Мъжът ми е сръдльо - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121040)
 Любов и изневяра (29669)
 Секс и интимност (14348)
 Тинейджърски (21879)
 Семейство (6463)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3167)
 Образование (7294)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18484)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Мъжът ми е сръдльо
преди: 6 години, 5 месеца, прочетена 2835 пъти
Здравейте. Много полезен сайт за душевни терзания! Ето и моето и моля за съвет как да процедирам. Става дума за мъжа ми, с когото сме заедно от сравнително скоро. Той е малко тежък и особен характер като цяло, много е принципен. Не позволява да му се повишава тон, а това стане ли се цупи, надува, отдръпва от мен като малко дете...
Аз съм по- темпераментна и избухлива, дори да не се карам на някого, когато спорим говоря на по- висок тон, по- бързо и разпалено, което може би оставя усещането, че се карам... Той ме познава, знае ми характера и кога се карам, кога не, но въпреки това става проблем моя тон.
Казвал ми е, че той не крещи и не повишава тон, съответно не желае и аз да го правя. Казвал ми е и, че ще изкорени от мен тази избухливост и повишаване на тон. Един вид иска да ме пречупи с времето да не го правя, иска да ме промени, цупейки се всеки път. Той действително не вика и не повишава тон, дори когато се караме и спорим, но го отдавам на различен темперамент и характери. Не мисля, че всички хора могат да реагират по един и същи начин и да разговарят по един и същи начин. Аз несъзнателно повишавам тон, не го правя нарочно, не крещя, не го обиждам, унижавам или нещо друго... Казва, че изисква уважение от мен, според мен го има. Ценя го много и го уважавам, дори насаме да направя забележка или повиша тон за дреболия, пред приятелите му или родителите му или чужди хора въобще не го правя.
Възрастен мъж нормално ли е да се цупи така, като се спречкаме и за най- дребното нещо се сърди по 2, 3 дни после и е като навъсен облак. Аз не искам да пречупя себе си и да стана някоя примирена по- ниска от тревата женица, която си мери всяка приказка... Мисля, че не е в мен проблема.
Достатъчно уважение му показвам. Сякаш ме наказва с това поведение. Моля, дайте ми съвет как да му покажа, че не може така. Говорили сме и съм го казвала, но все същото си е.
Благодаря.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 5 месеца
hash: 0cbb48b143
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Как няма да се сърди, като му дуднеш постоянно? Добре, че е със здрави нерви и търпи, друг едва ли ще търпи да му мрънкат постоянно. Все такива теми четем писани от жени, все хленчат, мислят се за безгрешни светици, все мъжете им виновни. Като не можете да го търпите, изнесете, но да не отидете после да се молите да ви прибере отново. Много наперено го раздавате докато мъжете търпят, но всяко търпение си има граници. Той не ви крещи, но вътрешно го натрупва и един ден ще се видите в чудо!

 
  ...
преди: 6 години, 5 месеца
hash: 0a36f0f9c3
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Да коригираш тона си не значи да станеш примирена, по-ниска от тревата женица. Аз съм жена, огън характер съм, но също ме вбесява повишането на тона. Винаги казвам, че всичко което може да се изкрещи, може да се каже и с нормален тон. А твоят е по-скоро истеричен щом и сама казваш, че дори не си даваш сметка. Забелязвам също, че е често явление при хора които чрез крещене се опитват да наложат, което предизвиква точно обратният ефект, другият прави точното обратното като така ясно показва, че няма да стане, поне не по този начин.
И да, определено един здрав, нормален човек няма да отговори с викане също, той се държи към момента с теб като към буйно дете, но колко ще продължи търпението му...
Ако е съвсем малко подобен на мен, решението ще дойде изведнъж, ще е категорично и с пълно безразличие.
Ти си помисли дали си струва да си коригираш тона, забележи "ТОНА" не се казва да променяш характер, да се снишаваш и тези ти странни комплекси които предполагам си имат минало, но не свързано с него.

 
  ...
преди: 6 години, 5 месеца
hash: ef3addea27
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Ами бих ти казал Честита Коледа, , , , ,

 
  ... горе^
преди: 6 години, 5 месеца
hash: 3fa6a7eb27
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

5.   Точно в теб е проблема-избухлива, сприхава и крякаща, повишаваща тон.... Ама не бил проблема в теб. Сериозно ли?
В семейството е важно не само какво казваш, а и как го казваш, тона, който използваш... да си примерен в приказките и цялостното отношение към другия(да говориш с уважение, без ирония).
Не става въпрос да си примирена и не знам си каква, а да знаеш как да кажеш нещо, така, че хем да хване декиш, хем да не обидиш другия.
Изкуство на общуване и правилна комуникация е това. Има да учиш още...

 
  ...
преди: 6 години, 5 месеца
hash: a1f579c3ef
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

6.   Пусни му да те изшляка в ануса, като когато стане време да се празни му мачкай топките и го попитай няколко пъти, дали другия път ще се цупи. Ако редовно му даваш в ануса и започнеш да гълташ (алтернативно да му даваш да се празни по лицето ти, но помни - задължителен контакт с очи) никога повече няма да ти се цупи. Гарантирам.

 
  ...


...
преди: 6 години, 5 месеца
hash: e2d9720b00
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   цупейки се... Олееее, ми то така най - вероятно майка му го е научила, защото това с цупенето си е много женско :) :)

Просто не му се връзвай на женските номерца и така.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 5 месеца
hash: e2d9720b00
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

8.   Ама и ти недей да си позволяваш да викаш, викащите хора сте много досадни също. Обзалагам се на 1000 лева, че на хора, които не са ти толкова близки не би ти стискало да се развикаш - на някакви познати или на работодателя ти примерно... На мен, ако си позволи да ми повиши тон някой веднага му казвам да престане и ако не престане е аут.

 
  ...
преди: 6 години, 5 месеца
hash: 62e328dcf3
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

9.   1- Не ти е мъж, защото не сте женени, а и имате връзка отскоро.

2-Според мен в теб е проблемът, никой не те кара да се променяш, но да избухваш и да се караш, когато отсрещната страна е противоположна на теб, това означава малко или много кофти, приема се като обида, а и е много по-добре ако се говори цивилизовано, без да грачиш като някоя психопатка на 100 вида лекарства.

3-Бъди по-отбрана и не се дръж като дете, което като не стане на неговото започва да се тръшка, реве и крещи.
Ако беше с мъж, който постоянно ти крещи, как щеше да ти е? !
Никой не обича скандалите и виканията, но докато не осъзнаеш твоето минуси, ще си на това положение.

 
  ...
преди: 6 години, 5 месеца
hash: 046e0efd43
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Егото ли ти е по-важно или това да виждаш човека до себе си щастлив?
Защо му повияваш тон? Кое му е нормалното на това? Я, се успокой малко. И недей да влизаш така с грубо с бутонките.

Искал бил да те промени и да те контролира. Глупости и половина. Човека иска да не му повишаваш тон, защото наистина е неуважително. Не той иска да подчини теб, а ти не с това повишване на тон и каране. Като има нещо, което не ти харесва в него, това, което прави, казва и т. н. еми седми и поговори с него като човек.

Възрастен бил и ти се е сърдел. Еми като види, че не разбираш от дума... безучастен ли да стои?
Я, малко по-сериозно... аз ще ти се карам сега!

 
  ... горе^
преди: 6 години, 5 месеца
hash: 10c98fc83c
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Егати специалния, егати егото - голям мъж, големо чудо.
Виж, нормална жена няма да го изтрае, не прави този компромис със себе си.
Той те атакува психически - ако овладее това после друго ще намери да ти се цупи и така до безкрай.

 
  ...

...
преди: 6 години, 5 месеца
hash: 5647c58074
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

13.   Говори ли сте и си е все същото? И мъжът ти може да каже тези думи.
Той, предполагам, не желае да те направи примирена, безлична и "по-ниска от тревата", а просто желае да изказваш мнението си без да повишаваш тон. И точно това е поведението на зрелите личности.
Не ми допадна единствено как се е изразил - щял да " изкорени" това твое поведение, но пък може вече много да му е дотегнало от викането ти. Обаче стратегията му е грешна - на негово място бих ти се развикала и аз веднъж. Ей така да смените ролите. Да усетиш. Лошото е, че вероятно тогава ще се развикаш повече. И до къде ще я докарате?
С едно изречение - не си права.
Съвет - бъди смирена! Т. е. с мир в себе си, не смачкана! Не примирена! А смирена! Тогава няма да имаш нужда да повишаваш тон.
Когато му говориш, първо установи зрителен контакт, а след това му кажи доводите си твърдо, но спокойно.
Опитай - тогава, току виж, той да започне да те слуша и чува по-добре.
Бъдете щастливи! :)
Ж30

 
  ...
преди: 6 години, 5 месеца
hash: 3a8ee2a5da
гласове:
1 2 3 4 5
  (17 гласа)

14.   Аз съм жена на 54 г. омъжена от 30 години и смея да твърдя, че съм щастлива в брака си, ще ти кажа нещо, но не ми се сърди. Правиш драма от нищо. Проблемът е и в тебе! Лошото е, че не можеш да го осъзнаеш. Явно си голям инат. Ти себе си не искаш да промениш поне малко, а очакваш от съпруга си да играе по твоята свирка. Радвай се, че той те търпи, макар и да ти се сърди. При друг може и да е по - лошо. С какво мъжът ти накарнява достойнствотото ти? А ти как му показваш уважението си, любовта си? Казваш ли му, че го обичаш, че се гордееш с него, че оценяваш всичко, което прави? Бога ми, та и мъжете са човешки същества и те искат нежност и топлина, не само ние. Промени си поведението, поеми инициативата, бъди дипломат и нещата ще си дойдат на мястото.
Успех,
Веселина

 
  ... горе^
преди: 6 години, 5 месеца
hash: 8597e6dfce
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

15.   Аз имах същия проблем с жена ми само че аз съм от твоята страна и тя се разведе защото разбра че няма да се птрчупя, а аз продължавам да търся някоя която ще ме приеме такъв какъвто съм. Докато бяхме женени и тя се държи като мъжа ти аз си намерих собствени забавления които да ме разсейват докато и мине

 
  ...
преди: 6 години, 5 месеца
hash: 291df9fd6a
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

16.   Абе не е нормално да се цупи, но не е нормално и зряла жена да повишава тон. Не си мислете, че сте някакво "италианско семейство" (които повишават тон най-вече във филмите).

 
  ...
преди: 6 години, 5 месеца
hash: 35ba065258
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

17.   Здравей!
Моят характер е същият като твоя. Темпераметен съм, импулсивен някой път, говоря на по-висок тон, когато съм разпален, силно емоционален, изразявам си реакциите, когато тръгвам да се карам, повишавам тон, някой път се стига и до викане, та моята бивша приятелка беше същата като мъжът ти, но с тази разлика, че нямаше проблем тя да го прави, когато си поиска. Та... грешката не е в теб определено, ти си си такава, такава те е взел със сигурност, а и няма как човек да не повиши тон, това се опитвах да обясня и на бившата... човек се ядосва, всеки по различен начин реагира. Някои млъкват, други избухват, трети говорят монотонно, което е още по-дразнещо. Това е същото, ако ти започнеш да му правиш забележка, че е прекалено спокоен пък :)) Ест. не е коректно, но ако ще си правите глупави забележки... краят няма да му излезе! Мисля, че ще имате проблем. И при мен се сърдеха по 2-3 дена. При теб пак е по-добре, поне той не вика и да ти казва на теб да не викаш :))))

 
  ... горе^

...
преди: 6 години, 5 месеца
hash: b53d709293
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

18.   Моят се сърдеше с дни, а като си отидеше при техните и повече. Аз се примирявах и се налагаше да му се извинявам (не че бях виновна само аз) и да го моля да се върне. Мисля, че в семейството е неизбежно да се повиши тон или да има различни мнения по някои въпроси, но трябва да има разбиране и от двамата, да обсъждат и да си прощават бързо, и най-вече да си взимат поуки и се стараят да не допускат в бъдеще вече направени грешки. Ако дори само единият не притежава горните способности, трудно ще мелят брашно. И той не е прав, че се сърди дълго време, но ти като го знаеш какъв е намери някакъв среден тон и така ще бъдете добре и двамата. Или пък като мен - извинявай се.

 
  ...
преди: 6 години, 5 месеца
hash: 0a36f0f9c3
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

19.   Писах по-горе, но искам да добавя нещо за спора.
Спор не е надвикване, а спокойно и разумно споделяне на мнение подплатено с мотиви/ доказателства и разискването им.
Аз никога не споря с викащи, налагащи чрез крешене хора, особено ако е викане без реални мотиви подкрепящи тезата. Автоматично приемам, че това е глупав и истеричен човек и отказвам категорично всякакъв разговор със същият. Той/тя пък приема, че е успял/а чрез викане да се наложи и обикновено си остава с "удовлетворението" без никога да научи нещо ново, не е цел това, а просто да живее със заблудата, че се е наложил/а.
В този смисъл представи си в каква светлина се виждаш когато спориш чрез надвикване, а не като разумен човек който може да изложи спокойно доводите си, но и да изслуша другият.
Не е и никога не е било важно кой е правият, не е въпрос на налагане, а спорът/дискусия е търсене на някоя истина.

 
  ...
преди: 6 години, 4 месеца
hash: 03f0704436
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

22.   Човек, който желае да ме възпитава и променя, и то в началото на връзката, не е за мен. Това се нарича психологически тормоз.
Откакто съм с мъжът ми се промених доста - но всичко стана без да усетя, по мое желание и усещане. Аз също съм по-емоционална, но с течение на годините улегнах, без никой да ме е притискал или да ме е карал. Животът ме промени.
Но не бих търпяла някой да ми мрънка на главата за характера ми - щом не ме понася, тогава за какво е с мен? Какво харесва в мен? Само секса ли? Това не е стабилна връзка. Така не се градят отношения между зрели хора. Двама обичащи се трябва да се чувстват равнопоставени партньори, приятели, да си толерантен към недостатъците на другия. Може да се коментират реакциите, но не и да се настоява за промяна. Желанието за пречупване на характера говори за желание да подчиниш другия.
Благодаря, но това не е любов, а желание за власт.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 4 месеца
hash: f29ac857d3
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

23.   Аз също съм темпераментен и често повишавам тон, но много добре съзнавам, че това не е редно, по-точно думите изречени на висок глас не са по-силни и по-убедителни от добрите аргументи в един спор. Сам си налагам спирачките защото е още по-неприятно друг да ти обърне внимание, че викаш, пениш се и бълваш приказки за нещо, което може да се каже с 2 думи.
Мъжът ти не е сръдльо и не иска да те направи смирена женичка, очевидно е зрял, уважава те и иска да ти покаже, че ако се поозаптиш ще имаш повече чуваемост на изречените думи. Наложи си сама спирачките, за да не чуваш упреци от негова страна - повярвай ми, знам какво е да те изгаря отвътре и да ти се иска да окрякаш целия свят, но знам и какво е да кажеш 1 дума на място вместо 15 безсмислени изречения.
Дори бих ти предложил една гимнастика, когато ще спорите за нещо пишете, поне при мен писане на висок тон не ми се получава, а споровете в едно семейство са неизбежни.
Последно - допускам мъжът ти да се притеснява, че ако ти позволи да викаш у дома, рано или късно ще започнеш да му викаш и пред приятели и роднини, така че ако го уважаваш (така както твърдиш), сядай си на Д-то и разговаряй с него сякаш в стаята има и друг човек. Ако много те напъва и все пак искаш да се накрещиш някъде ходи редовно на футболни мачове - там никой няма да те спре, нито ще чуе дали псуваш или благославяш нечия майка.
Весели празници - след няколко часа е Бъдни Вечер, а тогава и по мазола да те настъпят не крещиш!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker