добрите момчета и свестните им жени - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121037)
 Любов и изневяра (29666)
 Секс и интимност (14347)
 Тинейджърски (21877)
 Семейство (6463)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3166)
 Образование (7293)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18483)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

добрите момчета и свестните им жени
преди: 6 години, 6 месеца, прочетена 1697 пъти
Здравейте:)

Името на темата е взаимствано, от пост на
читател, на сайта, в който, той твърдеше, че общо взето, всички жени между 16 и 28 години, са еднакви, и няма с коя да създаде семейство. Твърдението му, естествено се опира на всеобхватния опит, който е натрупал.



Имам няколко въпроса, нека всеки, който има мнение, да се включи в дискусията.

Моля само за едно, бъдете по-сдържани в коментарите си, колкото по-малко обиди и личностни нападки, толкова, повече стойностни мнения.

Към въпросите

1. До каква степен вярвате в клишетата, за отношенията между половете, влияят ли ви, или се абстрахирате от тях, въпреки социалния натиск?

2. Възможно ли е, човек да промени същността си, или, каквото е скроено, това ще се скъса?

3. Играете ли Играта, когато срещнете някой, който си струва, или просто нещата се случват?

4. Играта ли е начина, да отсееш плявата, от сеното, или има и друг начин?


5. Кой трябва да направи първата крачка?


Mr. Nice Nice Guy

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 6 месеца
hash: 2540745e00
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Здравей,
Аз също съм от категорията Nice Guy. Ще се опитам да ти отговоря.
1. На планетата има 7 милиарда души. Така че тези клишета са в повечето случаи глупости. Че нямало свестни жени, че гледали само парите, че мъжът трябва да (избери тук нещо). Но човек е устроен така, че да вижда тази част от реалността, която потвърждава на убежденията му. Ако мислиш, че всички жени се интересуват от пари, ще попадаш най-вече на такива. Има всякакви жени и от теб зависи да привличаш подходящите.
2. Според мен в същността си всеки от нас носи нещо прекрасно. Това, което виждаме, като визия, самочувствие, пари, кариера, е в резултат на отношението, което имаме към самите нас си. Изгражда се през годините - семейна среда, приятели, политическа и икономическа обстановка. И да, може да бъде променено. Бавно, трудно, с цената на много усилия, но може. Никой човек не е малоценен в същността си. Не съм виждал смотано или комплексирано бебе примерно, ставаме такива в последствие.
3. Игри съм играл и още го правя, но все по-малко ми е интересно. Когато се правя на какъвто не съм, дори да се получи нещо, не е трайно. Не привличам подходящи жени. Най-приятно моменти съм имал, когато съм се отпускал и съм бил спокоен и естествен.
4. Не знам какво имаш предвид под плява и сено. Всеки човек заслужава да бъде обичан. Да речем, че под "сено" разбираш подходящи за теб жени. При мен първи критерии за отсяване е физическото привличане. Не ме ли привлича, не се занимавам. След това има няколко елементарни неща. които преценявам на интелектуално ниво - има ли за какво да си говорим, как се държи и т. н. Например компромис с отношението към себе си не бива да правиш.
5. Има жени, които правят първата крачка и няма нищо лошо в това. Все пак аз като мъж предпочитам да поемам инициативата. В гените на повечето видове е заложено мъжът да се стреми да си разпространи гена.
Поздрави!

 
  ...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: 0d86cab119
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   1- не, не вярвaм в клишетa. Чуждите мнения по принцип слaбо ме вълнувaт, имaм си свое.
2-дa, смятaм, че е възможно, но СAМО aко действително желaе промянa, a не симулaция нa тaкaвa.
3- нещaтa се случвaт, но определено "игрaя" подaвaйки уловки зa дa си нaпрaвя някои вaжни изводи ПРЕДИ, a не след.
4-първa се включвa интуициятa ми, после потвърждaвaм или отхвърлям и с мaлко "игрa".
5-aко съм решилa, че ТОЙ си струвa дa зaгубя мaлко време в пробa, подaвaм тaкa, че ТОЙ дa вярвa, че е нaпрaвил първaтa крaчкa. Aко нямa дaже и толковa сaмочувствие, той нямa дa имa зaнищо по-сериозно в животa, aвтомaтично отпaдa без повече "игри" нaблюдения, подaвaния :)
Мр. Nice хaххa относно мнението нa някой зa жени м/у 16-28 г, нaй-вероятно е някой девственик който не е "опитвaл" ни еднa. Вероятно е също просто той дa е толковa елемнетaрен, че дa виждaсaмо в "един цвят"

 
  ...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: b05a53a8d4
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Би било хубаво нещата просто да се случват, но в съвременната българска действителност, без да се спирам на причините, хората, включително младите, толкова се елементаризираха и изкористиха, че ако подхождаш с доверие към всекиго, просто ставаш мишена за високомерно и егоистично отношение. Затова не би трябвало да оставяш на жените възможността да те преценяват, защото критериите на огромното мнозинство от тях са твърде елементарни, плоски и пошли. Иначе казано, не би трябвало въобще да ти пука за тяхното мнение. Трябва сам да си изградиш ценностна система, сам да се оценяваш, сам си правиш равносметката и преценка, какво можеш да получиш и да постигнеш в една или друга ситуация. В тоя ред на мисли, не може без да влезеш в играта и да я играеш, защото женският пол я играе нон стоп, това му е вродено качество. Ако тръгнеш с отворени чувства напред, оставаш обезоръжен. Защото това, че ти се струва, че еди кой си си струва, не е гаранция, че той наистина си струва. Жените са родени артистки и гледат да те предразположат, за да получат каквото искат.
Да промениш човека до теб е възможно, ако обаче той е заинтересуван да се променя, ако държи на теб и искрено иска да отговори на очакванията ти, за да те направи щастлив, или поне не нещастен. И пак е съмнително. Нали всички ние се променяме с течение на годините и на събитията, важното е да е за добро, иначе се чудиш, след като децата са такива мили същества, откъде се пръкват всички заобикалящи ни бабаити, мошеници, крадци, и простаци. Във всеки случай, промените, дори когато са взаимни, поглъщат много енергия. Затова винаги гледаш да заложиш на човек, който вече е сформирал в голяма степен тези качества, които отговарят на нагласите ти.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 6 месеца
hash: f87f390115
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Сподели, отделих половин час от живота си, за да напиша мнение за тук (от друг компютър). Сега мнението ми го няма, а отдолу надписа гласи, че няма други коментари очакващи одобрение. Как очаквате хората да искат да споделят мнения като вие ги режете?

 
  ...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: eeda20fb9b
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   "Добрите момчета" и комплексите и предразсъдъците им...

Играйте в театъра, там поне ще ви плащат! Като си играете с хората, ще спечелите това, което отговаря на изиграната роля, не онова, което искате.
"Свестните им жени" са достатъчно чувствителни, за да усетят кога някой е фалшив и да се обидят от това. Дори и да е имало първоначален интерес, "играта" много бързо може да го замени с отвращение. Накрая или ще си играете сам, или сам ще станете играчка... или ще си имате играчка, но не и лоялна жена, която да ви уважава.

Бях сдържана!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker