Дете и изпити в университета - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120671)
 Любов и изневяра (29587)
 Секс и интимност (14309)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6438)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4686)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1643)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18389)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Дете и изпити в университета
преди: 6 години, 3 месеца, прочетена 1858 пъти
Имам бебе на 10 месеца, което обожавам и за което се грижа основно аз. Това ме е радвало от първия миг, в който го взех в своите обятия. Но имам и 3 държавни изпита, на които трябва да се явя и не ми остава време за подготовка, защото по цял ден играем с детето и цяла нощ се приспиваме. Основните грижи в дома са на моята глава и мисля да ги занемаря , за да успея с темите. Но ми е трудно да се съсредоточа, когато детето се вкопчва в мен и иска да го разнасям или се мъчим да ядем и така нататък. Съпругът ми може да ме отмени след работа и да уча по 4-5 часа, обаче през това време още за по час два се разсейвам с кърмене и нищо не става. Или бебето плаче за мен и аз оставам около него. Отделно и майка ми може да ме отменя с два часа, но ги използвам за готвене за детето и домакински неща. Уж се подготвям, но нищо не става. Отделно трябва и детето с мен да пътува и по хотелите да влача, заради кърмене. Но ако пропусна и тази година явяването на тези изпити губя студентските права. Вече обмислям да наема детегледачка. Имам само два опита за тези изпити. Моля дайте съвети. Благодаря предварително.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 3 месеца
hash: 5c24c0fcba
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   От написаното стигам до извода, че си колега и учиш Право. Без концентрация няма как да се подготвиш. Съветвам те да намериш от някъде готови актуални теми за изпитите по конспекта на университета ти. Нямаш време да четеш всички учебници. Ако си била старателна през годините, сигурно и доста неща помниш. По-добре да беше изчакала с бебето за след дипломирането, но и сега положението е спасяемо. Спри с домакинството, важно е да се дипломираш, иначе губиш резултата от всичките ти усилия до момента. 5 години на вятъра. Детето също е важно, но ти трябва да се дипломираш и заради него. Ако напишеш в кой универсотет конкретно учиш, можем да ти дадем и други насоки.

 
  ...
преди: 6 години, 3 месеца
hash: 94ed8f67aa
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Наеми детегледачка, която да те замества за 4-5 часа на ден, ако възможностите ви го позволяват. Опитай се да съчетаеш времето, така че когато тя свърши, мъжа да поеме малкия от нея. Така, пак ще се грижиш за него, но ще имаш време и да учиш.
И ако можеш, не бъди с детето по-хотели. Някой деца се притесняват и не могат да се успокоят, когато са на път. Явно имаш разбран съпруг, което е добре. Това ще е временна мярка.

 
  ...
преди: 6 години, 3 месеца
hash: 7a8bfc11c6
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   с детето учене не става, трябва да го чакаш да заспи, но пък домакинската работа чака. детегледачката е добра идея, отделно ако майка ти може да вземе отпуска, може да те замества.
другият вариант е да чакаш да порасне малко и да тръгне на ясла и тогава да възстановиш правата.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 3 месеца
hash: dd8b7ffc0e
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Кога са изпитите? Колко време имаш?

 
  ...
преди: 6 години, 3 месеца
hash: 54e1f72a11
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

5.   Ами то нали знаеш-две дини под една мишница не се носят. Явно при теб инстинкта за себевъзпроизводство е доста по-мощен, така че би трябвало да се посветиш професионално на домашното поприще.

 
  ...


...
преди: 6 години, 3 месеца
hash: de4db26e2d
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

6.   Затова първо се мисли, имаш глава на раменете. Всяко нещо с времето си, хората са казали. Директно се откажи от тези изпити или препиши, ако има начин...

 
  ... горе^
преди: 6 години, 3 месеца
hash: 8e790c664a
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Вземи си бавачка, какво чакаш! А къде учиш? И какви са тези е изпита? Подготви се добре, остави всичко странично! Аз ако съм на теб, ще сторя същото, макар че съм мъж!

 
  ...
преди: 6 години, 3 месеца
hash: 2747f30372
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Предполагам учиш Право. Не знам къде учиш и как минават там изпитите, но си е зверско четене! Най-добре е да разчиташ на мама, няма друг, който да се грижи по- добре за бебчо! Денем, нощем, когато намериш време! Не се тревожи, ще се справиш, само бъди по-организирана! Успех!

 
  ...
преди: 6 години, 3 месеца
hash: ad7422f496
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Наеми детегледачка. Ще реве, реве и ще спре. Един ден ще ти е благодарно. Детето ти ще порасне, а ти ще си останеш без образование, ако се моташ още.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 3 месеца
hash: 5c24c0fcba
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Трябвало е да “влачиш” бебчето с теб по хотелите само за да го кърмиш? Абе ква майка си ти не знам!! Изкара собствената ти рожба човал с картофи!!? И кой те кара да забременяваш когато учиш? Накъде замина тва поколение, баси...

 
  ...

...
преди: 6 години, 3 месеца
hash: 26edee17f5
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   Поредността е обратна. Първо се завършва университет, a детето е после. За да се подготвиш, трябва детето да го гледа по цял ден някой друг. И не си намирай причини да се разсейваш с детето. Иначе няма смисъл.

 
  ...
преди: 6 години, 3 месеца
hash: acb460d56d
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   11, споко преподавателите на майките подаряват изпитите, а ние, които нямаме деца трябва и да присъстваме, и да бъхтим. Супер нечестно е, иначе съм съгласна с теб.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 3 месеца
hash: 01db658bfc
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   номер6, какви са тези глупости да преписвала?
НИМА ХОРАТА, КОИТО СА СТАНАЛИ РОДИТЕЛИ ТРЯБВА ДА СА ОНЕПРАВДАНИ?
Да си наеме детегледачка.
А може и таткото да излезе в бащинство и да поеме повечето грижи по бебето и дома, като на авторката ѝ остане да го гушка по 1-2 чаsа на ден, а през останалото време да си чете уроците и да спи.

Писнало ми е от родители, които се изкарват жертви и от хора, които толерират това поведение!

 
  ...
преди: 6 години, 2 месеца
hash: 2325e49bbc
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

14.   От авторката : Да, уча право и имам 3 държавни изпита с по два дни на изпитване за един изпит. Първо решаваме казус единия ден, след това ни изпитват устно втория ден на теория и няма място за преписване, веднага си проличава на устен изпит и аз не мога да преписвам.
Как някои сметнаха, че на изпита комисията, ще ми даде някакво по-специално отношение, защото съм майка (нито съм с корем, нито ще ходя с детето в стаята или университета )- недоумявам просто. Бях и най-редовна на лекции и на изпит никой даром не ми е писал оценка. Взимах си изпитите през годините, защото съм залягала над учебниците и оценките са с хубав резултат. Но държа на оценките от държавните изпити, заради конкурси и длъжности, към които се стремя. Материята е суха и трябва време и търпение и най-вече концентрация. Търся идеи за организация да уча повече, не за преписване.
С детегледачка опитах и на втория ден не я повиках, защото ми изглежда, че няма и понятие как да се държи с моето дете или с дете и просто нямам доверие на всеки срещнат да поверя бебето си. Относно пътуването с детето, налага се, защото го кърмя и ако прекъсна, ще спре кърмата, а държа на това. В ущърб на детето ми е да го влача по хотелите, не знам каква е обстановката там, как ще се отрази пътят и дали няма да е неспокойно в непознатата среда. Не е чувал с картофи! Бащата не може да излезе, когато поиска в отпуск, защото няма да може да се върне на тази работа повече. И уча във ВСУ и въпреки частният характер на университета, изпитващите са взискателни и мачкат и късат наред за най-малката грешка. Не бих оставила нещата така и ще се боря наистина, знам че това е нещо, с което ще се занимавам с удоволствие, това е моето нещо. Прави сте, че първо е ученето, след това женитба, мъж и деца. Но се радвам и съм благодарна на това, което ми се случва. Дали за хубаво или за урок не знам. Няколко пъти се явих на изпитите и от стреса и от мисълта, че все мога да съм по-подготвена, дори не сядах да ме изпитват.
До колегите, благодаря за разбирането и успех.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker