Да чакам или да продължа напред?! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121147)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9595)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7300)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18510)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Да чакам или да продължа напред?!
преди: 6 години, 4 месеца, прочетена 1546 пъти
Здравейте, читатели!
Имам си приятел от 7 години. Буквално израстнахме заедно, защото сме заедно от ученици а сега вече сме по на 23-24. Мислим за сватба и деца след време, НО има един много голям проблем, който на мен много сериозно ми пречи.
Проблемът е там, че той работи извън града в който живеем. Не се прибира всяка вечер у дома, а ако се прибере то е след 22 часа вечерта(лягаме си и заспиваме, защото всеки е изморен и има своите задължение на следващия ден). Като гледам другите сериозни двойки, които са на нашата възраст как си излизат заедно, живеят си заедно както си трябва като нормалните хора а аз през повечето време съм сама.. даже не мога да го нарека, че живеем заедно. Много пъти сме говорили по въпроса и отговорът всеки път е един и същ "всичко ще се нареди"! Не иска да си намери работа или да направи нещо друго в град в който живеем(Варна) тук има много възможности за развитие стига човек да пожелае и да иска. Аз няма как да се преместя в града в който работи той.. поради простата причина, че все още съм студентка, искам да си намеря работа по специалността и т. н а там няма тази възможност. Казвала съм му, че няма да го чакам вечно докъто реши какво ще прави с живота си.. защото честно казано ми писна вечно да съм самотна птица!
През деня даже не се и чуваме заради работата му. На ясно съм, че не може да се лепне за мен, но все пак ми дойде до гуша наистина и той го знае. Казах му, че вече съм свикнала със самотата и без неговото присъствие и започва да ми става все тая дали ще е вкъщи или не! Не съм с него само заради единия секс вечер ако си дойде.
Обичам го много.. знам, че и той мен, но е толкова нерешителен, че няма до къде!! Това ме побърква! За изневяра не съм си и помисляла.. предпочитам да си седя сама отколкото да му причиня подобно нещо! Случвало се е да се караме и след това да се разделяме заради този проблем, който продължава години наред и всеки път ми дава празни обещания и надежди а живота си тече. Някои наши набори и приятели са женени вече и с детенце.. а ние не може да заживеем нормално все още.
Да остана с него и да чакам "нещата да се наредят" или да продължа сама по своя път без него и празните обещания! 'Казвам "празни", защото както казах вече 4 години откакто в започнал работа там(тя е хубава и добре платена) ми се обещава едно и също и накрая нищо.
Искам и той да успее разбира се.. не съм егоист! Казвала съм му, че както аз искам да следвам своите цели.. така и той трябва, но това рефлектира върху нашата връзка. Той не иска да ме пусне и това е. А аз се изморих.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 4 месеца
hash: 46c107645d
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Не знам какво да те посъветвам и аз . Но това, което забелявам е че мъжете ги е страх. Страх ги е от сериозно обвръзване, от женитба, от деца. Сякаш чакат да станат на 30 и тогава мислят за това и че вече им е "време". Докато ние нямаме това време. Моят приятел е същия. Страх го е от обвръзване, а е на 26 години. Дори от самата мисъл, да си оставя дрехи в тях или четка за зъби и го побиват тръпки. На мен също започва да ми писва тази нерешителност и при мен му се вижда края. Не мога цял живот да стоя с човек, на когото утре може да му хрумне, че не е готов да има семейство, а пък да е създал такова. Бягай от такива нерешителни мъже, защото ако за толкова време не е осъзнал , че иска теб, дори и след 10 години пак ще е същото. ТИ ще натискаш нещата, а той просто ще обещава и нищо.

 
  ...
преди: 6 години, 4 месеца
hash: 793c6befba
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Продължи напред

 
  ...
преди: 6 години, 4 месеца
hash: 4758617f1a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   От авторката:
Благодаря за съветите.Все още не съм решила поради факта,че имам чувството,че сърцето ми ще се пръсне,когато си помисля,че може да бъде с някоя друга да я докосва и прочие.В главата ми е такава каша!
До номер 1:Неговите неща са у дома..но до там!7 години не мърдаме от това положение.Знае колко много искам семейство и деца..виждал ме е как гледам чуждите деца като мои собствени.
Много го обичам..имам чувството,че ще се задуша само при мисълта за раздяла и не мисля,че ще допусна някой толкова дълбоко в сърцето си.Страх ме е да не остана сама накрая!
Не знам какво да правя :( Този човек е ученическата ми любов,най-голямата ми сигурно в живота и в момента е така,най-добър приятел..подразбира се,че не съм имала никой друг преди него.
Имам нужда от помощ!

 
  ... горе^
преди: 6 години, 4 месеца
hash: 3bacd663e1
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   А задавала ли си си въпроса какво следва като продължиш напред? Виждаш ли колко хора не могат да намерят любовта си, женят се за хора, които не обичат или не се разбират, изневеряват си, разделят се, деца растат без нормални семейства.... Сигурна ли си, че ще намериш точно това което търсиш в замяна на това което имаш в момента? Момчето харесва работата си, платена е добре, чувства се добре там, тогава защо ти не направиш компромис и не заживеете в този град? Студентка си, но сигурно си в последен курс, ще завършиш скоро, може да се преместите там и да живеете нормално, след време може пък да се наредят по друг начин нещата и да отидете във Варна, където ти да се реализираш по най-добрия начин за теб. Съвета ми е да не захвърляш на боклука връзка като твоята, за каквато мнозина си мечтаят и не могат да намерят цял живот. Другите неща се нареждат по един или друг начин с времето.

 
  ...
преди: 6 години, 4 месеца
hash: 4758617f1a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   До номер 4
От авторката:Мислех си да се преместя там,но въпроса е,че няма реализация за мен там освен да работя като сервитьорка или продавачка или да съм изцяло на негова издръжка,което не може да ми го побере главата.Достатъчно компромиси съм правила..дори се отказах да уча висше с добра стипендия в чужбина заради него и това да сме заедно.Прощавала съм куп глупости и лъжи(не говорим за изневери)през годините а в замяна не получавам нищо друго освен обещания.Знам,че може да не намеря никой друг или ще намеря някой,който ще ми изневерява на поразия и ще ме прави на глупачка.Страх ме е от това,че дори няма да допусна никой друг в сърцето си!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker