Много ревнувам приятелката си, не знам дали правата е тя или аз? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120658)
 Любов и изневяра (29582)
 Секс и интимност (14306)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6437)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4686)
 На работното място (3137)
 Образование (7285)
 В чужбина (1643)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18386)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Много ревнувам приятелката си, не знам дали правата е тя или аз?
преди: 6 години, 5 месеца, прочетена 2589 пъти
Моля ви, помогнете със съвети. Мъж на 23 години съм, студент в София, иначе съм от Димитровград. Приятелката ми е на 21, от Пловдив, но живее и учи тук. С нея напоследък имаме много големи спорове и сръдни, продължаващи с дни, понякога със седмици. Заедно сме от 1 година и 7 месеца иначе. За това време сме минали през много, преживели сме много и не мога да си представя да съм с друга. Ако искате вярвайте, най-красивата гола жена да е пред мен, ще я подмина без да ми мигне окото. За мен съществува само една - моята приятелка!
Моята ревност обаче се корени в миналото. Когато тя дойде да учи тук и ни запознаха, тя първо харесваше един от най-близките ми приятели. Харесваше го много, той ми е показвал техни чатове - и той всъщност я "вкара" в нашата компания, но е сериозно обвързан и до ден днешен за момиче, което живее в Италия и догодина заминава при нея. За това отблъсна бъдещата ми приятелка. После като я запозна с всички нас (9 човека компания), се опитваше да я сватоса с един друг приятел, който пък не я хареса външно, а тя него да. Големи циркове бяха. Аз си мислех, че тя е много отчаяна за гадже и се чудех, защото иначе е много умна, красива и мила. И много различна. Но с това "искам гадже" излъчване ми опротивя. Около мен имаше много други момичета, но никоя не ме впечатляваше. Не смятам, че съм грозен или груб, просто съм по-тих и шеметен, а пък да имам гадже не ми е било приоритет никога. Постепенно се сближихме с нея и се влюбихме. Не беше от пръв поглед, а постепенно, бяхме приятели половин година преди да се появи някаква искра. И от тогава станахме неразделни. Тогава не ревнувах от миналото й, но сега вече да. Не знам какво точно се промени, просто започнах да забелязвам някои неща в поведението й.
Искам да изясня, че никога не бих й се налагал какво да облича, не съм й спирал контактите с никого, не бих и посмял. Две индивидуални личности сме, не искам едната да доминира над другата. Въпросът е, че съм я хващал как да заглежда МОИТЕ приятели, тя първо отричаше, после ми каза - "Нали само гледам, а не пипам" и го обръща на смях. Обаче наранява ме точно това, че тя ги зяпа като че ли са някакви богове, като знае, че ревнувам предвид факта, че в миналото ги е харесвала. Започнах да се карам с нея, защото си мисля, че ако аз не се бях хванал с нея, тя щеше да предпочете някой от тях. Това са моите най-добри приятели! Ако иска да ме дразни, защо не флиртува с някой непознат? Няма да ми пука толкова. А и много добре познавам влюбчивата й натура. При всеки спор, тя ми казва, че винаги изисквам нещо от нея и се опитвам да я променя, което не е така. Искам единствено да си промени отношението във връзката ни, защото вече се съмнявам в нейната вярност. Знам, че не изневерява, но имам чувството, че при удобна възможност, би изневерила. Това ме убива... Аз й отвръщам, че няма как да имам доверие на жена, която не може да живее без партньор до себе си и харесва всеки, който й се усмихне леко или й направи комплимент. Това е един кръговратен спор - сдобряваме се, после пак от началото, абсолютно същите реплики. Аз ли драматизирам и правя филм или причината наистина е в нея? Малко неразбираемо звучи всичко, но мисля, че ще схванете. Държи се близко с моите мъже приятели, които в миналото е харесвала. С жените не е толкова близка. Ако просто си бяха с близки с дадено момче, ОК. Но тя го прави точно с тези, които е харесвала! Кара ме да се чувствам нежелан, втора цигулка, план Б. Не аз ровя в миналото, а тя го връща. Какво мислите по въпроса? Аз съм доста дълбок човек със сложно мислене - не ми е проблем вероятната изневяра, а самата мисъл за нея, ако тя винаги е предразположена да ми изневери, ако срещне нещо "по-добро", то какъв е смисълът от връзка? Тоест, ако това е едно постоянно състояние. Не сексуално, а емоционално. Скорпион съм, може да познаете. И изучавам психология. Лъжата и изневярата са единствените неща, които не мога да преглътна в една връзка. Не искам обаче да развалям всичко. Попадали ли сте в подобна ситуация?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 5 месеца
hash: c7c0e001db
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   А тя коя зодия е? Виж, това, че си ревнив е нормално. Обаче се опитвай да се овладяваш и не й го показвай. или поне не често. Ревността убива любовта. Опитай се да се овладееш. Това, че гледа други момчета, е нищо. Важното е да не прави нещо с тях. Ако не прави или просто е по-общителна, просто я приеми такава.

 
  ...
преди: 6 години, 5 месеца
hash: 82fe50f590
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Щом не усещаш сигурност във нея, значи тя не те обича истински, както и ти нея. Ако се обичате истински, НИКОГА няма да си давате поводи за ревност или оите ви да шарят!

 
  ...
преди: 6 години, 5 месеца
hash: 9c8517c03c
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

3.   Приятел,
не ревнувай , защото няма смисъл . Тя ако иска да си легне с някой , няма първо да ти иска разрешение, т.е ревността си остава пагубна за тебе. От бивши да я ревнуваш , пак няма смисъл, те вече са я получавали от какво да ревнуваш , та те са имали всичко , пак ти вредиш на самия себе си. Трето и последно , ако усещаш , че се натоварваш заради минало и заради някави недопустими според твоите нагласи поведенчески ''изцепки'' то тогава тя наистина не е твоят човек .
П.П.
и аз съм скорпион

 
  ... горе^
преди: 6 години, 5 месеца
hash: ca5e4857e7
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Възможно е дa го прaви нaрочно зa дa те държи нa "нокти" и успявa... aко тя сaмaтa е много ревнивa, товa е еднa от типичните реaкции нa ревнивци, дa подaвaт "конкуренция" че другият дa се зaлепи по-здрaво до него/нея. Може би точно товa прaви тя.
Инaче не, не е прaвa в никaкъв случaй, още повече пък когaто стaвa думa зa приятели, зa мен е... мaстийско.
Нaблюдaвaй известно време дa видиш коя от жените в компaниятa нaй-би я изпънaлa кaто евентуaлнa конкуренция и подaвaй съшите "случaйни" сигнaли нa симпaтия. Толковa дискретно колкото и тя го прaви, тaкa че, със сигурност дa зaбележи.
Но aко действотелно го прaви сaмо зa дa те провокирa и държи под нaпрежение и плътно зaлпнaл зa нея, с подобнa игрa можеш дa вкaрaш стрaшнa интригa в компaниятa ви и дa се изпокaрaте групaтa въобще.
Все пaк... кaквaто и дa и е причинaтa, говори зa подло съзнaние. Aко товa не увaжaвa (че сa ти приятели) то не би могло дa се рaзчитa, че ще имa нещо "свято" зa нея и зa нaпред.

 
  ...
преди: 6 години, 5 месеца
hash: 75bbd3df67
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Защо просто не я зарежеш без да ти мигне окото и да й теглиш чертата? Лесно е, просто я режеш и точка.

 
  ...


...
преди: 6 години, 5 месеца
hash: fb0f098274
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Здравей, Скорпионе,
Ами ти си човек, който изучава психология, доказателство за това, че интуицията не можеш да я придобиеш от книгите. Казваш, че споровете ви "продължаващи с дни, понякога със седмици", не уточняваш от какво точно идват и защо конфликтите ви се уталожват? Казваш, че момичето си е търсило гадже преди да се съберете, че да си имаш приятелка не ти е било приоритет? Защо се хвана с нея като още преди да си станете близки знаеш, че това може би е една изкусителка (търсачка, свалячка)? А това е представлявало проблем за теб, ами бил си самотен най-вероятно, когато е успяла да стигне И до теб :) (помисли си). Не казвам, че момичето е курва, но поведението ѝ е като на мъж в среда само от жени. Търси, иска, въпросът е само кой ще падне в лапите ѝ. Това очевидно си бил ти. Има ги и такива жени, но не това ни е предназначението. Могло е да се досетиш, защото другите мъжлета не е успяла да оплете, докато теб - да.
Другото, което искам да ти кажа е, че мисля, че трябва да спреш да ревнуваш. Разбирам, че си скорпион и това е буквално природата ви, познавам я отблизо, но.. да, наистина мисля, че трябва да спреш или поне да спреш да зараждаш скандали и дразги, т. е да си малко по-сдържан откъм тези теми. Знам, че те изяжда, много добре знам какво е ревността (аз съм Стрелец), но ако искаш да я запазиш в живота си (което ми е малко противоречиво, защото казваш, че ако се сваляше с непознат, не би ти било проблем, а едновременно с това казваш, че и гола жена да ти се появи, не би я докоснал? ), понамали малко пожарите. В крайна сметка, човек сам си преценява битките, а това да заглежда приятелите и ти да го виждаш не е много в реда на нещата. Даже изобщо. Искам да кажа, че ти не си падар на никого в този живот и като ти писне наистина, ще я зарежеш. В това съм на 100% сигурна и после ще ти се влачи в краката, защото другите ще я отблъснат отново, защото е бившата ти приятелка, или ще я използват само за по 1 нощ(в най-лошия случай), което пък ще оплете отношенията с приятелите ти. Мисля, че няма да искаш да си причиниш това, затова пак казвам да понамалиш изблиците си и да оставиш нещата да се поуспокоят малко. Казвам ти го това, за да знаеш, че си опитвал до последно. Изневярата почти никога не е самото преспиване, изневярата е в ума ти. Сексът е крайният резултат и това мисля, че го знаеш. Следващият път, когато чашата вече наистина прелее(а това не е толкова далеч), вдигаш си чукалата като един уважаващ(! ) себе си човек и си продължаваш живота и то с приятелите, защото има вероятност това момиче да е спряло да те обича вече. Стискам палци и знам, че никак не е лесно това, което ти написах, но аз знам, че имаш глава на раменете си и ще вземеш най-адекватното решение за теб. Успех : )

N. Z

 
  ... горе^
преди: 6 години, 5 месеца
hash: 78536d54a9
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Здравей,
Тя просто е такава натура, живее по начин, като поддържа повече близост към хората, към които има отношение. Какво са и мислите към общите ви познати /твои приятели/, само тя знае.
Ти пък си друга натура. Начина, по който тя общува с "потенциалната конкуренция", ти създава проблем. В дългосрочен план това не е добре, защото е напълно възможно с времето единия от двамата да се умори да "поддържа баланса". По скоро ти ще започнеш да се уморяваш да "удържаш" страстите си, а тя ще възприеме нарастващата агресия към нея като зов за освобождаване. Ще започне да се пита какво я задържа до теб и все повече ще се замисля за отдръпване.
Пожелавам любовта ви да успее, но трудно ще я съхраните, просто защото сте такива натури.

 
  ...
преди: 6 години, 5 месеца
hash: c6e9029374
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   С две думи
Лека жена!

Не е стока, но ще го разбереш след време, дано не ти е късно
Ако бях на нейно място, нямаше да се доближа до тях даже.

Аз съм на 19г с 4 годишна връзка и единственото нещо което ме успокоява в поста ти е дълготрайността на връзката ви..
Аз по това време 1-2 година от връзката, също се опитвах да дразня моя приятел, обаче си давам сметка че тогава бях на 15, 16. години, а тя е доста по-голяма и трябва да мисли малко като недостъпна жена!
Прав си нека си те дразни с непознати, щом иска, но така с приятелите ти... извинявай но е боклук за мен! Сигурна съм че твойте приятели ти се присмиват, зад гърба, ква жена имаш...

Взимай мерки, защото не го заслужаваш според мен. Щом се занимаваш с психология трябва да знаеш кво се случва пред и зад гърба ти. Мъж си имай си достойнството и не позволявай на жена като нея да го съсипе...

 
  ...
преди: 6 години, 5 месеца
hash: 94e7549479
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Мацката рак ли е?

 
  ... горе^
преди: 6 години, 5 месеца
hash: 0e1e1a052c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Здравей! Жена съм, и преди години имах приятел, който имаше голяма компания предимно мъже. Той също ме ревнуваше от тях, но гледаше да го прикрива, тъй като не искаше да ограничава свободата ми. Заглеждах ги, защото не бях сексуално задоволена от него, а го имах повече за приятел. Всичко завърши с изневяра и раздяла. Така че пази приятелката си. Аз също съм много ревнива и обсебваща и знам какво е в главата ти непрекъснато да се въртят такива мисли. Според мен поговори с нея и не го мисли толкова.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker