Работа чистач за момче на 22 г. - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121045)
 Любов и изневяра (29670)
 Секс и интимност (14349)
 Тинейджърски (21879)
 Семейство (6464)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3168)
 Образование (7294)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18485)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Работа чистач за момче на 22 г.
преди: 6 години, 6 месеца, прочетена 1652 пъти
Здравейте!

На 22 г. съм от малък провинциален град, завърших средно образование, няколко различни курса, шоф. книжка. Мога да кажа за себе си, че съм съвсем нормално и интелигентно момче.

Само, че ви спестих една подробност, която оказва огромно влияние върху живота ми. Циганин съм! Моля, не ме съдете. Всичко, което споделям е самата истина. Сайта е създаден, за търсене на помощ и съвети. Това и правя.

Живота ми зацикли. Работя като фотограф и видеооператор, но това е допълнителна работа. Отдавна свършиха сватбите и баловете. Бях в чужбина, но се прибрах. Много е сложно и трудно се успява.

Наистина е почти невъзможно намиране на свястна работа в моето положение. Където и да отида да питам, първото, което гледат е цвета на кожата ми. И нормално, братята ми цигани в 95 процента от тях са си цигани, такива, каквито ги знаете.

Налице е и "изперкването" по цял ден да седя в нас и да няма какво да правя. Преди няколко дни чух по новините за един голям брой млади хора, които нито учат, нито работят. Аз съм един от тях. Също така ми попадна и статия за заплатите на учителите и чистачите например, но това е друга тема. Нямам финансовата възможност за следване, а за преместването в големия град - нямам познати, трудно ще си няматря работа и ако успея… ще мога да си платя само квартирата.

Извинявам се, че стана толкова дълго. Тук идва същинският проблем - отвори се една работа към общината към чистотата. Сещате се, които обикалят града с метли. Нямам нищо против към хората, практикуващи тази пеофесия, а по-скоро към отношението към самата професия. Унизително ми се струва. На пръв поглед тези хора заслужават уважение, защото, за да е чисто се грижи някой, не е просто следствие., Но как да изляза на улицата в центъра на града с метлата. Ще ме видят всички моми, а мисля някой ден, че ще се оженя... Не е ли странно?

Сложно и дъло се получи съжалявам.. Моля за съвет, какво да правя. Парите не стигат, зима сме вече, скоро ще падне снега, а надежди за друга работа поне засега няма. Моля, помогнете!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 6 месеца
hash: 98e016019b
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Учи нещо, научи занаят, който да е нужен на хората. Например-строителен работник, поставяш плочки , дърводелец и пр. Фризьор, готвач, барман. Виж къде има курсове, стисни зъби и завърши. Чистач може да станеш, аз съм го правила през студентские си години. Но това не е професия за цял живот. Мисли с перспектива.

 
  ...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: 98e016019b
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Може да станеш чистач временно, да събереш пари и да завършиш курс с някаква професия.

 
  ...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: b08a234fad
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

3.   Леле, много добър правопис! Браво, аз познавам също свестни цигани. Знаеш ли, унизително работа няма, но наистина мисля, че ще е проблем за намиране на жена. Въпреки, че така пък може да отсече плявата от хубавото и ценното. Ох, не знам, както го чувстваш приятелю.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 6 месеца
hash: 8d66f1976a
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Кaто шофьор нищо ли не излизa? Кaкви сa ти другите професии/курсове? Езици знaеш ли? В моментa нaбирaт хотелски персонaл зa Aвстрия зa зимния сезон примерно.
A зa рaботaтa кaто чистaч: нямa кaкво дa се лъжем, цигaнин/цигaнкa с метлa по центърa е типичнa гледкa, неувaжaвaнa професия и някaк е прието почти кaто дaденост, че си е "цигaнскa" професия един вид. Срaмнa рaботa нямa, просто ние сме си ориентaлско общество и съдим кaто тaкивa.
Зa мен лично би било дори приятнa гледкa дa видя млaд цигaнин рaботещ, без знaчение кaкво, a че е хвaнaл метлaтa по центърa сaмо ще го "вдигне" в очите ми. Знaм, че сред вaс сa много и учещите, рaботещите, дори хорa с високо увaжaвaни професии, просто зa тях не се говори. Не се принизявaй кaто личност, a рaботaтa си е просто рaботa в крaйнa сметкa.
Все пaк имaш кaпaцитетa зa повече. Хвaщaй сегa тaзи възможност зa изкaрвaне нa някой лев, но виж и други опции в бюро по трудa, виж из сaйтове кaто eures, com зa рaботa в чужбинa. Събери някой лев и или учи ии поне ще имaш резервa до кaто нaмериш (aко искaш в Бългaрия) рaботa която искaш.
Успех!

 
  ...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: b532f377f7
гласове:
1 2 3 4 5
  (18 гласа)

5.   Според мен търси работа като чистач или друга на каквато те вземат, но по курортите ни. Сега идва зима и следователно се ориентирай към зимните ни курорти. Взимай си и dslr-то с теб - кой знае, може да ти изкочи някой клиент. А в свободното си време там прави хубави есенни и зимни снимки и ги качвай в сток сайтовете - фото банките като alamy, 500px, има и много други потърси из гугъл на английски.

 
  ...


...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: 781f631b67
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Остави глупостите, че така ще отсяваш плявата и че няма срамна работа. Това е работа за аутсайдери, хора без образование, умения и амбиция. Какво ще научиш работейки това? Пари ли ще изкараш? Защо си се върнал от чужбина? Уважавай себе си, ти не носиш отговорност за това какво правят други цигани. Никой не може да те съди за това не нормално и не го и правят в нормалните държави. Съвет? !? Напусни България и бъди чистач някъде навън, така момите от България ще мислят, че си успял емигрант и акциите ще са ти високи, а и ще вързал, ако не двата края, то поне единия. // Сега сериозно, имаш акъл, не бъди примирен и това не са откъснати от реалността думи.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 6 месеца
hash: b25de3b082
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Започни го временно, колкото да не си без работа, и междувременно се оглеждай за по-добри перспективи, за следване евентуално. Изглеждаш ми интелигентен човек, който ще се справи с ученето, , така че моят съвет е да не си пропиляваш потенциала.

 
  ...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: 600459e71b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Ако отидеш в голям град като София, лесно би могъл да си намериш приятели, стига да го желаеш. Тук съществуват позиции с плаващо работно време. По правописа ти съдя, че не си прост човек и не трудно ще намериш добра работна позиция (спрямо квалификациите ти, разбира се). Примерно работиш 2/2, но смяната е 12 часа. През времето, което си почивка, можеш да изучаваш други неща. Имаш и вариант за дистанционно обучение, който няма да ти се пречка на работата.

 
  ...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: 24c766dd7f
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Не се срамувай, че си циганин, защото ти си повече българин от болшинството такива! Културен си, интелигентен, грамотен, а не - циганин. Хората не се делят на бели/тъмни, селяни/граждани, а на това, което имат в главата и сърцето си. Опитай като шофьор за начало, щом имаш шоф. книжка, но дори и като чистач да започнеш работа при неналичието на друга по-добра за момента - хич да не ти пука - няма срамна работа. Приеми, че ще е временна и така. Искрено ти желая успех, момче!

 
  ... горе^
преди: 6 години, 6 месеца
hash: cc6f66d0ad
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   събери пари и бягай в Испания Тука във България е потънал кораба за нас

 
  ...

...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: c890ecda86
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Ще си хванеш жена-чистачка. В чистотата работят и циганки - пробвай с някоя от тях. Ясно ми е, че искаш бяла, руса и красива жена, но то ако ставаше само с искане...
Това, че имаш средно образование и шофьорска книжка нищо не значи - повечето 19-20 годишни ги имат. Знам, че другите цигани са още по-зле, но това не те оправдава.

 
  ...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: 8d66f1976a
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

13.   Н 10, супер много ме издрaзни коментaрa ти. Кaкво общо имa интелектa с товa, че е цигaнин? Веднaгa го нaпрaви "бългaрин"!
Знaчи кaто е нещо положително е "бългaрско" зaдължително? !
Момчето е интелигентен, грaмотен цигaнин! Дa, имa и сред цигaните умни и грaмотни хорa! Коствa ли ти дa го приемеш, че веднaгa го побългaри? !
Имa цигaни, помaци, турци, евреи и т. н. в Бългaрия и ТИ нямa дa побългaрявaш според своите си усмотрения, ок!

 
  ... горе^
преди: 6 години, 6 месеца
hash: 8729e9c41f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

14.   Авторе, аз съм работила като чистачка - българка съм, руса съм и светла. Няма срамна работа, НО не съм била чистачка към общината за дребни стотинки, а съм била чистачка в София в Драгалевци, чистила съм петзвездни хотели, чистила съм офиси, финтеси - изкарвала съм си минимум 1000-1200 лв. на месец и не само не ме е срам, но и съм горда, че съм работила тази работа, защото е майсторлък. Не всеки умее бързо и качествено да чисти.
Също като теб аз идвам от малък град. По мое време имаше 33% безработица в града ни. Моите родители никакви пари нямаха, но и не се грижиха какво ще стане с мен, макар че бях пълна отличничка.
Нямах съответно нито пари да кандидатствам, нито да уча. Намерих си обаче в София работа като камериерка с осигурено легло и в началото и с храна (остатаци от закуската). Отидох така, след като си взех първата заплата и се поокопитих почнах да чистя съседни хотели след работа, хората ме харесаха и почнаха да ме препочъчват на частно за чистене и да ми плащат много добре - 20 лв. на час взимах последно от едни чужденци.
2. 5 г. само чистих преди да успея да се закача да уча.
Но и за чистенето се иска акъл - не да чистиш за общината за 300 лв., а да чистиш за истински пари.
Днес самата аз търся чистачка за къщата си или фирма да ми чисти и се озорвам. Няма качествени хора просто, а понеже съм „колежка“ им виждам косурите. Дори имам идея да си отворя фирма за почистване, защото е голяма дупка това на пазара.

Дори на теб не ти се налага да чистиш, защото си мъж и можеш да работиш на всеки строеж първо като общ работник. Много строителни фирми осигуряват и спането. Също можеш да отидеш да работиш като мен в някои хотел - примерно в зимните курорти. Не е нужно да казваш, че си циганин - има и много тъмни българи, а ти изглеждаш образован. Просто се обади по телефона на хотели и питай за работа с ОСИГУРЕНО СПАНЕ и в началото храна някаква (аз от закуските имах право да взимам останалата храна). Можеш да работиш като поддръжка, като охрана, какво ли не.
Трябва обаче сам да се пребориш с комплекса си, че си бил циганин. В 21 век произходът няма значение, а какъв е човек - имаш ли хъс за работа или не.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker