Нямам сили да се карам с болезнено ревнивата си жена! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121134)
 Любов и изневяра (29692)
 Секс и интимност (14354)
 Тинейджърски (21890)
 Семейство (6467)
 Здраве (9594)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3176)
 Образование (7300)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18507)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Нямам сили да се карам с болезнено ревнивата си жена!
преди: 6 години, 4 месеца, прочетена 2499 пъти
Няма как тези неща да ги разправям на приятели, а семейството не бих го намесил. Реших да питам непознати, да видя и вашето мнение, както и имали ли сте подобни случки и как сте се справили с тях?
Със съпругата ми сме близки приятели от деца, израснали заедно, а двойка - вече 8 години, караме 9-та. Тя е на 31, аз на 39.
Като цяло в много отношения сме постигнали хармония, сексът ни е супер - еднакви възгледи и то не само там. Имаме две малки деца, планираме и трето за в бъдеще.
Като характер аз съм много свободолюбив. Моногамен, но държа да имаме лично пространство и да не ми се бутат в него, защото се изнервям тогава. Все пак сме две личности, а не залепени един за друг. Дал съм й пълна свобода. Нито пароли й искам, нито телефона й разглеждам, нито ровя във вещите й. Това е истинско доверие. Няма какво да крия, но мразя мен да ме поставят под съмнение. Не веднъж съм я хващал да ми ровичка в нещата, държи ми сметка като не й дам нещо. Закъснея малко и я предупредя - после следва разпит. Това много ме дразни, защото съм достатъчно напрегнат от работа, обгрижвам и децата много, нейното мрънкане ми е излишно. Искам веднъж да отида с приятели на мач или на по бира, за мъжка компания става дума, но тя се лепи.
Сега много ще ме хулите, но тя е сигурно най-обичаната жена, а страстта и романтиката ми са много по-високи отколкото в началото. Но тя явно иска да убие ентусиазма ми. Често излизам с момчето само или с двете, а тя звъни като полудяла или когато съм на работа, чак неудобно ми става. Както аз не доминирам над нея, не искам и обратното. Ако смятате, че за вас това е нормално, то за мен не е. Голяма дума ще кажа, но бих предпочел жена ми да кръшка, но да си гледа своята работа отколкото да се бърка в моята 24/7. Стрелец съм, отговарям на описанието - прочетете и ще разберете за какъв мъж става дума. Не можеш да ми поставяш правила. Вече не знам как да говоря с нея на тая тема. Тя е хем по-млада, хем много красива и добра жена. Най-интелигентният човек, който познавам. Защо си мисли, че съм тръгнал да изневерявам? И защо си мисли, че ако бях си го наумил, с тая ревност щеше да ме спре? Не разбирам такива хора.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 4 месеца
hash: c6f22176c2
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Опитай се по най-галантния начин да ѝ обясниш нещата, които си написал тук, защото не вярвам да си се опитал малко по-сериозно. Това за голямата дума не го казвай, определено след описанията за това, което ти даваш в тези отношения няма да искаш да ти се кръшка. Опитай се да говориш с нея без да се избухва в караници и излишни драматизми. Мисля, че можеш да се справиш изцяло със силата на спокойния тон и смислените разговори, както и много важно нещо е комуникацията между двама души. Аз също съм стрелец, но това няма никакво отношение по въпроса - на никой точен човек няма да му е приятно постоянно да бъде "дебнат", "надзираван" и особено много контролиран. Казваш, че е най-интелигетния човек, който познаваш, което подкрепя мнението ми, че можеш да седнеш и да разговаряш като нормален бял човек. Нямането на проблеми също е повод за съмнение при жените - прекаленото хубаво не е на хубаво са казали хората. А ако и разговорът не помогне, то нищо не ти остава друго освен да правиш каквото ти харесва на теб - животът си е твой все пак и нещата трябва да имат баланс.

 
  ...
преди: 6 години, 4 месеца
hash: 7eb88aedc1
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

3.   Ух, разбирам те напълно. Аз съм жена, лъвица, също много държа на личното си пространство и време и бях 8 г с ревнив мъж. Накрая просто си тръгнах и с такова безразличие го направих, че от себе си най-много се изненадах.
Предполагам сте говорили много пъти за това и няма ефект. Обикновено ревнивжите са несигурни в себе си хора, имат си някакви комплекси, не е задължително да имат истинска причина, тя си е в главата им.
В такъв случай препоръчвам семеен психотерапевт.
В настоящата ми връзка също имаше подобни истории в началото, но когато категорично заявих, че това приключва сега и всеки по пътя си, той изведнъж и драстично промени поведението си. Любовта и желанието му да бъдем заедно се оказаха по-солни от несигурността му. И с времето се убеди, че не е имал причини да се чуства така.

 
  ...
преди: 6 години, 4 месеца
hash: d391a35d6d
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Не се разбира много къде ходиш и с кого излизаш? Явно, за жена ти си съмнителен.
Освен, колкото и да ти е досадно, да се опиташ да се разбереш човешки, а не само да тропаш с крак да не ти влиза в личното пространство. Попитай я какво я безпокои, защо се чувства несигурна, дали няма нещо като депресия. Всеки има някакво разбиране за лично пространство, но когато си женен, с деца, общ дом, креват и т. н, малко се размиват границите.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 4 месеца
hash: 2343ed2135
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   Ревността е болест. Дай й да чете по въпросът. Тона със звъненето не го разбирам. Чуваме се на дме, на три и това е. Някой, като почна къде си, с кого си, защо си. Така бях с една позната и като се чуха 100 пъти за глупости, просто и казах директно. Отговорът беше. Ама защо не. Защото това е неуважение към хората с които си на една маса. Друг случай говоря с моя позната, не се бяхме чували отдавна. Мъжът й напира на другият телефон, тя започна да говори с него. Ужасно. Чуват се по 100 пъти, говорят си глупости.

 
  ...
преди: 6 години, 4 месеца
hash: 9e4f09ba31
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

6.   жената може да е супер интелигентна, мила, добра и просто мечта, но в същото време да е силно комплексирана и неуверена в себе си, а оттам и в мъжа си. такива хора проектират собствените си страхове върху партньора и сами провалят връзките си.
авторе, ако си говорил разумно и спокойно по въпроса, следващата стъпка е психолог за нея. това не е нормално поведение, ако ти не даваш поводи за ревност. колкото и прекрасна да е жена ти, на човек му писва всеки ден да обяснява, че няма сестра и че не е погледнал жената от съседната маса защото иска да прави секс с нея. за жалост такива хора трудно се променят :-(
приятелско семейство бяха стигнали дотам да не ходят почти никъде, да не общуват почти с никого, за да не се дразни жената и тя пак беше недоволна. така че ако стоиш вкъщи и не излизаш от време на време, пак не е сигурно че няма да има повод за скандал.
кофти ситуация и не съм оптимистка. дано все пак нещата се подобрят

 
  ...


...
преди: 6 години, 4 месеца
hash: 6c93423943
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Престанете толкова ревностно да пазите личното си пространство!
На мен ми е адски обидно, че мъжа ми поставя дистанция и не ми споделя много неща.. Защо Ви е толкова важно това "пространство"? Ако сте чисти и не изневерявате, какво пазите толкова?

 
  ... горе^
преди: 6 години, 4 месеца
hash: d036b7360d
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Ох, колко познато! Аз съм жена стрелец и съм същата. Не пипам нещата на мъжа ми, не му звъня, не го проверявам и искам същото, но уви. Постоянно ми се гледа телефона, браузъра какво чета и тн. Звъни ми се докато не вдигна и ми ср смятат маршрутите като време. Побъркващо е! И аз съм на мнение, че все пак сме отделни личности и не трябва да се лепим така. Не му кръшкам, но не заради проверките му.
Незнам на какво се дължи. Според мен е специфика на характера и е неизлечимо. Твоята дама да не е рак?

 
  ...
преди: 6 години, 4 месеца
hash: 81799cc1d2
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

11.   Тези състояния са белвг нанпсихологичен проблем или детска травма. Няма да ги решиш с обяснения и разговори. Тя няма да може да се контролира никога. Не искам да съм крайна но единствения вариант е психолог.

 
  ...
преди: 6 години, 4 месеца
hash: b0dba50163
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Ами поговори човешки с нея, така, както си го написал. Често й казвай, че тя е най-красивата, умната, единствената за теб. Тя може да е несигурна в себе си и затова да ревнува. Ако не помогне отидете на семеен консултант или психолог. Да се изясни откъде идва тази нейна ревност.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 4 месеца
hash: a43da16cd0
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

14.   Аз също съм болезнено ревнива. Покажи ѝ,че тя е единствената жена в живота ти и нещата ще се оправят. Но не спирай да ѝ го показваш. Не, ние ревнивите жени нямаме комплекси,бих казала,че това са травми от детството,които ни оставят белег дори,когато пораснем. Ние не искаме да ви задушаваме,а показваме любовта си към вас. Винаги ще бъдем верни и очакваме такава искреност и от вашата страна. Тази ревност не се лекува,нито психолог помага,а се лекува като ѝ показваш,че няма за какво да се притеснява. Така и с времето нещата си идват на мястото,и ще бъдете щастливи. Тя ще бъде щастлива с мъжа,който ѝ е помогнал,а ти ще бъдеш щастлив,защото си го направил с желание и разбиране.

 
  ...

...
преди: 6 години, 4 месеца
hash: 1e755fec38
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

15.   Не четох другите мнения - може някое да се застъпва с моето.
Бъди по-внимателен, заинтересуван и ангажиран с тажи жена просто, елементарно е. И разказвай повече за което ти се случва. Тя нямаше така да рови, ако не беше в абсолютно пълно неведение за теб.

Това, че хич не те интересува тя какво прави - поне от куртоазия го прикривай, не го съобщавай гордо, много гадно звучи. Ако ти нямаш нужда от сигурност и ако утре тя те зареже - няма да ти пука - но не значи, че при нормалните хора е така.

Покажи някакъв здравословен минимум внимание, дръж се като надежден мъж, та нали сте двойка. Това твоето на нищо не прилича, честно.

 
  ...
преди: 6 години, 4 месеца
hash: 1e755fec38
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

16.   И всички тези диагнози, които ти подхвърлиха неколцина щяха да имат основание, ако не беше тъкмо ти причината за пълното недоверие в тази връзка. Жената има нужда от яснота, ти отказваш информация. Тя не си фантазира конкретно нещо, а иска да премахне съмнението. Не е болна.
Едно е ревност, а друго е нежеланието да те правят на балама, което очевидно при вас се случва.

Значи образно казано сексът е страхотен - вдигаш гащи и се пазиш с ръце "Ти стой там - не приближавай! Трябва да си знаеш мястото!"
Отвратително, просто.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 4 месеца
hash: 0c3a2c1056
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

17.   Авторе, ти не спря да повтаряш - Аз, аз, аз, аз, аз. Приеми, че в една любов са двама. Аз, също съм имал много ревнива приятелка, но се борехме заедно срещу нейната ревност, доказвах и и показвах, че тя е ЕДИНСТВЕНА, НЕЗАМЕНИМА И БЕЗЦЕННА! Ти правиш ли го това!?
Снижете си Егото хора, ако искате за изпитате със пълна сила истинската любов.

 
  ...
преди: 6 години, 4 месеца
hash: 1b6394e5be
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

18.   Автор: Ами аз всячески й го показвам и това донякъде помага, но само донякъде. И дори нямам какво да крия, но не ми е приятно. Моите приятели да кажем, не биха искали жена ми да чете чатовете ми с тях, които са лични. Имам отношения, в които тя не влиза, макар че сме семейство. Аз съм индивидуалист човек. Това ме значи, че не съм й верен или не я обичам. Тя е скорпион иначе, а твоят мъж номер 8 рак ли е? Благодаря ви иначе! И приятно посрещане на новата година!

 
  ...
преди: 6 години, 4 месеца
hash: 1e755fec38
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

19.   :) Приятелите ти, ще приемат, че пишейки на женен мъж, все едно пишат на цялото семейство. И ще се съобразяват, ако плещят глупости е на техен риск. Може чатът да е отворен на домашния компютър. Няма ли шанс да го види всеки? Ние вкъщи /двама възрастни и 2 големи деца/ имаме няколко компютъра и таблети, 2 от тях са общи. Непрекъснато изскачат нечии чатове и точно понеже никой не се крие, отдавна никой не наднича, макар в началото да се е случвало.
След като не е забранено - не ни интересува особено, ето така се създава усещането за свобода.

При теб проблемът е явно, че приятелите ти са селски тип - такива, които подиграват мъжете в компанията, когато са лоялни с жените си и се съобразяват със семейното си положение - ще ги набедят за мъже под чехъл. Пред тях "жена ми" не важи.
Толкова са и приятели такива недоброжелатели.
А ако се чувстваш по-интимен с тях, това е съвсем друга тема...

 
  ... горе^

...
преди: 6 години, 4 месеца
hash: 45ee56af71
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

20.   Номер 17, ми явно не е единствена и незаменима твоята приятелка, след като говориш за нея в минало време. Очевидно си я заменил. Няма единствени и незаменими хора и не е нормално някой да изисква от теб да го приемаш за такъв.

 
  ...
преди: 6 години, 4 месеца
hash: 809b09d5d3
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

21.   Не знам, аз съм като теб и това много би ме дразнило. Един въпрос - ти си знаел каква е, защо си се оженил за нея? Хората трудно се променят, да не кажа никак за определени неща. Не виждам светлина в тунела. Моят мъж е малко темерут, дори не сме говорили за това, но ревност не се показва - а от самата мисъл да му ровя в телефона ме втриса. Имаме си доверие и разбира се, вески може да се вижда с приятели по отделно, какво толкова, както и да закъснее - просто се обажда. Какви са тия разпити, ти да не живееш със седователка. Ами това не е живот. Някак си тя трябва да разбере, че това което прави е налудничаво.

 
  ...
преди: 6 години, 4 месеца
hash: 809b09d5d3
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

22.   Не планирай трето дете, съвсем ще се вкарате във филм. И сега не те виждам да изкараш дълго...

 
  ... горе^
преди: 6 години, 4 месеца
hash: 7eb88aedc1
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

23.   Н 7 и ти не си добре. Връзка от двама е от ДВАМА. Не ставаме едно, единият не се разтваря в другият и не е в затвор.
Постоянната ревност, търсене ровичкане в лично пространство, дебнене т.н. задушава, обижда и ядосва. Накрая човек просто си тръгва или съвсем се затваря и отблъсква партньора. Да, ПАРТНЬОРА, а който се е помислил за собственик на въздуха дори на другият.
И не, аз също не изневерявам, но не позволявам да ми се обесват на врата разни откачалки ревниви.

 
  ...
преди: 6 години, 4 месеца
hash: 2a20268a43
гласове:
1 2 3 4 5
  (14 гласа)

24.   От 8
Да, рак е. Ревнив и обсебващ рак. Ние 10 години си обясняваме що е то лично пространство, но не съм постигнала успех. Даже като ходя в командировка, той откача и си взима отпуска да дойде с мен. Като ваденка ми е на моменти. А не съм флиртаджийка да се притеснява, но той си е такъв.
Аз съм се разбрала с него за определени дни и часове, в които мога да съм сама и той да не ми се лепи. Под сама имам предвид да потичам в парка, да си почета книга и да язям някоя торта в сладкарница без никой да ми говори и да ми стои пред лицето. За излузане с приятелки още не съм се преборила. Ако излизам ми се сърди и е нацупен по два дни. А аз излизам с най-добтите ми приятелки на два месеца веднъж.
Абе странни хора са ревнивците. Ние никога няма да ги разберем. Иначе ние сме мъжа ми колкото теб на години, аз колкото жена ти.

 
  ...

...
преди: 6 години, 4 месеца
hash: 1e755fec38
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

25.   Когато двама души встъпят в съюз е необходима прозрачност, за да могат да просъществуват каквито и да е отношения. Атмосфера на недоверие се създава само, когато единият започне демонстративно да укрива нещо.
По същия начин, в един бизнес с двама съдружници няма такова понятие лично пространство, недомлъвки и скатаване без обяснения. Тогава единият би бил ощетен и е в правото да поиска обяснение. Ако няма такова, край, партньорството се разпада.
Всеки, който с дърпане и отделяне е допуснал такъв разпад, е отговорен за края на брака и за нелепата комуникация, докато това реално се случи. Това, че сте още женени не значи, че става дума за партньорство. И очевидно всичко опира не само до честност, а до разсъдливост, фина душевност, проява на уважение.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 4 месеца
hash: 0c8e00d29c
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

26.   Приятелят ми в момента прилага същата ревност към мен, казва че ми има доверие, но когато става дума да изляза някъде с приятели не го приема нормално и винаги става на проблем, а аз никога не съм му дала поводи за ревност и съм го рсзбирала когато той излиза, и аз искам съвет как да постъпя в такъв случай, говорим на тази тема, но стане ли въпрос да излизам без него някъде пак става на проблем.

 
  ...
преди: 6 години, 4 месеца
hash: 1e755fec38
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

27.   Към 26, към автора и други.
За всички вас, които обичате да излизате с приятели, но категорично без партньорите си, защото не били от тази среда -
Трябвало е, когато си избирате гадже/съпруг/а, да си го вземате от обкръжението. Иначе е грозна работа да държите "най-близкия? " си човек в отделна категория от приятелите си.
За приятелите ви, естествено, той/тя е външен, чужд елемент и неволно ви го внушават. Тогава всякаква лоялност към приятелите, която изключва партньора е предателство.

 
  ...
преди: 6 години, 4 месеца
hash: cc18517016
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

30.   Поканете съпругата си на романтична вечеря и й кажете че няма причина да ви ревнува, защото обичате само нея, няма друга жена и никога не бихте й изневерили. Ако това подейства, след известно време отново си направете романтична среща и й кажете че имате нужда от повече лично пространство, свобода, искате да излизате сам с приятелите ви и всичко останало с което ви дразни. Щом е интелигентна ще прояви разбиране и може би ще ви даде 'глътка въздух' от ревността й.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 4 месеца
hash: 27c7b78a6f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

31.   Това и е от зодията, приятелю. Скорпионките са си такива и не подлежат на промяна. Оспокоително ще ти подейства да знаеш, че жена ти е в доста по-лек вариант от това което съм преживял аз с моята. Съвета ми към теб е да забравиш за цялото си лично пространство и да я допуснеш в живота си с отворени обятия. Тези дами имат страхотна интуиция и трябва винаги да си честен и открит с тях ако не искаш да будиш подозрения. Дори и да нямат повод за ревност - те ще си го измислят и ще ти вгорчат живота. Същото обаче не важи за тях защото са страхотни флиртаджиики и пазят страшни тайни, които е по-добре да не разбираш:)

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker