Жена ми не ме изслушва! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121162)
 Любов и изневяра (29698)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21893)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18516)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Жена ми не ме изслушва!
преди: 6 години, 4 месеца, прочетена 1862 пъти
Звучи сякаш преувеличавам, но това нещо ми тежи от много време насам. Женени сме вече 9 години, които изтекоха много бързо, но проблемът е налице от 5 може би и не отминава, колкото и да се опитвам да комуникирам, защото просто явно тя не схваща и си е себичен човек (или се е превърнала в такъв).
Самата ситуация звучи много просто, но за мен има голямо значение. Ежедневно жена ми си изсипва проблемите и не спира да говори и всичко е "аз... ". Просто говори постоянно за себе си, за желанията си, за начина си на мислене и най-вече проблемите, колко труден бил животът й и каква героиня е тя, че е станала по-силна и е минала през всичко. Винаги съм слушал с уважение и разбиране, даване на съвет при нужда. Но просто тя винаги е центърът. Писна ми донякъде от това изживяване на Многострадалната Геновева, като че ли в този живот само тя е минала през трудности. Винаги съм я изслушвал и подкрепял, но забелязах, че това, за жалост, не е взаимно.
Тя изобщо не се интересува от моите възгледи, теми, мнения, какво става с мен - какво чувствам и мисля. Просто тя не ме пита за нищо, като съм тръгвал да споделя нещо с нея, а аз доста рядко споделям като цяло - тя не слуша и не запомня важни за мен неща. Забравя събития като годишнина, дата на запознанство, веднъж дори моя рожден ден! Сега звуча дребнаво и сантиментално, ама за мен тези неща са важни и не искам тя да ги помни наизуст, но като й намекна или напомня, искам веднъж да видя ентусиазъм от нейна страна! За мен тези неща може да са важни, дори за нея да не са. Защото в малкото случаи, когато се опитвам да й кажа нещо, което ме засяга, тя се държи сякаш не й пука, пък казва обратното. Отговаря с тъпи срички като "аха" и "мхм", които за мен изобщо не трябва да влизат в речника на една 42-годишна дама. Много пъти съм й правил забележки, че не ме изслушва никога, а аз на нея съм й личният психолог и се чудя защо няма взаимност? Тя ми казва, че никога не ме била спирала да й споделям и била слушала, ама не е медиум и да съм си казвал сам, ако има проблем, не тя да пита. И как си представяте да отида и да започна да мрънкам? Аз не съм като нея, имам нужда от това да ЗНАМ, че човекът до мен ИСКА да ме слуша и не го натоварвам. Аз така или иначе не мрънкам, но какво й коства да ме пита просто "Как си? " от сърце? И не говоря само за проблеми, а и за хубави неща. Преди няколко седмици се развълнувах, защото на детето първото зъбче падна, аз й казвам с радост, защото макар дребна глупост, тогава ми достави радост. От нея никаква реакция и тъп отговор от рода на "ОК".
Това поведение от нейна страна ме обижда и не мисля, че преувеличавам. Не става дума за битовизмите (нямаме проблеми там), тя не се налага, главата на семейството смея да кажа, че съм си аз, но никой не командва другия като цяло. Въпросът е в това, че от години тя не обръща внимание на важните за мен неща. За нейната депресия сме говорили милион път, а тя даже не знае, че аз също съм минавал през това? Когато я срещнах тя беше един грижовен човек, добър говорител, но и слушател. Сега тя изненадващо се превръща в добрата терапевтка за разни приятелки, а за най-близкия човек в живота си тотално нехае. Сега съм почнал като нея, умишлено да не я изслушвам и да не се интересувам от това, което казва. Ще видим какво ще стане.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 4 месеца
hash: dd19bdbf5e
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Хич не те уважава твойта жена. Трябва да й дадеш да разбере че ако не те изслушва тя, друга ще е.

 
  ...
преди: 6 години, 4 месеца
hash: 8bb97cd710
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   " тя не слуша и не запомня важни за мен неща. " - Бъди сигурен, че много добре те чува и запомня какво й казваш, но така й е по изгодно, прави се на умряла лисица. С такава няма да излезеш на глава, такива не възприемат, те са винаги прави. Не пишеш за деца, но ако ги няма още, отърви се от тази мърморана, като остарее ще стане още по гадна!

 
  ...
преди: 6 години, 4 месеца
hash: b9e1691999
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

3.   Не се отчайвай друже! Да не обобщавам ама такива са жените около 40, депресирани са от усещането за отиващата си младост, спомените за бурните години бликат с пълна сила и им се иска да е пак така както преди 10-15 години. Поправи ме ако греша, ама късничко сте се взимали, до 33 знаеш ли колко годишнини и дати на запознаство, рождени дни и тинтири-минтири е запомнила или забравила.
Не мисля, че е необходимо да предприемаш каквото и да е било, просто изчакай, примири се ако можеш, гледай през прозореца или се прозявай когато ти говори. Съмнявам се да си най-важния човек в живота и, сам си видял, че приятелките са по-важни. Като цяло бих казал, че имам опит с подобно нещо, вярно не ми е съпруга, а колежка - учудващо, но от нея чух за пръв път за понятието енергиен вампир. Като се замислих си дадох сметка, че точно тя е енергийния вампир, многословна, гръмогласна, целият свят се върти около оная и работа, все другите нещо не са направили както трябва, все тя е правата. Единствения вариант да се откъсна от това смукало е да си събера дърмите и да изчезна, ти можеш да си пуснеш телевизора, да чоплиш семки, да надуеш музиката, да чатиш тук, да се завиеш през глава или заповядай да пием по бира.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 4 месеца
hash: 309db5ae19
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   По-зле ще стане. Егоцентрично куку, малко неща са по-зле. Взел си дефекна стока...

 
  ...
преди: 6 години, 4 месеца
hash: f6af3be462
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Те жените са си така, ама ти не очаквай взаимност. Жена ти не може да ти е приятел, запомни го. Може да прочетеш Жените са от венера а мъжете от марс.

 
  ...


...
преди: 6 години, 4 месеца
hash: 27dc9edb1c
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   Не те изслушва, защото е егоист.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker