Родителите ми отказват да дойдат на сватбата - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120658)
 Любов и изневяра (29582)
 Секс и интимност (14306)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6437)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4686)
 На работното място (3137)
 Образование (7285)
 В чужбина (1643)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18386)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Родителите ми отказват да дойдат на сватбата
преди: 6 години, 3 месеца, прочетена 2049 пъти
Здравейте! На 23 съм. От доста време се занимавам с театър и така в театралната трупа се запознах с едно момче преди 4 години. Играеше баскетбол и аз започнах да ходя на всичките му тренировки и мачове. По-късно той ми каза, че ме харесва и така вече 3 години и половина сме си заедно. Изнесохме се да живеем заедно, но нашите изобщо не бяха доволни. Постоянно говорят против него и то само защото е с турски произход. Когато ги запознавах ни посрещнаха с усмивка, но когато чуха името му веднага изтриха усмивките от лицата си. Попитаха го директно дали е турчин и когато той потвърди баща ми се обърна към мен с думите: " Да го махаш, тоя от тука веднага". Приятелят ми не каза нищо, извини се, че ги е притеснил и си тръгна. Наскоро ми предложи да се оженим, бяхме много щастливи, родителите му се радваха за нас страшно много, но не и моите. Когато им казахме, че ще се женим те ми казаха, че ако се омъжа за него повече не искат да ме виждат. Разплаках се, но те не искаха и да чуят. Казаха, че не искат да имат роднинска връзка с някакъв си турчин. Не дойдоха на годежа въпреки, че ги поканихме. Поканихме ги и на сватбата, която ще бъде лятото, но те отказват да дойдат. Не знам какво да правя, щастието ми няма да бъде пълно ако родителите ми не присъстват, но нямам намерение да се откажа от голямата си любов, защото те не го харесват.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 3 месеца
hash: 80227dac1d
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Щастлива ли си? Обичаш ли го? Няма как да угодиш на вашите и да промениш мироглед им. Но ти си пълнолетен човек и имаш право на избор. В 21 век такова поведение е безумно. По света дори трудно го разбират. Приятели, познати ще те гледат също с неодобрение. За повечето хора брак трябва да е българин, немец, французин, но не и турчин. Съветвам те да не убеждаваш вашите колко е свестен и добър, защото няма да разберат и оценят твоят избор. Дръж се на позиция, не се обяснявай и си гледай живота. Влезеш ли в диалог с тях ще си скъсаш нервите и ще развалиш хубавите моменти. Прати им покана с едно мило писмо, но не убеждавай и настоявайки.
Сега ще почнат да ти пишат тук в стил: свършиха ли се българите?
Може да е всякакъв, може и да те бие, ама да е българин.
Важен е човекът. В България все още сме много назад в това отношение. Из Европа това е нещо нормално, смесените връзки и бракове са масово, дори трудно се сещам за брак местен с местен. Палитрата от езици, култури и хора за мен са . Но мои познати българин отказва да общува с една българка, защото е омъжена за мюсюлманин. Гледа го от горе, а човекът освен, че е високо образован, я носи на ръце. Всеки има право на избор. Бъди щастлива. Вашите може и да омекнат, но след като осъзнаят колко са тесногръди.
По скоро поговори с него и семейството му, за подкрепата, за това че е добре да живеете като съвременни хора. За това как ще кръстите децата си. За моя изненадан на едно събиране, се изненадах че детето е с турско име. Майката беше от тук, а бащата мисля че италианец, но жената ми каза че страшно и харесва това име.
Попитах детето ми как да се казва бъдещото ни бебе, има ли идеи за име и за моя изненада повечето предложения бяха само мюсюлмански имена, просто защото са масови вече в чужбина и доста срещани в училище. Когато живееш в така среда, това не ти прави впечатление, но в България расизмът е голям.

 
  ...
преди: 6 години, 3 месеца
hash: f36f2b998a
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Кви са пък тия, че да ти дирижират живота? Ше се жениш за който ТИ искаш, а не за който на тех им скимни!! Баси наглеците, бате.

 
  ...
преди: 6 години, 3 месеца
hash: 256edcce1d
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

3.   И аз имам същия проблем само, че при мен става въпрос за момиче от смесен брак между българин и ромка. Адски много се обичаме, но родителите ми се поболяха и боквално се отричат от мен, много е жестоко, болката е огромна. Да, родителите са до време, но да виждаш как страдат и те е много неприятно, все пак са ни създали и отгледали. Може би ще омекнат родителите ти, но ще им трябва време. Обичайте се!

 
  ... горе^
преди: 6 години, 3 месеца
hash: 50e7301a2c
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Ще трябва да се примириш, така както ти искаш от тях да се примирят. Пожелавам ви щастлив живот и хармонично семейство.

 
  ...
преди: 6 години, 3 месеца
hash: 5350128756
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Голям праз, то си е за тяхна сметка! И без това са показали неуважително отношение към човека до теб, а това е равносилно на неуважение към теб. Много тесногръди и нетолерантни хора.

 
  ...


...
преди: 6 години, 3 месеца
hash: 50e7301a2c
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Само един уточняващ въпрос: предполага се, че приятелят ти е бил на поне 20 години, когато сте се запознали. Това означава, че той трябва вече да е бил професионалист и затова ти не би могла да му посещаваш тренировките. Нещо не ми се връзва в тази история, иначе подкрепям решението ти да бъдеш с човек, когото обичаш. И майка ми е била приблизително в товето положение, така че те разбирам донякъде.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 3 месеца
hash: 403e1a23c4
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Явно момчето е свястно щом е реагирало така на грубостта на баща ти - дръж се за годеника си и следвайте вашите планове, а другите ще ги видиш как ще се разкиснат като се роди бебето.
Българин съм, но уважавам турците заради трудолюбието им и заради чистотата им.
Надявам се неговите родители да не се засегнат, че твоите ги няма на сватбата, но сватбата е само един ден, а съвместният живот с любим човек може да трае години, дори до гроб - не се отказвай от избора си, а ако ти трябват статисти за тържеството мога да се явя в качеството на твой баща, същото могат да направят и твои приятели от театралната трупа.
Желая ти успех и дълъг съвместен живот с избраника ти!

 
  ...
преди: 6 години, 3 месеца
hash: 09ef5a42df
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Истинската любов изисква саможертва. Винаги е било така. В крайна сметка твоето щастие е важно, и щом смяташ че с този човек си вашите не могат да го заменят това щастие, защото те просто го виждат като един турчин, който лесно може да го замениш с друг. Моят съвет е, да отложите сватбата за след края на годината или другата и да видиш какво ще стане и тогава вече, ако не ви приемат - майната им. Аз съм за вас.

 
  ...
преди: 6 години, 3 месеца
hash: 147a40bd88
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Не можеш да ги накараш да дойдат. Така както те не могат да те накарат да го оставиш. Помисли над това.
Ж30

 
  ... горе^
преди: 6 години, 3 месеца
hash: a63d608689
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Ако беше туркиня и искаше да се омъжиш за българин, щеше да е дори по-зле. Българите се карат, но турците направо бият и гонят от семейството. Когато турците започнат да дават дъщерите си на българи, тогава и ние ще приемем българка да се омъжи за турчин.

 
  ...

...
преди: 6 години, 3 месеца
hash: 297f453f62
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   Ти знаеш ли на колко много хора са ни отказвали родителите ни какви ли не неща?
Няма да си нито първата, нито последната, на която родителите ще откажат нещо.
Затова от темата ти смисъл няма.

 
  ...
преди: 6 години, 3 месеца
hash: 4e52b87e33
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Работата е там, че една част от хората чува "турчин" и си представят обикновен човек, с обикновени навици, които изповядва друга религия. Други пък чуват същата тази дума и си представят ислямист, със строго партиархални разбирания, с криворазбрано възпитания. Истината ще е някъде по средата, не можеш да с кривиш душата, всеки етнос е различен, но и хората помежду си сме индивидуални, общите знаменатели не могат да бъдат строги епитети.
Нито ти ще убедиш родителите ти, че той е прекрасен, нито те ще убедят теб, че този брак няма да е хубав. Нашето анонимно мнение няма никаква стойност, ние не сме виждали този човек, изграждаме мнение за него по написаното от теб, което е една гледна точка. Не се опитвай да убеждаваш никого в нищо. Щом искаш, омъжи се, но приеми, че независимо от присъствието им, родителите ти дълго няма да се примирят с този брак. Ти си им дете, няма да те захвърлят, сега са афектирани, но след време ще продължат да общуват с теб. Не се измъчвай излишно, никой не е в сила да промени чуждото мнение, когато то е крайно. Но, знае ли се, може след време да го приемат, да свикнат с идеята и да погледнат връзката ти под друг ъгъл. Ти така или иначе ще се омъжиш, решила си го вече.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 3 месеца
hash: 0ce3304a03
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   Коментарът на №6 доста ме заинтригува. Може наистина да се окаже фейк. Все пак по темата. Казаха го вече няколко пъти - трябва да се примириш. Но наистина може да отложите сватбата. Все пак ще пострадате доста финансово, ако твоята страна не се отзове. Освен това ще покажеш някакакъв вид послушание и наистина с веремето може да размислят и догодина да се ожените с нормално празненство.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker