НеВъзможно семейство? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121010)
 Любов и изневяра (29665)
 Секс и интимност (14343)
 Тинейджърски (21872)
 Семейство (6460)
 Здраве (9584)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3165)
 Образование (7293)
 В чужбина (1649)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18475)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

НеВъзможно семейство?
преди: 13 години, 2 месеца, прочетена 2574 пъти
Мислите ли, че е възможно да се създаде семейство, при положение, че и двамата партниори са с много силни характери. Има мъж, с който имам връзка, но той казва, че не може да сме заедно, вече написах защо. Иначе любовта ни е голяма, истинска, независеща от това кой колко пари има и подобни материални неща. Обичаме се и се уважаваме, но той не иска сериозна връзка, защото не може, според него. Аз мисля, че с него сме се намерили и не трябва да се мъчим, защото това е мъчение и за двамата. Обожавам го, той е моя човек, знам че не всичко е любов, и все пак искам да осмисля живота си с този мъж. Според вас възможно ли е? Да отбележа само, че сме на около 35 г., той има неуспешен брак и дете, до голяма степен това може би го спира, да не сгреши отново.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 13 години, 1 месец
hash: 044d5177bb
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Под "силен характер", "голямо его" ли имаш предвид? Другият синоним е "Много съм чувствител(ен)на! ". Човек трябва да бъде малко по-гъвкав и по-адаптивен в живота си и в отношенията си с другите. То ако една двойка не можете да образувате, какво остава за някакъв по-голям екип/колектив, в който да участвате БЕЗ да сте шефове...
Това пък със "сгрешаването пак" е също много весела концепция! И като как, моля ви се, ще се научите, ако не пробвате и не сгрешите по няколко пъти? То едно винтче да завие човек не става винаги от воле както трябва, камо ли за съвместен живот с някого.
Така че, понамалете малко егото (казано по вашему - намалете "силата на характерите" и "чувствителността" си) и нещата ще се получат. Знам, че на приказки е много лесно, а на практика - никак даже, но си струва поне да опитате. Успех!

бате ви Ray

 
  ...
преди: 13 години, 1 месец
hash: 2197d092f8
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Според мен също не е възможно. Двама лидера на едно място предполага непрекъснато състезание на характерите. Имала съм връзка със същия вироглавец като мен и се разделихме, заради нещо наистина глупаво, но никой не пожела да отстъпи от своето. Когато всеки си държи на неговото, не е склонен на компромиси, тъй като е убеден в собствената си правота. И всеки мисли, че другият е длъжен да отстъпи. За съжаление дори и да се направи компромис, той ще е меко казано насила и бъди сигурна, че ще е момент, който ще се помни дъъъъъъъъъъълго време. От всичко това евентуално ще пострада любовта ви. Между другото сега като се връщам назад към трудната си връзка съм на мнение, че дори да знаех какви ще са последиците пак няма да отстъпя.

 
  ...
преди: 13 години, 1 месец
hash: fbdf80676c
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

3.   Има една приказка: "Когато някой иска нещо, намира начини, когато не го иска, намира оправдания". Надявам се това да отговори на въпроса ти...

 
  ... горе^
преди: 13 години, 1 месец
hash: b860549154
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Мисля, че два остри камъка брашно не мелят. Животът ви ще бъде една вечна борба за надмощие, доказване, доминиране.

 
  ...
преди: 13 години, 1 месец
hash: 6047245979
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Аз пък мисля, че точно обратното е предпоставка за неуспешна връзка, защото ако единия е силен, а другия слаб, винаги настъпва момент, в който първият си губи уважението към втория и започва да се дразни от слабостта му. Истински здравите връзки са между равноправни партньори, в този смисъл - между здрави характери, които ще се уважават един друг за силата си и не на последно място ще се съобразяват с нея. Така ще се избягват много конфликти и компромисите ще са взаимни.

Във варианта слаб-силен х-р, винаги единия прави компромисите, а другия си развява коня, именно знаейки това. Ако последното е представата на твоя приятел за успешната сериозна връзка и съжителство, толкова по-зле, защото това си е чисто използване на по-слабия човек. А и Номер 3 го е казал много добре - ако иска, ще се намерят начини, ако не иска, ще се намерят оправдания, явно не му се прави и най-малкото усилие, а чака на някой слаб характер да го обгрижва като добродушшна майчица. :S

 
  ...


...
преди: 13 години, 1 месец
hash: 048ea8db8a
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   Ами може би трябва да се замислиш върху думите му. Ако наистина те обича, ще направи всичко, за да сте заедно, а не обратното.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker