Сложна ситуация - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121037)
 Любов и изневяра (29669)
 Секс и интимност (14348)
 Тинейджърски (21878)
 Семейство (6463)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3166)
 Образование (7294)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18483)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Сложна ситуация
преди: 6 години, 4 месеца, прочетена 2483 пъти
От известно време тя започва да говори за сватба и казва, че чака от мен годежен пръстен. Обича ме и е готова да продължи живота си с мен. Това ме прави щастлив. Проблемът е там, че аз въобще не искам брак и сватба. Искам да съм с нея, но без тези церемонии. Не искам да имам нищо общо с нейното семейство, искам я само за мен и ако можеш бих я откъснал от близките й. Знам, че е невъзможно, но не издържам да съм в тяхната компания. Просто такива хора не понасям. Те са надменни и лицемерни. Всички се сещате, че при евентуална сватба цялото й семейство ще е там...
Не искам да й давам празни надежди, но и не искам да я отблъсна. Просто смятам бракът и всичките пари около него за излишни разходи. За нея пък той е задължителен и мечта. Животът е пред нас(аз съм на 22, тя е на 20). Един вариант е да премина този ад(сватбата) и да го изиграя като актьор(с фалшиви усмивки, добро отношение към нейното семейство), след което да заживеем далеч. Другият вариант е да продължа да й давам празни надежди и да отлагаме церемонията. Последният вариант е да кажа, че аз не искам засега да се женя и от тук нататък да му мисли дали я устройвам или не. За последния съм почти сигурен, че ще приключим връзката...
Вие как бихте постъпили в тази ситуация?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 4 месеца
hash: 00c472b899
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Говори с нея и ѝ кажи какво мислиш. Добро партньорство се получава само с открити и откровени разговори, както тя е постъпила, за което я поздравявам. А брак далеч не означава сватба. Може да обмислите и този вариант. Бъдете щастливи и удовлетворени! :)
Ж30

 
  ...
преди: 6 години, 4 месеца
hash: 807309fdd6
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Подари и пръстен, но кажи, че ти трябва време за сватбата.

 
  ...
преди: 6 години, 4 месеца
hash: 588e755b55
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

3.   Братле, ти си мъжът във връзката, ти го решаваш. Щом не искаш, значи няма да има сватба. Обясняваш нещата така, както ги виждаш - че това за теб е просто излишен разход и т. н. и в краен случай, ако има сватба, тя ще бъде в бъдеще и то нещо малко и тихичко. Ако тя не уважава мнението ти и е толкова важно за нея да има сватба, то някоя друга ще го уважи и ще си щастлив с нея. Не трябва един мъж да е зависим от момиче.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 4 месеца
hash: d425cdd745
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Я и предложи да поживеете заедно. Не можеш да откъснеш някого от семейството му. А и сте твърде млади.

 
  ...
преди: 6 години, 4 месеца
hash: 467cf793d1
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   Ти си на 22, а тя е на 20? Какво? :O явно сте от някое село, без да се обиждаш, но извини ме наистина.... много малко хора оцеляват БЕЗ да се разведат на 30 при такава ранна сватба.... иначе проблемът ти май не е в това, че семейството ѝ ти пречи, а че може би наистина не искаш да се ожениш за нея. И аз те съвествам да не го правиш, защото е прекалено рано. Изчакай, озрей, изкарвай достатъчно и тогава мисли за семейство, а не сега. А ако пък чааак толкова държите да се ожените - отивате в съответната община и подписвате с 2-ма свидетели мисля, че беше и толкова. Ето ти брак :D

 
  ...


...
преди: 6 години, 4 месеца
hash: 5ec35d6b28
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Третият вариант! Кажи ѝ това, което казваш и на нас, ако не я устройва- прав и път! Не се поддавай на емоционално изнудване! Успех!

 
  ... горе^
преди: 6 години, 4 месеца
hash: 59bc1298dc
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   За мен не е притеснително как ще се обясните за бракосъчетанието, а ти видимо без нейно знание планираш как да я отделиш от родителите й.
Не е адекватно да се ожените без да сте сигурни в еднаквите си разбирания за живота. Не разбрах тя да иска да се отдели от техните. Ти искаш тя да се отдели от тях. Това е неправилно. И ето това ще ви предвизвика повече проблеми.
Проведи деликатен разговор с нея, че семейството й не ти е точно по вкуса и разчиташ, че като улегнала двойка можете да се отдалечите значително от тях. И виж какво мисли. Бракосъчетанието не я задължва да напусне родния си град. То просто ви обвързва допълнително.
Като жена, която от малка си мечтала за бяла рокля и красива церемония, в момента все пак живея с мъж, който не желае да минава през това. Имаме и деца. Аз съм щастлива. Макар че тайничко си се надявам някой ден да направи компромис със себе си и просто ей така заради мен да направим церемонията. Иначе реално нищо няма да се промени при нас. Семейство сме си, подкрепяме се, обичаме се, понякога се и караме, имаме си общи финанси и наравно отглеждаме децата. Бракосъчетанието само щеше да разстрои мъжа до мен и нямаше хубавия ден да е съпроводен с щастието, което желая да почувствам тогава. От тази гледна точка не съм го насилвала. Според мен, ако девойчето е склонно да гте зареже само защото не искаш брак, значи не е намерило в теб своята сродна душа и може с лесна ръка да те пусне. С или без брак.

 
  ...
преди: 6 години, 4 месеца
hash: 6163950fe6
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

8.   " Последният вариант е да кажа, че аз не искам засега да се женя и от тук нататък да му мисли дали я устройвам или не. За последния съм почти сигурен, че ще приключим връзката... " - това е най коректният вариант, другите са подли и нищо полезно няма да постигнеш с тях, ще залъжеш околните, а ти ще станеш най нещастният!

 
  ...
преди: 6 години, 4 месеца
hash: da4920bebe
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Според мен, третият вариант. С фалш, театър или отлагане - един ден всичко ще лъсне и пак ще се разделите.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 4 месеца
hash: da4920bebe
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Ако двама души нямат обща визия за общото си бъдеще, включително сватба или не, не са един за друг. Ако някой направи компромис, все ще му е гадно и подсъзнателно ще се насртои срещу партньора.

 
  ...

...
преди: 6 години, 4 месеца
hash: 72672b3a20
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Бягай от тази. На 20 тръгнала да се жени.

 
  ...
преди: 6 години, 4 месеца
hash: dd3bb4026c
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   "За последния съм почти сигурен, че ще приключим връзката. "

Това изречение би трябвало да ти даде отговор накъде отиват нещата. Ако тя държи толкова на брака сам по себе си, без да й пука за твоето мнение, твоите притеснения, това означава, че по-скоро си мечтае за приказна сватба, бяла рокля и прочие, а не толкова мечтае за съвместен живот с теб.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 4 месеца
hash: 8e9e01747e
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

14.   По-добре кажи директно на момичето, а не да играеш театри на един от най-важните за нея дни!

Kitty

 
  ...
преди: 6 години, 4 месеца
hash: 924122b723
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

15.   Ако си планувал да правите семейство задължително трябва да се ожените. Може да не ти харесват родителите й но те са нейни и трябва да ги уважаваш каквото и да става. Освен това те ще са ви подкрепа и опора по натам. Я финансово я да гледат внучетата и други полезни неща. Съединението прави силата разберете го това. По натам може и да стоплите отношенията

 
  ...
преди: 6 години, 4 месеца
hash: e3ef43ed4d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

16.   3, какво значи "ти си мъжът"? Че мнението на мъжа е важно, а на жената не? Много е лесно като си гледкаш от твоята камбанарийка и говориш такива неща. Това мъжете нито сте способни да се поставяте на мястото на другия, нито да проявите съобразителност, нито нищо.
Към автора - кажи ѝ това, което мислиш. Ако държи на теб и те обича, ще го приеме, колкото и да ѝ е гадно.


Black Sabbath

 
  ... горе^

...
преди: 6 години, 4 месеца
hash: 8e9e01747e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

17.   Забравих още нещо да спомена. Ти момичето го искаш (сякаш е някоя вещ), ама роднини, родители, брак не щеш. Ти един ден и деца няма да искаш.
Да кажем, че останете заедно. Ще решиш, че не ти е достатъчна тя и ще хукнеш подир някоя друга - еми, аз не съм женен, к'во ми дреме? ! Че изневерявам? Очевидно е, че мислиш само за себе си. След театъра, пардон - сватбата, щели да заживеят далеч - аз не знам какво очакваш, веднъж като е написано черно на бяло, че ти е съпруга ти ще си я държиш заключена у вас и няма да й позволяваш да се вижда с родителите си ли? Само защото той не ги харесвал.
Момичето не заслужава такова отношение, нито пък ти нея!

Kitty

 
  ...
преди: 6 години, 4 месеца
hash: ea683feb2b
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

18.   А обмисли ли варианта да и омръзнеш и да я изгубиш като и писне!

 
  ...
преди: 6 години, 4 месеца
hash: 7fc7e32ae4
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

19.   Ако един мъж не иска да се ожени за теб, значи не е твоят човек. Това е златно правило. Мъж, който истиски обича жена, по корем ще се повлече, през планини ще премине, кръвта си ще продаде, но ще заведе любимата си пред олтара, за да заяви пред целия свят любовта си, за да покаже колко горд е с прекрасната жена, която го е обикнала. Това не са мои думи. Това са думи на годеника ми, който ми направи предложение навръх Коледа. Защото, авторе, и аз някак си мислех, че и така ни е добре, и няма защо да се бърза, и въобще дай да го караме по-полека... Но когато той извади пръстена от кутийката, се разплаках. Разплаках се освен от вълнение, и от срам. Почувствах се като жена, която лекомислено си играе с чувствата на един почтен мъж. Отговорът ми, разбира се, беше "Да". Сватбата ще е през септември. Личната ми история е, за да те накара да се замислиш. Ако наистина обичаше тази жена, вече да сте поръчали халките. Ние го направихме.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 4 месеца
hash: 17c8e584e4
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

20.   Според мен не я обичаш достатъчно, може да се каже, че всеки влюбен мъж ще се навие ако не за сватба, то поне за подпис. Не мисля, че са ти толкова важни парите, сякаш не си сигурен в нея... Г.

 
  ...
преди: 6 години, 4 месеца
hash: 3cc93892fc
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

21.   ТРетия вариант, както са ти казали по-горе. Винаги предпочитай да казваш истината за това какво мислиш, да споделяте, да си откровен. Никой няма нужда от актьор, така ще закопаеш нея с човек, който не уважава произхода й, така ще закопаеш и себе си с човек, чиито роднини презираш.
Отношението на партньорите към родителите на другия е показателно за отношенията помежду им. Не може да я обичаш искрено, но да ненавиждаш хората, които са я отгледали и възпитали.
А дори и да е съгласна на скромна сватба, кои, мислиш, ще са гостите? Пак тези роднини, които ти толкова презираш. Или, като се ожените мислиш, че няма да поддържа връзка с тях? Ти би ли отсвирил майка си и баща си заради жена си? Представи си, че тя говори за твоите родители така, както ти говориш за нейните, веднага ще те заболи, ще ти стане обидно, можеш ли да бъдеш близък с такъв човек?
Утре нейните родители ще бъдат баба и дядо на твоите деца, ще идват да го гледат, ще пътувате на гости на баба и дядо, те ще се обичат искрено и това е неизбежно. Ако не си ОК с тази мисъл, по-добре не се жени.
Има една приказка - когато човек се жени, жени се и за родата на другия. Смеех се на нея и казвах, че са глупости, докато не се омъжих, живеем на 300км от майка му и пак твърдя, че поговорката е вярна.

 
  ...

...
преди: 6 години, 4 месеца
hash: 32a30c9b37
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

22.   Проблемът не е в церемонията, момче. Ти не искаш да се връзваш с "брачната клетва" пред всичките и роднини. Проблемът ти е, че още те е страх и че не искаш още да се жениш, защото още не си сигурен дали е тя човека. Когато срещнеш подходящата ще искаш да има сватба и да лидерите с приятелите си до зори. Ще искаш целия свят да разбере че се жениш. За коментиралия пич по горе - пич, в една връзка жената диктува, опитните мъже го знаят. Разбира се, без да се усетят. За да е щастлив мъжа- трябва жената да е щастлива. Това го запомнете щото иначе всеки ден ще има скандали.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker