Как да превъзмогна чувствата си към семеен приятел? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Статии:
 Как да се харесваме в собственото си тяло. Проект - Кожа.
 
Споделени истории (77985)
 Избор на редактора (66)
 Любов и изневяра (17395)
 Секс и интимност (9471)
 Тинейджърски (17962)
 Семейство (3629)
 Здраве (6425)
 Спорт и красота (3425)
 На работното място (1421)
 Образование (4226)
 В чужбина (921)
 Наркотици и алкохол (800)
 Измислени истории (690)
 Проза, литература (1236)
 Други (10311)
 
 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Как да превъзмогна чувствата си към семеен приятел?
преди: 2 месеца, 18 дни, прочетена 1579 пъти
Здравейте. Имам проблем, от който със зъби и нокти се боря да изляза, но не ми се получава. Случи се така, че преди две години се влюбих в мъжа на най-добрата си приятелка. С тяхното семейство сме близки от доста години. И те и ние сме на 40+ години и с по две деца. Осъзнавам, че това положение дори и да е класика е нещо много грозно и подло. Взела съм категоричното решение, че НЯМА да се поддам на емоциите си и да причиня неприятности на никой, но вътрешно се разкъсвам и страдам. Какво ли не направих, за да преодолея това. В периодите, в които решавах да се дистанцирам и да не звъня на приятелката си, с цел да се откъсна и да не мисля за него, ми се обаждаше тя или мъжете ни се чуваха и измисляха повод да се видим. Та не се получава така изведнъж да спра контакти без да дам обяснение на никой. Откакто се увлякох, не мога да се отпусна в негово присъствие и мисля, че той го усеща и също се напряга. И двамата избягваме да оставаме насаме, защото се получава много сконфузно. Не мисля, че ще посмеем да си изясним положението, а и вероятно не е редно, но съм обсебена и не спирам да го мисля във всеки един момент. Следя ги във фейсбук кога са на линия и ме боли, че не мога да прекарвам повече време с него, а като сме заедно говоря предимно с жена му и избягвам дори да го погледна, за да не ме издаде влюбения ми поглед. Моля ако някой е бил в подобна ситуация да ми даде съвет как да изляза от това положение и да съхраня психиката си.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
  Email:
  Въведи кода от картинката в ляво! (anty bot)
 
Въведи код
 
 
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 2 месеца, 17 дни
hash: a90b848667
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

1.   Нещата са много прости:
1. Затвори си очите и си представи, че съпругата на твоя приятел е влюбена в твоя съпруг. Ти как би реагирала?
2. Затвори си очите и си представи, че вече сте правили секс с твоя приятел. Неговата съпруга и твоя съпруг обаче разбират. Как биха реагирали? Как ти би реагирала?
3. И накрая си представи данданията около развода, децата дяловете от апартамента и какво ли още не? Къде отива твоята психика?
Анализирай ги тези неща и ще видиш, че залога е прекалено голям, за да допуснеш да станеш жертва на това влюбване, което дори не е любов. Все пак си на повече от 40 г. и трябва да имаш волята да се контролираш.
Преди 10 години, така се разпадна семейството на брат ми, заради влюбване на снаха ми към техен семеен приятел, също женен, който и отвърнал на чувствата. Два кървави развода деца разпиляни, ту при единия, ту пред другия родител и т. н. И след толкова време още не са овладели напълно ситуацията и още ближат раните.

 
  ...
преди: 2 месеца, 17 дни
hash: 79e5999a0a
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

2.   Потърси помощ от психолог!!! С интернет сайтчета няма да стане!

 
  ...
преди: 2 месеца, 17 дни
hash: 497c29a9e2
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   Авторке, щом и двамата усещате достатъчно силно привличане за да ви е неудобно, то най-вероятно ви личи и за жена му ситуацията също не е тайна. Такива неща се разпознават много бързо.
Звучиш малко наивно и явно си съвестна и притеснителна - не мисля, че ще се решиш да предприемеш някакви по-категорични стъпки, най-вероятно ще си го изживееш потайно, без да дадеш израз на чувствата си и с времето просто ще си премине.

 
  ... горе^
преди: 2 месеца, 17 дни
hash: 4a8270dda2
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

4.   Ако съпругът ти е ЧОВЕК, а не от тези зомбираните маймуни дето се наричат алфи и тем подобни примати, говори с него.
Обясни му, че се чувстваш увлечена и би било добре да преустановите временно срещите но, очевидно има и проблем между вас върху който да "поработите". Поговори с него честно, открито и спокойно.
Ако обаче е от приматите... този вариант категорично отпада.
В такъв случай може би на принципа "клин-клин избива" с мъжът ти или просто закачки на друго място...

 
  ...
преди: 2 месеца, 17 дни
hash: 20df993aeb
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

6.   Не знам, обаче ти за 40 годишен човек изобщо не си зряла.. при това си и родител станала.. Ужас.

 
  ...


...
преди: 2 месеца, 17 дни
hash: 20df993aeb
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

7.   А уж такива като тебе тръбят, че смисъл на живота са децата...

 
  ... горе^
преди: 2 месеца, 17 дни
hash: 9927d5a85b
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

8.   4, интересно, познавам някои "алфа маймуни", както ги наричаш, и постоянно се въртят жени около тях, познавам и някои "ЧОВЕЦИ", както ги наричаш, и те или са сами, или имат едно гадже което се заглежда по други мъже, както авторката се заглежда по мъжа на приятелката си.
Затова, учтиво ще те помоля да не избиваш комплексите си върху хора които с нищо не са виновни за твоето нещастие.

 
  ...
преди: 2 месеца, 17 дни
hash: 3a07427349
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Отдай се на изкушението, така ще го преодолееш.

 
  ...
преди: 2 месеца, 17 дни
hash: 888316809f
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

10.   Номер 4 - Имаш ли семейство?

Най-грешния съвет е да сподели на мъжа си. Та тя ще си разбие семейството, без реално да се е случило нещо. Доверието помежду им ще се сгромоли с гръм и трясък. Ще започнат скандали от ревност, подмятания, съмнения...

По-скоро бих посъветвала жената да иде на психолог- така ще има възможност на живо да сподели с някой и да й помогнат да преодолее чувствата. Въпрос на време е.
Аз, на нейно място, бих си направила списък с всички недостатъци, които виждам в този човек и всеки път, когато ми се появи мисъл за него, ще си спомням за тези недостатъци. Това е техника за отхвърляне на натрапчивите мисли - заменяш ги с техните противоположни.

Действително, ако имате възможност да се отдалечите от това семейство, би било най-добре.

 
  ... горе^
преди: 2 месеца, 16 дни
hash: eb9436b9bc
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   Номер 1, в последните две години съм имала много безсънни нощи, представяйки си точно тези неща и отговаряйки си на тези въпроси. И решението, че няма да задълбавам е взето отдавна. Просто ми се иска хем да запазя това дългогодишно приятелство, хем отново да гледам на този човек както гледах на него преди да се увлека.
Номер 3, почти съм сигурна, че жена му не е усетила нищо, иначе отношението й към мен и общите ни събирания не би било същото. Личи си, че ми има доверие, което ме кара да се чувствам още по-гузна спрямо нея.
Съпругът ми действително не е от алфите и от доста време отношенията ни са охладнели. Осъзнавам, че до това положение се е стигнало именно поради това, че се чувствам нещастна в този брак. Но определено не възнамерявам да градя щастието си върху чуждото нещастие. Бих могла да споделя със съпруга ми и знам, че той не би реагирал бурно, но не ми се иска да го нараня допълнително.
Номер 7, не искам да се оправдавам, но децата въпреки че са смисъла на живота за съжаление не запълват всяка празнота.
Номер 10, за съжаление все още съм на етап, в който го идеализирам.
В крайна сметка може наистина да се наложи да отида на психолог.

 
  ...

...
преди: 2 месеца, 16 дни
hash: c1d2d7da53
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

12.   Списък с недостатъци?
Кога за последно сте разлюбили някой, задето има големи уши и инатлив характер, примерно...
Ха-ха-ха!
Единственият шанс да угасне пламъчето, е никога да не се видят с мъжа повече...
Изпитано.

 
  ...
преди: 2 месеца, 16 дни
hash: 4a8270dda2
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

13.   Н 4 съм, какво, по-добре ли е да се живее в лъжи? ! Разбирам, че някои в подобна ситуация не биха преодолели комплексите и егото си, но такива изискват да бъдат лъгани. На всеки може да се случи да се увлече или дори влюби в друг. Най-нормалното е щом искаме да запазим връзката си, да поговорим открито с човека до нас и минем заедно през този момент, половинката да се включи в пренасочване на тези емоции.
Друг вариант е да се крие, лъже, може би да поддаде и накрая да завърши с любовник, разводи и циврещ мъж "защо не ми казааа".
И тогава отговорът би бил "ами щото си комплексирана маймуна и нямаше как да ти кажа, че мога да чувствам и сама без ти да си казал какво и кога".
Много сте зле някои, хем искате да ви лъжат, хем после непримирими, че на си ви казали.
За това и посочих, че може да говори със съпругът си авторката ако е ЧОВЕК, ако е маймуна-други варианти.
Н 8, и ти един фантазьор хаххахах имам щастието да бъда абсолютно свободен човек, толкова, че мога винаги да казвам истини каквито са без да ми се налага да почесвам егота на комплексари. Просто не допускам такива около себе си.
От послушни жени има нужда само слабият мъж! Послушна жена не значиоткровена обаче... значи, че се е научила да симулира добре.

 
  ... горе^
преди: 2 месеца, 16 дни
hash: c790ca3739
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

14.   Проблемите ти идват от множество външни фактори. Ако откриеш тези фактори, ако разпознаеш как ти влияят, то ще можеш да се бориш с тях. Това е, като лошото време. Навън е мрачно, вали и е гадно, и повечето хора, не се чувстват комфортно. Повечето хора, просто искат да си седят вкъщи и да не приказват с никого? Защо? Защото времете ги подтиска. Но ако същите хора признаят на себе си, че се влиаят от времето, то е много по-лесно, да игнорираш влиянието му.

Намери нещата, които те карат да търсиш друг. Защо си се влюбила в мъжа на най-добрата си приятелка? Та от цялата планета, точно той се падна. Ето моята теория - Скучно ти е. Това, което е било преди 10 години, постепенно и неусетно е отминало. Сега, отведнъж си осъзнала, че нещо не е наред. Явно не говорите толкова с мъжа си. Явно близостта между вас е изчезнала. Но виждаш, че товята приятелка има мъж, който, поради една или друга причина, за теб е обект на сексуалните и емоционалните ти нужди. Може да го считаш за по-красив, защото е различен. Може би, защото е по-учтив към теб, смяташ, че имаш бъдеще се него. Може би, си мислиш, че приятелката ти е по-щастлива от теб, защото виждаш нея и мъжа ѝ в по-добра светлина. Какво би било, по-вълнуващо от това, да имаш нов мъж, който, поне в главата ти, е доказано по-добър от мъжа ти. Та той е винаги наблизо. Просот трябва да се протегнеш и да го грабнеш. Една афера, в която рискуваш да загубиш най-близкият си човек и най-добрата приятелка ти дава усещането за нов живот, за нова тръпка. Предизвикателство, коеот да те накара да се почувстваш жива и млада.

Нещо, просто те кара, да действаш така. Важното е да разбереш, кое е то. След като си признаеш, сама на себе си, че имаш проблем, както направи току щи, можеш да се бориш с този проблем. Сближи се отново с мъжа си. Кажи му, че не се чувстваш добре. Не знам, кой и какъв е, но може би не е добра идея, да му споделиш, че искаш някой, който е също близо до теб. Опитайте се, да подновите връзката си. Търси нови предизвикателства, извън сегашното си ежедневие. Подбри връзките си с други хора. Деца, родители, познати - винаги има нещо ново, което да научиш и правиш. И пак - говори със съпруга си. Кажи му, че искаш повече и не ти е добре, иначе нищо няма да се промени. Не намеквай, а казвай. И още нещо - вероятно и той се чувства така.

Дано всичко се нареди. Но ще трябва да положиш усилие за това.

 
  ...
преди: 2 месеца, 16 дни
hash: 8849e48f55
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

16.   И как така се увлече...? Уж от доста години се знаете и събирате... и изведнъж хоп... увлякох се... а преди това не си била... защо ли? Защото преди години си била влюбена в мъжа си, секса ви е бил по различен.. имало е тръпка... не ти е бил скучен.. затова и приятелят тогава е бил незабележим като сексуален обект.... а сега го забеляза, нали? Просто ти се прави секс с чужд мъж... това е. Не си влюбена... заблудена си. И вместо да витаеш в облаците, обърни внимание на съпруга си.. и не ми казвай че му обръщаш.. когато една жена мисли по цял ден за друг мъж, няма как да даде нужното на своят... и секс сигурно не ти се прави с него. Жалко... много жалко за теб, съпруга ти и децата... а няма ли да се срамуваш от тях, ако знаеш че знаят какви мисли имаш към : сем. приятел:.. ти и да не се срамуваш.. те със сигурност, ще се срамуват от теб.

 
  ...
преди: 2 месеца, 16 дни
hash: 33d814f3bb
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

17.   Аз бих споделила с мъжа ми. Между нас тайни емоции няма. А той, доколкото го познавам, би ми предложил да приобщим приятелското семейство към общи сексуални преживявания. Но ние сме си кукувици и представляваме изключение някакво. Давам си сметка, че за едно стандартно семейство това е неприемлив вариант. На мен ми се е случвало да се влюбя в гадже на моя приятелка, но това, извини ме, авторке, беше в 10 клас. В зряла възраст не вярвам, че мога да се влюбя платонично, ей така - без да имам чувствена връзка с въпросния човек. Струва ми се, че се самонавиваш. Имаш нужда от малко екшън и си го създаваш сама. Защо не промените нещо със съпруга ти? Сменете си прическите примерно. Или направете ремонт. По отношение на секса точно аз ще се въздържа да дам съвети, понеже ще ви стресна. Макар че, всъщност, ключът към разрешаването на твоя проблем е именно в леглото.

 
  ... горе^

...
преди: 2 месеца, 16 дни
hash: eb9436b9bc
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

18.   Авторката: коментар №11 е мой.

 
  ...
преди: 2 месеца, 16 дни
hash: e53c71269d
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

19.   Е не може хем да останете приятели, хем да ти мине. Ако семейството ти е по-важно, спри контактите с този мъж. Ем боли ем сърби!

 
  ...
преди: 2 месеца, 16 дни
hash: f3b2495e1a
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

20.   Точно това се случи на моята майка. Най-добрата й приятелка, тази, която всеки ден бе у дома да пият кафе сутрин, й отмъкна мъжа.
Майка ми беше разбита. Едвам се съвзе, заради предателството и от двамата. Най-гадното е, че в продължение на цяла година са имали връзка, без майка ми да разбере. Идвала е у дома, хранила се е от хляба ни, преструвала се е на загрижена и мила приятелка, а докато майка ми е била на работа, тя се е възползвала. Естествено вината не е само нейна, но после разбрахме, че и с други семейства е постъпвала така.
Бог бавя, но не забравя. Минаха години оттогава. Чух, че не била щастлива.

Ако ти се припознаваш в тази "мила" приятелка, ако искаш да си като нея, дерзай.
Ако не - прекрати контактите си с това семейство. Причини винаги могат да се намерят.

 
  ... горе^
преди: 2 месеца, 15 дни
hash: f5551222cd
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

21.   Пише ти участничка в подобна гнусна история. Само че от прецаканата страна. И ти отговарям просто защото звучиш като отговорен човек. Недей, моля те се забърква в нещо толкова отвратително. И моят мъж ми я влачеше в къщи-заедно със мъжът и. Готвила съм, шетала съм, маси съм нареждала, а тя само плюскаше и зад гърба ми се чукаше с мъжът ми. Е, как ти звучи като го прочетеш отстрани? А ти би ли искала да си на мое место? Ами не се събирай с тях-толкова е просто. Все ще измислиш някакъв благовиден предлог. Жената ти е приятелка-не разваляй хубавото приятелство заради нещо, което няма никакво бъдеще...

 
  ...
преди: 2 месеца, 15 дни
hash: 971b66cbf8
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

22.   Звучиш като наистина отговорна жена, която няма да се поддаде на тази глупост, надявам се. Според мен ТРЯБВА да прекъснете честите събирания с това семейство. Казвате, че сте заети и готово. Аз също съм семеен мъж, но чак такива приятели, всеки ден да са у нас или ние у тях, нямам, даже ми е прекалено (а след като прочетох историята ти, няма и да си намирам такива :D). Сега сериозно. Ограничете максимално контактите с тях, говори и с мъжа ти, че просто не ти е приятно и предпочиташ да имате време за вас двамата. Тъкмо това и ще ви сближи, не е късно да опитате. Говори повече с мъжа си, старай се повече заради него, а не заради някакъв си друг. Вкарай свежестта в брака ти. И ако приятелката ти те търси, то не може ли само двете да излезете или нейният с твоя мъж, ако толкова държиш на приятелството? Или четиримата сте като залепени? Аз лично си излизам отделно с моите приятели, жена ми с нейните, с изключение на празници и такива събития. Какво му е странното?

Julian

 
  ...

...
преди: 2 месеца, 14 дни
hash: eb9436b9bc
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

24.   От авторката:
Много благодаря на всички, взели отношение по темата! Помагате ми.

Н 17, според мен липсите ми са по-скоро емоционални.

Н 20 и Н 21, много съжалявам за всичко това, което сте преживели. Благодаря, че го споделихте. Ролята на "милата" приятелка, която тайно отмъква мъжа на приятелката си определено не е в моята природа и не бих я играла. Просто ми се искаше да има и други начини да преодолея ситуацията, без да се налага да прекратим отношения с тях, но явно е време да прибягна и до тези крайни мерки. Снощи дори убедих мъжа ми да празнуваме Нова година в неговия роден град, а не както се бяхме уговорили да бъдем у нас с тези приятели.

Н 22, не съм писала, че всеки ден си ходим на гости, то няма и как да стане, понеже те не живеят много близо до нас. Виждаме се един, два, максимум три пъти в месеца. Да, като начало ще се опитам да направя така, че да излизаме поотделно аз и тя, както и мъжа ми с нейния мъж. Но виждайки се с нея тя ще ми напомня за него и ще се дразня, така че най-добрия вариант е да се разсея с други неща и хора и да не общувам с никой от тях.

 
  ... горе^
преди: 2 месеца, 14 дни
hash: 3afee56712
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

25.   При всички положения НЕ говори с него за това.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

Въведи кода от картинката в ляво! (anty bot)

Въведи код
При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)
 
  Email:Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker