Женя се,а мисля за друга! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120658)
 Любов и изневяра (29582)
 Секс и интимност (14306)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6437)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4686)
 На работното място (3137)
 Образование (7285)
 В чужбина (1643)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18386)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Женя се,а мисля за друга!
преди: 6 години, 3 месеца, прочетена 4430 пъти
Някои от вас ще ме помислят за луд, но искам да чуя мненията ви.
Мъж съм. На 35. На път съм да се оженя за жена, която ужасно много уважавам и обичам (наистина! ) и нямам никакво съмнение в това. Проблемът е там, че постояно мисля за бившата си приятелка, с която се разделихме преди няколко години. Не спирам да мисля за нея. Любовта ми към нея е различна от всички други. Незнам, дори не мога да го опиша. Колкото и момичета да имах след нея, никое не можа да ме докосне така както тя. Не само тялото ми. Душевно. Постоянно гледам нейни снимки, а като се засечем обръщам глава, само и само да не я гледам в дълбоките и очи. Дори се усещам че като правя секс в последните няколко пъти си представям нея. Сънувам я. В същото време, аз си имам изграден свой живот, тя-нейн. И дума не може да става да сме заедно. Но защо тогава мисля за нея постоянно? Пробвам какво ли не да се откъсна от тези мисли, тези спомени, но съм безсилен. Не мога да споделя и на жена си, рискувам да остана неразбран и да я разочаровам, а не искам. Обичам я.
Объркан съм. Моля ви да ми кажете какво да направя, как да постъпя за да се откъсна от всичко това и да продължа живота си с жената до мен.
Благодаря.

Анонимен

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 3 месеца
hash: fe5b18efb2
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Здравей!
Не съм особено опитна, но ще си кажа мнението.
Най-доброто решение, според мен, е да бъдеш ИСКРЕН и ОТКРИТ с жената до себе си, която твърдиш, че наистина обичаш.
Ако се обичате достатъчно- бихте могли да се справите ЗЕДНО с този проблем, да го преодолеете, но пак казвам- заедно, колкото и трудно да е, БЪДЕТЕ СИЛНИ, за да спасите връзката, любовта си и бъдещия си брак !
Тя заслужава да знае истината, нали?! Да, може би няма да е много щастлива, но ще оцени честността ти, от друга страна няма да ти тежи вечно...а след време проблема може вече да го няма!

Успех!
Ж, 20

 
  ...
преди: 6 години, 3 месеца
hash: 6254f79d27
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Може визуално бившата ти да те привлича повече, имат ли разлика в това отношение

 
  ...
преди: 6 години, 3 месеца
hash: 66dfa9a708
гласове:
1 2 3 4 5
  (15 гласа)

3.   Никой няма да те помисли за луд, но ти жена си не я обичаш, колкото и да твърдиш.
Ако обичаш и уважаваш някого, няма да мислиш за друга, било то настояща мацка или бивша.
Това което наистина чувстваш към жена си, е само привързаност, но в никакъв случай и уважение, ако уважаваш човек, няма да мислиш и да си представяш друга.
А колкото до това, дали би те разбрала ако й кажеш, ами отговори, ти самият как би реагирал, ако жена ти каже: Виж, мило представям си друг, когато правим секс, мисля за друг постоянно и това не ми дава мира?
В любовта място а трети човек няма, най-добре да се разделиш с жена си, за да не я нараняваш повече, макар и да не го знае, ако си достатъчно мъж, ще й обясниш как стоят нещата, и ще си прецените какво да правите.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 3 месеца
hash: cd651904fd
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

4.   Просто е останало нешо недоизживяно. Доказано е, че най-трудно се забравят недовършените неща. Явно има нещо недовършено в твоето подсъзнание.

 
  ...
преди: 6 години, 3 месеца
hash: 616c4424e3
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

5.   Към номер 2. Жена ми е хубава жена, зряла. Добре изглеждаща. Бившата ми приятелка също е много красива, стилна и поддържана жена.
Номер 3. Уважавам много жена си. Смея да твърдя и че я обичам. Не става въпрос за уважение тук, просто за някакво чувство, което не излиза от главата ми. Някаква постоянна заинтересованост от бившата ми, постоянно ми е пред очите, постоянно я мисля къде с кого е, добре ли е, не е ли. Незнам. Объркан съм.
Номер 4. Съгласен съм с това, което казваш, но ние връзката си я изживяхме. Разделихме се по много човешки начин и сме в приятелски отношения. Виждаме се почти всяка седмица и никога не се подминаваме.

Автор

 
  ...


...
преди: 6 години, 3 месеца
hash: 3f3b19e6de
гласове:
1 2 3 4 5
  (15 гласа)

6.   Вие които твърдите че трябвало да й каже... вие чувате ли се изобщо? Това се казва когато ще зарязваш някой... финални акорди... но ако плануваш бъдеще такива споделяния за друг са недопустими... ако аз чуя нещо подобно(и все пак остана в тази връзка) винаги ще знам занапред за това... и бих се измъчвала много повече. Авторе, реши си проблема сам. Не прехвърляй твоите нерешени проблеми на нея... да не говорим че ако го чуе това може и да забравиш за бъдещата й моногамност...

 
  ... горе^
преди: 6 години, 3 месеца
hash: edefb6711f
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

7.   Остави жената до себе си да си намери човек, който гледа по същия начин на нея, по който ти - на бившата си приятелка. Ужасно много би ме заболяло приятелят ми, който обичам и за който планувам да се омъжа, да се окаже, че обича и си представя друга жена повече от мен. Никой не заслужава това. На 35 си, а се изживяваш сякаш си на 15. Хората на тази възраст се предполага да са малко по-зрели и да живеят в реалността тук и сега. Щом бившата ти приятелка ти е бивша, сигурно има добра причина за това. Ти определено не обичаш жената до себе си и както някой от горните коментари се изрази, дори не я уважаваш. Обричаш себе си на живот в нещастие, но защо трябва да го причиняваш и на жената, която вероятно те обича и е готова да сподели остатъка от живота си с теб без да си дава сметка, че е втора цигулка. Ако имаше някакъв шанс да си с бившата си, по начина, по който говориш, съм убедена, че ще се възползваш и настоящата ти приятелка ще ти види гърба. Трудно е, може би невъзможно човек да ти даде съвет как да изкараш бившата си от ума си и да почнеш да обичаш и да цениш това, което имаш в момента. Вероятно ако го загубиш и останеш сам, ще стъпиш малко на земята.

 
  ...
преди: 6 години, 3 месеца
hash: c64c6fca0c
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

8.   За мене абсолютно несправедливо спрямо жена ти.

 
  ...
преди: 6 години, 3 месеца
hash: cc8c854c67
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

9.   В никакъв случей, не казвай на бъдещата си жена,че мислиш за друга...това е много тънък лед. А жените като цяло, са доста ревниви и много ще я нараниш с това. Особенно ако сте на прага на такова важно решение, като брак... За да мислиш за нея, толкова много, значи има нещо неизказано помежду ви. Нещо което може би искаш да и кажеш, а не смееш. За да почнеш на чисто, трябва да се освободиш от всичко, което си задържал. А освобождението става с осъзнаване. Помисли си хубаво, чувсваш ли се гузен за нещо отпреди или пък е останало нещо неизяснено помежду ви. Ако е така, намери начин да и напишеш всичко каквото си задържал, за да се освободиш. Разбира се без гаджето да знае. Благодари на съдбата за времето прекарано със нея, но приеми че уроците, които е трябвало да научиш с нея вече са минали. А новата ти връзка , ще те научи на нови неща и ще ти даде нови уроци и изпитания. Хубаво е преди да дадеш клетва пред новата си жена, да се освободиш от старото , като се изправиш пред него.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 3 месеца
hash: 1c0ec1d0c0
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Н 6, може би само ТИ би останала при човек който обича друга. Това е разликата. Аз бих предпочела да знам и се разделим навреме.
Не искам да съм заместител, за разлика от теб явно...

 
  ...

...
преди: 6 години, 3 месеца
hash: d1b61606e0
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

11.   Номер 1 как може да даваш такива коментари, не си неопитна, а не зряла?! Според теб трябва да каже на жена си , че не може да спре да мисли за друга ли?Аз както и всяка жена искам да съм на първо място за мъжа до себе си.Ако някой ми каже такова нещо, каквото автора е написал ще го зарежа.Смятам, че когато човек реши да сключва брак трябва да обича и да е отдаден изцяло на чонвека до себе си.
Авторе,ако искаш настоящата ти приятелка да не те напусне не й казвай. Аз не мога да ти кажа, коя от двете е по-красива или по-стойностна като човек,но след като с бившата няма как да се събереш отново я забрави. Това ще стане най-лесно като спеш да я виждаш.Затова мислиш за нея. Повечето хора винаги искаме това,което не можем да имаме или го оценявамя след като го изгубим. Все пак това,че не сте заедно е знак,че не трябва да си с нея. Радвай се на съдбата и това , че са намерил стойностен човек до себе си и го уважавай

 
  ...
преди: 6 години, 3 месеца
hash: 8b79a25518
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Дай си още време.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 3 месеца
hash: 02c4663625
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

13.   Ако не можеш да преодолееш предишната, най добре признай на приятелката си. По добре да остане разочарована сега, отколкото по късно, не мислиш ли? Но теб те е шубе да не останеш сам, колко жалко.

 
  ...
преди: 6 години, 3 месеца
hash: 1a0a0fbb03
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

14.   Тънък лед определено! Запитай се едно - ако шанса да се случи нещо с жената, за която постоянно мислиш, го имаше, още ли щеше да си с настоящата си почти съпруга? И ако този шанс в момента го няма, не трябва да изключваме обстоятелствато, че колелото се върти. Ако след години ти спадне удобен случай да си осъществиш фантазиите, ще нараниш ли жената до себе си? Ако не си напълно сигурен, че отговорът е 'Не! ', силно те съветвам да преосмислиш цялостната ситуация и връзката си.

 
  ...
преди: 6 години, 3 месеца
hash: 758eff90d7
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

15.   13, те маса хора са като този автор - и мъже, и жени. Много ги е шубе да не останат сами.. все едно края на света ще дойде за тях, ако не са вързали някого за себе си.
Ех, тази мания за обвързване..
После като се почне едно изневеряване, тука едни хленчове се теглят, пък и се защитават такива "аммм то симействуту йъ мноу утговорну и нътуварвъщу и иами праву дъ си ръспускъмиии, вие кът ни сти симьейни ни ни пишьетии"

 
  ... горе^

...
преди: 6 години, 3 месеца
hash: e67fc19765
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

16.   Може би те е страх от брака и си мислиш какво ще е да си с нея. Ако искаш жената с която си защо изобщо гледаш назад. Сещай се за негативното в бившата и не се занимавай с глупости...

 
  ...
преди: 6 години, 3 месеца
hash: 23611b9263
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

17.   Правилно уважаваш приятелката си, държиш на нея, но не я обичаш. Представи си ги двете и, че трябва да избереш една от двете коя ще е ако може да е само едната тази която би избрал тя ти е на сърцето неможе да са и 2те определено искаш едната повече.
Според мен наистина любовта ви е недоизживяна щом още се връщщая назад едно е да те привлича като я видиш друго е да си я представяш да гледаш ваши сниммки значи те боли значи я искаш още и това няма да спре ей така от днес за утре това ще спре когато поради някаква причина ти стане безразлична и ти го казвам от опит самоче съм момиче подтисках такива чувства защото мислех, че всичко е край и че ще ги преудолея, но не година две три не пишехме не се чувахме, но все ме нападаха едни пеперуди щом го видя една тъпа усмивка засияваше пак месеци пак не го виждах и мислех, че е край вече минало, но не отново беше само до следващия път щом го видя, но някакси ш един момент свикнах приех го или заблудих себе си, че ще остане една тръпка но не сравнявах настоящия с него как той не би ми посегнал как той не би ме обидил как без да му казам просто ще стане ще направи закуска колко по добър е как ще премълчи за много неща просто за всичко негативно в настоящия аз си създавах плюсове за бившия, но си мислех че темата съм я приключила че обичам само настоящия да ама до един ден в, който той ме потърси и трябваше да реша какво искам нещо което уж вече бях решила да ама не не устоях видяхме се два пъти три четири и дори го исках повече и повече с всеки изминал път реших че ще лъжа единия за щото друг избор няма в който да имам и 2мата самоче и тоша беше до един момент в който се разочаровах видях го в друга светлина не за 1ви не за 2ри път, но този ми стигаше защото аз винаги го слагах него за по по добър по любезен а излезе, че не струва толкоша колкото мислех колкото го величаех а аз всъщност харесвах образа в представите си който ми беше останал а той е променен и там вече каззах край не го искам да от инат майната му не ми пука, но само аз си знам онова усещане когато ми пише или звъни но тогава всичко се разваля, защото се сещам че той не е идеала за който мечтаех човека който исках че вече е друг човек такаче от опит ти казшам само так може да спреш тези чувства иначе няма как щом имаш нещо към нея.
При теб думитети крещят всичко е край а действията ти говорят че още я искаш и то не малко а ще се жениш значи все пак си напрасвил своя избор и ще подтискаш вечно чувствата си но ще можеш ли цял живот@
На сегашната си и бъдеща жена не казвай нищо тя може и да го приеме но всичко ще се промени ще я наранищ също както тя теб ако ти съобщи че си мисли за бившия докъто правите секс и да премълчиш цчл жишот ще ти тежи и вече всичко ще е друго
такаче се изясни какво искаш не си дете достатъчно си голям за да решиш

 
  ...
преди: 6 години, 3 месеца
hash: 4c994cccb3
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

18.   Това е тъжно! За всички участници! :(

Но дали това, че последните пъти, като правиш секс, мислиш за нея, не е свързано с предстоящата сватба?

Ж

 
  ... горе^
преди: 6 години, 3 месеца
hash: 616c4424e3
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

19.   Разбран съм погрешно от 90 процента от коментиращите. Казвам, че обичам и уважавам жена си, в това съм сигурен на сто процента и искам тя да е майка на нашите деца. Но не мога да спра да мисля за бившата си приятелка. Не мога да кажа, че като мисля за нея се възбуждам или нещо такова. Не. Дори като правя секс просто ми излиза пред очите и на мен ми става гузно спрямо жена ми и съм спирал дори без видима друга причина. Искам просто да я измореня от главата си. Не искам да мисля за нея дали е добре, дали е щастлива, с кого е и тн. А не мога да спра първата ми мисъл като излизам някъде е да не я засека защото ме е страх. А тя е изключително мила с мен винаги. Нямали сме никакви проблеми просто и двамата в един ден решихме да си дадем време и постепенно се очуждихме и прекратихме отношения. Незнам дали дори ще мога да се изкажа правилно ако я видя и да и обясня за тква. Странно ми е. Много. Просто прекалено навътре е в душата ми тази жена. Дано мъжете да ме разберат. Мисля че нас само една ни докосва така истински през целия ни живот и в много от случаите това не е жена ни. Незнам.

 
  ...
преди: 6 години, 3 месеца
hash: 4bfdaab490
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

20.   Мисля, че тази обсебеност от бившата ти приятелка е резултат от твоя лична характеристика, която вярваш, че си изгубил при раздялата си с бившата си приятелка. Тъгуваш не за нея, а за част от себе си.
Мисля, че си струва да се срещнеш с психотерапевт, за предпочитане - психоаналитичен психотерапевт или психоаналитик. Може да ти коства време да разбереш смисъла на това преживяване, но най-често подобно усилие си струва.

 
  ...

...
преди: 6 години, 3 месеца
hash: fe5b18efb2
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

21.   ОТ № 1 към № 11 и към всички, които казват "В НИКАКЪВ СЛУЧАЙ НЕ КАЗВАЙ ЖЕНА СИ/ БЪДЕЩАТА СИ ЖЕНА!"

ДА, права си, незряла съм все още, НО всяка истинска и здрава връзка/брак трябва да се крепи на доверие и на честност...ако се обичат толкова много, повярвайте ми, нищо не е в състояние да ги спре да се справят с проблемите от каквото и да е естество, когато са именно открити.
Може би ще е нужно доста време, може би ще има болка, но това означава, че се бориш, а не си просто една страхлива "мишка" (казано по принцип, нищо лично към автора).
Ако нещата останат в това положение, има риск...той да се самоизмъчва дълго време още, а жената до него да усети , че "има нещо" (според неговото поведение, замисленост и темподобни признаци) и тя също да се самоизмъчва...СПОРЕД ВАС ЗРЕЛИТЕ това ли значи щастие... рано или късно истината излиза наяве (не че жена му е четец на мисли), но по-добре истина СЕГА, отколкото нещастие, когато вече сте в брак! Трябва общуване! Бъде смел истински мъж! НЕ страхливец! Не заблуждавай жената до теб!

Никой/никоя от нас в тази тема не е застрахован/а, че не може да се окаже в подобна или същата ситуация! НО да живеем в заблуда или по-точно самозаблуда е по-лесно, нали?! Иначе рискуваме да останем сами...

 
  ... горе^
преди: 6 години, 3 месеца
hash: 9fa697d6b3
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

22.   Много хора си имат партньори въпреки тръпката към някой друг.
Аз съм омъжена от три години с деца на 1 годинка. Щастлива съм, не мога да си кривя душата. Съпругът ми е страхотен мъж и е животът ни е точно такъв какъвто исках. Живеем в хармония в по-голяма част от времето си, чувствам се спокойна и уверена с него, децата ни доставят ежедневно радости и тревоги. Всичко е точно!
Но на този етап аз все още не съм забравила първото си гадже. Той беше непрокопсаник, така да го кажем. Наркоман, агресивен типаж, проблемен характер - единственото, което бихме могли да наречем свястно около него, беше пълния му джоб. Ама... не бе достатъчно за мен. И се разделих с него преди любовта да си отиде, преди да се уверя, че това наистина няма как да е вечно, преди да почувствам за редно напускането му. Реално на съзнателно ниво аз знам, че не съм направила грешен избор. Знам, че беше напълно правилно да постъпя по този начин и че няма резон да съжалявам. Но вътрешно кипвам при всяка случайна среща с бившия. Ако ме притисне да ме целува в някой ъгъл, не знам дали съм способна да се дръпна. Желая го най-искрено в леглото си, желая да се събудя до него, желая да направи пак някой глупав мил жест. Желая да сме пак заедно и да изживяваме някакви неща. Но животът ми с него би бил коренно различен от живота ми със съпруга ми. С бившия няма хармония, няма изживяване на щастието - там има много любов, гарнирана с люти скандали и непрекъснати проблеми.
Понякога правилното е да не послушаш сърцето си, защото то те води в грешна посока. Имам щастието да попадна в голям социален кръг. Мога да ти кажа, авторе, че има не малко хора, които вътрешно си страдат за някоя неизживяна любов. Най-вече за връзките, които са приключили заради разума, а не заради сърцето. Няма какво да направиш. Единственият вариант е да намериш начин да се върнеш в старата връзка и да си доизживеете нещата, но това са още години загуба, още време за преживяване след това, още загубени ползи от създаването на семейство сега. Струва ли си? Да, този товар ще ти е вечно на плещите. Но това не означава, че няма да бъдеш щастлив с жена си. Аз изпитвам щастието от живота с моя мъж и децата ни. Забавлявам се, хубаво ми е, чувствам се обичана и обичам.
За да е имала край дадена връзка значи си е имало причина. Няма смисъл от връщането назад. Продължавай напред, не казвай на жена си и позволи на себе си и нея да бъдете щастливи.

 
  ...
преди: 6 години, 3 месеца
hash: cd651904fd
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

23.   22, стана ми интересна историята ти. То и аз съм в подобно положение. Но имам един въпрос към теб. Говориш за щастие и хармония с единия и за скандали с другия. НО никъде не видях думата "обичам".

Обичаш ли някой от тях и кой? Оставяме на страна "разумната" част с хармонията и скандалите. От чисто "сърдечна" гл. т. кого обичаш?

Между другото аз съм в подобно положение и ще ти кажа как е при мен. Аз съм щастливо женен с дете. Определено обичам жена си. Определено смятам, че тя е правилния човек за мен във всяко отношение - щастие, любов, хармония, секс, зрялост, споделяне, всичко. Обаче имам една колежка, която дойде на работа преди година и половина и от тогава не ми излиза от ума.

Нямам представа защо, но не ми излиза. Да кажеш, че е нещо повече от жена ми, не е. Гледам я и не разбирам какво намирам в нея, но има нещо, което ме подлудява. Хем не е нищо особено, хем ме подлудява. Не я обичам, обаче Богу не минава дори и 1 час, в който да не мисля за нея.

Една жена колкото и да е красива, никога не изпитвам нужда да правя секс с нея, а само я оценявам естетически, защото не изпитвам и тази нужда, понеже обичам само жена си. Но специално тази колежка определено ме привлича и ако ми се отдаде възможност, определено бих спал с нея, колкото и да знам, че е грешно.

Не съм човек, който изневерява, но в моментите, в които тя ме докосва, понеже тя е такъв тип човек, който обича да докосва хората, когато говори с тях, просто едва се сдържам да не я награбя и да и разкъсам дрехите. Само при вида и нещо трепва в мен винаги. Едвам издържам.

И нямам представа защо е така. Може би ми напомня нещо от тийнейджърските години, нещо, което тогава не съм можел да имам, нещо недоизживяно и ми се иска да го компенсирам, знам ли.

 
  ...
преди: 6 години, 3 месеца
hash: e09f61df9d
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

24.   Ти говориш за проценти, когато говориш за любов...не, не обичаш бъдещета си жена /ако се ожените/ - внушил си си го, защото си на 35 и перспективите не са много, признай си, нали. Не ти се стои сам. Имаш неизживяна тръпка към бившата и според мен е много погрешно, че поддържате приятелски отношения. Щом с нея нямаш шанс, спри контактите с нея /просто не е нужно това приятелство/ и се концентрирай върху бъдещата си жена и семейство. Иначе не виждам да се ожените. Ще бъдеш разкрит от женската интуиция. Е, има вариант и на нея този брак да й е удобен, въпреки липсата на истинска любов. Това е твоят живот - ти избираш. Ние само си чешем езиците.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 3 месеца
hash: abd4c456b9
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

25.   Авторе, фиксирал си се.
Игнорирай тези мисли.

Това е като с цигарите и алкохола - фиксация, обсебеност.

Те се борят с воля и разсейване - преместване на фокуса в-у нещо друго.

Някои личности са по-склонни да изпадат в зависимост и обсебеност от други - това е генетически предиспозирано.

Ако преместиш центъра на мислите в-у друга тема, която те вълнува - с времето може да заглушиш натрапчивите мисли за госпожица Екс.

 
  ...

...
преди: 6 години, 3 месеца
hash: 34d5a4c4d7
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

26.   Аз си мислех, че само аз имам подобен проблем!
Аз съм авторът на съседната тема: "Момиче, което не мога да изтрия от мислите си"
Направи нещо сега, за да не я мислиш над 15 години!

 
  ...
преди: 6 години, 3 месеца
hash: e09f61df9d
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

28.   До 23 - избягвай докосванията й, имаш право. Иначе ще се пуснеш по пързалката. Тя си го търси, явно. Аз не докосвам мъже колеги освен примерно рожден ден и нещо такова. Не е нужно просто!

 
  ... горе^
преди: 6 години, 3 месеца
hash: fa346028e6
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

29.   Здравей!
Човешките чувства са сложно нещо. Не бих те упрекнала, че мислиш за друга. Имали сте своето време заедно и тя винаги ще си остане част от твоя живот. Винаги ще я уважаваш и цениш за времето, което сте прекарали заедно. Аз имам точно един такъв бивш - ах, колко се обичахме. Точно така се разделихме - просто се отдалечихме един от друг с времето и взехме решение да опитаме един без друг. Не сме се карали. Не бих му пожелала никога лошо нещо, винаги ще го помня като човека, който ме правеше щастлива.
Моето мнение е, че се сещаш за нея понеже в момента си в много емоционален момент от своя живот. Ще се жениш - знаеш, че ще започнеш съвсем нов живот. Нормално е, дали на съзнателно или подсъзнателно ниво, да си припомняш стари моменти, да правиш равносметка за изминалите години. Вярвам, че това е нещо временно, вярвам, че обичаш и уважаваш бъдещата си жена.
Не си луд, ти си просто човек. Приеми, че не можеш да я изриташ от главата си. Тя е била и ще остане важна част от твоя живот. Не се страхувай от нея. Спомняй си я с добро, така както тя те помни. Мисля, че един път да мине цялата емоция около сватбата и ще спреш да мислиш толкова за нея, а ще си остане само един добър спомен.
Карай я по-спокойно, всичко е само в главата ти.
Успех!

 
  ...
преди: 6 години, 3 месеца
hash: 4983b5bd0a
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

30.   Не знам защо трябва след като си се разделил с някого и моментално да забравиш за него, да не го мислиш повече по никакъв начин и да започнеш на чисто с нов човек, сякаш никога нищо не е било преди него. Сякаш не си носиш емоционалния багаж и всичко се изтрива от съзнанието ти. Според мен е нормално когато си обичал някого да продължаваш да мислиш за него, да се сещаш, да искаш да е добре и дори да имаш някакъв вид любов в себе си към този човек. Аз като съм обичала някого го обичам завинаги, независимо дали сме заедно или не, дали си общуваме или не. И не мисля, че човек може само един човек да обича. Има най-различни любови, които се трансформират, някой път от приятелска любов се превръща в романтична и т. н., но според мен ако наистина си обичал някого няма да спреш да го мислиш, любовта се трансформира отново. Приеми, че е нормално и няма да го изживяваш толквоа тежко и няма да му придаваш такова значение, че да влияе на отношенията с жена ти. Според мен ще си помогнеш малко ако спрете да се виждате чак всяка седмица. Не е нужно това :)

 
  ...
преди: 1 година, 11 месеца
hash: 962dc1369e
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

31.   Ако искаш да загубиш настоящата си приятелка, кажи й.
Тк още си влюбен в бившата и е отровиш живота на настоящата с поведението си. Ще започнеш да я сравняваш с бившата, неволно ще ти се изплъзват коментари и колкото и да цениш и уважаваш тази жена, ъи ще я накараш да се чувстванещастна.
Само психолог може да ти помогне.

 
  ... горе^

...
преди: 1 година, 11 месеца
hash: f6a930e5bb
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

32.   Ако си имал като моята връзка е нормално, може би никога няма да спре, обичаш жена си, но това е, аз виждам себе си в теб, живи и здрави като стана на 35 :(:(

 
  ...
преди: 1 година, 11 месеца
hash: 6f94384b4b
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

33.   Най силната любов е несподелената любов.
През 25.09.2009 се разделих ме с една от София
Тежко беше. Не я обичам вече. Но ми е любопитно как е.

 
  ...
преди: 1 година, 11 месеца
hash: 81f58f6e5e
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

34.   No 33, не само несподеленета, ама вечна любов е невъзможната и още повече - невъзможна и неизживяна. От това чудо няма оттърване цял живот! :(

 
  ... горе^
преди: 1 година, 11 месеца
hash: 0f23480da0
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

35.   Замислял ли си се за консултация с психотерапевт? В твоя случай може само няколко сесии да са достатъчни. И преди да ме нападнат повечето с “Какво го пращаш на психолог човека, да не е луд? ! ”, ще кажа, че понякога ни е лесно да определим проблема, но за решението но трябва друга гледна точка, страничен наблюдател. Може би заедно с този човек, който е професионалист в сферата си, бихте достигнали до разковничето и би разбрал себе си! Успех! :)

 
  ...
преди: 1 година, 11 месеца
hash: 6e4d38c514
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

36.   Не съм съгласен, че най-силната любов е несподелената.
Преди време бях влюбен в едно момиче. Тогава тя беше човекът, който ме разбираше най-много, но стана така, че ме отблъсна с поведението си и охладнях. Приключих всякакъв контакт с нея. Месеци по-късно тръгнах със сегашната си половинка. Ами честно да ви кажа, не мисля за никоя от миналото, с която съм бил или която съм харесвал. Цялото ми внимание е върху любимата ми. Нито си фантазирам за бивши и предишни, нито нещо друго.

Номер 23, наистина ли обичаш жена си или си мислиш, че я обичаш? Ако истински обичаш човека до себе си, няма да мислиш как да му изневериш дори и някоя да ти седне в скута гола или ако някой ти се натиска с мили приказки (обръщение към жените). И не, не е невъзможно. Човек трябва да мисли малко с мозъка си.

Колкото до любопитството, ами нормално е понякога да се чудиш какво прави даден човек било то бивш или просто човек, с когото сте били в един клас или един университет, бивша работа и т.н.
Понякога и аз се чудя какво правят хората, които някога съм познавал. Но това не значи, че искам да тръгна с някоя, която съм харесвал преди. Няма как да забравим хората, които по един или друг начин са били част от живота ни, но си има граници.

И последно, хора, наясно съм, че всеки има някакъв багаж от миналото. Но пак има граници. Жената/мъжът до вас няма да ви чака вечно докато се сетите, че ги има след всичките фантазии и блянове по бившите. Миналото трябва да си остане в миналото. Никой не е длъжен да ви чака цял живот да се " натуткате " както се вика. Ако не можете да забравите бившите, по-добре не се занимавайте с новото гадже. И то има време, което е ценно. Животът е кратък и човек не трябва да го пропилява в чакане половинката изведнъж да се сети, че съществува. Съжалявам, но си е така. Съсредоточете се върху сегашните си връзки и спрете да се обсебвате от минали хора. Те няма да се върнат. Щом Бог не ви е събрал с тях, значи има защо. Не губете своето време и това на сегашните си партньори. Вземете се в ръце.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker