е сложна, тя е майка преди всичко и ветоятно ще пренебрегне себе си и ще избере семейството и синовете си. Те няма да й простят ако тя си тръгне и тя го знае!
Съжалявам! Това, че ще избере тях няма нищо общо с чувствата й към теб!

 
  ... горе^
преди: 6 години, 6 месеца
hash: 27d1b6e4b0
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

19.   16 кое не разбра - ти препоръчваш криене на изневярата. Моята идея е че самия факт на изневярата вече е проблем. Като толкова е искала да си гледа децата тази дама, да не си играе на шикалки в чуждия двор докато не станат независими. В момента тя предава тяхното доверие нищо че те не знаят. Факт е че изобщо не е толкова добър родител колкото се опитваш да я изкараш, най-малкото защото не разбира къде всъщност е проблема, точно като теб.

 
  ...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: b81981c0cc
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

20.   Веднага осъдихте жената, не всеки е толкова решителен. Авторе, слушай сърцето си, възможно е наистина да не е психически готова, да се страхува. Шапка ти свалям, че 5 години с нея, дай и някакъв срок да се настрои психически и да вземе решение, примерно 5-6 месеца(не 2 седмици). Кажи и как се чувстваш, какво и предлагаш и очакваш от нея. Ако трябва разредете срещите си, не я притискай и виж какво ще реши. На 42 решения не се вземат като на 22. Моят съвет е да не бързаш да захвърляш връзката си и да търсиш други жени

 
  ...

...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: f5233113c3
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

21.   И пaк нищо не рaзбрa 19. Къде съм препоръчaлa дa крие изневери и тем подобни? Ти мaй си пaднa по мен и сегa искaш дa си поприкaзвaме, a? Върни обрaтно и ЧЕТИ добре, aз съм сaркaстчинa по принцип и явно товa не рaзбирaш.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 1 месец
hash: 1f977ca82b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

23.   Авторе, жена съм, която е имала развиден любовник. Не се разведох заради него. Няма как да стане, защото всичко е до време и извънбрачната връзка е до време, но семейството си остава. Задълженията към хората в него си остават. Няма бивши деца, няма бивши съпрузи все нещо ви свързва докато сте живи.
Една жена, за да стои при мъжа си и да не желае да се разведе значи така я устройва, така се чувства сигурна. Значи положението не е толкова драматично. Приказките между любовниците, че не обичат съпрузите са ала-бала. Играла съм я тази игра. И аз разправях на любовника си как не мога да понасям съпруга си и не правя секс с него, но всъщност правих и то доста често. В един момент прекратих връзката си. Той стана много настоятелен, а аз не исках да разбивам семейството си. Сега като се върна назад не съжалявам. Не всяка жена може да зачеркне 20 години брак само заради една прищявка, наречена "влюбване".

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker