Здравословното хранете-проблем! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121049)
 Любов и изневяра (29672)
 Секс и интимност (14350)
 Тинейджърски (21880)
 Семейство (6464)
 Здраве (9589)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3167)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18484)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Здравословното хранете-проблем!
преди: 13 години, 1 месец, прочетена 3771 пъти
Здравейте!

Аз съм момиче на 15г. Тъй като ми предстои тази година да влизам в др. у-ще и искам да вляза във форма. Но проблемът е, че не знам как да се храня здравословно. Прочела съм 1000 теми в Интернет относно диетите, здравословното и разделното хранене, но не съм голяма любителка на диетите, а и знам, че в моята възраст не са желателни.

През седмицата, когато съм на у-ще нямам време за закуска (която знам, че е най-важната част от деня), а си взимам солети и през малките междучасия си залъгвам глада, докато дойде време за голямото (11ч. ). А по време на голямото пък си взимам или йогурт или най-често сухари (кубети, марети, бейк-ролс... ), тъй като всичко в магазина е нездравословно. :(
През уикендите ставам в 10-11ч. и тогава хапвам, каквото майка ми е приготвила - макарони, питки със сирене... , което на мен не ми харесва, защото е нездравословно, но ги ям. :s
Моля Ви, помогнете ми като ми кажете как да се храня!
Благодаря Ви!!! :-)

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 13 години, 1 месец
hash: 23b2f6b683
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Трябва да спреш с кубетите и бейкроусовете, защото и от тях може да надебелееш. Вечерта трябва да ядеш най-малко, а сутринта най-много. Трябва и движение, за да отслабнеш. Не яж чипсове в никакъв случай и намали сладкото. Също така яж повече плодове и зеленчуци, а не пици, хотдози и хамбургери. Тях може, но много рядко. Не яж и много хляб, защото и от него се дебелее. Може и някои упражнения да намериш в интернет. Дано съм помогнала.
*Яса

 
  ...
преди: 13 години, 1 месец
hash: 2c306df0ef
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   мила, пиши КОЛКО СИ ВИСОКА И КОЛКО ТЕЖИШ, за да ти изчисля Body Mass Index BMI. Права си, че трябва обаче да промениш хранането си с тази нездравословна диета - само на въглехидрати си мила. Маретите и т. н. са само мазнини и въглехидрати - с едно пакетче вече си глътнала 700 калории. (1500 карории е нормално за възрастна жена за цял ден, а ти си ги погълнала сигурно до обяд само). СПРИ ДА МИСЛИШ ЗА ЯДЕНЕ И ДА ЖИВЕЕШ ЗА ЯДЕНЕ:
Съветче - носи си винаги в теб бутилка минерална вода и нека на чина ти да няма солети, а вода!!! Сутрин организмът е обезводнен и дава сигнали, понякога грешни за глад. Солетите и другите солени неща, които ядат те карат да задържаш течности в тялото си, мога да се обзаложа, че имаш коремче и на кръста ти излиза кожата през дънките. Това е от задържане на течности, защото ядеш солено.
Промени драстично навиците си!!!
Аз също не ям закуска, но не се тъпча от сутрин със солети.
В училище може да си носиш винаги ябълки с теб - евтини са, не миришат в чантата, не се развалят, добри са за зъбите и с дни може да ги разнасяш. Постави си за цел да не ядеш по-често от два пъти на ден - на обяд и на вечеря. Никакви щърбалъци и т. н. между другото.

Как да промениш навиците си???
Много ще е трудно от днес за утре. Затова трябва да пречистиш организма си.
Една събота и неделя бъди само на чай и сокчета. Ако не можеш да издържиш - събота да кажем на плодове и зеленчуци, неделя опитай все пак само на течности. Изчисти добре дебелото си черво. Купи си глауберова сол от аптеката или нещо подобно очистително (за левчета е) и пий според инструкциите. Изпразва се дебелото черво от мръсотиите и съответно нямаш глад понеделник за разни глупости. В 12 часа хапваш ябълки и банан да кажем и после може и обяд вкъщи. Помоли майка ти да не готви толкова нездравословно, иначе си прави сама нещо - салати с яйца да кажем, шопска салата.... супа.
Колкото и да четеш, колкото и съвети да ти даваме, докато нямаш воля да спреш да се храниш нездравословно със солени въглехидратни щърбалъци, няма как да отслабнеш.
На тази възраст не би следвало да правиш диети, но трябва да задържиш теглото си (какво е то???? ) и като растеш, сама ще видиш, че ще изглеждаш слаба

ф.

 
  ...
преди: 13 години, 1 месец
hash: f8b21e48e3
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   към №1 : придържам се да не ям пици, баници всякакви такива тестени и мазни храни, а пък и като ги гледам ми се повдига само миналата седмица ядох тостер, но това ще е 1 за 2-3 месеца не ям всеки ден нито всяка седмица. По едно време бях спряла хляба ядях много рядко в месеца поне 4-5 пъти да съм яла и талията ми стана по фина доволна съм от това. Също така упражнявам йога и пилатес, но не всеки ден по 2-3 в седмицата, защото съм на у-ще, а аз правя от телевизията.

към №2 : 153см и 65кг Имам огромна воля да отслабна и правя упражнения както казах по-горе не са всеки ден, но пак е нещо имам коремче, но пък съм стегната от йога и пилатес, но кожата не ми излиза през дънките, не съм като другите момичета, които не им пука, че им е излезнала кожата и носят къси и прилепнали блузи, за да се подчертава още повече. :D. Сега съм си харесала една диета, която мисля да я започна от понеделник и смятам, че е добра за мен. Започвала съм диети, но не сам издържала и един ден, защото явно ми пада кръвното и не мога без да хапна нещо :s
Благодаря Ви много ще се придържам към съветите Ви!!! :-):*

 
  ... горе^
преди: 13 години, 1 месец
hash: 2c306df0ef
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Здрасти, аз съм 1.

изчислих ти БМИ-то с онлайн калкулатор, твоето е 27, 7http://www. nhlbisupport. com/bmi/ и това значи за съжаление, че си с наднормено тегло, на ръба на много наднормено при БМИ над 29.
От медицинска гледна точка имаш сериозен проблем вече.
Според мен обаче заради възрастта си не бива да правиш драстични диети. Ако майка ти е по-висока, имаш шанс да качиш поне 4-5 см. и не бива да спираш този растеж с диети.
Иначе, съжалявам, но описаният ти от теб самата хранителен режим на солети и разни други хрупкави солени изкушения, а и телгото ти, са индикатор, че диетата ти (т. е. начинът ти на хранене) не са здравословни.

Аз съм с много ниско кръвно, а на твоята възраст припадах и въпреки това не мога да ям закуска, гадно ми става. Бях цял ден на училище в гимназията и съм нямала пари да си купувам скъпа здравословна храна и лично аз бях на кафета от машината на коридора за 25 стотинки тогава (блаженно време), на вода и на обяд си купувах кофичка кисело мляко и една сиренка за 50 ст. и това беше до вечеря.
Пий много кафе за кръвното и много течности - насили се да пиеш поне 2, 5 литра вода на ден. Кафето също е полезно според най-новите изследвания. Не спирай точно хляба, може да ти окапе косата заради липса на витамин Е, но го ограничи до 1-2 филийки на ден, спри солетите и бейковете и давай с много ябълки и плодове и зеленчуци. Сега е периодът на салатите - давай!!!
Ако почувстваш глад, пий вода - кръвното веднага си се качва.
Съвет как да не чувстваш глад - изчисти се първо. Вземи си от аптеката очистителни като глауберова сол, английска сол и прекарай събота и неделя вкъщи близо до тоалетната и тези два дни не яж, само пий. Няма да чувстваш после глад през седмицата като ограничиш яденето. Трябва просто да спреш да пълнееш, защото при теб вече не е само въпрос на естетика и на подигравки от децата, а ще си имаш и здравословни проблеми.
Не се хвърляй в диети, отслабване, после йо-йо. Трябва ЗА ВИНАГИ да промениш хранителните си навици - никакво сладко, ограничаване до минимум на тестени неща и на солети и др. солени работи, много много плодове, зеленчуци и немазно месо като пилешко (дори с кожата, защото тя има полезни мазнини), риба и т. н.
Намери си твоя формула, но не бива да правиш удърни диети, няма да постигнеш нищо, докато не си промениш хранителните навици. За съжаление според мен не си виновна ти, а семейството ти просто се храни нездравословно и мога да се обзаложа, че всички сте с наднормено тегло. Добре си решила да правиш спорт, но гледай да свалиш тегло, за да може да правиш и спорт като бягане, при което се горят доста калории. Измоли за рожден ден, за коледа и т. н. да ти вземат един ергонометър (колело като фитнес уред обаче), за да можеш всеки ден да въртиш педалите поне 40 мин. и да сваляш мазнини. Ако нямате пари за това, свали първо поне 5-7 килограма и почвай да бягаш навън. Но прави всичко за себе си, вярвай ми - ако не предприемеш нещо ще имаш един ден сериозни проблеми.
Може да не отслабваш, но на всяка цена трябва да спреш да трупаш тегло
Успех!!!

 
  ...
преди: 13 години, 1 месец
hash: f8b21e48e3
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Благодаря ти много!!! :* Наистина семейството ми е такова и заради тях не мога да отслабна. Когато ходим на покупки предварително им казвам да взимаме мн плодове, но после като отидем там взимаме 1кг ябълки примерно, а те гледат да вземат нещо за готвене за целия месец. Както казах упражнявам йога и пилатес, имам гирички и степер с въжета, дори на скоро разбрах, че има фитнес близо до нас така, че може и с него да започна. :)

 
  ...


...
преди: 13 години, 1 месец
hash: 3524ce8c1a
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Здравей! На 14 съм и преди година-две имах твоя проблем. Бях висока 163, а тежах около 62-3 килограма. По едно време ги бях качила до 65, но бързо ги свалих пак на 62, за да не ми свикне организма. Доста дълго бях, така да се каже, пълничка, всъщност, си бях прекалила по едно време. Но се стегнах, разрових се из нета и намерих "90 дневна диета". То е по-скоро разделно хранене. Първият ден ядеш месо и яйца, вторият варива и картофи, на третия можеш да се поглезиш с пица и мааалко шоколад. А на четвъртият си само на плодове. И така си ги редуваш тея четири дни, като на всеки 29 не ядеш нищо, само вода. Но правиш три месечна диета, така че това ти се налага само три пъти. : ) Ако искаш напиши 90 дневна диета и ще ти излезе. И хубавото е, че си запазваш теглото, защото си го свалила бавно и здравословно. Както казах бях 62, а ги свалих до 48 (малко се поовлякох тогава) сега съм 52-3 : )))) Пробвай.. Успех! : )

 
  ... горе^
преди: 13 години, 1 месец
hash: 3524ce8c1a
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Аз съм предишния номер! Съжалявам, но забравих да ти кажа. След като майка ти и баща ти, т. е семейството ти е такова, че купува нездръвословни храни, им кажи, че искаш да отслабнеш, посъветвай се майка си за това, в никакъв случай не го прави без знанието на семейството ти. Кажи им, че искаш здравословни храни. Ако майка ти не може да ходи да пазарува всеки ден, си направи седмично меню и й го дай ; )) да си знае. Сподели със семейството си. И според мене не се мъчи с тоя фитнес. Ако толкова ти се спортува хода за по 30-40 минути в някоя близка градинка или парк да потичаш. Аз лично мразя фитнеса, веднъж съм ходила само. Ужасно е! Но пък за тичане сред природата и за катерене на планини съм винаги навита.

Наистина се надявам да успееш, защото доста се отразява на самочувствието. Страхотно е. В момента наистина си имам самочувствие, а преди заради тъпите няколко килограма в повече се се мислех за грозна : ( което е наистина жалко, дори и да си. УСПЕЕЕХ! : )))))

 
  ...
преди: 13 години, 1 месец
hash: db9e82b9c9
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Здравей мило момиче!
Преди време и аз ядех същите тези вредности и се научих да се храня здравословно и балансирано. Неусетно отслабнах без да се лишавам от нищо и ще ти дам някои съвети и ще ти кажа някои рецепти - здравословни, нискокалорични и евтини. Можеш да си ги приготвяш и да си ги хапваш с удоволствие, защото са наистина супер вкусни:
Сутрин задължително трябва да закусиш, за да се засили метаболизмът ти - представи си, че ако организмът ти е камина, ти по този начин запалваш огъня в нея. Представи си как се пали огън - ако сложиш едно прекалено дебело дърво, той не може да се разгори, винаги го запалваме с по-малки пръчки. Следователно закуската ти не бива да е много голямо количество, но не бива да е и оскъдна, а точно колкото ти трябва. След това си представи, че през целия ден ти трябва да поддържаш огъня горящ - тоест когато пламъкът намалее, ти веднага трябва да му подадеш ново дърво за да се разгори пак. Така е и с храната - трябва да я приемаш редовно, в умерени количества, така че да поддържаш работещ своя метаболизъм, защото ако той работи добре, ще отслабнеш. Значи трябва да хапваш често - през 2-3 часа, по малко. Най-добре 5-6 пъти на ден, като трите ти основни хранения - закуска, обяд и вечеря не бива да надминават като обем двата ти юмрука. Двете междинни хранения - втората закуска и следобедната закуска трябва да са с обем само единия ти юмрук. И сега примерно:
7:00часа Закуската: - можеш да хапваш по една филийка пълнозърнест хляб, с едно варено яйце или бъркано(но без мазнина, не пържено! ), 4-5 маслинки, домат и краставица - можеш да си приготвиш овесена каша - вариш за 5 мин с непрекъснато бъркане 5 с. л. овесени ядки със малко количество вода докато се сгъсти като каша - и след това можеш да си я гарнираш по желание - със чубрица и 50 гр. сирене или ако ти се иска сладко с 1 лъжичка мед. Аз лично я обожавам със сирене и чубрица, и като си сложа и 1 лъжичка доматено пюре си става на вкус досущ като спагети със сирене и кетчуп:)) - или овесена палачинка, печена на тиган - вместо брашно слагаш овесени ядки или овесени трици и гарнираш със 40-50гр сирене или с мед. Пак е супер вкусно. 10:00 часа Втората закуска: 1 грепфрут - топи мазнините или 1 ябълка или някакъв плод какъвто ти си искаш, но само един! 13:00 Обяд: - Ако ядеш месо най-добре да е пилешко - гърди или бут, но обезателно без кожата и да е варено или печено, риба, телешко - да са печени или задушени, парчето да е 100-150 гр. и най-добре да го комбинираш с някаква салата, в която да има 1 чаена лъжичка зехтин или олио, може малко сол и оцет или лимон ако ти харесва. Или може със задушени зеленчуци. - ако ти се ядат въглехидратни храни сега е момента, хубаво е да ги хапваш на обяд, а не вечер. Може ориз - за предпочитане кафяв, но може и бял. Хубаво е да не е с месо, а със зеленчуци, с гъби или с маслини. Аз си го приготвям много вкусно - задушавам без мазнина кромид, спанак и морков с малко червен пипер. Добавям ориза и като всичко заедно се сготви добавям накрая 1ч. л мазнина - защото не бива да се лишаваме тотално от мазнини. Постарай се да не солиш много ястията. Може и варени картофи с подправки, маслини, може грах, фасул, леща и т. н. - 16:00 следобедна закуска
- сладкиш приготвен по следния начин: 200 гр. извара, 1 шепа орехи, 1 ванилия, щипка канела, 2-3 с. л кисело мляко 2%, 1 с. л медец - ще си оближеш пръстите! Това е сладкишът от който можеш да си хапваш спокойно, без да ти спира отслабването. Това количество можеш да го изядеш на 2 порции. - или просто 30гр. орехи или бадеми - да не са солени и да са сурови 19:00 Вечеря - постарай се да няма високовъглехидратни храни на вечеря. Най-добре една голяма салата, но не слагай повече от 1ч. л. мазнина в нея комбинирана със: 1-2 кофички кисело мляко, най-добре 2% масленост, тия с по-малко няма нужда. Поне мен много добре ме засища и се спи добре след него. Или със 50гр сирене или кашкавал, или със 150 гр месо, нетлъсто и да не е пържено. Ако много късно вечерта ти се дояде хапни пак половин кофичка кисело мляко или 1 краставица. Ако пиеш чайове или кафе, не слагай захар. Слагай си една ч. л. в едно от тях, но в другите недей, защото става много. Ако спазваш подобен режим на хранене и комбинираш с физически натоварвания 3 пъти в седмицата кардио тренировка по 45 до 60 мин. ще видиш колко бързо и неусетно ще отслабнеш, без да се лишаваш от вкусна храна и без изобщо да си гладна. И не забравяй: старай се да не пропускаш хранене! Това ще забави метаболизма ти и резултатите ще се забавят! И не забравяй - вода 2 л. на ден. Надявам се да съм помогнала. Това е-яж за да отслабнеш!

 
  ...
преди: 13 години, 1 месец
hash: f8b21e48e3
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Авторката: Все пак мисля да опитам и с фитнес, но на всяка цена трябва да сваля тези килограми, така че харесва или не трябва, а и не мисля, че ще е толкова гадно. Благодаря за съветите! :-)

 
  ... горе^
преди: 13 години, 1 месец
hash: db9e82b9c9
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   Аз съм номер 9. Много е хубаво да се ходи на фитнес, но да знаеш, че само с фитнес няма да стане. От собствен опит ти казвам. Успех и с търпение и постоянство всичко ще постигнеш.

 
  ...

...
преди: 13 години, 1 месец
hash: 77c8cf2d5f
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Здравейте, аз съм Ф. Решили сме с авторката заедно да свалим 500 гр. до 1 кг. на седмица в нещо като надпревара. Ще се теглим всяка сутрин, ще пишем кой какво е ял всеки ден и ще си определяме победител за деня и накрая за седмицата.
Аз имам БМИ 19 и ще ми е по-трудно да отслабна, но чисто абсолютно погледнато съм също 65 кг. (64, 7 кг).
Почваме от днес - целта е не диета, а за винаги да се променят хранителните навици на авторката. Тя пие и много малко вода - около 2 чаши на ден!!! Според мен това е една от причините, но и нездравословното и обилно хранене на семейството й.
Методът ни е близък на този на Weight Watchers, за което много хора дават много пари.


Митове, които застъпихте горе - да се откажем изцяло от въглехидратите - ГРЕШНО.
Световната здравна организация препоръчва храненето преди всичко с въглехидрати, а и те съдържат най-малко калории на грам (плодове и зеленчуци). Аз съм правила диетата „Зоната„, която беше изключително бедна на въглехидрати и НАПЪЛНЯХ 10 КГ. ЗА 6 МЕСЕЦА МАКАР, ЧЕ ПРОДЪЛЖИХ ХРАНЕНЕТО В ЗОНАТА
Оризът точно не бива да се спира, особено необработен и Басмати (хималайски). Дори картофите не са за пренебрегване, защото имат много важни витамимини (като витамин Ц)

мит - не яжте кожата на пилешкото - да и не. Не го яжте, ако действително сте затлъстял, но ако имате нормално тегло - яжте спокойно кожата на пилешкото, тя съдържа т. н. „добри мазнини“ - ненаситени мазнини, подобно на рибата. Пилетата не са бозайници, а са наследници на динозаврите квази и са по-близо до влечугите и т. н. - кожата им не е като тази на прасетата да кажем. Да, мазнините съдържат много калории, но е доказано, че под 30 гр. мазнини на ден водят до обратен ефект - тялото е в стрес и почва пак да складира какво ли не.
Затова - хранете се разнообразно...

и много движение!

 
  ...
преди: 13 години, 1 месец
hash: 77c8cf2d5f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   номер 9, добри съвети даваш, ама забравяш, че не винаги една 15-годишна може да се запъва на майка си и да си готви сама - освен това едва ли има самата тя пари да си готви.
Добри са иначе рецептите, не са изцяло лишени от въглехидрати, но според мен са доста мазнички - ядки, кашкавал?
А и съветът да се храни човек често, ако вече е медицински с наднормено тегло не е добър, защото тези хора не чувстват често, че са сити и прекаляват. По най-новите методи на медицината затова не им се препоръчва да се хранят повече от 2 до 3 пъти на ден и не се насърчава моделът им на живот - живея, за да си похапвам. Позволени са само плодове и сурови зеленчуци между храненията.

За закуската...
Добре си се изразила, но аз например никога в живота си не съм закусвала - още като малка ми ставаше лошо като хапна сутрин нещо. Била съм насилвана да закусвам и повръщам и просто тялото ми не иска и не се нуждае от храна преди 10-11 часа - тогава чакам до 12 обяда. Сутрин пия много течности обаче - малко сок може с кафето, но обикновено кафе с малко мляко.
Все повече диетолози се отказват и от теорията, че вечер не се яло - броят се калориите просто, които си поел. Ако поемеш 3000 калории на закуска и 0 на вечеря, пак ще пълнееш.
Отрича се и напълното отказване от въглехидрати, защото това е храна за мозъка.
Аз съм се хранила в „Зоната„ - един начин на живот и хранене с малко почти никакви въглехидрати и напълнях страшно.

Сега не се лишавам от нищо, но много внимавам за количествата и бягам много в парка.
Луна

 
  ... горе^
преди: 13 години, 1 месец
hash: db9e82b9c9
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   Аз съм номер 9 и на номер 13 ще си позволя да кажа следното: момичето иска съвет с какво да се храни и аз й го предлагам, а дали тя ще се запъва на майка си е нейна работа, тя ще си реши дали иска или не. Не само че не са лишени от въглехидрати, ами ги има колкото момичето си иска, но е препоръчително да са на обяд и да са под формата на ориз, картофи, овесени ядки, зърнени храни, които са изключително полезни. За мазнините мога да кажа, че изобщо не са много в 30 гр ядки или в 40 гр кашкавал, още повече, че мазнините на ореховите ядки са предимно омега 3 и са изключително полезни. И другото което е, не можеш да лишиш един подрастващ организъм от мазнини! Честото хранене в малки количества е най-добрият и многократно доказал се метод в отслабването точно на хора с медицински проблеми - прочети повече литература по темата. Относно закуската-това е навик и който иска се научава да закусва-и аз не закусвах преди, ама от 6 години насам закусвам и от тогава реално нямам проблеми с теглото. Това кафе на гладно най-много един гастрит да ти докара. А иначе колкото диетолози, толкова и режими на хранене има. Аз споделям собствения си опит и най-вече съм сигурна, че начина на хранене е абсолютно балансиран, не води до липси и ми е предписан от лекар. И моето отслабване също беше по медицински причини. Това е.

 
  ...
преди: 13 години, 1 месец
hash: db9e82b9c9
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   Аз съм напълно съгласен с номер 9, че честото хранене на малки порции е най-ефективният метод за отслабване на дебели хора, най-малкото защото човек не може да огладнее зверски до следващото хранене. Първо че организма се справя много лесно с малките количества храна и второ не се огладнява, затова е много важно за отслабването. Ако ядете три пъти на ден през 5-6 часа, може да се стигне до вълчи глад. От собствен опит знам. И някъде по-нагоре пак мернах, че пилешката кожа имала добри мазнини - не се заблуждавайте, няма по-вредни от тях, дори по-добре свинско да ядеш, отколкото кожата на пилето.

 
  ...
преди: 13 години, 1 месец
hash: 77c8cf2d5f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

16.   По принцип сте прави за храненето на малки и много порции, за закуските и т. н., стига човек да може да се спре като почне да се храни. Обикновено обаче хората с медицински наднормено тегло не могат да се спрат. Затова в болниците за такива хора не се предлага храна по-често от 2-3 пъти на ден.
Проблемът на момичето са точно тези хранения между другото - със солети и ко. (които по принцип не са толкова лоши) тя до обяд си хапва 700 калории без витамини, но с много сол и въглехидрати.
да, за пилето сте прави - но ако човек НЕ ИСКА ДА ОТСЛАБВА, а просто да се храни здравословно, кожата не е вредна - съдържа 50 на 50 добри и лоши мазнини, но много цинк за разлика от свинската сланина - а и колко е една кожичка все пак.
Както и да е - според мен всеки си има своя формула, при която се чувства добре. Ако не ми е добре да ям закуска - няма да ям. Ако не обичам картофи, няма да ги ям. Аз пък обичам пълнозърнести сухари на Wasa и тях ще ям.
Неща като маргарин действително са забранени за мен, но масло може например, стига да не е много.
..
и така - всеки си знае. Момичето също трябва да намери своя начин на хранене, за съжаление е трудно за нея, защото в семейството и не се хранят здравословно, а и има натиск явно да се храни, че ще се разболее и т. н.
..
така, че давайте съвети, нека тя да си намери формулата, но това не става без съвети от ваша страна

луна

 
  ... горе^

...
преди: 13 години, 1 месец
hash: db9e82b9c9
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

17.   В болниците изобщо не се предлага здравословна храна, некви манджи със запръжки, некви чудесии, изобщо не може да се коментира яденето там, а тва че ядат 2 пъти на ден е щото пестат яденето... Аз си мисля, че тук говорим за ежедневен хранителен режим, на човек със няква степен на затлъстяване, който не е болен, а е здрав и млад. Момичето трябва просто да внимава какво яде - нито овесените ядки са скъпи, нито киселото мляко, нито ориза, нито всички живи храни като сезонните зеленчуци и плодове, като изключим някои неща като телешкото, сьомгата, морските дарове и някои екзотични плодове. Но и без тях човек може да се храни здравословно. Питките със сирене на майка й, като са домашно приготвени не са толкова вредни, но са висококалорични, просто трябва да хапва по малко от тях и не всеки ден. Всичките тия боклуци - снаксове, чипсове, бъкани със хидрогенирани мазнини, натрий и Е-та излизат много по-скъпо и като пари и като това което жертваме като ги ядем. Ако спрем да ги ядем ще отвикнем от тях, тъй като към тях се привиква, защото към някои от съставките им се привиква и по-конкретно към натриевия глутамат, който е вкусовият подобрител присъстващ във повечето от тия нещица.

 
  ...
преди: 13 години, 1 месец
hash: db9e82b9c9
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

18.   Номер 12, ти с тоя индекс 19 накъде ще отслабваш??? Под него се води поднормено тегло!

 
  ...
преди: 13 години, 1 месец
hash: 77c8cf2d5f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

19.   17 - имах предвид специализирани болници на Запад за хора с наднормено тегло. Лежала съм иначе в провинциална, не много добра болница в страната ни и храната си беше добре - е, не по вкуса на привикналия на кебап и кюфте българин. Баща ми лежа в интензивното и изкара само на болнична храна, специално за него я готвеха, защото имаше спукана язва... така че. Не знам къде се готви със запръжки по болниците, но аз такава лично не знам. Храната не е хранителна, определено, но не ползват подправки, сол и запръжки.
Както и да е. Не това е темата.
За другото си 100% права.

номер 18 - ами изкарва ми го само американски калкулатор с този БМИ, българският показва 20, 98, но не това за мен е важното, а как се чувствам. Като бях 58 до 60 кг. се чувствах по-добре, а и дрехите ми ми ставаха.
Бях станала 71 кг. при височина 176 см., което пак медицински погледнато си е нормално тегло, а се наливах с вода и не се чувствах просто добре.

Не съм клечка и не мога да бъда с номер 44-46 конфекция, 36-38 европейски, защото и аз като авторката съм жертва на въглехидратите - не мога без тях. Наскоро си правих даже северняшки сирник.... не си забранявам нищо, но просто искам тези 5 кг. да ги няма и да си влезна в дънките - нарочно не съм си взимала много нови дрехи като напълнях и сега имам 5 чифта дънки и не знам колко панталони в гардероба, които не мога да нося, да не говорим за другите работи....

Иначе действаме с момичето по съветите на 17. по принцип + движение. Според мен тя така ще си отслабне от само себе си, защото си спестява излишните калории от снакс и ко., а аз трябва да се помъча повечко.
Не вярвам, че ще стигна пак моите 57-58 кг., но тогава бях и по-неспортна, а мускулите тежат повече от тлъстините, така че мисля, че пр 60 кг. ще мога да се напъхам в дънките.

успех на всички, които искат да се хранят здравословно... БЕЗ ДИЕТИ

 
  ... горе^
преди: 13 години, 1 месец
hash: db9e82b9c9
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

20.   Ти си знаеш най-добре, номер 19, но смятам, че на ръст 176 64 кг е супер тегло. Зависи от структурата все пак, аз например също съм висока жена -цели 180 см и на 70 кг съм супер, ако стана 67 вече много кльощавея и не се харесвам. Успех и ти желая скоро да си влезеш в дънките:))

 
  ...
преди: 13 години, 1 месец
hash: db9e82b9c9
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

21.   Затова, че номер 19 и близките й са били в болница, наистина съжалявам, дано не ви се налага повече, но го написах това за яденето в болниците, защото след като родих дъщеря ми и бях със секцио, за обяд ми бяха донесли грах яхния дето си ми миришеше баш на запръжка. Не че не е вкусно, ама граха за след коремна операция не е подходящ, защото е газообразуващ, запръжката не ми пречи, но факт е че имаше. Това имах предвид. Но и преди това пак бях лежала в болница по друг повод и манджичките си бяха вкусни, ама пак със запръжка. Аз веднага го разпознавам вкуса на запръжката, защото по принцип никога не готвя така. А истината е, че доста брашно се използва в ястията-пиле фрикасе и т. н. Не казвам, че е лоша храната, тя си е много вкусна, но не е лека храна.

 
  ...

...
преди: 13 години, 1 месец
hash: 9b7438a68f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

23.   Проблема ти е да получиш разбиране от човека, който подговя менюто във вашата къща, да се консултирате с лекарката Ви, та то да е така направено, че да не се налага да отслабваш или да вземаш изкуствени витамени, ... , ....
НО не забравай, че се в пубертета и ще е по-добре да си по-едра(но не по-дебела, защото ще те развие по-бързо сексуално).

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker