Има ли любов? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120684)
 Любов и изневяра (29590)
 Секс и интимност (14310)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6439)
 Здраве (9553)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3139)
 Образование (7286)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1731)
 Други (18390)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Има ли любов?
преди: 13 години, 1 месец, прочетена 8505 пъти
Вярвате ли в любовта, имам предвид истинска любов, каквото и да значи това, да си с някой, заради него самия, да го обичаш с нещата, които дори много не харесваш в него, да имаш необходимостта да го видиш, докоснеш или поне чуеш, но не защото така трябва, а защото ти липсва..

Всеки е имал разочарования, това е ясно, аз като жена над 30г. -също съм имала. Понякога ми се иска да вярвам, че има любов и че любовта побеждава всичко, друг път, което се случва много по-често е да си мисля, че всичко е просто малко време прекарано с "любимия"и това е. И защо все става така-единия обожава човека до себе си, прави всичко за да му угоди, за да му е добре, оттам прави компромиси и се нагърбва с всичко, а другия уж и той обича, но по-скоро му става удобна такава връзка, в която жената се раздава, а той си прави каквото си иска. И в този смисъл има ли взаимна любов изобщо, взаимна и истинска, според мен няма, винаги единия обича повече, винаги единия страда, защото получава по-малко любов, внимание и прочее, докато другия се наслаждава на това, че има до себе си жена под ръка, по всяко време е съгласна да сте заедно и така..

Да, това е последната ми връзка, аз обичам много повече, подчинила съм денонощието на мъжа до мен, да чакам да му скимне да се видим, през ноща обикновено, съсипващо е много, а в същото време го обожавам и се чувствам слаба да си тръгна от тази връзка, това че го обичам ме прави слаба. И мислите ли че изневярата е част от любовта, не може да казваш на една жена, че я обичаш и да и изневеряваш, макар и рядко, то нищо не значело, той мен обичал, а ми казва че бил различен, не е, нали, такива боклуци под път и над път...

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 13 години, 1 месец
hash: 4a530b3208
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Истинската любов, ако я има, е взаимна. (:(:
Това, което описваш... особено изневяра ако има... за мен не е любов.
Не можем да притежаваме човека, не можем да го накараме да ни обича. Аз както го виждам, прекалено много си се вкопчила за тоя човек... защо не опиташ малко да се пуснеш... не да го напускаш, а просто вътрешно малко да се дистанцираш, да не бъдеш толкова зависима емоционално... другия вариант е наистина да го напуснеш, щом като чувстваш нещата по този начин и, както е видно от написаното, той не отговаря на любовта ти. Не разбрах деца имате ли? Ако има деца, е сложно. Казваш, че се чувстваш слаба да го напуснеш... за съжаление така става... страх ни е да се пуснем, когато не сме удовлетворени, за да не загубим и малкото, за което сме се вкопчили, и да останем без нищо. Бъди по-независима, не предавай себе си и живота си на 1 човек.

 
  ...
преди: 13 години, 1 месец
hash: baaa3eafa3
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   И аз съм жена над 30. Много съм мислила по темата. Не вярвам в т. н. "истинска любов". Тя не може да се нарече така според мен... Всичко е основано на компромиси и уважение. Важно е и началото обаче, хубаво е да има страст. Това според мен не значи любов, това са хормони и желание за удовлетворение на страстите с определен човек. След това обаче следва привързаността и всичко останало. Обикновено всичко е късмет - дали ще си паснете, дали ще се уважавате. Защото когато страстта отмине, остава уважението и доверието. Не очаквай, че ще срещнеш мъж, който никога няма да погледне друга и ще си мисли, че си едиствена за него. Мъжете са си ловци. Важното е да съумее да потули желанието си и да помисли кое е по-важно за него - да се впусне в някакво мимолетно преживяване или да запази връзката си с човека до себе си, с който са я градили с години. Вярно е, че едното не пречи на другото понякога, но това вече не е уважение към човека до теб.
Не казваш много за връзката си в момента, но от това, което се разбира, ми прилича повече на използваческа работа. Този човек няма уважение към теб. А ти нямаш уважение към себе си да търпиш всичко това и многобройните исневери. Да се задоволяваш с малкото, което ти дава и да се унижаваш, само заради шепата любов (ако може това да е любов), която получаваш.
Има нещо вярно в това, което ти е казал за изневярата, но то няма нищо общо с вашето положение. Сама си го определила като "боклук" и може и да си права, не знам.... За изневярата - понякога се случва при дългогодишни двойки, когато по един или друг начин се получава пропукване във връзката. Усеща се липсата на нещо, появява се друг човек, който да запълни празнината и... така. Това не значи липса на любов, но значи липса на нещо... Но във вашия случай не забелязвам да е така.
А това дали винаги единия обича повече... Не винаги е така. Има доста връзки основани на взаимност. Пожелавам ти скоро да срещнеш такъв човек. Опитай се да си дадеш друг шанс. Този мъж не е за теб. Не очаквай голямата и велика любов, вкоято всичко ще е розово от началото до края, но поне гледай най-малкото човекът да има уважение към теб и да гледа в твоята посока, защото един ден розовото ще свърши и когато започне истинския живот, се оказва, че това е важното в случая.
Извинявай за хаотично подредените мисли. Дано съм била позлезна малко....
Успех.

 
  ...
преди: 13 години, 1 месец
hash: 12d25f8cdf
гласове:
1 2 3 4 5
  (14 гласа)

3.   НЕ. Хората са егоисти, единствената истинска любов, на която са способни е към себе си, дори в любовта към децата си прозира егоизъм.
Лола

 
  ... горе^
преди: 13 години, 1 месец
hash: 7de5ba33fb
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Любовта е чувство за което всеки мечтае и което променя коренно човек. Понякога след разочерование ти мислиш, че любота не съществува за теб, но всичко е до късмет. Никога няма да знаеш на колко години ще си, когато се появи сродната ти душа и макар и в много малко случей истинската любов съществува и човек никога не бива да губи надежда, че ще я открие.

 
  ...
преди: 13 години, 1 месец
hash: 5d2f9bf6e3
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

5.   Не са ти нужни съвети, а самочувствие-имай твой личен живот-ходи на фитнес, с приятелки на кафе, по магазините, на танци, на курс по нещо-просто живей и ти. Скоро може и да не сте заедно-всеки има нужда да диша и да има за малко къде да избяга. Иначе се превръщаш в досадна, обсебваща и скучна лепка!

 
  ...


...
преди: 13 години, 1 месец
hash: 81ca07e9ce
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

6.   Да има. Само, че за съжаление не всеки има шанса да я срещне. И то да се случи навреме. Не зависи нито от годините, нито от материалното положение, нито от волята и желанието. Е може би за последното не е точно така, защото, когато човек вярва в любовта и я търси гледа с други очи на околните, държи се по-различно, както се казва излъчва флуиди. Аз примерно срещнах любовта си на 42 и то любов с мъж с доста години над моите, т. да се каже "забранена" любов, която беше свързана и с угризения и с много трудности и пр. Но това е друга и дълга история. Само искам да ти кажа, че вече девет години нашата любов не само оцеля, но продължава и е и нежна и страстна и ми дава стимул за живот. Така, че вярвай - тя, любовта съществува. Дано само те сполети.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 6 месеца
hash: db4d7d6685
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Аз не вярвам в любовта! Никога не съм имала споделена любов. Болката е натърпима... изпадала съм в нервни кризи, в продължение на 2 години плачех всяка вечер за човек, на когото казах какво изпитвам, а той ме отряза. Година по-късно пак се влюбих и пак ме отрязаха... Вече се отвръщавам от момчетата, не ги понасям, мразя ги! Не чакам любовта, не искам да я срещам... не искам да имам нещо общо с някого. Никога не съм имала гадже.... явно няма и да имам и дано да е така. Отчаяна ли съм... не... просто вече всичко ми е безразлично... Толкова време съм била сама... явно сама и ще си умра. Ако искате ме определете като асексуална... да такава съм... не се интересувам нито от момчета нито от момичета!

 
  ...
преди: 10 години, 5 месеца
hash: a379e67a34
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

8.   Има ли любов нещата винаги завършват зле.
Една любов е единствено възможна ако и двамата се оженят за други, но продължат своята връзка.
Истинската любов е само в романите. Затова и до днес те са толкова интригуващи.
Хемингуей.

 
  ...
преди: 10 години, 4 месеца
hash: b2539fa810
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

9.   Истинската любов не е просто мит, но доста години трябват на човек за да я открие, в ранна детска възраст всички мислят само и единствено за секс, но когато някой намери любовта на живота си на зряла възраст или поне на пълнолетни години и изпитва желание да бъде с любимия човек, не желае да има нищо друго, нито да бъде с някой друг, а просто иска да сподели живота си с него точно това е любов. Когато човека до теб е готов да направи всичко за да ти покаже колко те обича ти разбираш колко щастлива би могла да бъдеш, а такива хора са малко и не бива да се изпускат. Ако човек обича истински някой никога не би си позволил да го изгуби, той се превръща в смисъла на живота му и живееш за него, явно хората писали до сега в темата никога не са обичали истински.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 4 месеца
hash: 48e151527e
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Наскоро и аз пуснах подобна тема, в която питам има ли истинска любов или не, не беше публикувана, ами така са решили администраторите.
Въпросът ми бе породен от това, че и аз не успях да срещна истинска любов.
Първо аз обичах, а те мен не, после обичах споделено, но раздялата породи голяма болка и след това си забраних да изпитвам подобни чувства, разочаровах се, подобно на номер 7. само, че съм момче.
Е аз НЕ съм асексуален и затова успешно играя ролята на влюбен.
Мисля обаче, че любовта трябва да се избягва, тя прави човек слаб, замъглява съзнанието подобно на авторката, не е сигурна и да боли много, ако не ти отвърнат със същото. Ако обаче подобни чувства не се изпитват, така е по - лесно и боли много по - малко. Обаче започва да се усеща, че и двамата играете роля и уж си сигурен в човека до теб, но пак не е много сигурно. В това положение просто оставаш излъган, а и ти лъжеш. Но пък поне знаеш, защо се получава така, е пак е тягостно, но е по - добрият вариант по - малко боли, на по - малки части, по - често, но поне е допустимо.
Има ли равностойна любов? - При мен не се е получавало освен за кратко време, и само съм слушал за подобна. Защо няма? - ами просто е изключителна рядкост, когато ти дават истинска любов, да не се възползваш от нея. Или стигаме до въпросът - защо да правя компромиси и да показвам любовта си - след като партньорът/ката ще отстъпи и не би ме напуснал/а? Може би сме егоисти както казва номер 3.
Противно на номер 9, аз пък твърдя, че именно в тийн възрастта, особено при момичета, доминират чувствата и взаимоотношенията на връзката, ето защо са склони да се съобразяват много с партньорът си, ако го обичат, което ги прави слаби, подобно на авторката.
Пуснах тема момичета над 20г. дали могат да обичат, така като по - малките. Пак темата не бе публикувана, но от коментари в други статии се разбра, че отговорът е Да почти няма разлика.

 
  ...

...
преди: 10 години, 3 месеца
hash: 8c94472f90
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

11.   Не гледайте отговорите преди да сте отговорили на въпросите, иначе няма да ви е интересно. И така:
1. Напиши името на човек от срещуположния пол.
2. Кой е любимият ти цвят от тези -жълт, зелен, червен, син или черен.
3. Първият ти инициал -А-Р, Л-П, С-Я.
4. Месецът ти на раждане.
5. Кой цвят харесваш повече -черен или бял.
6. Напиши името на човек от същия пол като твоя.
7. Любимото ти число.
8. Калифорния или Флорида.
9. Кое харесваш повече -езерото или океанът.
10. Напиши желание.
Отговори:
1. Това е името на човека, в който си истински влюбен.
2. Ако си избрал: Червено -ти си жив и изпълнен с любов.
Зелено -твоята душа е щастлива и излъчва спокойствие.
Жълто -ти си щастлив човек и даваш добри съвети на другите хора.
Синьо -ти си човек със спонтанен характер.
Черен -ти си скромен и агресивен.
3. Ако инициалът ти е: А-Р-имаш много приятели и любов в живота.
Л-П-опитваш се да се насладиш на живота и любовта ти скоро ще разцъфне.
С-Я-обичаш да помагаш и бъдещето ти изглежда добро.
4. Ако си роден през: Януари-март -годината ще е много добра и ще разбереш, че
си се влюбил в този, в който не си очаквал.
Април-юни -ще имаш силна връзка, но тя няма да трае дълго.
Юли-септември-ще имаш силна година с много промени.
Октомври-декември -годината няма да е от най-добрите, но ще откриеш сродна душа.
5. Ако избереш: Бяло-Ще намериш приятел, който ще ти се доверява и ще направи всичко
това, но може и да не го разбереш.
Черно -Живота ти ще тръгне в различна посока, ще има много промени и ще се радваш на тях.
6. Това е най-добрият ти приятел.
7. Това е броят на близките ти приятели, които ще имаш в живота.
8. Ако избереш: Калифорния-Обичаш приключенията.
Флорида -Романтична душа си.
9. Ако избереш: Езеро-Верен си на приятелите и си малко резервиран.
Океан-ти си спонтанен и обичаш местата с много хора.
10. Желанието ти ще се сбъдне, ако пуснеш това в друг форум до час

 
  ...
преди: 9 години, 11 месеца
hash: fae97db31b
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Вече незнам. Нямам отговор на въпросът има ли любов..? Аз поне не съм имала истинска любов. Човек с който да се обичаме, еднакво и взаимно... Човек за когото да съм най-важна и да означавам много за него.. Колкото и смешно да ви звучи изказването ми.. Такава като по-филмите, да кажа..
Не мога да кажа има ли любов.. Най-вероятно има, но аз самата не съм имала.. Такава любов, на която мога да кажа-Да има любов.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker