Вече спря да ми пука. - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121157)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18512)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Вече спря да ми пука.
преди: 6 години, 4 месеца, прочетена 2443 пъти
Момче, на 24, тази година ставам на 25. Не излизам от вкъщи по цял ден, едиствено ходя до магазина да си взема нещо за ядене. Работя като програмист и обичам да се занимавам с компютри. По цял ден стоя и пиша код, или настройвам някакви неща на компютъра. Това ми е професията и хобито. Повечето хора ми се чудят на акъла. От време на време спортувам вкъщи - лицеви опори и подобни упражнения, но не ходя на фитнес защото не се виждам там. Не е моето място. Нямам други хобита. Единственото което ме интересува освен работата е да събера пари, за да си купя скъпа кола. Винаги съм искал скъпа и луксозна кола. Ако трябва да се опиша с една дума, това е "nerd". Аз съм типичен nerd. Още в училище си бях зубър и такъв си останах. Обичам цифри, статистика, сметки. Нося очила което допълнително влошава положението. Откакто се помня съм залепен за монитора и това ми развали зрението. Подигравките, като например "зубърче, смотаняк" и т. н., вече ги забравих, защото завърших отдавна. В университета също бях един от малкото които искаха да учат, повечето бяха тройкаджии и ги интересуваше само къде да се напият и с коя да си легнат. Живях в общежитие и тормозът продължи и там. Честно казано не ми пука, защото вече забравих за този период. Не ми пука. Когато някой ме обижда, просто го игнорирам. Да си вика колкото иска. Думите на някой си, нямат никакво значение, никаква стойност. Затова не си ги слагам на сърце. Празни приказки. До скоро ми беше тежко, защото бях самотен и ме мъчеше мисълта, че може да остана сам за цял живот. Щом на 24-25 нямаш приятели и не си имал приятелка, много е вероятно да си остане така до край. Но напоследък тъгата започна да ми минава. Вече и за това не ми пука. Сякаш приемам, че ще си живея сам. Приемам го за нормално. Сигурно има и други като мен. Пък и без това никой не ме харесва и на никого не съм интересен. Не е ли по-добре да се приема такъв какъвто съм - самотен и да си живея така, вместо да се напрягам допълнително с безполезните ми опити да се социализирам, защото резултатът накрая винаги е един и същ - неразбран, отхвърлен, нежелан, безинтересен?
Дано не звучи много отчайващо!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 4 месеца
hash: f7686fdf6d
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Здр Пич как си. Прочетох темата Ти, и всичко по-горе казано ми прозвуча доста тъжно. Виж зубър или не, хубаво е да имаш приятели. Хубаво е всеки да има приятели повярвай ми. Според мен кофти моментите в твоя Живот са преминали Брато. Минал си гимназия кошера оси, завършил си университет, не живееш на село. А и това с ковто се занимаваш предполагам че се изкарват много пари. Това не е толкова важно. Повярвай ми за да бъдеш готин -приеман не толкова трудно, вднешно време. Трябва да инвестираш време, да ходиш по магазини и да се поддържаш, както правя повечеро мъже на твоята възрест избираш си какъв стил в модата ще следваш и го правиш. Не Ти казвам изведнъж да налееш 500 лева ами това с дрехите постепеноо, постепенно. Аз съм на 30 мен, едно време в гимназията на моменти също не ми харесваше, въпреки че минавах за гъзар, това вече няма значение. Важното е да обичаш да се поддържаш да изглеждаш добре и готин. Второ избери си теми и неща от Св. Кулутура който те вълнуват. Пример Бразилия, прочети и гледай всичко което можеш да намериш в мрежата. На улицата ползвай Жаргони и разни наречия ама без да прекаляваш де. Запознай се с нови хора и не си мисли че те са повече от Теб. Повярвай ми не е така. Имах проблеми със самочуствйето почти до твоята възрест но ако се постараеш да ги отметнеш/преодолееш нямаш проблем. За мацките тук нещата са по-различни. На мацките показвай най-доброто на което си способен и ги карай да се чустват добре , в твоята компания. Сигурно няма да Ти бъде лесно Бро но винаги трябва да се почне от Някъде. Отвори се към Света и не се страхувай. По малко по малко всичко с времето. И задължително си намери нови приятели, които да Ти пасват на характера и да Ти е готино с тях. Това е Успех

 
  ...
преди: 6 години, 4 месеца
hash: 305d92c87e
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   В момента си отчаен, а щом си хвърлиш няколко минимални годишни заплати за 10 годишно ауди или бмв, най-вероятно че бъдеп очв по отчаен, защото едва ли това ще преобърне социалният ти живот.
Иначе и аз съм си същият. На 24 самотник от всякъде и в интерес на истината и аз съм на ръба да се отчая

 
  ...
преди: 6 години, 4 месеца
hash: a0992fb097
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

3.   Аналогична история. Програмист на 29, с очила, живял на студентски общежития. Завърших 3-ти по успех от моя факултет. От няколко години работя в една доста добра фирма като C dev, преди това бях фрийленсър и си работех отвкъщи. Още от началното училище съм търпял обиди и подигравки, пребивали са ме и тн. Родителите ми ме караха много да уча и да не мисля за момичета. На 16 едвам-едвам успях да си хвана "гадже" (момиче, с което пиехме кафе 2 пъти седмично) и го криех от нашите, но майка ми разбра и ми се развика, че не ми било време за момичета. От 5 години не съм излизал на среща с момиче, защото много ме режеха и се отказах. Приятели почти нямам, изключвам 2-3 програмисти (мъже), които са същите като мен и пием бира веднъж седмично.

И аз все се навивам да си мисля, че е спряло да ми пука, но работата е, че не е. Истината, поне за мен е, че много ми пука и много ми тежи и изпитвам голямо огорчение от живота.

Решил съм тази година да се променя доколкото мога и да направя всичко възможно да си хвана сериозна приятелка. Ако до края на годината не съм успял, емигрирам някъде, където със сигурност ще успея - най-вероятно Югоизточна Азия. Там ще ме харесат само защото съм европеец (бил съм там за месец на командировка и знам). Няма да има нужда да се доказвам по други начини. В Китай като бях всичките ми китайски колеги на моята възраст бяха женени с деца. В България колегите около моята възраст в по-голямата си част още нямат гаджета. Тук програмистите са считани за непривлекателни скучни зубъри (което не е далеч от истината), което за мен поне доказва, че българските жени не търсят пари, а нещо друго.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 4 месеца
hash: fbdf11535c
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Сега ти е писнало да те отхвърлят и затова не ти пука, че си сам. Но и да си сам, ще ти писне в един момент. Съжалявам, искаше ми се да можех да ти помогна, знам какво е да си самотен. И аз съм бил, но слава Богу на края си намерих правилния човек. Дано те огрее и теб някой ден. Може би не е зле да се опиташ да се социализираш и да ходиш на психотерапевт. Но проучи добре кои наистина са добри, защото повечето са слаби психолози и само ще ти вземат парите.

 
  ...
преди: 6 години, 4 месеца
hash: 5dafcb98ce
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   Абсолютно същият съм. Само дето съм по-млад и не съм програмист. Но твоето положение пак е по-добре от моето, защото ти поне си имаш хубава работа.

 
  ...


...
преди: 6 години, 4 месеца
hash: c80ca27670
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Аз също имам проблем с общуването и сприятеляването, но разликата е, че аз не понасям хората - напрягат ме допълнително и в повечето случай ме дразнят, но се държа културно де "кимам, усмихвам се и мигам" хаха
Според мен нищо не губиш. По-добре така - няма нерви и ядоее с излишни хора ;д

 
  ... горе^
преди: 6 години, 4 месеца
hash: 864f78a004
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

8.   Здр Момци. Интересна тема, но много тъжно че толкова много мъже на нашата възрест, са сами. Не съм програмист. това ми изглежда доста трудна и интересна работа. Подкрепям изцяло номер 4. Когато човек има проблем (нещо което го вътре от вътре ) не е зле да отиде да говори с психолог. И това без значение на каква възрест е, какъв пол е и какви са му проблемите. Аз съм на 30 хора завърших добра гимназия, едвам едвам завърших униерситет. По-скоро цял живот съм се гледал да бъда гъзар без да преча на останлите и така. Но последните години имах може да се каже сер проблеми, Бях се затворил, но отидох един ден на психолог. И сега всичко при мен върви добре. ПС За това че толкова много млади хора са самотни, аз обвинявам ск.... та държава и поведението което налага на хората. Мен винаги страшно са ме дразнели разни манафчета с повече пари които не са изработили те, а имат яки мацки, ходят по чалготеки.... и се правят на Св... не

 
  ...
преди: 6 години, 4 месеца
hash: a0992fb097
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

9.   дo 8: държавата не е виновна. Дори в по-богатите държави е същото. В САЩ има движение на т.нар. incels (съкратено от involuntary celibate, т.е. нежелано целомъдрие или нещо такова). Преди 3-4 години имаше един дето почна да стреля в една гимназия в Калифорния, задето нямал гадже.

 
  ...
преди: 6 години, 4 месеца
hash: 755fbd9865
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Никога не избираЙ скъпите вещи пред хората. Създавай контакти, не оставай сам, бъди сред хората. След време ще съжаляваш. Парите не купуват щастие.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 4 месеца
hash: 8e6ecad015
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Просто не се отказвай. Млад си, не се оставяй на течението. Бъди активен, запознавай се с жените просто с цел комуникация - в кафето, в магазина, навсякъде... Бъди отворен, усмихвай се, светни ЗЕЛЕНО. Не се знае откъде ще изскочи заека, тоест жената.

 
  ...

...
преди: 6 години, 4 месеца
hash: 1aaff879ea
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

13.   Не е нужно всички да живеят по един и също код. Щом си ок със себе си, просто да не ти пука.

 
  ...
преди: 6 години, 4 месеца
hash: 349637b2f5
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

14.   След като сте осъзнали проблема - действайте!
Социализирайте се! Няма кой друг да го свърши освен вие самите!
Няма какво да чакате! Изпуснали сте много, трябва много да наваксвате.
И аз бях в подоно положение.
За първи път спах с жена на 33 (тридестет и три).
Все пак на 45 успях да направя 1 дете.
Надежда има, борете се! .

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker