След изнасилство... - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121112)
 Любов и изневяра (29686)
 Секс и интимност (14353)
 Тинейджърски (21889)
 Семейство (6466)
 Здраве (9593)
 Спорт и красота (4696)
 На работното място (3173)
 Образование (7298)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18502)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

След изнасилство...
преди: 6 години, 4 месеца, прочетена 1983 пъти
На кратко, бях изнасилена от човек на който държах много. Минаха около 2-месеца след този брутален ад. Не съм казала на никой. Живея с баща си, той е доста студен човек. Вижда че съм тъжна, затворена в стаята и не ме е попитал какво ми има... Много ме боли, много ме страх. Приключих връзката си с моят приятел бяхме около 10-месеца заедно. Той дори не ме попита какво има, каква е причината. Всъщност, той отдавна е искал да се разделим и просто е чакал аз да го кажа. Той ми го призна. Много ме заболя. Приключих контакт с приятелите си. Вече дори и тях нямам. Имах много мечти, сега дори не си спомням за тях. Страх ме да излизам, да говоря дори и да се смеея. Чувствам се много самотна, много ме боли. Имам ужасни спомени от преживяното. Единственото нещо което ме успокоява до-някаква степен може би е рисуването.. обичам да рисувам. Върху хартията, слагам всичко което чувствам. Мислите ли че някога пак отново ще мога да имам приятели или че ще имам отново някакви мечти? Тази болка отминава ли някога?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 4 месеца
hash: c6949af68e
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Ще ти кажа едно. Преминах през почти същото нещо преди много години и също като теб не казвах на никого. Справих се с всичко сама. Изолирах случилото се чрез пеене (ти можеш да го направиш чрез рисуване) и започнах да живея така, сякаш не се беше случило нищо. Впоследствие обаче, когато се разделях с бившия ми приятел, стана така, че му споделих. Той е единственият човек, на когото съм казала цялата история. Трябва да намериш нещото, което ти дава сили да продължиш напред. Опитай се да се сближиш с баща си. За да е студен той, трябва да има причина. А ако се сближиш с него, той винаги може да бъде насреща, когато имаш нужда. Баща ти е все пак. Животът е пред теб и не трябва нищо да те спира да го живееш. Замисли се за бъдещето си - какво искаш да учиш, работиш, какви са интересите ти. Не проваляй ценни години за теб. Бъди силна.

 
  ...
преди: 6 години, 4 месеца
hash: 4cf590cff4
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Аз бих те посъветвала да отидеш в полицията. Този човек трябва да си получи заслуженото. И аз съм била в подобна ситуация преди 20 години и до днес съжалявам че съм си мълчала.

 
  ...
преди: 6 години, 4 месеца
hash: 7bee0f6a6c
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   . Да си жена не е чак толкова лесно както си мислим ние мъжете. Това го разбрах когато сестра ми една вечер ми разказа колко много момичета били насилвани и по една или друга причина не казвали на никого. Аз лично ако познавах твоя насилник бих го кастрирал без да се замислям, такива хора не трябва да имат възможност да правят това отново, а те го правят. Бих те посъветвал да споделиш с баща си, но не го познавам що за човек е, рискуваш да упрекне теб за това и да се почувстваш още по-зле, а има и вероятност баща ти да направи някоя глупост и да си навлече неприятности. Трябвало е да отидеш в полицията навреме, сега най-добре да се посъветваш с психолог и адвокат. Хубаво е тук да ти дадат съвети и успокоение, но трябва да се погрижиш насилникът да получи възмездие

 
  ... горе^
преди: 6 години, 4 месеца
hash: 604bfa238b
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Минала съм 2 пъти по този път и от двата пъти разбрах че на полицията не може да се вярва. Знам какво е чувството и моя съвет е да не се затваря в себе си. Излизай, поднови контактите си с приятелите, разкажи на най близката си приятелка и ще ти олекне. Ще те разбере само човек който е минал по този път за това ти казвам че няма смисъл да се затваря в себе си и да се подтискаш е крайна сметка не си виновна ти!!! Година и половина след като ме изнасилиха втория път създадох семейство и сега имам прекрасен мъж и много сладко детенце. Тези неща ще те научат на кого можеш да се доверяваш и ще ти помогнат да изгради правилната представа за живота и когато стигнеш до момента в който ще създадеш семейство ще знаеш че си направила правилния избор. Не мисля че ще ти е интересно чак толкова да знаеш цялата ми история но само ще ти кажа че има жени които преживяват много по тежки неща и успяват да продължат напред. Вдигна глава и продължи смело!!!

 
  ...
преди: 6 години, 4 месеца
hash: 6cc72579c0
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Думата е изнасилване. И защо не каза на никой??

 
  ...


...
преди: 6 години, 4 месеца
hash: 661c834ae5
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   И аз съм преминавала през това.С времето се позабравя , но няма как да го забравиш за винаги.Аз също бях като теб,страхувах се да излизам,не исках да говоря.Когато си намерих нов приятел нещата се пооправиха,но не исках да правя секс дълго време след това.Също като теб,на абсолютно никой не съм казвала до ден днешен.Според мен е най-добре да се отиде на психолог.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 4 месеца
hash: bc9fc844d4
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Номер 1 - какво се случи с насилника ти?

 
  ...
преди: 6 години, 4 месеца
hash: 3cdf945198
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Номер 1 към Номер 7: Не поддържам никакъв контакт с него, беше ми близък. От общи познати знам, че вече е женен и има дете от жена си.

 
  ...
преди: 6 години, 4 месеца
hash: bc9fc844d4
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Прощавай, че ти зададох този въпрос - помислих, че може да си моя близка позната.
В нейния случай насилникът бе фамозен изнасилвач от ромски произход - заведе дело срещу него, което още не е приключило.

''Близък''... Това е покъртително...
Гордея се с това, че си превъзмогнала шока и игнорираш лошото, за да може да живееш пълноценно.

Надявам се и авторката на писанието да се съвземе по-скоро.

Авторке, няма ли начин да дадеш гласност на това, което се е случило с теб?
Премълчаването на такива неща създава предпоставка да се случат и с други момичета и жени, а и нямаш вина за това, че са злоуптребили с теб...

Имаш нужда от подкрепа, както и да видиш, че изродът си получава заслуженото - дори да е само публично унижение или побой от групичка момчета (което не е малко).

 
  ... горе^
преди: 6 години, 3 месеца
hash: 3cdf945198
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Номер 1 (8) към Номер 7 (9): Надявам се делото на приятелката ти да приключи в нейна полза и насилникът да си получи заслуженото.
Не мога да твърдя, че живея пълноценно, защото има още доста неща, върху които трябва да поработя. Благодаря обаче за изразената гордост и подкрепа.
В моя случай въпросният доби много ясна представа за деянието си без аз да се обръщам към съд, полиция и т. н. А и бях малка. Не знаек въобще как да реагирам. Поддържахме контакт в продължение на 2 години и си мислех, че е човек, на когото мога да имам доверие и от когото мога да получа подкрепа. Но не. Просто един ден видях най-отвратителната му страна. И съм благодарна поне, че разбрах що за стока е и успях сама да се справя със ситуацията.
Авторке, надявам се да осмислиш написаното от мен под формата на коментар №1 и да успееш да се пребориш със себе си, за да можеш да продължиш напред.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker