Образование в България? ХА! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121040)
 Любов и изневяра (29669)
 Секс и интимност (14348)
 Тинейджърски (21879)
 Семейство (6463)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3167)
 Образование (7294)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18484)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Образование в България? ХА!
преди: 6 години, 4 месеца, прочетена 1538 пъти
Добър ден, вечер или когато и да четете тази тема.

Значи, не съм поредния лигльо, оплакващ се от двойка. Друго е. За пореден път се убеждавам, че "професионалните" гимназии (8-12) са една пълна пародия. Може би е само при мен, но едва ли.
Та, ето какво се случи днес. Влизам в час по АЕ с нагласата да науча нещо, дори и минимално да е. Като оставим настрана, че учителката удари шамар на ученик, нарече двама други ненормален и педе**ст, гледахме филм. Да, разбрахте правилно, в час гледаме филм. Поне да беше с английско аудио, а той е изцяло преведен. Филмът беше за онзи character- Юри Бойка ( с две думи, филм с насилие ). Защо не правим нищо, никой нямаше гащи да попита, но аз ( не, за да се правя на герой ) попитах културно, както си му е редът. Вдигнах ръка и попитах " извинете, госпожо, ще правим ли нещо в часа? ". Отговорът ме шокира. " Какво искаш да правим, бе, лигльо? Ще ми държиш сметка ли? Знаеш ли, ме детето ми е болно? "

Е, добре, съжалявам за детето ви, но каква вина имаха момчетата, които обидихте и този, когото ударихте?

Измърмори нещо учителката и ми каза :
Виж, знам, че искаш да пишеш втора матура английски, но не си подготвен, не го ли разбра най-накрая, бе?

Добре, читатели, обяснете ми как и при какви обстоятелства ще бъда подготвен , когато бездействаме в часовете?
Тук искам да вметна, че 6-ци се изкарват с присъствие в часовете, разсмиване на учителите и писане в час. Всъщност, тук държат повече на присъствията, отколкото на знанията. Не искам да звуча cocky или надменен, но това не е нормално.

Съучениците ми реагираха също доста странно и НЕнормално.

Един съученик ми каза така :
Добре, ти не разбра ли, че не се учи тука, като искаш да учиш, отивай в езиковата гимназия, ние тука сме свикнали така?

Чакай малко, вместо да ме подкрепят и да не свеждат глави с подчинителен поглед, те ми държат сметка защо съм искал да НЕбездействам. Никой не е казал, че ще работим в НАСА.

Но да ме пуска филм с насилие, а като изляза на коридора да има плакат със "спрете насилието в училище" е несериозно и недопустимо. Ще кажете да се обърна към директора и заместникът му. От там идва всичко.

И така, хора. Изглежда, че в училище няма място за БУДНИ хора и хора, търсещи перспектива.

Благодаря на този прекрасен сайт за възможността, даваща ни да споделяме нашите истории с другите хора. Ще съм ви благодарен да публикувате темата.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 4 месеца
hash: 92163d6580
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   за моите 11 години опит във училище и аз съм имал такива часове, които не са реални и не са правилни но, чак това не съм виждал! Виждал съм как учител бие ученик как учителка псува цял клас, как даскалите пишат 3-ки края на годината на хора, дето за цялата година ги няма а като са в даскалото си правят, каквото искат! Така, че нашите поколения даже няма да ходят и пак ще завършват и някой ден ще на убият вместо да на лекуват това и сега става ама не е толкова колкото
ще бъде

 
  ...
преди: 6 години, 4 месеца
hash: d3a5dcd360
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Много си малък още... Ше го израстеш.

 
  ...
преди: 6 години, 4 месеца
hash: bcf008a5ab
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Каква е твоята преспектива и с какво този час по-английски ти попречи?
Да, не ти е помогнал, на ако толкова искаше, извади една книга и чети.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 4 месеца
hash: 084b2c76a8
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Абсолютно си прав, авторе, не гледай хората какво ти пишат, 90% от тях са абсолютно невежи и сами не си създават перспективи в живота.
Образованието ни е такова, защото политиците ни са позволили да бъде такова, както и учители, ученици и родители.
Учениците вече масово са лекета, дебили, наркомани и тотално неграмотни, а родителите им вместо да им пляснат шамар и да ги вкарат в пътя, те точно обратното - дори им помпат самочувствието, но то си има много правилна приказка - Крушата не пада по-далече от дървото - родителят като е глупав, няма как детето да е умно. А учителите донякъде ги разбирам - защо да се занимават с олигофрени, те няма да поумнеят, а дали ще си преподадат урока или не - заплатата им ще е еднаква.
Да не говорим, че образованието в България така е направено, че нищо да не научиш в училище, а да даваш грешни пари за курсове и частни уроци. Такова е положението в жалка мащеха България!
Затова и избрах да не уча висше - там е още по-голяма пародия и даваш пари единствено, за да не стоят преподавателите без заплати. Знания почти никакви и накрая получаваш една кирлива диплома, която в повечето случаи не ти послужва за нищо.
Изобщо като цяло това е направено, за да се произвеждат и възпроизвеждат идиоти чрез българското образование. Все пак един народ по-лесно се управлява когато е неграмотен, невеж, а и болен, съставен главно от цигани или пенсионери, на които са им преброени дните. Радвам се, че ти не искаш да си част от овцете!
Единственото, което бих те посъветвала, е да напуснеш България, тук просто няма бъдеще нито за теб, нито за децата ти. Аз в скоро време така ще направя.
Пише ти го момиче, прясно завършило
П. С Вероятно някой защитник правата на децата ще писне след моя коментар как мога да напиша родителят да плесне шамар на детето си - И аз по принцип съм против насилието, но има някои деца, които напълно си го заслужават. Мен защо не са ме били??? Защото не съм гледала как да избягам от час, за да изпуша поредната саска.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker