Всичко ли е пари? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121052)
 Любов и изневяра (29673)
 Секс и интимност (14350)
 Тинейджърски (21881)
 Семейство (6464)
 Здраве (9589)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3167)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18485)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Всичко ли е пари?
преди: 6 години, 4 месеца, прочетена 1389 пъти
Здравейте, искам да излея мъката си. На 23 години съм. Заедно съм с половинката си от 2 години, но нещата вървят към раздяла. Разбрахме, че сме напълно различни. И двамата сме от малки градове.. Родителите ни не могат да ни помагат финансово и трябва да се справяме сами. Караме се постоянно за пари, за него парите са всичко, за него заплатата от 700лв е малка, а да не говорим, че няма никакъв опит в нищо, не е учил.. Аз искам да съм просто щастлива, искам да сме заедно и да надграждаме, а той постоянно се оплаква от живота, как иска повече и как трябват пари, как не можел да събира 40 години за жилище и тем подобни. Жалко е, че почти всеки е така в България, но това е, бачкаш цял живот, за да има за децата ти, а той не го осъзнава това нещо. Казва ми че живея като роб и нещата в страната ни никога няма да се оправят с хора като мен. Та той няма никакъв план за живота, за мен това е ламтене за пари по скоро, отколкото някакъв ентусиазъм. Моля ви, помогнете ми има ли някакъв смисъл да живея с такъв човек и да се надявам на нещо. Кой е правия в случая

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 3 месеца
hash: e8a5836809
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Важното е човек да е здрав и да покрива нуждите си. Парите не са всичко. Човек и много да има, може да не е щастлив.

 
  ...
преди: 6 години, 3 месеца
hash: 2d0811eb7a
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Не казваш ТИ какво и дали работиш? Някакви пари изкарваш ли? Какви планове имаш ТИ? Какво си учила ТИ?
Ако чакаш за "ненужните" пари на него, ако разчиташ за план на живота ВИ на него, ако разчиташ той да се усъвършенства за повече пари, пък ти кротичко да повтаряш как не са толкова важни...
И защо изобщо намеси липсата на помощ от родителите ви? Изглежда като да искаш родителите на двама ви и той да се въртят около твоя пъп. Поправи ме ако греша!

 
  ...
преди: 6 години, 3 месеца
hash: c6571c656a
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Естествено не всичко е пари, но и приятелят ви е прав. 700 лева е ниска заплата и не би било достатъчно за спокоен живот.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 3 месеца
hash: 12ba8faa17
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   И двамата според мен не сте прави!
Да имаш мъж които иска да донесе възможно повече пари за семейството, да мисли за дом, за начин да изкара повече си е хубаво. Че заплата от 700лв е малко, малко е, но зависи и от труда които полагаш за заплата. "искам да съм просто щастлива" нищо не говори за теб, защото не знаем за теб какво е щастие, Карбовски тази събота представи една щастлива циганка с 7 деца, нали, та за всеки щастието различно. А приятеля ти не е прав да мисли че без образование и професия / с ниско квалифициран труд/ е възможно за по малко от 40 год да събереш за жилище в която и да е държава. Дори в Швейцария без образование, с ниско квалифициран труд ще ти трябват повече от 40 години, заплатите им големи ама ако видиш цените на жилищата.
Чета че го обвиняваш за липса на план за живота, но и ти не проблясваш с кои знае какъв план. Колкото до смисъла зависи от твоите планове за бъдеще.

 
  ...
преди: 6 години, 3 месеца
hash: 8aaac1af15
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   За сега няма особено значение дали ще продължите връзката си. Вие сте свободни хора, нямате брак, не сте закупили общо жилище, нямате и деца. В най-тежкия случай ще спорите кой да вземе животно или саксия, единият ще спечели тази битка и съответно животното/цветето ще бъде гледано. Представи си обаче да имахте по-сериозна връзка, да бяхте създали нещо общо и да трябваше да отговаряте за него заедно. Е? Как е?
Не можеш да създадеш дом с човек, с когото имате крайно различни виждания над темите, които, всъщност, са важни. За мен и за приятеля ми парите са само хартия, жизнено важна за оцеляването, но хартия.
Ако делите едно легло и една кухня, нещата стоят малко по-различно. Тези листчета с ликове имат значение за домакинството, което е някак общо, дори и да говорим за квартира. Не, че не можете да живеете заедно, но докато не се разберете на тази тема, няма шанс занапред да бъде по-добре, единствено може да стане по-сложно. Парите не са всичко, но те осигуряват по-добър живот. Хубаво е човек да е амбициозен, но не алчен. Например в момента ни трябват пари и приятеля ми поема смени в събота, но това го скапва напълно. Сега иска да откаже съботните смени и да работи само през седмицата. За мен здравето му е по-важно от някаква сума пари, самата аз го посъветвах да се пази повече и да не се претоварва. Ако възгледите ни бяха различни, това щяха да са много скандали, а на никой не му трябва да живее във война.

 
  ...


...
преди: 6 години, 3 месеца
hash: e7032b3e61
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Зависи как си го направиш...

 
  ... горе^
преди: 6 години, 3 месеца
hash: 58fb7e832c
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Авторке, не мисля че имаш бъдеще с човек който не може да бъде финансово отговорен към теб. Помисли си ако след време имате деца, а той продължава да стои без работа. Дори и да познаваш някой мъж със сериозни възгледи към живота и най-вече към теб, то съдейки по вашите женски критерии си остава "просто приятел". Потърси вината в себе си - защо си избрала да бъдеш с него?

1017

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker