Родителите ми трябва да отидат в чужбина... - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120676)
 Любов и изневяра (29590)
 Секс и интимност (14309)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6438)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4686)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1643)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18391)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Родителите ми трябва да отидат в чужбина...
преди: 6 години, 4 месеца, прочетена 1218 пъти
Здравейте всички, първи да ви пожелая Весели празници и да ви споделя проблема... Историята е твърде дълга, но накратко, живеем с родителите си, аз и брат ми, баба ми също е с нас, тя е пенсионерка. Ние и двамата учим, в хубави университети, но имаме много разходи, не прекалявам-наистина са доста над 1500лв, работи само баща ми за 750лв и не му увеличават, говори с шефа си, но не му увеличава, майка ми не работи, защото няма работа, в града в който се намираме-търси много, наистина пък и образованието й е малко-основно е. Навсякъде искат поне средно, имаме квартири, парно, ток, телефони, джобни, имаме два кредита-затънахме до дъно, на баба пенсията не стига за нищо, дори и за разходите като телефони и вода, много е зле положението, като дойтат и семестри да се плащат и бал имам тази година не знам просто как ще се оправим. Говорих с тате да отидат в чужбина, има възможност да отиде в три добре равити страни, да вземе и мама, двамата ще вьемат поне 3000евро, което е прекрасно за нас, има близки там, които ще ги приемат с отворени обятия, но той не иска и дума не дава, иска да е с нас докато завършим, аз му говорих че то сега всъщност е зор-да завършим поне а няколко месеца, а той не иска, но за съжаление наистина нямаме друг избор-вече и за храна нямаме пари като хора, продадохме всичко от вкъщи... Имаме вьчожност да сме доста добре, не знам защо е толкова контра за идеята, на много мои приятели родителите са в чужбина, да не е хубаво да сме разделени, но така се изнервихме само се караме за пусти пари, помогнете ми как да го убедя да заминат за чужбина, моля ви, не се идържа така, чувствам се много скапан, ако кажете ти защо не работиш, ще ви отговоря-уча от 8:00 до 17:00 няма работа въпреки това опитах, но няма хора, няма на дъното сме в безизходица сме, аз ако мога няма да пиша по сайтове вече съм много разочарован измъчихме се, страдание, кавги, безнадеждност-дайте ми идея как да го убедя, как да го накарам, за нас само това е изходът.. Благодаря за отделенито време от сега, дано вие да сте по-щастливи...

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 4 месеца
hash: dd7c6bf07c
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Абе честно казано работа има стига да искаш, на седемнадесет почнах да се занимавам с баничарство, и то не защото ми харесва, а защото е добре платена работа която може да се комбинира с учене, от 12 вечерта до седем сутринта работа, след това училище, учене до пет часа и спане, така изкарах 12ти клас, в момента следвам и работя същата работа, вадя 1000лева... и не е проблема в нашите, баща ми вади 2000/2500, майка ми осемстотин, проблемът е там че искам да съм колкото се може по самостоятелен и да не им тежа както ти правиш... не си прав да искаш това от тях! А и то се мисли преди да запишеш, дали ще можеш да се справиш... не ме питай как карам тея години, с по няколко часа сън, как намирам време за всичко... ако има желание има и начин!

 
  ...
преди: 6 години, 4 месеца
hash: 56f0b55463
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Е, защо ще караш баща ти?
Идва един момент, в който ние трябва да помагаме на родителите, не те на нас.
Ако трябва прекъсни една година, ако не се явявай на поправка и ликвидация. Замини, помогни на семейството си, събери малко пари и тогава ще ти е много по-спокойно.
На родителите им също не им е лесно, както и на вас. Но вече сте големи. Да, аз също като закъсам ми дават пари, но те като нямат и аз давам и така...
Грехота е обаче да искаш баща ти да ходи в чужбина, за да ви плаща телефони, нет, джобни. Това е негово решение и ти трябва да се съобразиш. Не си на 5 или 15.

Бел

 
  ...
преди: 6 години, 4 месеца
hash: 0b425677c8
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   НЯМА РАБОТА??? Полудявам като чуя такова нещо. Как така няма работа. Заводите стоят празни, а предлагат заплати от 800 лв. нагоре. Само мързеливите хора все не могат да намерят работа и все се оплакват.

Работя от 18 годишна. В началото изкарвах 400 лв. за почасов труд, днес вече работя за хиляди. Това е, защото никога не съм се оплаквала, дори когато са ме експлоатирали зверски за 500 лева, стисках зъби и знаех, че го правя, за да се докажа, че не съам некадърна и ще съм трудолюбива, за да дойдат по-добри дни.

Ходете на майната си! Наистина избеснявам!

 
  ... горе^
преди: 6 години, 4 месеца
hash: 2439165212
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Я се залавяй за работа и стига си хлехчил. Ще видиш какъв е живота.

 
  ...
преди: 6 години, 4 месеца
hash: 3aa19ab2a8
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Здравейте, аз съм авторът, много сте прави всички, аз просто исках да ви иксам съвет за правилен подход на разговор с баща ми, ни има доста неща, поради които аз не лога да замина за чужбина-на първо място заради учението не уточнявам специалност и тем подобни за да не нарушавам анонимността си ако оставаше на мен мислите ли че ще ги оставя така да се мъчат да страдат и да се караме от мноо отдавна да съм заминал, не мога да зарежа толкова труд, а и те не биха позволили, за какво сме страдали толкова ако ще го зарежа със замах нали?

 
  ...


...
преди: 6 години, 4 месеца
hash: 495340aa59
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   Трябва да се върне казармата! Тази история ме убеждава в това за преден път. 20-та и повече годишни сополанковци, които ще пращат родителите си да бъхтят в чужбина, че да били те по-добре. Как не ви е срам да изисквате това нещо, и то Мъже. Засрамете се!

 
  ... горе^
преди: 6 години, 3 месеца
hash: c20edadde1
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   В кой завод предлагат 800 лв? Да взимат макс 700 и то с много труд и пот. Тези хилавите днешни "мъже" с епилираните крака и оскубани вежди ще издадат багажа още преди обедната почивка.
Авторът като иска да има.пари ще работи.
Какви са тези университети с 1500 такса? Ако са частните, ами , сори, сами сте се набутали. Не може разходите ти да са повече отколкото изкарваш и да не затънеш до гуша. Съвет как да направиш баща ти гастарбайтер няма да дам.

Ж.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker