Coциалнo-приетите норми за красота - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121152)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18513)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Coциалнo-приетите норми за красота
преди: 6 години, 5 месеца, прочетена 2136 пъти
Здравейте,
Пише ви момиче, на 18, което никога досега не си е имало приятел. Знам че характера е важен, но въпросът ми е бихте ли излизали с момиче, което има нос, който да кажем не влиза в социално приетите норми за красота, а също така и малки гърди? Слаба съм и стегната, но започвам да си мисля че това са два недостатъка са от нещата, които ви отказват веднага и определено не ми допада идеята никога да не съм имала приятел. Пластичните операции не са опция, защото имам проблем с това че ще съч фалшива и и един вид ще предам собствените си разбирания.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 5 месеца
hash: 36d5a8402d
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   За всеки влак си има пътници :) според мен се успокой и ще видиш как ще дойде точния, който ще те харесва такава каквато си. Виж друго нещо е ако ти имаш предпочитания какъв да е той... защото понякога има много хора които ни желаят, но ние поставяме прекалено висока летва...

 
  ...
преди: 6 години, 5 месеца
hash: 3b242d322a
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Мило момиче, аз съм твоя наборка и съм с носле като камба и не с голям бюст, но въпреки това съм щастливо обвързана и отделно не мога да се оплача от внимание от страна на момчета, въпреки че дори не съм близо до днешните красавици, които са напомпани в гърди, устни и скули, и имат операция на носа. Социално приетите норми, не трябва да те интересуват, защото ще станеш поредния клонинг на Николета Лозанова. Единствения пълноценен съвет за външността, който бих ти дала (ако разбира се вече не го правиш) е да спортуваш, да храниш тялото си със здравословна храна и да се грижиш за кожата си. А съвета ми за вътрешната красота - чети книги, учи се, черпи опит!!!

 
  ...
преди: 6 години, 5 месеца
hash: 84912b74c8
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Такива работи като норми за красота няма. По-скоро въпрос на вкус бих казал. Не трябва да имаш предрасъдаци относно пластичните корекции. Най-важното е ти да си удволетворена от външния си вид. Ако носът ти е гърбав и ти съзвада комплекс операцията е най доброто нещо което можеш да направиш, същото важи и за гърдите. Чуждо мнение не трябва да слушаш, докато се интересуваш от това какво мислят другите няма да просперираш в нищо. На кратко ти желая на направиш това което ще те накара да се чувстваш по-добре в случая да се харесваш сама, а когато постигнеш това другото само ще се случи.

M26

 
  ... горе^
преди: 6 години, 5 месеца
hash: 1359118f45
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Красотата е 50% поведение. Опитай се да поработиш въхху тази половина от красотата.

 
  ...
преди: 6 години, 5 месеца
hash: be1f8e7880
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Какво значи социално приети норми за красота?
Не мога да схвана защо си публикувала темата.... за съчувствие или...?
Да допуснем, че имаш голям/крив нос. Да допуснем също така, че това е причината мъжете да не ти обръщат внимание.
Имаш две възможности:
1. Свикваш с това, приемаш го, то става твоя особеност, с която се различаваш. Свикваш с мисълта, че може и да няма много мъже, които те харесват. Понеже не разчиташ на външния ти вид, развиваш многопластова личност с интелект, чувство за хумор и богата култура. Това също е привлекателно.
2. Пластична хирургия. И това е вариант. Няма други методи за коригиране на голям/крив нос. И няма нищо лошо в това.

Човешкият мозък е с вроден детектор за симетрия и пропорции. Това е еволюционно.
Даже бебета реагират съвсем различно на симетрични и пропорционални лица (красиви, с други думи) и на лица, които не са. Което значи, че критериите за красота са критерии за симетрия и пропорционалност и нямат нищо общо със "социално приети норми"

 
  ...


...
преди: 6 години, 5 месеца
hash: f2d8faf47f
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   Аз съм с гърбав нос, малки гърди и лош характер. Имало е мъже, които са искали да се женят за мен, и за една нощ мъже е имало... Тъй че тия комплекси си ги избий от главата, нереални са!

 
  ... горе^
преди: 6 години, 5 месеца
hash: c58731de5c
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   От какво се притесняваш, само жените по кориците на списания изглеждат идеално и то на самата страница, на живо и те са нормални хора с някакви си дефекти по себе си. Всеки има негов вкус за жени, някои хора от един поглед са ми правили комплимент, докато други са си казвали, че външността ми не го привлича. Честно казано, по описание си приличаме, в бонус аз съм с ръст 1, 60. Не съм седнала да се депресирам, аз също съм слаба и стегната, някои го приемат за приоритет, а други искат пищни форми. Ами, гърдите ми няма да пораснат, а не качвам в дупе, така че освен да съм със стегнато, вместо с отпуснато тяло, няма какво да направя (храня се, не гладувам, все пак). Щях да имам идеално малко чипо носле, ако не бях падала на него през един месец, докато бях дете. Не искам да се оперирам по същите като твоите причини. Опитвам се да ти кажа, че те разбирам. Един ден ще си намериш приятел, не знам дали ще е в рамките на няколко месеца или след няколко години, но и този ден ще дойде. Проблемът надали е във външността ти, останала съм с впечатление, че хората се привличат от харизмата на един човек, от поведението му, от това как се чувстват около него, дори и от собственото му мнение за себе си. Сега са модерни хубавите форми на стегнати тела тип пясъчен часовник, модерни са дълги коси, големи устни, чипи нослета, хубави очи... по времето на майка ми са били модерни много слаби жени, с ясно изразени черти и прочие. Когато бях малка имаше едни къси поли, коси до кръста, сини и зелени сенки. Модата се мени, във всеки период са били харесвани и жени извън стереотипа. Концентрирай се върху това да се чувстваш добре в тялото си, без значение от стереотипа. Няма как да се промениш, човек се ражда с някакъв ген.

 
  ...
преди: 6 години, 5 месеца
hash: f354503536
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

8.   Не е важно как изглеждаш, а дали имаш самочувствие отвътре. Аз мога да ти кажа, че изглеждам почти перфектно, но нямам самочувствие и на моменти имам затруднения в общуването както с мъже, така и на работа и на други места. Външния вид може да ти помогне да бъдеш харесвана от всеки мъж, но ако не знаеш как да се държиш правилно с него, той пак ще те отбягва. Ще бъдеш сексуално желана, но няма да имаш любов. Докато си по-малка ще ти харесва да бъдеш заглеждана от всеки и да използваш красотата си навсякъде, но в един момент, когато пораснеш това ти писва и осъзнаваш, че външния вид не е фактор, а доста по-важно е поведението и отношението ти към хората, както и комуникативните ти умения.

 
  ...
преди: 6 години, 5 месеца
hash: beabe90fca
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

9.   Тъжно е да гледам все повече момичета да се съсипват, само заради това, че не се вписват в т. нар. "норми за красота". Омръзнало ми е момичета и зрели жени да се подлагат на какво ли не, за да се впишат в тези "норми". Дори всички да изглеждаме по един и същи начин - големи гърди и дупе, дълги крака, тънка талия и т. н, пак няма да се харесаме на някой. Моля те избий си от главата тази идея да се харесваш на когото и да е било, защото имаш "недостатък", който трябва да отстраниш. Това твое изказване "нос, който не влиза в социално приетите норми за красота" просто ме довърши. Не си си избирала носа по каталог и не може всички да сме Анджелина Джоли, нали така?
И още нещо - гърдите какво предназначение имат според теб? За изхранване на бъдещото ти бебе или са атрибут за привличане на мъжкото внимание? Тази тема ми е толкова дотегнала, че не е истина. Гърдите ти са идеални такива, каквито са. Същото се отнася и за теб!

 
  ... горе^
преди: 6 години, 5 месеца
hash: b290a21690
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Много си си добре. За всеки влак си има пътници, ще се появи и твоето момче.

 
  ...

...
преди: 6 години, 5 месеца
hash: a254284508
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   Точно с такова момиче бих излязъл. :)
Но не и с толкова ниско самочувствие. Че да иска пластична операция.

 
  ...
преди: 6 години, 5 месеца
hash: 875dfa57b5
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Никой не харесва много големи цици, просто да са средни. А малките цици изобщо не са пречка. Ние не сме като жените да си избираме. За носа е по друго, но и тва не е пречка. Това че си слаба е много добре. За момичето важно е да е нежно мило смирено и да не псува... аз лично никога не бих тръгнал с няква гъзарка бад бич.. такива са ми противни.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 5 месеца
hash: 1cdf193afd
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   Умните мъже - а аз познавам доста такива - се отегчават от стандартните хубавици. Причината е, че интелигентните хора имат въображение и ако то не е провокирано от нещо, губят интерес. Нито една от съпругите на моите приятели не е силиконово Барби и не защото мъжът й не е имал възможност за избор, а защото е търсил различното, нестандартното, уникалното. Понякога това е гърбавият нос (което, между другото, е белег за аристократичност), друг път - издадената брадичка, трети път - по-широкият ханш, в друг случай - по-плътните вежди. За една жена е много по-важно да се отличава от калъпа, ако иска да привлече стойностен партньор, отколкото да е една от куклите. Като казвам "стойностен партньор" имам предвид умен мъж. Аз например не различавам фолк певиците не само защото не слушам такава музика, а защото те изглеждат напълно еднакво поне в моите очи. За това, че интелигентната жена е секси, въобще и не отварям дума, защото темата тук е за външността.

 
  ...
преди: 6 години, 5 месеца
hash: 7abaa6e273
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

14.   Тази е най- глупавата тема, която съм чел. Никога не бих обърнал внимание на жена скована в някаква схема за красота. Много елементарно и пошло. Съжалявам, че това за теб е някакъв определящ критерии. Красотата е до време.

 
  ...
преди: 6 години, 5 месеца
hash: 69df971cd3
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

16.   Ако някой те обича, ще те обича с тези ти гърди и с това ти тяло. Гърдите и тялото имат значение, ако си говорим просто за секс и това да бъдеш поредната бройка за някой, което няма нищо общо с любов. Примерно, точно преди няколко дена се запознах с момиче, което няма тяло на порнозвзда, но пък е супер мила и много ми хареса. Така, че в случая дали има големи или малки гърди, не ме интересува. Дори, такава, каквато си е, повече ми харесва.

 
  ... горе^

...
преди: 6 години, 5 месеца
hash: 15fa2ab4d1
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

17.   Моме, аз съм с гърбав нос и големи уши. Никой не ме е върнал досега... :) Обикновено, кретените с претенции са баш най-грозни и отвътре и отвън - не ти трябват.
А който те хареса, няма да ти коментира със жлъч чертите, ако ще и квазимодо да си. Не се поддавай на такива глупости, моля те.

 
  ...
преди: 6 години, 5 месеца
hash: ffc75928f8
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

18.   Здравей :)
Аз в тялото съм перфектна, но имам едни криви зъби.. все се чудя как да се засмея.
Не се притеснявай зареди външния си вид.. важното е да имаш чар, харизма. Това са неща, който се забелязват на втория, третия път, в който видиш човека. След това не разграничаваш очи, крака.. те си стават част от самия него, това е той. Разбира се, ако имаме възможност да изглеждаме по-добре бихме го направили, но в случая аз нямам възможност да си сложа брекети.
Не ти препоръчвам да си оперираш носа или бюста. Цялата индустрия ни набива комплекси, за да изкарва пари. Не си ли виждала безбожно напомпаните? ! Някой някога каза ли им, че огромните устни не изглеждат красиво, нито пък миглите с дължината на високи токчета?
Това е просто индустрия.. ти си красива до тогава, докато мислиш, че си. После никой няма да ти помогне :)

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker