Как да кажа на сестра си, че мъжа й изневерява от 12 години ? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121037)
 Любов и изневяра (29669)
 Секс и интимност (14348)
 Тинейджърски (21878)
 Семейство (6463)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3166)
 Образование (7294)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18483)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Как да кажа на сестра си, че мъжа й изневерява от 12 години ?
преди: 13 години, 2 месеца, прочетена 4645 пъти
... Винаги съм смятала, че семейството на сестра ми е най-здравото от всички около мен. Възхвалявала съм буквално съпругът и колко стойностен човек е, как се грижи и за нея и за племенницата ми. Женени са вече почти 19 години, и така допреди 3 три, когато внезапно и много идиотски разбрах, че "почтеният съпруг " на сестра ми има любовница и то от цели 12 години. Щях да припадна много трудно го възприех и от тогава не съм на себе си. Въпросът е, че не знам, как да кажа на сестра си, че е живяла щастливо според нея, а всъщност в долна лъжа. Нейният възлюбен мъж, който тя е възкачила на пиедестал, дори си е позволи да говори такива безогледни лъжи на другата жена, за собствената си съпруга, че на мен ми причернява още повече. Не мога да го дръпна на страна и да му кажа, защото вече се е слял с професията си, която му позволява да манипулира хората около себе си. За да се защити от евентуално разкриване на нещата от моя страна е способен да ги извърти по доста непочтен начин. Не знам, какво да правя... не мога нито да и кажа, нито да замълча... На кръстопът съм и това много ме измъчва, как ще я погледна в очите знаейки, какво прикривам от нея... Моля за някакъв съвет...

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 13 години, 2 месеца
hash: a9ecb37aca
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   По добре не и казвай, макар че си и сестра. Това са си техни неща. Дори и да знае няма да стане по щастлива от това.

 
  ...
преди: 13 години, 2 месеца
hash: ef0124de82
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Според мен не трябва да се бъркаш там където не ти е работата, може би тя знае за всичко, но не иска да го показва пред никой. Това си е техен проблем нейният живот, не го разбивай, ако вече не е разбит.

 
  ...
преди: 13 години, 2 месеца
hash: 9a732e1e0a
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

3.   Аз бих и казала. Ти нищо няма какво повече да разбиваш, животът в такава лъжа не е живот.

 
  ... горе^
преди: 13 години, 2 месеца
hash: b18247d95f
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Казваш й всичко, което знаеш. Колкото по-рано, толкова по-добре. Той е виновен и да се оправя оттук-нататък. Аз минах по този път. Никой не ми е казал, просто идва някоя случайност, която разкрива всичко. Сестра ти ще разбере, ще поиска и ще разбере цялата истина(дори и това, че и ти си знаела и си скрила, макар за добро, но има и всяко зло-за добро-това, ако й кажеш). "Техни си работи" са условия подигравката със сестра ти и детето й да продължава. Уверявам те - колкото по-късно се научи, т. е. колкото по-дълъг период научаваш, че си бил лъган, а през това време да си бил щастлив с искрен и открит човек, толкова по-трудно се приема изневярата. А това са 12 години и то с една и съща(при мен са били различни и за по малко, докато станат взискателни)!!! И знаеш, какви ги говори зад гърба й? Отношението на такъв човек към мен, мнението му, познанство, а пък за приятелство - изобщо не искам и да чувам. Дори сестра ти да не повярва или да ти се разсърди в момент на афект, не го приемай лично. Един ден тя ще отрезнее или ако не го направи, по-зле за нея. Има една поговорка за ненаказано добро, но ето - по-добре ли ти, като го знаеш и не й казваш(защото го приемаш лично и така трябва да е между кръвни роднини).
Успех! Пиши, какво си решила и какво развитие има.

 
  ...
преди: 13 години, 2 месеца
hash: 5fe2badc6b
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

5.   Аз също бих и казала, бъркаш се не бъркаш, тя ти е сестра.... постави се на нейно място, ако ти се случи такова нещо не би ли искала да знаеш. Аз имамм сестра и ако се случи такова нещо, веднага ще и кажа. Все пак, каквото и да става това ти е най-близкия човек и не знам как спиш, като знаеш, че е лъган:( Сори, крайна съм, но житейски открих, че така трябва да е... А колкото до разбиването на живот... е на тази цена аз лично съм съгласна да разбията моя, пред това да тъна в блаженноо неведение и да си мисля, че всичко е наред... е това вече не е живот. По - добре разбит, отколкото такъв, а и каквото и да стане се замислете хора, какво печелите, като загубите.... спокойствие, най - вече. А и всичко се преживява :)

 
  ...


...
преди: 13 години, 2 месеца
hash: 3f8b071762
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Аз имам сестра и не веднъж съм била в такава ситуация. Първия път и казах всичко за нейната половинка и в крайна сметка аз бях виновната, човекът който иска да ги раздели "скара се с мен". За сегашният и съпруг с който имат и детенце, също разбрах за негова зъбешка и този път не и казах, а само и намекнах много тактично, не зная как и какво са си говорили, но знам, че той вече не излиза с тази компания. Изводът според мен е да не и казваш. Може да намекнеш, но не и казвай да не излезе, че от добри намерения искаш да разбиеш "здравото" семейство.

 
  ... горе^
преди: 13 години, 2 месеца
hash: 0fd6365e4a
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Ако сестра ти не се е досетила или разбрала досега, значи мъжът й не е ощетил връзката им по някакъв начин. Не одобрявам изневярата - за мен тя не е решение, но пък и не смея да съдя. Възможно е сексът да не върви съвсем, сестра ти да не го желае, е мъжът й да не настоява и затова да си е намерил своето решение. Хипотези много, но 12 години са ужасно много време за такава връзка. Значи все пак има основателна причина за нея, и тази причина не е изчезнала за всичките тези години.
По-добре не казвай. Това ще е едно огромно изпитание за сестра ти и не се знае как ще го понесе. Остави всичко на съдбата. Ако е писано - сестра ти ще разбере, а може и никога да не разбере, ако е късметлийка.

 
  ...
преди: 13 години, 2 месеца
hash: 22e4070db0
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Ако бях аз, бих искала да знам.
Кажи й.

 
  ...
преди: 13 години, 2 месеца
hash: 91d40473b6
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   мила сестро, не казвай нищо, защото вече явно 12 години сестрати въпреки всичко има добро и щастливо семейство и явно съпругът й е избрал семейството си пред любовтта... или иска и двете. Няма значение - ако кажеш точно ти, тя за да не излезне слабохарактерна ще трябва да реагира, ще неще и ще се разведе.
Последствията - мъжът й ще има къде да отиде, той явно обича романтично другата, да не мислиш, че ще остане сам?
А сестра ти - ще остане сама с деца, може да загуби и жилище, материална сигурност. Ще бъде нещастна, поне няколко години и няма начин - вестоносецът на лоши новини обира пешкира. Ще те обвинява до дълбоки старини за самотата си и нещастието си.
Ти действително ще направиш огромна услуга - но не на сестра си, а на мъжа и и на любовницата му, които от 12 години не могат да намерят сили да се борят за любовтта си.
Давай - действай, щом те сърби, ама сестра ти няма да спечели от това!

 
  ... горе^
преди: 13 години, 2 месеца
hash: ae18d8d509
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Постави се на нейно място, ако ти беше искаше ли да знаеш дали ти изневеряват или би било така добре? Аз не мисля така! Трябва да и` кажеш, знам истината боли много, но такъв е живота, той не я заслужава, не е хубаво да се живее в лъжа. Още веднъж ти казвам постави се на нейно място, да видим как ще се почустваш.

 
  ...

...
преди: 13 години, 2 месеца
hash: 476bda13b5
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

11.   Аз бих казала или намерила някой друг, който да го направи след дискретен разговор.

 
  ...
преди: 13 години, 2 месеца
hash: eaa51cb41f
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Авторке, ти пък ако си мислиш, че при теб и в твоя живот всичко е перфектно... си много далеч от истината, най-малкото. Така че, ако обичаш, остави на другите свободата да бъдат различни и да си правят грешките, да си преживяват заблудите и т. н., а ти си гледай твоя хал. От "информатори" като тебе никой няма нужда, повярвай ми, да не те информира някой и тебе в един прекрасен ден, че си осиновено дете, примерно, и че сестра ти всъщност не ти е никаква сестра...

 
  ... горе^
преди: 13 години, 2 месеца
hash: 04b5e3ddbb
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   Има една приказка:" Бог е създал три неща несъвършенни: под, който винаги да е чист, дете, което да не плаче и мъж, който да не изневерява. " Остави я да живее в своята приказка и според мен кажи на мъжа ?, че знаеш, и че ще е добре, ако прави такива глупости, да ги прави така, че поне да не знаеш.
Лола

 
  ...
преди: 13 години, 2 месеца
hash: 9a732e1e0a
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

14.   Как ли могат да не се появят коментарите от сорта на "такива са мъжете". Един вид на тях всичко им е простено. Това е 12- годишна връзка, а не мимолетна авантюра. Номер 12, сравнението, което правиш е неуместно и освен това има хора, които искат да знаят ако са осиновени. Но изневярата и то такава е предателство. Ако ти не вярваш, че на теб не ти изневеряват това е твой проблем, а и тук не става въпрос за авторката. Аз пък много бих искала да имам някой до мен при нужда да ми отвори очите, а не да живея в заблуда. "остави на другите свободата да бъдат различни"- кой да бъде различен? Тук не става въпрос за различия, тук става въпрос за това, че мъжът на сестра и, я прави на нищо. Разбира се, че трябва да и каже.

 
  ...
преди: 13 години, 2 месеца
hash: d4511aa7bb
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

15.   Има нещо много странно в историята - от една страна 12 години са много време. Не е забежка, не е само секс. Става дума според мен за сериозно отношение на този мъж към любовницата, която най-вероятно обича. Колкото до това защо жена му нищо не е разбрала - незнам. Или прекалено го обича и е заслепена или той е голям артист, или обича и двете, което не ми се вярва много. Мисля, че първо трябва да говориш не със сестра си, а със зет си. Да разбереш как стоят в действителност нещата - поне от негова гледна точка. После внимателно говори и със сестра си за взаимоотношенията с мъжа й. И тогава най-накрая прецени дали да й кажеш. Но си мисля, че май не трябва да се бъркаш, защото пишеш, че сестра ти се щастлива и явно обича съпруга си и не се знае каква щехе реакцията й. Зависи от нейния характер, от вашите взаимоотношения и най-вече от евентуалния резултат накрая.

 
  ... горе^

...
преди: 13 години, 1 месец
hash: a12f52e4fb
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

16.   Направи го! Кажи и! Не е честно спрямо нея да живее в лъжа. Знам, че много боли, целият и живот ще се обърне с главата надолу, но ако има достойнство ще иска да знае. Никой не иска да живее в лъжа. Ако някой беше отворил моите очи преди години, нямаше да загубя живота си така, обичайки един подлец. Това, че разбрах сама не направи нещата по-лесни... и не спирам да обвинявам тези, които са знаели... загубих много години...

 
  ...
преди: 13 години, 1 месец
hash: af3f8d0242
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

18.   аз бих й казала. Тя е твоя сестра и заслужава да го знае! :)

 
  ...
преди: 13 години, 1 месец
hash: 1ffb12fbd2
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

19.   В никакъв случай не й казвай. Щом мъжът й си гледа семейството и нямат проблеми от друг характер. Няма да е по щастлива ако научи, нито ако се разведе и в един момент може и ти да станеш виновна, да оставиш детето без баща до себе си да оставиш сестра си без мъжка подкрепа. Един ден или тя ще го разкрие или той ще се откаже. Никога не разкривай, че някога си знаела. Щом е достатъчно умел да крие 12 години значи не е глупав. Пък като може да тъче на два стана то си е за него.

 
  ... горе^
преди: 13 години, 1 месец
hash: 07e5ca669b
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

20.   Как така тъче на два стана? Ако и на двата е без презерватив, какво може да стане със сестрата на авторката? Хайде, другата си знае риска и сама си го е поела. Но защо невинни хора да страдат и да ходят по гинеколози и да се чудят, какво им е? Изневярата не е само цветя и рози. И тя има едни битовизми... 'дето ви ги описах.

 
  ...
преди: 13 години, 1 месец
hash: 2c8b95b7c7
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

21.   Не казвай!!!! Преди около 4 години научих по подобен начин за дългогодишната връзка на мъжа ми. Никой, с нищо не може да ми помогне - нито брат, нито родители, нито чужди, нито свои... Остави нещата така. Пък Бог добър!

 
  ...

...
преди: 13 години, 1 месец
hash: 8dbbc1b065
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

22.   Аз бих казала. От години живея с такъв човек под един покрив
който ме гледа и ме лъже че не ми изневерява.В същото време аз с години обикалях болниците защото ми беше лепнал една хламидия която не можеха да диагностицират и ми слагаха всякакви диагнози но не и вярната.Когато накрая се изясни заболяването и го попитах как е могъл да ме лъже и да ми съсипва здравето толкова години отговора беше че той няма никаква вина за мойто заболяване.И все пак благодаря на бога че можеше да не е хламидия а да е спин.А аз му вярвах ,бях оставила живота си в неговите ръце.И никой от приятелките ми и познатите ми не ми каза и дума за неговото двуличие.Сега знам че нямам приятелки,нямам съпруг,въпреки че живеем под един покрив с него.Имам само децата ни който поне засега не ме лъжат.Когато казах че искам развод пред себе си виждах не мъжа за които се бях омъжила а някакво нищожество което хленчеше и молеше да не го оставам .Сега знам какво имам до себе си и това ми даде бъзможност да се науча да се справям сама и да се чуствам свободна и независима.
Аз бих уважавала свеки който има смелоста да ми каже истината ,ненавиждам двуличните хора и смятам че няма да направиш услуга на сестра си като като я оставаш да живее с тази лъжа.Човек когато обича не мами без значение дали съпруга,съпруг,брат,сестра или приятел.Мисля че сме такава държава именно защото всеки мами другия,като се почне от взаимоотношенията в семеиството ,на работното място,града в който живеем и се стигне до управляващите.Превърнали сме се в общество без морал,без ценностна система,без отговорности а това не ни решава проблемите само ги ги задълбава още повече.

 
  ... горе^
преди: 13 години, 29 дни
hash: fd86e95450
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

23.   Трябва да ? кажеш. Не е честно тоя лицемер да я лъже така.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker