Раздяла - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121112)
 Любов и изневяра (29686)
 Секс и интимност (14353)
 Тинейджърски (21889)
 Семейство (6466)
 Здраве (9593)
 Спорт и красота (4696)
 На работното място (3173)
 Образование (7298)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18502)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Раздяла
преди: 6 години, 6 месеца, прочетена 2190 пъти
Здравейте, предполагам, че сигурно има и други такива теми в сайта, но бих искала да създам. Наскоро прекратих 4 годишна връзка, не е много, не е и малко. От 1 месец не се чувствам никак добре, нямам желание за абсолютно нищо, не ми се излиза, не ми се говори с никой, не искам въобще да става въпрос за това. Единственото, което правя е да пуша и да си стоя вкъщи. Знам, че трябва да се разнообразявам, да излизам, да се разсейвам, но нямам силите. Надявам се да не досаждам с поредната история, за разбито сърце и сълзлива раздяла. Ще се радвам да споделите как вие сте преминали през този период и какво ви е помогнало да го преживеете. Бях чела преди време, за това да напишеш писмо до някой, който ти липсва и да го изгориш, не съм сигурна дали беше така, поправете ме, ако греша. Знам, че най-вероятно е глупост, но бих го пробвала. :) Момиче съм, ако има някакво значение.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 6 месеца
hash: 57726d3e9b
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

1.   Ако си я прекратила, защото вече нямаш чувства, не мисля, че е трудно да се преодолее, но ако си я прекратила, докато все още имаш чувства - няма преодоляване. Няма лесен път, за преодоляване на една любов, но има глупав път - който е прекъсването на връзка с човек, който обичаш. Личен опит.

 
  ...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: 77166d72ba
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Моята раздяла е от 2 дни, плаках, съсипах се, пак плаках, звънях по нощите пияна и накрая си казах, че никой мъж не заслужава това. Най-вероятно след няколко дни ще умра от мъка, но сега ме е обвзела злобата. Обичах го и още го обичам 4 години и половина, и от нищото се разделихме, за един малък скандал стана голямо нещо, което не се преживява. Ще плачеш дни, седмици, месеци, зависи колко си го обичала и накрая ще станеш една безчувствена жена! Всяко зло за добро.

 
  ...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: 8511e401f5
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Бях 2 години заедно с първия ми приятел. Нещата приключиха грозно. Мина над 1 година, но все още го мисля, макар и да се държи като з*дник... Писането помага относително, болката намалява с времето, но не изчезва изцяло... Намирането на следващия веднага след раздяла не е решение. Съвет: отдели си колкото време е нужно и продължи чак когато си готова. Дотогава отдели време за теб самата. Помисли за себе си и развитието си. За цели и мечти. Клише е, но всичко е етап. След време отново ще се усмихваш и радваш на живота, ще се влюбиш и т. н.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 6 месеца
hash: feadf83572
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Тук е място за споделяне и няма никакво значение колко подобни теми има в сайта. Не си казала защо си "прекратила" връзката, а може би не ти си я прекратила? Не казваш и на колко години си, защото 4 години между 16 и 20 са едно, между 26 и 30 са друго, между 35 и 39 коренно различно нещо. Прекратявал съм 2 годишна връзка и ми беше много трудно да свикна с мисълта, че съм наранил някого. Не беше спонтанно решение, дълго време обмислях и исках да намеря начин да се разделя с човека, който не ме удовлетворяваше, но не исках да го наранявам, не исках да остава с лоши чувства. Разминавахме се в много неща, но все пак това е човек със своите особености, слабости, силни страни - чувството за вина все още ме преследва, новата връзка тушира до някъде нещата, но мисълта за стореното зло си остава.
Не знам как е при теб защото си твърде пестелива, не казваш с какво се занимаваш, учиш, работиш, бракониерстваш. Не казваш защо се разделихте и по чие предложение. Не казваш какво искаш да ти се случи от тук нататък.
Напиши своето писмо тук, не е нужно после да го изгаряш - изгарянето не помага, но споделянето облекчава!

 
  ...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: 072a0c357c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Здравей, изисква време и инат от твоя страна. Хората са казаки: далече от очите, далече от сърцето. Не се срещай с него, изхвърли всичко напомнящо ти за връзката. Намери си нови занимания, нови хора и работи по усъвършенстване на теб самата. И на мен ми беше много трудно да забравя един човек, но след като се убедих, че на него не му пука истински за мен и ме използва за негови делови дейности, в мен нещо се пречупи и го намразих. Нищо не може да ме върне там, където бях.
Не се депресирай, не си помагаш.

 
  ...


...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: 5941aedeb1
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   При всеки е различно. Аз пък не съм съгласна с номер едно, никога подобни "приятелски" отношения не са ми помогнали, обикновено съм имала някаква надежда и сама съм се блъскала в стена. Не беше приятно, не бих и повторила. Чувам се с хора от миналото, честитим си празници, ако се видим случайно си разказваме за живота, но до там. Бих помогнала, бих направила, каквото мога, ако някой е в нужда, но не и да се върна в живота му за постоянно било то и като близък приятел само.

Ако любовта е била истинска, винаги ще остане в теб като спомен, който носи чувства. Времето не помага да забравиш, времето помага да свикнеш със ситуацията и да се научиш да вървиш напред. Напиши писмо, ако трябва напиши няколко и прави с тях каквото искаш. Аз съм писала, изгорих ги след няколко месеца, не веднага. Помогна ми да си излея чувствата, защото споделяш на себе си, не на някой друг и се отпускаш да си много по-искрен, отколкото би бил иначе. Самото унищожаване на писмата някак те освобождава, все едно си скъсал една верига, която си носил. После може пак да се разплачеш и пак да ти е трудно, но някак си горд, че си свършил тази задача. Учиш се да живееш с липсата, в началото е по-трудно, около по-специални дати също е трудно, след време свикваш и дори забравяш да погледнеш календара. След няколко години понякога още си спомням около определени дати, все едни и същи, еднакво чувство ми носят, еднакво бързо забравям и си продължавам със задачите. Приела съм го, мъчно ми е за миналото, но знам, че всичко е приключило и няма връщане назад. Опитай се да излизаш, било то и сама за едно кръгче из квартала. Дай си време, когато се почувстваш готова ще продължиш по стария начин.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 6 месеца
hash: 4cc0f50d50
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Душа единственето което лекува е времето, зависи колко си обичала човека толкова време ще отнеме. Състоянието ти е нормално и ще ти трябва поне още месец за да излезеш от черупката, после лека по лека ще си върнеш стария живот и дори няма да се обръщаш на зад. Говори с близки и приятели те ще ти дадът необходимата подкрепа за да продължиш. Горе главата всичко ще мине :)

 
  ...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: 10b367379a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Излизай, не си седи вкъщи. Аз приключих 10 гпдишна връзка и плаках що плаках един ден и почнах да излизам, защото щях да се побъркам. Не обичах вече човека, но бях свикнала с него.
Намери си занимавка.

 
  ...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: 4734d29111
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

9.   Интересно!? Всяка втора жена е с разбито сърце. Наблюденията ми са, че жените около мен имат много високи изисквания към партньора си сякаш са уелски принцеси. Или имат неподходящи връзки с много млади мъже или с женени, а после били зарязвани. То се иска оснен нагон и малко мозък, за да се получат нещата.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 6 месеца
hash: 716679a50d
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

10.   Както бях чела в един цитат: ''Можеш за минути да се разделиш с даден човек, но да забравиш мислите за него може да ти отнеме месеци и години. '' Така че, ако човек е обичал много и истински трудно ще се забрави. Според мен не е вярно, че колкото по далеч от очите - по далеч от сърцето! Няма такова нещо. Дори да не виждам моята голяма любов в живота, аз всеки ден си мисля за него. Не минава и ден без който да не мине без да помисля за името му. Единствено ТИ ще решиш как да постъпиш и по кой път да поемеш нещата.

 
  ...

...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: bc92a2b49a
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   Здравейте! Благодаря много за съветите съжалявам, че написах толкова малко, не знаех какво точно да споделя. На 20 години съм, уча за медицински лаборант, засега не работя. Връзката ни започна, когато бях на 16. Още в началото много си паснахме, почти веднага много се привързах към него. Зодии, навици, интереси, характери, просто във всичко много си допаднахме. Както и да е, сега му се налага да замине в Германия и реши, че ще е по добре и за двамата да продължим напред, а пък ако се случи да не се забравим, пак ще бъдем заедно когато се върне. Нереално глупаво решение, знам. Не мога да превъзмогна факта, че така лесно сложи край, въпреки, че знам, че и на него му е трудно и иска да сме заедно. Молих се, говорих, убеждавах, че можем да бъдем заедно дори и той да е там, че мога да пътувам всеки месец, винаги има начин, но той отказва. Обичам го безкрайно много, той е първата ми любов, знам, че съм млада и тепърва ще се срещам с нови хора, но не искам всичко да свършва просто така. Усещам, че ще ми е мноооого трудно, да преживея всичко това. Хоби ми е да се занимавам с грим, много ми е интересно всичко свързано с козметиката и това донякъде ме разсейва, но не ми е достатъчно.

 
  ...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: bc92a2b49a
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Забравих да спомена, че с приятелят ми сме на една и съща възраст.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 6 месеца
hash: 57726d3e9b
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   Преди година се разделих импулсивно и прибързано с моята голяма любов. Бяхме една година заедно, а толкова мина и от нашата раздяла - една година.
Опитах се по всякакъв начин да продължа, но не се получи, всичко ме връщаше към нея, а най-вече неспособноста да итрия нейните единствени черти, които са дълбоко вкоренени в същността и съзнанието ми, не ги намерих, в която и да е друга жена.
Не съм я забравял и за ден, любовта ми към нея става все по-силна и се оставих на течението, защото нямам сили да се боря срещу това.
Свързах се с нея, признах и всичко, обясних и страховете и подбудите за моето ''бягство'' - тя ми каза, че ме обича, че аз съм бил истинския човек за и до нея, но връщане назад за нас няма, защото е преживяла страхотна болка при раздялата ни. В момента дори има друг човек до себе си и единственото нещо, което ми оставя да направя е да я чакам, колкото е необходимо. И ще я чакам!

''Този, който не се е научил да казва: " Тази и никоя друга! " - не знае какво е любов!!! '' - Ван Гог

 
  ...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: feadf83572
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

14.   Номер 9, в общи линии си прав, но за всяка втора не съм съвсем сигурен. В общия случай всяка жена си има по една голяма любов, един мъж за дете/деца, още няколко за кеф и после още един за старини. Живот, какво да го направиш, някой беше казал, че "в женското сърце винаги има място и за още един". Моето притеснение е, че с всеки следващ в сърцата ни остава все по-малко място за нова любов, закоравяваме някак си, ставаме безразлични и апатични, непукисти, кафе-автомати с изчерпана сметана или мляко. Обикновено понятието нагон се свързваше само с мъжете, но се оказа, че при жените той е дори и по-голям, чувам ги като се разправят за млад любовник, богат любовник и т. н. любовници, рядкост са тези, които говорят за човека до себе си, може би защото тези дето са го намерили не са от най-приказливите или просто са единици.

 
  ...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: 57726d3e9b
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

16.   Ако това е ГОЛЯМАТА ти любов, незабавно с него в Германия, какво означава - налага му се. Ако наистина му се налага, отивате заедно и точка. Ще съжаляваш жестоко, ако не отидеш с него.

 
  ... горе^

...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: 893a9c00bf
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

17.   А ти сигурна ли си, че той няма друга? Иначе можете всеки месец да сте заедно, има нискотарифни полети. Или пък да заминеш с него. С твоята професия ще си намериш там работа. Изобщо на мен ми се струва, че има друга жена.
Иначе времето лекува... Ще ти мине... Излизай навън,, забавлявай се, тръгни на работа. Не стой в къщи. Всеки от нас има по една такава любов, не е приятно, но продължи напред.

 
  ...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: bc92a2b49a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

18.   Хахах ами не се бях замисляла дали няма и друго момиче, но твоят отговор ме хвърли в доста дълбоки мисли. : ) Единственият проблем е, че имам още 1 година до завършването, а не искам да се отказвам, защото се учи едва 3 години, аз съм на втората и да се отпиша сега ще е голяма грешка.

 
  ...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: bc92a2b49a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

19.   Благодаря на всички за отговорите и споделения опит, след такива раздели. : )

 
  ... горе^
преди: 6 години, 6 месеца
hash: 79492fed5e
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

20.   Проблема е прост - мислите че щом човек има добри страни, това го прави по-малко задник. Не е така, задника си е задник а добрите страни са поза за пред останалите, така че да бъде харесван. Но вие си ги "обичайте" подобни типове и се оставяйте да ви използват и захвърлят. Докато жените имате ниско самочувствие, ще продължава да бъде такова положението. Всяка дама трябва да уважава себе си преди всичко, за да не попада в подобен капан. Ако сами не се цените, никой няма да ви оцени.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker