Брак с първия сериозен партньор - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120674)
 Любов и изневяра (29589)
 Секс и интимност (14309)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6438)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18390)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Брак с първия сериозен партньор
преди: 6 години, 3 месеца, прочетена 2347 пъти
Здравейте! Какво ви е мнението за браковете в по-ранна възраст, например на 20? Имат ли бъдеще и има ли го периодът на "наиграване", в който човек трябва да е преминал връзки с различни жени, за да се е "наиграл"и да не започне да изневерява в евентуалния брак?
Има примери на хора, които са са заедно от 18 годишни и така дълги години са щасливи, а в същото време се срещат и такива, които се разделят тъй като изпитват нужда от контакт с противоположния пол, защото не са имали времето за това по-рано през живота си.
Възможно ли е човек да се ожени за първата си сериозна приятелка и да не изпитва в продължение на целия си живот желание за други жени?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 3 месеца
hash: 8afed6346e
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   На 20 е рано, но кой както иска. Вече другото зависи от хората.

 
  ...
преди: 6 години, 3 месеца
hash: 5f662556fb
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Аз съм жена и не можах да остана с първия, въпреки че бяхме заедно 13 години. След него преспах с още четирима и осъзнах, че щях да направя огромна грешка ако се бях омъжила за него.

 
  ...
преди: 6 години, 3 месеца
hash: 814bb3a109
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

3.   Аз например съм първия на жена си във всяко отношение, а тя ми е едва втората. Преди нея имах само 1 връзка за 9 мес., но тогава бях на 17.

С жена ми сме заедно от 19 годишни. Сега сме на 32. И определено мога да кажа, че жена ми е такъв човек, че няма потребността да "навакса" или нещо. Казвам го отговорно, защото вече доста добре я познавам след толкова години и и имам 100% доверие. Аз също не изпитвам кой знае каква нужда да спя с други жени, макар че до съм спал само с 2. За мен е важно да се обичаме, а не просто да правя секс. Така че явно е възможно.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 3 месеца
hash: c931b35ce8
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   До номер 3
Нека си пооворим след пет-десет години. И за жена ти и за теб. Според мен е по-хубаво човек да има база за сравнение, преди да се впрегне за дълго в оковите на брака, но вие си знаете. Дано устискате, но животът стана такъв, че...много са изкушенията.
Ж45

 
  ...
преди: 6 години, 3 месеца
hash: ec35a86051
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

5.   Ако бях се омъжила за първият щеше да е най-голямата грешка в живота ми. Но го осъзнах след това, след като придобих опит с други. Сега съм с мъжът на живота ми и нямам никакви съмнения за това, имам база за сравнения, имам опит и знам точно какво и кого искам. Същото е с него.

 
  ...


...
преди: 6 години, 3 месеца
hash: 7aeed9f50b
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Всичко зависи от двамата човека в брака. Може единият да обича до края на живота си само половинката си и да има потребност само от нея, а другият да изгуби интереса си след година, 2, 10, 20 и т.н. Може и двамата да сте от първия вид, а може и двамата да сте от вторият, кой знае, само времето ще покаже, всичко зависи от решенията, които вземете. А и хората могат да се променят, могат и същите да си останат. Всичко зависи от редица фактори, събития и т.н. Вие няма как да знаете без да опитате. Е, късмет с решението Ви, каквото и решение да направите, каквото и да се случи Ви желая само щастие.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 3 месеца
hash: 814bb3a109
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   4, всичко е възможно, но на мен сравнения не ми трябват. Просто знам, че това е човека за мен и сме имали късмета да се срещнем и нямам нужда от сравнения. Просто ми провървя ище с втората, за какво ми е да изтърва питомното и да го гоня дивото, след като като съм предоволен.

Аз не се ангажирам с прогнози. За момента ни е добре и на двамата и това е най-важното. Пожелавам си да сме все така до старини, пък какво ще стане, вече Божа работа.

 
  ...
преди: 6 години, 3 месеца
hash: 814bb3a109
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

8.   4, а, да и не възприемам брака като окови. Просто когато човек е сигурен в партньора си, иска да е с него и увствата са взаимни, няма окови и нищо не правиш по задължение, нито го усещаш да ти е трудно, а просто ти идва от вътре и особено ако се цени и ти се отвръща със същото, берекет версинняма по-хубаво от това.

А за сравненията - ако имаш последен модел Ролс Ройс, за какво ти е да го сравняваш с нещо, което най-вероятно ще се окаже Форд Фокус, Опел Астра или някоя друга от масовите коли, които са 99% от всички коли. Дори и да имаш късмета да случиш на Майбах, пак няма да е много по-различно от Ролс Ройс.

Мисля, че схвана метафората. Има една приказка "от хубавото никой не бяга". Но и трябва да го цениш, бих добавил.

 
  ...
преди: 6 години, 3 месеца
hash: d4684ff69d
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Към Номер 4.

За вас изкушенията много ли са наистина и вие поддадохте ли се през всичките тези години? И за какви точно изкушения говорите? За секс с младо момче или млад мъж? За пътувания навред, вместо на вечеря у дома пред телевизора.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 3 месеца
hash: fc03c1386e
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Това си е строго индивидуално и зависи от ценностите на двамата партньори. Аз се ожених на 38, а дотогава не съм се “наигравал”, а просто срещнах правилната жена тогава. Вече съм на 42, много щастлив, баща на блзиначета. Не смятам, че трябва да поставяме всичко в рамки. Вече друг е въпросът дали искат да учат, да имат деца. Брак автоматично не значи дете, както и дете не значи брак. Много зависи от конкретните хора. На 20 обаче аз бях дете, бях и девствен още, така че аз лично щях да го приема за лудост един такъв евентуален брак. Има пък и двойки от години, за които не е нужно да сключват брак изобщо.

Julian

 
  ...

...
преди: 6 години, 3 месеца
hash: c56aa1c822
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

11.   За да оцелее един брак трябва двамата истински да се обичат и да имат воля да живеят и да се борят заедно въпреки трудностите в живота. Моите родители са на 50 г. с 30 годишен брак. Те са си първите преминали са през много трудности, завършили са и двамата висше образование, отгледа ли са три деца - аз (най - малкия на 17) и двете ми сестри на 28 и 25 г. И до ден днешен моите родители се прегръщат и целуват като за последно, правят секс и ни даряват с цялата си родителска любов. Само аз живея все още с тях, но сестрите ми един път седмично дори и само за 2 часа да е, ще минат да ги видят.
Не знам на какво се дължи тяхната любов дали, че са от друго поколение или, че сме от малък град, или просто са се правилно намерили, но е факт.
Венци, 17 г.

 
  ...
преди: 6 години, 3 месеца
hash: 7e8a9b9bbc
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   4 По твоята логика трябва да се пробваме с всеки който ни хареса, защото видиш ли, ще трупаме опит и най-накрая, ще хванем най-добрата партия, но дали става дума за секс или пари, или за комбинацията от двете!?Накрая животът си минава и започваме да се чувстваме като курви/курвари, които само пробват и незнаят дали и поредният им също не пробва наред!Лично мнение:)

 
  ... горе^
преди: 6 години, 3 месеца
hash: 7f59d6990a
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

13.   Как виждам обобщението на темата до момента:
Всички, които са се разделили с първата си любов и са опитали да бъдат с други, се радват, че това се е случило, че са придобили опит и мислят, че е по-добре човек да е в зряла възраст, когато минава под венчилото и да се е "находил".
Всички, които са останали с първия си сериозен партньор нямат нужда да задоволяват любопитството си и се чувстват добре. Вторите не смятат, че е задължително да пробват наляво-надясно и са щастливи от решението си да сключат брак и да създадат семейство.

Мен пък много ме радва това, че всички вие сте доволни от изборите си. Не останах с първия си сериозен приятел, с него дори не бяхме правили секс, но той си ми е споен за цял живот. Обичах го както се обича по детски и за първи път. Заедно прекарахме години, изживяхме по-голямата част от пубертетските си драми и до последно се подкрепяхме и се чувахме. Ако бях останала с него, понеже дълго време имах очи само за този човек, аз нямаше да съжалявам. Докато той ми беше на сърце, аз дори не си помислях, че е възможно да разговарям с друг или да докосвам друг. Никога не бях изпитвала потребност за нещо различно и съм убедена, че нямаше и да изпитам. Така де, пътищата ни се разделиха, съдбата го наложи и двамата продължихме да живеем разделени. Имах две връзки след него, като втората продължава. Погледно реално, нямам опит, нали? Кой с три връзки, най-кратката 6 месеца, може да се похвали, че се е находил? Не съм спала със случайни, излизала съм на кафета, запознавала съм се с хора, пили сме и сме се веселили, но нищо не се е случвало с човек, с когото нямам връзка. Максимумът ми опира до 1-2 целувки. С настоящият ми приятел се запознахме, когато бях на 18 години. До този момент съм била интимна само с него, не съм живяла с друг мъж, не съм изпитвала и потребност да го сторя. Никога не ми е било кой знае колко любопитно каква е разликата между него и другите в леглото, защото другите нито привличат погледа ми, нито душата ми. За мен важното е човек да е доволен от последния си избор и да не си променя решението (ако го промени, поне да не е някаква мизерна изневяра).

Темата е много спорна и не виждам причина единият лагер да съди другия, при положение, че почти всички са доволни, а тези които не са, винаги могат да променят нещата. На 20 години хората все още са наполовина деца, не знам дали са способни да разберат клетвата на брака или отговорността да имаш дете, но стига да се обичат и да се чувстват способни, защо да не успеят да създадат здраво семейство?

 
  ...
преди: 6 години, 3 месеца
hash: f94329e253
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

15.   Аз пък не разбирам хора, които коментират тук, тип "вагони" .. всеки да се "качва" в тях и да слиза, че видиш ли, да придобият опит, да се "находят"... И не е нужно да изпиеш цялото море, за да разбереш, че е солено, както не е нужно да преспиш с голям брой мъже/ жени та да се "наживееш" или да имаш по-пълна представа за живота. Никой не може да каже дали би било грешка да се омъжиш за този, който е първият сериозен срещу теб, но може само да знаеш, че ако има любов и уважение, друго не ти трябва.

 
  ...
преди: 6 години, 3 месеца
hash: 0db48d0d1f
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

17.   Всичко е до късмет и съзнание. Може от раз да случиш на правилния, може да смениш 200 и пак да не случиш, а може и да случиш, но да не го оцениш и да решиш, че чуждия член е по-различен или златен и че не си "живял". Някои хора явно си мислят, че живота е трошене на * и са готови да изтрият правилния човек от живота си, само и само да счупят още някой и друг чеп или путка отгоре. Но въпрос на ниво на развитие.

 
  ... горе^

...
преди: 6 години, 3 месеца
hash: 5f79eec7a7
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

18.   Не е въпроса дали е първия, третия или сто и третия. Въпроса е да случиш на човека.

Ако случиш от първия път, добре. Ако не - следващия и така докато случиш. Но да разкараш първия, само защото е първи е глупаво. Както и обратното - да се ожениш за първия, само защото е първи. Това дали е първи изобщо не е критерий. Други неща са важни.

Разбира се, перфектен човек няма и винаги се налага да правиш някой и друг компромис, както и отсрешния да прави с теб, стига да не е прекалено много и стига никой да не злоупотребява.

 
  ...
преди: 6 години, 3 месеца
hash: 0ba2185803
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

19.   Не. Желание винаги ще изпитва. Дали ще му се поддаде, вече е друг въпрос. Тъжната истина е, че много голяма част от ранните бракове /преди и около 20/ завършват с развод.

 
  ...
преди: 6 години, 3 месеца
hash: 110b6711c2
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

20.   Иобщо няма правило и гаранции. Както казваш, има и млади оженени, които живеят прекрасно до гроб, има всякакви. Както го почувства човек. А кога ще го почувства - Божа работа.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 3 месеца
hash: 0b77179c59
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

21.   Номер 4 разбуни духовете с изказването си, което пък ми напомни за изказването на една моя позната, че човек трябвало да натрупа опит, за да може да избира. Тогава не можах да реагирам, но после намерих време да я попитам, ако съм бил с 10, но 5-тата се е оказала най-добра как да се върна при нея? Пак същата ме упрекваше, че съм се женил на 21, от къде съм бил сигурен, че това е правилния човек - в този случай реших да не задавам въпроси, защото няма как да ми отговори защо като се е омъжила на 32 бракът и е просъществувал едва 3 години.
Та така номер 4, запази си заканите, недей да злобееш, това че при теб нещо не се е получило и си решила да го компенсираш на 45 не означава, че другите трябва да вървят по стъпките ти!
Не казвам, че на 45 не можеш да срещнеш правилния човек, но с твоето мислене това е малко вероятно, по-скоро ще натрупаш бройки, вероятно и разочарования, но това си е твое право.

 
  ...
преди: 6 години, 3 месеца
hash: 9ed957329a
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

22.   Ние с мъжа ми сме заедно от 7 години (тогава той беше на 17, а аз на 18). Имаме си дъщеричка на 1г. 3м. и мога кажа, че сме едно щастливо семейство. И на мен и на него това ни беше първата сериозна връзка.

 
  ...

...
преди: 6 години, 3 месеца
hash: b7009baa0a
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

23.   Важни са не годините, а това, което изпитвате един към друг. Ако е истинско, ще оцелее. Ако не е - и на 35 да сте, от връзката или брака няма да излезе нищо. Истината е, че е въпрос на късмет. Наречи го тото. Да срещнеш правилния човек. Но и да можеш да осъзнаеш именно в онзи момент, че този човек е правилният.
Аз не останах с първия си сериозен приятел. А ми се искаше да останем. Но така се стекоха обстоятелствата. Преди него бях имала връзки, но по-кратки, бях спала с мъже преди. На всички това в гащите им е горе-долу еднакво. Важно е как ще си паснете - по характер, с идеите ви за бъдещето, в леглото, всякак. Ако с това момиче сте си паснали по този начин, давай смело напред, няма да съжаляваш.
Да, вярно, има много хора, които са придобили мъдрост с времето и опита... но дали са станали по-щастливи? Всичко е въпрос на късмет. Някои имат късмета да срещнат правилния човек още в началото. Други трупат опит с неподходящите хора, докато не срещнат правилния. Трети не намират правилния никога. Божа работа. Но според мен винаги е по-добре да рискуваш и да сбъркаш, отколкото цял живот да прекараш в съжаления, че не си рискувал и да се питаш "Ами ако се беше получило? ". Успех

 
  ... горе^
преди: 6 години, 3 месеца
hash: bf6b330728
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

24.   23, това е проблема на голяма част от жените, сама си го казала "На всички това в гащите им е горе-долу еднакво. " - болшинството обаче си мислят, че в чуждите гащи има не кокошка, а патка. Пробвате, пробвате, а после си намирате оправдние, че "винаги е по-добре да рискуваш и да сбъркаш, отколкото цял живот да прекараш в съжаления". "Важни са не годините, а това, което изпитвате един към друг. " - какво да изпитват един към друг две деца, ти какво изпитваше когато беше на 20 "Преди него бях имала връзки, но по-кратки, бях спала с мъже преди. " и като спа какво???
Обстоятелства казваш - дааа, има обстоятелства, но освен това имаш и глава, а за тото очевидно такава не ти трябва.

 
  ...
преди: 6 години, 3 месеца
hash: e90dbb8ae0
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

25.   Всеки гледа от собствения си опит и дава акъл. Прочетете малко статистика. Голям процент от ранните бракове завършва с развод. Освен това всеки втори брак в БГ се разпада. И въпреки това - правила няма. Всеки нека гледа себе си. Всеки нормален човек НЕ иска да се развежда, но и това се случва - няма застраховане. Жените се, променяте се... проблеми от твоя, от негова/нейна страна. Животът е многообразен.
Брак на всяка цена също е глупост. На 18-20 рядко сме дозрели да видим истинския човек. Понякога наистина трябва повече опит. Понякога - и той не помага. Всяка връзка, всеки брак е индивидуален.
Ако някой иска да живее за пред хората - моля.
М 36

 
  ...
преди: 6 години, 3 месеца
hash: a0ffd7e874
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

26.   От номер 23: 24, ти какво посъветва момчето? Освен да ме анализираш, друго не си направил. Хаха. На мен анализ не ми трябва, а и твоят за мен е доста грешен, но има ли значение? Все пак това е Интернет и все ще се намери някой да осъжда или подиграва другите. Според мен авторът е безсмислено да пита когото и да било тук, защото никой не познава живота му, нито момичето, за да даде адекватно решение. И да, не всички са достатъчно зрели на 20, но много хора и на 40 не са за жалост. Аз съветвам автора да не слуша никой друг освен себе си и близките си.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 2 месеца
hash: e88d42bb95
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

27.   Благодаря за отговорите!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker