Бях плейбой и живеех на макс, сега се чувствам провал като мъж! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121054)
 Любов и изневяра (29673)
 Секс и интимност (14350)
 Тинейджърски (21881)
 Семейство (6464)
 Здраве (9589)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3168)
 Образование (7296)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18485)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Бях плейбой и живеех на макс, сега се чувствам провал като мъж!
преди: 6 години, 5 месеца, прочетена 3094 пъти
Напоследък ме е налегнала някаква меланхолия и се притеснявам, че мога да вляза в депресия, а изобщо не е моментът за това (то кога ли е... ). Моля ви, прочетете историята ми, макар да е дълга.
Вече минах 40, а лудите и безгрижните ми години, да кажем, бяха краят на 90-те и началото на 2000-те. Тогава се занимавах с популярен спорт, заради който реших изобщо да не развивам друга кариера - не учих висше, нито изобщо някакъв занаят започнах. И честно да си призная, вместо да се стегна и да тренирам, защото някои от моите съотборници станаха национали и дори успяха извън граница, аз много си повярвах. Почнах като редица други да купонясвам всяка вечер в различно заведение, а сутрините да си изповръщам червата, да излизам с най-различни долнопробни мацки, а свестните ги режех, защото не бях сериозен и не исках да нараня никоя (бил съм женкар и хаймана, но никога не бих наранил друг човек нарочно).
Ей така минаха 15-ина година. И един ден просто се будиш на 40 - вече почти за нищо не ставаш в спорта, принуден си да търсиш друга работа, но нямаш почти никакви умения и знания, жените не те искат и харесват толкова, а ти просто нямаш желание да се занимаваш с еднодневки. Виждаш семейните си приятели, които са щастливи с половинките си и има щастие в домовете им. И някои мъже искаме романтична съпруга до себе си и дечица, но го разбираме прекалено късно. И в момента не намеквам, че това е генералното щастие. Има такива хора, които приключението ще ги направи щастливи и така нататък. Но аз осъзнах за себе си, че през цялото време съм искал сигурност, любов и топлина, но не я намерих. Зодия риби съм и съм дълбоко чувствителен човек, отговарям на описанието. Миналото го определям или като световна младежка глупост, или просто поддаване на обществото, желание да бъдеш харесван.
Но ето, че отново животът ми се усмихна. Върнах се в родния ми град за една сватба и там срещнах любовта! Точно като по филмите, запознах се с една прекрасна дама на моята маса, завързахме разговор и беше сякаш се познаваме от години. Днес със същата тази дама сме женени, 3 години семейно щастие. Тя също като мен не е срещнала любовта, напълно се е лишила от личен живот, за да гради свой собствен малък бизнес, който е много успешен. Хората често мислят, че сме заедно, защото сме си последен влак един на друг (тя е на 46, аз на 43 да сме точни), но това не е така. Ние наистина сме родени един за друг. Имаме си и един малък юнак, за който сме много благодарни.
Но тук идва и нещото, което ми тежи. Жена ми е много успяла, а аз работя в магазин за електротехника. Тя ми предлагаше работа при нея, но това щеше да е върхът, защото си има и поговорка за работата и личния живот. Сам си намерих работата и не ми пречи, но като погледна жена си и се срамувам от себе си. Гледам по-голямата домакинска работа да я върша аз, че малко поне да компенсирам, но скъпата ми жена и там винаги се намесва, никога не ме е накарала да се чувствам по-малко мъж. Оня ден се пробвах да направя едни палачинки и дори там омазах положението, после просто се почувствах като боклук. Беше нещо дребно, но ме подсети просто за това, което съм в момента. Иначе семейството ми е най-големият дар и съм повече от късметлия, но не съм от мъжете, които биха искали да са в тежест на жена си. Постоянно имам чувството, че тя заслужава нещо повече. Какво съм й дал аз? Едно прекрасно дете и романтика, дълбоко приятелство и разбиране, но тя може да има по-успял, по-красив, по-млад мъж. Тази мисъл ме мори всеки ден и не мога да се наслаждавам на живота. Има хора с къде-къде по-сериозни проблеми, знам, но... Иска ми се да върна времето назад и да взема други решения, изпитвам носталгия по младостта, която бавно си тръгва, а аз се чувствам сякаш нищо не съм постигнал.
Дали не ми е нужно да посетя психолог? Знам, че всичко изглежда безпроблемно, но проблемът е вътре в мен.
Разказах всичко като една изповед, приемам критики, но моля да запазим добрия тон и възпитанието си.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 5 месеца
hash: 286b3630b5
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Къв плейбой си ти бе браточка?

 
  ...
преди: 6 години, 5 месеца
hash: d5199cd625
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Искам да те попитам нещо аз тебе авторе-окачествяваш всичките жени в живота ти като долнопробни-имаш проблем. Това че ти си ги ползвал за еднократна употреба не означава, че те са долнопробни. Опознал ли си ги въобще, попитал ли си от чисто човешка гледна точка как са? По-добре обърни тази дефиниция към самия теб, защото може би доста от тези жени, както и твойта собствена са по-успели от теб

 
  ...
преди: 6 години, 5 месеца
hash: 96f2bacc37
гласове:
1 2 3 4 5
  (14 гласа)

3.   До 2. Не е казал, че всички жени са долнопробни, прочети внимателно текста. Напротив пише, че със сериозните не се е занимавал, за да не ги нарани. Явно си жена, която допълнително си внушава някои неща и си създава проблеми.
До автора. Всеки отрязък от живота ни е дадена опитност. Не си се провалил - наред си ! Не се вкарвай във филм. Даваш много на жена си и продължавай все така. Тя ще го оцени. Тя ти е най - голямото богатство. Аз два пъти фалирах - единият път ми "помогнаха", а другият път се намеси новата жена на съдружника ми и почнаха едни истории да не ти обяснявам, съпругата ми обаче не ме предаде беше плътно до мен и ми даваше смелост. Стандарта падна, но продължаваме напред. Та, искам да ти кажа, че материалните успехи в живота са нещо относително. Днес имаш, утре нямаш. Не се състезавай с жена си - не е необходимо. Тя вижда, че полагаш усилия и се трудиш, и ги обичаш. Това и стига. Помагай и в домакинството, опитвай се да я изненадваш. Научи се да готвиш гювеч - много е просто.
Така, че най - важното го имаш - свестна жена и детете. Друго не ти трябва и не се подценявай.
Желая ви семейно щастие.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 5 месеца
hash: 4d7547d02c
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Е ти от самовлюбен си станал комплексар. Вчера гледах филма Жиголо. Доста мъже приличат на него. И да не са толкова вървежни, пак си вярват. Рано или късно си берат плодовете. На мен ми е писнало от такива. Най Мразя някой да ми се прави на интересен.

 
  ...
преди: 6 години, 5 месеца
hash: f503c119c9
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   Ако продължаваш с тия тъпи мисли, ще загубиш това, което имаш. Семейството е от двама, един път единия е по-добре финансово, друг път - другия. Животът е палачинка! Нищо не си омазал, благодари, че си имал този късен влак. Живей си живота, гледай си детето, обичай си жената. Защото утре може тухла да ти падне на главата и край. Разбираш ли ме?

 
  ...


...
преди: 6 години, 5 месеца
hash: f503c119c9
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   Ако продължаваш с тия тъпи мисли, ще загубиш това, което имаш. Семейството е от двама, един път единия е по-добре финансово, друг път - другия. Животът е палачинка! Нищо не си омазал, благодари, че си имал този късен влак. Живей си живота, гледай си детето, обичай си жената. Защото утре може тухла да ти падне на главата и край. Разбираш ли ме?

 
  ... горе^
преди: 6 години, 5 месеца
hash: bc4d042bb3
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Нали си бил състезател? Защо не станеш треньор по нещо? Ей така, на малчуганите, за кеф! Хем ще те върне към спорта, младостта и тн, хем ще виждаш успеха в малките им лица и ще знаеш, че си много успешен, защото си възпитал нещо у някого!

 
  ...
преди: 6 години, 5 месеца
hash: b20008319f
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

8.   Ако ви висим на врата и повтаряме само "Дай, дай, дай... " - сме прилепчиви и алчни, нали така? Ако ви храним, обличаме и носим парите в къщи, сме кариеристки и феминистки - и пак зле. Ако искаме от вас честно да ни партнирате в общите задължения - пак не става, понеже чисто и просто някои от вас нямате качествата за това. И отново сме лоши. Какво иска българският мъж от жената в крайна сметка? Твоята съпруга дори има деликатността да не те кара да се чувстваш зависим от нея, т. е. грижи се и за емоционалния ти комфорт. От там насетне си зависи от теб. Започни и ти някакъв свой проект, работи, напредвай и бъди достоен партньор в семейството. Ти висиш в някакъв смотан магазин, докато жена ти поема ежедневно рискове и мисли как да развива бизнеса си, а после се тръшкаш, че и едни палачинки не можеш да изпържиш. Майната им на палачинките! Помисли в какво би могъл да й сътрудничиш най-малкото. По-добре се включи и ти в нейния бизнес, както ти е предложила, за да си делите натоварването - все някакви задачи там ще можеш да свършиш. Тя няма желание нито за по-млад, нито за по-богат мъж, повярвай ми - ако имаше, отдавна щеше да е с него. Но засега го няма това желание! Защото хем да носиш някой на гърба си, хем да ти хленчи, че е нещастен, понеже не ти е на нивото - писва в един момент. Радвай се на това, което имаш, и ако за друго не ставаш, поне остави жената да работи спокойно.

 
  ...
преди: 6 години, 5 месеца
hash: 374b8833ab
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Никога не е късно за преквалификация (дори е задължително за повечето от нас). Ученето на чужди езици например е също задължитвлно. Не ми стой така като мекотело, а деиствай!

Уважавай жената и детето - семейството е всичко.
Че си се насрал с палачинките или в последните 15 години с купони, не е нещо което трябва да тв спира.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 5 месеца
hash: 681039ad69
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Просто трябва да промениш начина си на мислене.
Хубаво е, че го осъзнаваш, че осъзнаваш мисълта, която те тормози. Следващото нещо е да я промениш... Не мисли от гледната точка на "успял" и "неуспял" в материален план. Човекът е ценен и важен сам по себе си за това, което е. Ако жена ти утре /не дай боже/ загуби бизнеса си, или /не дай боже/ те остави заради някой "по-млад и успял", тя по-малко ценен и стойностен човек ли ще бъде? Проблема е, че гледаш на нея като на собственост, но човека, в случая жената, не е предмет за притежание и не може да бъде притежаван. не е нещо, което ти или някой друг има или няма.
Моля те, разбери ме правилно: не те съдя, пиша доброжелателно и добронамерено само и единствено с цел да помогна. Направи усилие в посока да обичаш и уважаваш себе си и да не се чувстваш малоценен. Миналото ти и това къде и какво работиш няма никакво значение...
Жена ти я пусни, вътрешно я остави на свобода, недей да искаш да я задържаш и тя ще остане и ще бъде завинаги с тебе. В противен случай рано или късно се развалят нещата... Винаги ще има някой под тебе и над тебе... Никога не се сравнявай, всеки е на мястото си и никой не е по-важен от някой друг.

 
  ...

...
преди: 6 години, 5 месеца
hash: 34f07bc257
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   Значи си постигнал щастието, а се косиш за неща, които не можеш да промениш и то не заради друго, а защото жена ти е по-успяла?
Определено имаш проблеми със себеприемането и знаеш ли? Бурният живот (така да го наречем) понякога още в началото издава то1но това - лични комплекси и себедоказване. Но пред кого?
Работи над себе си и помни, че тя е избрала ТЕБ! :)
Ж29

 
  ...
преди: 6 години, 5 месеца
hash: a3eb10044e
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Стига си ровил в това свое минало - още бленуваш май за купоните, жените и младините! Вземи се осъзнай малко, вече на 40 години, а още не си помъдрял! Гледай си живота и мисли за бъдещето, а не за миналото. Помагай на жена си и обичай детето. Чувството за малоценност, няма с какво да ти помогне. Човек не може от всичко да разбира и върши и щом не ти се отдава да правиш палачинки, не се хващай повече с това. Дръж на семейството си, да има мир и любов и най-вече здраве. Щастието си зависи от теб, но не бъди така черноглед и все да си спомняш минали събития. Каквото било - било, сега гледай напред!

Успех и само напред!

>М. 31г<

 
  ... горе^
преди: 6 години, 5 месеца
hash: 27f9b3e6c9
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

13.   Номер 2, за голяма част от ''мъжете'', жените са ресурс, стока, даже ги наричат ''обекти''(дали от незнание, че одушевените предмети са СУбекти, или, за да натъртят на това, че за тях жените са буквално - предмети... ).

 
  ...
преди: 6 години, 5 месеца
hash: ccc511f655
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

14.   Оцени щастието сега. И докато тъне в меланхолия, животът ще мине. Работи, работи и в бизнеса на жена ти, гответе заедно. Важното е, че си се осъзнал.

 
  ...
преди: 6 години, 5 месеца
hash: 3c9e2d2465
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

15.   Странни разсъждения имаш за мъж на 40. Аз разсъждавах така, когато бях на 18-20 год.

 
  ... горе^

...
преди: 6 години, 5 месеца
hash: 6658ace69f
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

16.   Подкрепям номер 10 и 12 и бих добавил - не постъпвай глупаво!!!
Ти си и дал най-важното в живота. Най-стойностното. Не унивай, защото това, че ти нямаш реализация, която "да и подобава", е глупост. Ако тя те приема такъв, какъвто си, ти проблем нямаш. Освен тези в главата. Семейство сте, ако се обичате и уважавате, нищо повече не можеш да искаш. А кой как се е реализирал е съвсем друга тема. Може да работиш навсякъде, срамна работа няма. Ако в дома ви има хармония.... Пей сърце.

 
  ...
преди: 6 години, 5 месеца
hash: d91dea9a1a
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

17.   Ти си абсолютния късметлия.Благодари на Господ.На 40 години да се ожениш и да имаш дете..повечето стари ергени на тези години са отчаяни пияници.Положението ти е супер,само ти остава да намериш професията си.Радвай се,че си ходил и по жени,защото някои като мен и това не са правили.

 
  ...
преди: 6 години, 5 месеца
hash: dce4410303
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

18.   И тя как роди на толкова години!?

 
  ... горе^
преди: 6 години, 5 месеца
hash: 360bae5041
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

20.   Ти си знаеш, но на мен историята ти ми звучи по друг начин.
Не се обиждай, но май си си начесал крастата да имаш семейство и дете, каката ти е омръзнала вече, влезли сте в семейния коловоз и в теб отново е проговорил Боя, онзи Плея, отново си искаш безгрижието и безхаберието, но не ти стиска заради детето. Не се притеснявай, не си съвсем загубен, има и много по-зле, познавам такива, които са с десетина години по-големи от теб и никога не са имали семейство и деца, сами си вярват, че така им е по-добре, горди са със списъците си на такованите, но някои дори не помнят имената. Съвсем конкретно - един такъв живя при мама и тате до твоята възраст, после се сдоби с апартаментче, но вече 10 години няма с какво да го напълни. Кукува пред компютъра, чете книжки, мечтае за Моника Белучи, ходи за риба, има кола, но го е страх да я кара - в общи линии чака нещо да изпадне от някъде, задоволява се с огризки, но иначе е велик.
Ти какъв искаш да си, като оня ли, това ли те влече? Вземай се в ръце и си сядай на Д-то, гласували са ти доверие-оправдай го, научи се да правиш палачинки, мусаката също не е нищо сложно, но за всичко се иска търпение и мерак!
Успех ти желая и ако проявяваш интерес ще ти кажа как се прави омлет!

 
  ...
преди: 6 години, 5 месеца
hash: 86d684d564
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

21.   Ти луд ли си, бе! Имаш си всичко, което е необходимо на един средностатистически човек, за да е щастлив. Че и малко повече. Освен че на тази възраст си успял да създадеш едно съвсем нормално семейство с жена и детенце, дори има и любов помежду ви. Повечето хора, както ти сам казваш, мислят, че сте заедно с жена ти едва ли не колкото да не сте сами. И може би го мислят именно, защото при много хора, създали семейство в по-зряла възраст, е така. Но вие имате щастието да сте изключение след като твърдиш, че има любов и романтика помежду ви. Какво повече искаш? Бъди благодарен за това, което имаш, защото не е никак малко. Тези неща, които споделяш, че те измъчват са битовизми и си имат решението. Първо - всяко семейство си има някакви проблеми, няма как всичко да е абсолютно перфектно. Второ - в много семейства в днешно време жената е по-реализирана професионално от мъжа, нищо нечувано и невиждано не е това. Успокой се малко, щом се обичате едва ли тези неща са проблем.

 
  ...

...
преди: 6 години, 5 месеца
hash: 286b3630b5
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

22.   Много филми глеаш, мен.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 5 месеца
hash: ffb14dc308
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

23.   Авторе, според мен един разговор с психолог ще ти се отрази добре. Ти нямаш нужда от терапия, а от прост човешки разговор с някой, който няма да те съди, а ще ти каже защо така се чувстваш. Обикновено всичко се крие в детството. В какви отношения с родителите си? Аз например до 35 годишна възраст не исках и да чувам за брак и дете. Имах дълга връзка, но не ми идваше от вътре да създавам семейство. Бях "изядена" от обществото. Роднините ми се сърдиха, че не се женим. Гледат ме като крава, която трябва да роди. Защото искат внуци. Никой не ме попита аз какво искам. В крайна сметка последвах собствения си идеал и създадох семейство когато се почувствах готова. Нищо ти няма. Просто се опитваш да влезеш в някакъв "средностатистически калъп", а това е безсмислено. Това си ти, това са твоите избори, не си направил нищо лошо. Не си длъжен на никой да се обясняваш колко вадиш, и жена ти какво работи. Погледни в себе си и ще разбереш, че в този живот важният си ти. И за да бъде щастливо семейството ти, е важно ти самият да си щастлив.

 
  ...
преди: 6 години, 5 месеца
hash: 5fb09f5ad6
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

24.   [цитат] номер 8 - Какво иска българският мъж от жената в крайна сметкa?
[/цитат]

Българския мъж иска жената да поема отговорност, иска да е нормална и да изглежда добре, иска да се развива и да работи, не искам да казвам колко хубави (даже не и красиви) жени отказват да работят подучени от родителите. Иска да е с нормален характер, това със сигурност е невъзможно, щото всичките 100 такива в България са заети. Да не прави поне по 5 кафенета на седмица средно.
Да не толкова лабилна във всяко отношение, например когато всичко е нормално във вързката/семейството, все се измисля начин жената да не е доволна от мъжа и да и е скучно и хоп - причина за изневяра, всички могат да намерят потресаващата статистика колко процентра от жените са изневерявали, подсказка - 2/3 от разводите са заради изневери от страна на жената.
В социално отношение голяма част от дегенерацията на обществото идва от 'желанието' на жените, все нещо става с вас, Българките!

Искаме да спрете да се държите като някакви сектантски организации възвишаващи Величието на жената и female групи, на който единсвеното им послание е - Жени правете си каквото искате, а пък Мъжете винаги ще са виновните.
Не съм чул за мъжки организации против жени, може и да има.
Същевременно гледате да покривате собствените си изисквания само във външния вид а до вас седи някакъв гюбек на който даже не гледате външния му вид и после що се набеждават жените?

 
  ...
преди: 6 години, 5 месеца
hash: 6b4f200b2c
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

26.   Авторът: Благодаря. Помогнахте ми да осъзная доста неща. И в никакъв случай не съм винил жена си за всичко. Тя е златна! Колко пъти повторих, че АЗ изживявам труден момент, а не, че тя го създава... Но сега се чувствам по-уверен. Ще се пробвам и като треньор. А отминалите дни изобщо не ми липсват. Каквото е трябвало да стане - станало е.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker