За връзките между българи и чужденци в чужбина? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121033)
 Любов и изневяра (29668)
 Секс и интимност (14347)
 Тинейджърски (21877)
 Семейство (6463)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3166)
 Образование (7293)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18483)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

За връзките между българи и чужденци в чужбина?
преди: 6 години, 4 месеца, прочетена 2430 пъти
Току що прочетох историята на един българин, който в чужбина завързал контакт с българка, но тя му казала, че не харесва българските мъже и не търси контакт с такива. Че това момиче е пълно с предразсъдъци и е голяма вероятност да е меркантилна, това е истина. Но не разбирам и другата крайност - като сме в чужбина да излизаме само с българи, да се женим само за българи и даже да не си направим труда да се запознаем с чуждата култура и да научим езика на едно добро ниво. Това не е патриотизъм, а нацизъм.
Аз живея в Италия. Учил съм тук, работя тук и не е заради пари, а защото се чувствам добре тук. Българин съм, но съм възприел и италианското самосъзнание. Не се придържам към български жени или приятели. Имам от абсолютно всякаква националност такива, а приятелката ми е сръбкиня. На мен примерно не ми харесват много от българските културни идеали като чалгата, много пошло и гнусно нещо, както и цялото мутренско-чалгарско общество. Затова отбягвам всякакви представители на това общество. Но никога не гледам на българите като цяло като простаци и празноглави кифли. Просто тази извадка я отбягвам максимално. И историята, която помня е българската, литературата, традициите. Но не отхвърлям и чуждите. Патриот в границите на нормалното съм, но преди всичко съм ИНДИВИДУАЛИСТ. Моля, темата ми да не се превръща в спор за/против чужбина и патриотизма. Питам само защо българите в чужбина се разделят в двете крайности - или отношения само с българи и крайно отричане на народа и страната, в която си ИЛИ крайно присламчване към чуждия модел и отричане на всичко родно? Не може ли да уцелим златната среда. И това обиждане и генерализиране на характера на дадени чужденци е глупаво. Ако знаеш и уважаваш културата им, езика им и спазваш правилата, не смятам, че би имало проблем. Но наистина има много байганьовци, които се правят на интересни в чужбина. Иначе и там има криваци, както се казва. Но в Италия не съм имал никакви проблеми от такова естество. Ходил съм с италианки, ходил съм и с българки, но не са ме спечелили, аз не избирам жената до мен по народност, а по качества. Струва ми се инфантилно, когато някой прави обратното. Моля, публикувайте темата ми, защото искам да чуя отговори.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 4 месеца
hash: 42985a4ae2
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Точно така е. Хората са различни и не може да се генерализира. Само в едно искам да те поправя, чалгата няма нищо общо с българската култура. Това е едно пошло течение, което за съжаление една голяма група прегърнаха.

 
  ...
преди: 6 години, 4 месеца
hash: 7fd4e5d425
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Всички са така. Има виетнамци и китайци в България, които живеят тук от десет години и знаят 3 думи на български. Има и такива, дето се интегрират повече в българското общество. Познавам лично и от двата вида. Няма среден вавриант общо-взето.

Иначе, българите сме още по-крайни. И в България нещата са така, както в чужбина. И в България едната част от народа са патриоти, другата са анти-патриоти. Въобще ние сме народ на крайностите, което не е много добре всъщност :)

 
  ...
преди: 6 години, 4 месеца
hash: 1928fb6b2f
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Ориентирай се към жени от Северна или Западна Европа. Белгия, Франция, Германия, Дания, Норвегия. Интелигентни, културни, възпитани. И там има кифли, но са малко и лесно се разпознават. Докато при българките е обратното - повечето са чалга кифли, тичат след мутри и мечтите им се изчерпват с това да си сложат силикон и да качват голи снимки във фейсбук и инстаграм, за да събират лайкове. Не могат да си изкарват парите с честен труд, затова или се присламчват към някой богаташ, или практикуват най-древната професия. Червените фенери в Холандия са окупирани от български проститутки. На всичкото отгоре не са нищо особено като външен вид. Никога не съм харесвал българки, чисто визуално. Ами грозни са! Проблемът е, че малко българи имат шанс с жена от Западна или Северна Европа, тъй като са бай ганьовци и са бедни. Избягвай ги. Приятели българи не ти трябват. Повечето са използвачи и предатели. Като цяло българина и българката са един за друг - той е бай Ганьо, а тя е балканска селянка. Страхотна двойка!

 
  ... горе^
преди: 6 години, 4 месеца
hash: 145c3623ce
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   1 За съжаление, чалгата вече има общо с България...

 
  ...
преди: 6 години, 4 месеца
hash: 632dca2b56
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

6.   И аз съм българка в чужбина, но не желая да имам нищо общо с БГ мъже. За никаква меркантилност не става дума, а за манталитет. Балканците не ме привличат за семеен живот.

 
  ...


...
преди: 6 години, 4 месеца
hash: f503d2f62e
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Българин каза българите са бай ганьовци,жените еди си какво....Тези дето го казаха не са ли българи...Всеки е различен...

 
  ... горе^
преди: 6 години, 4 месеца
hash: c634caa330
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

8.   И аз съм българка и не искам да познавам българи където живея.
От момента 0 е ясно: или иска да чука на мига или е отчаян да се жени. Бг манталитета ми е противен до крайност, не ме вълнува, че имало изключения, хубаво, че е така, но нямам желания да си губя времето да ги "откривам".

 
  ...
преди: 6 години, 4 месеца
hash: ea75da9245
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Е, аз пък съм намерила златната среда, така, че недей ти да генерализираш!

 
  ...
преди: 6 години, 4 месеца
hash: 5be2d31fe2
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   От много години не се занимавам с българи и ми е много добре. Просто не ми е интересно, и ми е досадно. Нямам нищо против тях, имам добри приятели, но не желая българин до себе си, не мога да разбера защо, но има нещо, което ме дразни. Все много знаят, много съдят, отворени, хитреци, а ако реално беше така, нямаше държавата ни да е такава пародия. Другите, хем по-тихо и скромно, ама им се получават нещата, без излишна шумтевица, и това е доста привлекателно.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 4 месеца
hash: 0398feafbc
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

11.   Аз не искам да се женя за българка. Манталитет. И по врачки ходят.

 
  ...

...
преди: 6 години, 4 месеца
hash: 51590f4339
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Здрaвей! Aз съм момиче нс 27 и живея в Испaния от 13 години. Кaто цяло много увaжaм бългaрскaтa културa: литерaтурa, трaдиции, нaроднa музикa (чaлгa НЕ)... Но тук нямaм приятели бългaри. С брaт ми ходим дa игрaем нaродни тaнци в еднa aсоциaция, понякогa излизaме с групaтa дa хaпнем нещо (особено по коледa), но инaче не поддържaме особен контaкт. Единствено с едно от момчетaтa имaме общ език и товa е зaщото той е от културно семейство: мaйкa му е хореогрaф, бaщa му е културен човек, двaмaтa със сестрa си сa много умни и възпитaни, не слушaт чaлгa, имaт културни интереси- нaукa, спорт, технология, изкуство... изобщо сa много интелигентно семейство. A всички остaнaли които познaвaм лично... aбе не сa лоши хорa, но сa достa простовaти. Сaмо слушaт чaлгa, жените сa нaконтени кифли a мъжете сa простaци дето псувaт и пият. Aми... тъжно е. Естествено че не всички сa тaкивa. Но много от тях дa. Във фейсбук имa рaзни групи нa бългaри в Испaния, aми в тях сaмо простотии публикувaт и рaзни простaци се псувaт. Кaкво ще прaвя с тях? Обикновено интелигентните бългaри минaвaт зa испaнци, нямa кaк дa ги хвaнеш че сa бългaри aко не ги чуеш дa говорят. Обличaт се кaто испaнци, говорят перфектно езикa, имaт техните мaниери. Aз кaто избирaм приятели или гaдже гледaм дa имaме сходни интереси, дa имaме подобни морaлни ценности и дa сме от близки култури. Aко е бългaрин, чудесно. Aко е чужденец, също. Вaжното е дa се рaзбирaме.
Но кaто цяло ми прaви впечaтление че бaлкaнските мъже сa си мaчисти. Кaкто и лaтиноaмерикaнците. Зaтуй зa гaдже гледaм дa е някой от Зaпaднa Европa. Или aко е бългaрин дa е с европейско възпитaние.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker