Отблъсква ли мъжете финансовото състояние на жената? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120670)
 Любов и изневяра (29587)
 Секс и интимност (14309)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6437)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4686)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1643)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18389)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Отблъсква ли мъжете финансовото състояние на жената?
преди: 6 години, 4 месеца, прочетена 1831 пъти
Здравейте, аз съм на 19 години, момиче. Завърших тази година хубава гимназия с добър успех. Работя от 17-годишна, като и в момента работя. От другата година жива и здрава, и студентка. За себе си мога да кажа, че съм нормално момиче, като всеки млад човек обичам да се забавлявам, да излизам с приятели, когато ми остане време, обичам да се поддържам и смея да твърдя, че въпреки скромните си доходи изглеждам доста добре, не се хваля, просто държа да изложа всички факти преди да преминем към същината :)

А именно.. когато излезна с някое момче и кажа, че работя в магазин за алкохол и цигари то ме гледа някак с.. неодобрение. И винаги съм се чудела защо? Повечето от тези момчета много добре знаят, че това не е мечтаната от мен работа и имам желание да се надграждам като човек, личност и прочие. И въпреки това не получавам разбиране от тяхна страна.

Отблъсква ли мъжете финансовото състояние на жената, въпреки, че по нищо не личи, че тя работи за по-малко парички?

Също така държа да отбележа, че винаги съм си плащала сметките сама, нито очаквам и искам мъж да ме гледа, нито нещо подобно. Дали си мислят, че са длъжни да ме издържат? Не знам наистина..

Ще съм благодарна ако ми дадете някакво обяснение на какво може да се дължи това неодобрение от страна на мъжете, приемам и градивната критика :)

Благодаря Ви предварително!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 4 месеца
hash: 5403297ff1
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Според мен се вкарваш във филми - работа като работа. Аз съм мъкнал тухли, работил съм на бензиностанция. В момента съм в IT сектора и печеля добре. Като цяло за мен няма особено значение финансовото положение на една жена. Единствено бих приел за проблем, ако не работи и чака на мен, ползва ме за банкомат. Според мен даже е похвално, че не чакаш на мама и тако за джобни, а сама си ги изкарваш. На 19 вече си жена, не дете

 
  ...
преди: 6 години, 4 месеца
hash: 4e21c63122
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   След като това не е "мечтаната работа" за теб, и след като това ти създава проблеми с общуването с мъжете много просто-огледай се за друга работа, по възможност нещо което ти харесва на теб > :)

 
  ...
преди: 6 години, 4 месеца
hash: df8f8c1768
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Ами аз като съм на 24 и съм лична охрана, обаче не от онея с костюмите ами както вие казвате нацепените батки, като чуят, че съм на 24 и работя тая професия и ми викат ти си ебаси големата клечка и мутра. Всъщност не съм мутра, макар че вида ми е такъв, повечето ме гледат с недоумение, защото съм и масивен пък и всичко е до ген. :)

 
  ... горе^
преди: 6 години, 4 месеца
hash: fd25492c81
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   На вашите години това не би трябвало да е фактор. Но, опасявам се, че в България има малко по-превратно отношение към заниманията на жената. Моя приятелка тук беше главен редактор на списание, но животът така я завъртя, че се оказа в Берлин и започна работа като сервитьорка. Е, точно в кафенето, където работеше, срещна голямата си любов. Мъжът й е хирург, отбил се за едно кафе на път за някаква среща. Така се запознаха. После тя ми каза: тук, в Германия, те преценяват като личност, а не по това, което работиш. Е, в нашата мила родина първо те питат какво работиш и после изобщо те поглеждат. Така стоят нещата, мила. Аз съм имала потресаващ случай. Запознавам се с момък, разменяме телефони. Момъкът ме кани на питие и първият въпрос е какво работиш. Журналистка съм, казвам, в еди кой си вестник. "А може ли да ми покажеш журналистическата си карта" - пита подозрително онзи. Показах му я и повече не си вдигнах телефона. То като че ли да си журналист е голямата гордост, при това ниво на медиите у нас направо да те е срам да кажеш с какво се занимаваш, ама хора всякакви... Така че не мисля, че младежите се шашкат толкова от финансовото състояние на жената, а най-вече имат изкривена представа за "престижно" и "непрестижно". Ако кажеш "манекенка съм", и пет стотинки да нямаш в джоба, и акъл никакъв да нямаш, ще те понесат на ръце. Но "работя в магазин" явно им звучи твърде обикновено. Глупаци, какво да ти кажа... Хич не се занимавай, а си гледай образованието.

 
  ...
преди: 6 години, 4 месеца
hash: ea77777d10
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Глупости, ти си младо момиче което въобще нещо работи! Тряхва да се гордееш със себе си. Не знам на какви си попадала и дали просто не си разбрала правилно реакциите им, но ако действително са били неодобрителни, само две могат да са причините:
Момиче, което няма да търпи комплексар защото уважава себе си
Момиче, което сама си изкарва за разлика от въприсният
И в двата случая по-добре бързо да разкарваш такива, млада си, ще се научиш да ги идентифицираш за минути.
Ти си тази която може и трябва да избира, не го забравяй!

 
  ...


...
преди: 6 години, 4 месеца
hash: 9c0b3074e0
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Не ме интересува финансовото положение на момичето. Не ми пука дали работи в Била или е инженер. Ако е сервитиорка е малко кофти, защото много мъже я забиват а има и пияници, но и това не е проблем. Повечето приятели сме така. Най-важно е да се разбираме, да има нещо истинско.
М 31

 
  ... горе^
преди: 6 години, 4 месеца
hash: 7e6e65a087
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Просто попадаш на разни идиоти.

 
  ...
преди: 6 години, 4 месеца
hash: 0d1667ee7f
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

8.   Лично аз много трудно ще се приема, че момичето изкарва повече пари от мен.
То е хубаво да помага. Но не бих искал основата да е тя
Инак се получава, че тя ме издържа. А аз я подпомагам
Би ми тежало.

 
  ...
преди: 6 години, 4 месеца
hash: e63fa6052b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Силно се съмнявам причината да е в работата ти или във финансовото ти положение. Когато започнах първи курс в университета, парите нещо не ми стигаха, нашите нямаха възможност да ми пращат, затова си намерих работа. Ходих да чистя офиси, блокове, апартаменти, работих без трудов договор. Самото работно време беше гъвкаво, имах обекти за деня, но нямах часове за тях. Разбираш ли, не ми е било мечта, учих нещо престижно, да кажем, че на хората им е ясно, че семестрите са скъпи и завършването не е лесно. Та в началото изпитвах лек срам, веднъж колеги от университета, момчета, ме попитаха с какво се занимавам. Отговорих им, казах им и причината. Реагираха много добре, подкрепиха ме, казаха ми да не се притеснявам, че е нещо нормално и някак си спря да ми пука. Всъшност мъжете реагираха по-добре от жените на тази тема. След време всички разбраха, аз продължих да работя това, докато лекциите ми не се разредиха и тогава вече имах възможност да стана продавачка, сервитьорка и прочие... пак не са мечтаните от мен професии, но работех, за да преживявам и за да си завърша образованието. Карах пунто, бях със стари модели телефони, дрехите ми бяха обикновени, хубави, но не скъпи. Не съм ходила гола и боса, не съм просила пари, не съм оставала гладна, това ми беше достатъчно. Никога не съм срещала неодобрение, а сякаш работа в магазин за алкогол и цигари е нещо нормално за млад човек, който трябва да преживее и да събере пари за семестри. Не е нещо срамно, изобщо няма срамна работа, все пак не продаваш тялото си и не печелиш с измами, така че не виждам проблем да си продавачка, докато не си стъпиш на краката и не започнеш да се развиваш.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 4 месеца
hash: f81890f6f8
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Да не би да е учудващо за тях пресече казваш, че изглеждаш доста добре, а се знае че добрия външен вид изисква пари. Мога само да ти дам съвета да не се тормозиш по никакъв начин... следвай си целите, ако тези около теб се интересуват от парите, които изкарваш означава, че си заобиколена от грешните хора, що се отнася до мъжете с главно М, не не ги интересува колко пари изкарваш... по-скоро биха те мотивирали, насочили, помогнали да започнеш нещо друго от което ти самата да си удовлетворена. От това колко имаш в джоба биха се интересували мъже, които главната им цел е жена, която да им дава пари или някакъв където хвърчи в облаците и мама и тати цял живот са го дондуркали и видиш ли той няма как да е с такова момиче. Никой уважаващ себе си мъж не желае да бъде издържан от някоя жена. А ако вадиш повече от него може и да се комплексира. Та въобще да не ти пука и започни да си подбираш хората... с

 
  ...

...
преди: 6 години, 4 месеца
hash: 01e64b5f49
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

11.   Не мога да разбера хората, които във финансово отношение попадат в групата на мнозинството, но въпреки това се чувстват много по-бедни от останалите. Мъжете може да не знаят как си с парите, но на лицето ти е изписано едно извинително поведение.

И, да, правилно си забелязала, че има значение себеусещането. Дори е правено изследване, което доказва, че жените, които са добре във финансово отношение, много по-лесно получават това, което искат примерно пред мъже, пред работодатели - всеки им угажда и им отстъпва. НО ЗАБЕЛЕЖИ това става подсъзнателно и неусетно - БЕЗ НИКОЙ ДА ЗНАЕ КОЛКО СА БОГАТИ, само на базата на тяхното излъчване - явно имат по-спокойно и релаксирано изражение, меко поведение.
Така че от значение е НЕ конкретно финансовото ти състояние, а това, което ти си мислиш за себе си. Може, ако имаш добро себеусещане, да си останала с 5 лв. и ще се чувсташ като кралица в изгнание, която винаги ще си остане кралица. А може да имаш пари, но ако си с комплекси, ще се чувстваш като чистачка в банков трезор.

 
  ...
преди: 6 години, 4 месеца
hash: da58ab1c73
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   На твоите години не е проблем какво точно работиш, похвално е че изобщо работиш и поне донякъде се издържаш сама.

Но конкретно за мен не само, че е проблем, а бих казал, че е ОГРОМЕН проблем финансовото състояние на жената. Уважавам себе си и това, че работя нелоша работа, така че не мога да си се представя с момиче на 27-28, или дори повече години, което още да работи като сервитьорка, продавачка, все още е стажант, или нещо подобно.

Е, ако любовта ме връхлети дето се вика може и с такава жена да бъда, но определено ако мога да избирам няма да предпочета да създам семейство с продавачка, вместо с адвокатка, съвсем примерно.

Причините не са чак толкова финансови, колкото самата среда, в която са едните и съответно другите, както и това, че много често нереализираните професионално жени на средна възраст имат изключително сериозни психически отклонения. Тук не става въпрос, че са едва ли не луди, а по-скоро, че са се озлобили адски много към хората, обвиняват кой ли не, но не и тях самите за това, че не са направили кариера и като цяло не са добра компания дори за 1 кафе, пък какво остава и това да ти е в къщата... А и мирогледа, начина на мислене, та ако щете и мечтите на реализираната/нереализираната жена са много по-различни. Докато едната е много вероятно да иска духовно обогатяване, спокойствие след работа и евентуално да обиколи света, то другата сигурно ще иска нон-стоп по заведения, ще гледа само Планета и евентуално Биг Брадър, а мечтата на живота й ще бъде да отиде в Дубай и да качи снимки във Фейсбук...

Естествено, има и изключения, но те са точно това - изключения. По стечение на обстоятелствата съм общувал с жени и от единия, и от другия вид и съм направил своите изводи. Така че в заключение - на твоите години не трябва да те притеснява какво работиш, но с течение на времето определено финансовата и работна удовлетвореност стават незаобиколими фактори при избор на партньор, защото в крайна сметка не само жените, ами и ние мъжете правим своя избор, а едва ли много хора биха избрали барманката пред счетоводителка, примерно. :)

 
  ... горе^
преди: 6 години, 4 месеца
hash: 2281fccb4b
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

13.   Никога, ама никога не съм преценявал хората и в частност жените по това какво работят и какво е материалното им състояние. Мога да си взема жена само с гащите на гърба ( буквално ), ако я обичам. Виж, обратната логика е малко различна, но няма да спамя темата. Успех от мен!
М35

 
  ...
преди: 6 години, 4 месеца
hash: 79f2195285
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

14.   До номер 2 - лесно е да се каже, но положението с мечтаната работа хич не е лесно. Браво на теб! Познавам момичета, които на по 29 ги издържат родителите - това е отблъскващо. Просто не си попаднала на човечни мъже - по-добре рано да ги усетиш що за стока са. Само мога да ти кажа евала, че си трудолюбива и не се тревожи за нищо. :)

 
  ...
преди: 6 години, 4 месеца
hash: b378948b5e
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

15.   Не е проблем, че работиш, а им е кофти, че всеки ден срещаш всякакви мъже, конкуренти, които могат да имат "достъп" до теб, по богати, по готини, по перспективни, по-по-по някакви и така. Притеснени са...

 
  ... горе^

...
преди: 6 години, 4 месеца
hash: 4e27bdad7c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

16.   Здравей - до авторката. Весели празници! аз искам да си пиша с теб но ако може на лично защото искам да ти кажа нещо и да те попитам нещо много важно. Ако е възможно моля те отвърни ми и ми кажи да ти дам вайбъра си?

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker