Защо да иска брак? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121057)
 Любов и изневяра (29672)
 Секс и интимност (14350)
 Тинейджърски (21880)
 Семейство (6464)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3168)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18486)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Защо да иска брак?
преди: 6 години, 5 месеца, прочетена 1761 пъти
Прочетох темата на една жена, озаглавена "Защо не иска брак? ", става въпрос за мъжа с който живее от доста време, но все още не й е предложил брак и тя е много ядосана, дори готова да го напусне ако не й предложи.
За да не спамим темата, реших да пусна тази и да задам един въпрос:
Защо да иска брак?
Защо един мъж трябва да предложи брак? Защо жената трябва да иска мъжа да й предложи брак? При положение, че живееш с него от години и му имаш доверие, си готова да разбиеш всичко това заради един подпис в общината? Ако пък мъжа не е сериозен, защо си мислиш, че като се подпише изведнъж ще стане сериозен?
Въобще не виждам нито една причина да се оженя, никога не съм искал да се женя и няма да го направя, просто не виждам смисъл, не виждам какво печеля, нито виждам приятелката ми какво ще спечели, нито пък ми харесва целия цирк наречен "сватба". Ако доверието за вас се измерва с един подпис в общината и един пръстен... нямам коментар. Сватбата е пълен цирк и фарс, с тези пари може да отидете на почивка на някой екзотичен остров и ще остане по-хубав спомен.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 5 месеца
hash: 88e7082b93
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Авторе, искаш ли да ти обясня каква е разликата между съпруга и приятелка. Не е все едно, както си мислят всички.
Ако не дай си Боже стане нещо с теб, приятелката ти не може да вземе никакво решение - да те оперират и т. н., защото тя не ти е роднина. Ако починеш, тя не те наследява. Ако децата ти са малки и някой трябва да взима важно решение, касаещо живота ти, ще търсят твоите родители. Приятелката ти няма никакви права. Има само задължения /неписани/. Има права само по отношение на децата. Един ден ако починеш, недай Боже, само хипотетично говоря, съпругата освен, че те наследява, ще получава и получава и половината от пенсията ти. Приятелката ти не получава нищо. Ти си я използвал цяло живот да ти пере "мръсните" гащи /образно казано, не се засягай/, а ти накрая я оставяш да мизерства. Не ме разбирай погрешно, не казвам, че брака е сделка, но когато обичаш един човек, нормално е да мислиш как той би живял, ако теб те няма един ден. Да подсигуриш съпругата си, все пак е майка на децата ти. Законът е помислил за това. Иначе да, бракът не е важен сам по себе си. Успех!

 
  ...
преди: 6 години, 5 месеца
hash: cdc56cb40d
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   По принцип съм на същото мнение като теб. Жена съм, за брак не ща и да чуя, но не лъжа никого. В темата на въпросната дама проблемът е, че той я лъже, мотае, губи и времето. Тя е излъгана, а той страхливец.
За това иде реч. Просто нещата трябва да се казват и на време.
Щом тя иска брак, редно беше той да и каже на време, че не иска категорично и да не и губи времето в манипулации.
Защо пък тя да се съгласява с него и лъжите му?
Аз съм се разделяла с човек който настояваше за брак и то СЛЕД като още в началото съм била категорична, че това няма да се случи.
А жената си е права да иска според нейните си мечти и представи, просто е попаднала на страхливец и манипулатор.
Истини трябва да се казват на време!

 
  ...
преди: 6 години, 5 месеца
hash: b0cb5a4722
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   А аз съм жена и съм на принципа Защо да се женя, за да се развеждам после ли? То хората колкото пари дават за сватбата, после сигурно толкова дават и за развода. Аз една татуировка на ръката на мъжа с моето име ще приема повече за сигурност отколкото една сватба. Та ако се разделим той ще е прецакан с името ми и ще трябва да си прави скъпа лазерна операция.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 5 месеца
hash: e01490395b
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Аз също отричам брака, но просто има някои хора (главно жените), които искат да узаконят съюза, искат дори самия празник като приказка - булката, младоженецът, всички близки заедно, музика и веселба. Въпреки че съм виждал главно просташки/пиянски сватби, само отбелязвам. Това е един вид мечта. Иначе споделям мнението ти, моята партньорка също.

Julian

 
  ...
преди: 6 години, 5 месеца
hash: 8f49e07249
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

5.   Не очаквай логичен отговор!

 
  ...


...
преди: 6 години, 5 месеца
hash: b9205628ff
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

6.   Това е твоята позиция. Уважавам я. Моята е противоположна. Никога не бих създал деца без брак. Искам жена ми да е с моята фамилия, а децата ми да не са припознати. Това е разбирането ми за съвместно съжителство. То включва и приказна сватба, на която роднините ни ще ни поздравят, а родителите ни ще ни благословят. Харесвам традициите. Има много мъдрост и красота в тях.

26м

 
  ... горе^
преди: 6 години, 5 месеца
hash: 9549155dd0
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Да разбиеш всичко за подписа, какво има да разбиваш, щом иска да живеете, трябва да иска и брак, ако не иска тогава защо е с жената?

 
  ...
преди: 6 години, 5 месеца
hash: 09cfd1ecdf
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Разни хора, разни идеали. :)

 
  ...
преди: 6 години, 5 месеца
hash: a268a3c79d
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Съгласна съм с теб. Деца искам да имам, но брак - не. И аз не намирам никакъв смисъл.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 5 месеца
hash: 5b989ca9cf
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   За теб може да е все едно, но по отношение на социалния статус на жената обществото ни все още е много закостеняло. Каквото и да си говорим отношението към една омъжена и към една неомъжена жена е много различно, особено пък след определена възраст. На работното място също биват възприемани по различен начин. Aко жена над определена възраст не е женена, често се гледа на нея с недоверие или като на ненадеждна - с мъжете не е същото.

Много хора съдят затова, доколко е сериозна или не една връзка по това, дали партньорите са женени или не. Aко не, се интерпретира, че явно още не са напълно сигурни, че искат да са един с друг и затова и си оставят вратичка. Забелязала съм, че ако си нося халката отношението е едно, има някакъв респект и дистанция, ако пък не я нося, дори да съм с мъжа ми, ако компанията наоколо не знае, че сме женени, то си позволяват и свалки и закачки. Според мен го интерпретират като "ако не носи пръстен, значи е свободен/свободна и нещата все още подлежат на промяна, с какво съм по-лош от него, не пречи и аз да се пробвам. Просто мисленето е такова.

Друг много основен момент е свързан с плановете за общи деца - ако не е готов на брак, за мен това означава проблем с поемането на отговорност. Аз лично не бих забременяла от мъж, който не е готов да поеме отговорност. Не желая да бъда самотна майка - една жена е много уязвима и по време на бременноста и след раждането, а и в първите годинки докато расте детето. Tрябва да знае, че човекът до нея е готов да си дели с нея отговорностите по отглеждането и да я подкрепя в труден момент, че няма да си събере нещата и да се изнесе при първата криза или трудност и да я зареже с детето.

Да, бракът не е гаранция и много семейни мъже също зарязват жените си, но да няма дори брак, за мен е още по рисковано и несериозно. Много по-лесно е да си дигнеш чукалата и да се изнесеш, когато няма никакви законови пречки и никой няма да ти търси морална или социална отговорност.

Сватбата като церемония и аз намирам за безмислена - човек може да се ожени и без много шум, просто с подпис и свидетели. Никогa не ми е било мечта да се видя в бяла рокля или подобни, до човека е. Ние например избрахме да си подарим хубава почивка и да си изкараме наистина добре, вместо да събираме гости и роднини - но това е въпрос на традиции и предпочитания, разбирам и хората, за които е важно.

На въпроса ти, какво печелиш от това да се ожениш - зависи какво в края на краищата търсиш от човека насреща. Kaкво очакваш от жената до теб, какво очаква тя от теб? Ако желанията и очакванията, възгледите за брака и плановете ви за бъдещето съвпадат, не виждам какъв е проблема да си живеете така. Щом си намерил сериозна партньорка, с която си щастлив и която ситуацията, каквато е я устройва, то поздравления - и аз не виждам причина да се жените.
Въпроса е да сте искрени един с друг, a не някой да подвежда другия.

 
  ...

...
преди: 6 години, 5 месеца
hash: e01490395b
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   Аз пък не искам да завися от мъжа си! Затова самата аз не бих сключила брак никога... Мъжът, ако е сериозен - е сериозен СЪС или БЕЗ брак!

 
  ...
преди: 6 години, 5 месеца
hash: c4136fd8d0
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Номер 6, прекланям се пред възгледа ти. Поздравявам те.
Номер 9 - прочети внимателно номер едно. Най-малкто в това е смисъла. Но и много повече.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 5 месеца
hash: 1eced869c0
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

13.   Защо трябва да е цирк сватбата? Ние подписахме и вечеряхме с родителите ни и братя/сестри

 
  ...
преди: 6 години, 5 месеца
hash: dbe72b9c46
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

14.   Аз съм от 11 години с моя човек, имаме малко дете и не сме женени. Просто не ми е предлагал. Ако беше, щях да приема, с радост. Щеше да ми е по- хубаво, да казвам - "мъжът ми", вместо- "приятелят ми"... и всички, да сме с една фамилия, друго би било чувството. Но... нищо, все още не е късно :)

 
  ...
преди: 6 години, 5 месеца
hash: 11e1309473
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

15.   Бракът, както са казали тук, е традиция. А традициите не са празно нещо, имат си смисъл. И той е това, че бракът предполага сигурност. То ест, обявявате пред света, че си вярвате един на друг и че ще градите нещо дълготрайно, че ще раждате деца, които ще носят твоята фамилия. Бракът е дълг - самата дума го подчертава: съ-прузи, което значи че теглят заедно товара на домочадието, съ-впрегнати са в една и съща кола, в семейния хомот, образно казано. Сега по моите разбирания държавата ни куца, защото хората масово забравиха, какво е това дълг и повечето вятър ги вее на бяла кобила, развяват се както им скимне. Е, това е може би по-лесно, обаче е безотговорно. Аз съм за традициите.

 
  ... горе^

...
преди: 6 години, 5 месеца
hash: e01490395b
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

16.   То и женен мъж може да си задигне чукалата и да си бяга. Обикновено точно те го правят. Все гледате общественото мнение, направо жал ми става. Бракът за мен е също толкова обиден, колкото и предбрачния договор - превръщат любовта в сделка. Ако мъжът до мен почине (не дай си Боже), дали първо ще мисля какво наследство ще взема? Това е най-меркантилната мисъл, която съм чувала. А относно зарязването на децата - какво гарантира пък, че жената няма един ден да си събере багажа и да зареже детето и бащата? И такива случаи съм видяла не 1-2. В живота няма такова нещо като сигурност, приемете го!

 
  ...
преди: 6 години, 5 месеца
hash: 4c6468f7ad
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

17.   Авторе, не виждам връзка между "брак" и "сватба" и не разбирам защо ги съпоставяш.
Ж29

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker