Има ли хора, които ги е страх от промяната? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121040)
 Любов и изневяра (29669)
 Секс и интимност (14348)
 Тинейджърски (21879)
 Семейство (6463)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3167)
 Образование (7294)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18484)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Има ли хора, които ги е страх от промяната?
преди: 6 години, 3 месеца, прочетена 1687 пъти
Здравейте, приятели! Моля ви за добри съвети, които биха били от полза за мен. Накратко - мъж съм на 42 години, живея със семейството си във голям морски град. Наскоро срещнах една жена, за която мога да кажа, че е моята сродна душа. В началото не разбрах как стана, но от нейна страна имаше много внимание към мен. Аз съм обвързан, имам две деца на 9 и 11г., но нещата вкъщи не вървят, нямаме и брак. Тя е 15г. по-малка от мен и доскоро живееше с бившия си вече приятел. Твърди, че вече са разделени заради мен. В момента съм в голяма дилема дали да продължа напред с нея или да оставя всичко и да се преместя в София при мои близки приятели като за начало, да търся работа или в чужбина при роднини. Искам да съм с моята сродна душа, но от нейна страна не виждам огромно желание да продължи нов живот с мен. Все избягва да говорим по въпроса за промяната или променя темата, като казва че трябвало да има малко време да помисли за себе си. Твърди че ме обича и ме приема какъвто съм. Аз виждам живота си за напред с нея, тя защо се страхува от промени?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 3 месеца
hash: 9c5985f536
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Ти много, ама страшно много внимавай с такива по-малки с 15 години от теб! "Сродна душа" или не - жената си е жена. Мен една такава кълнеше се, че ме обича, че е само моя и какво ли още не, и буквално за няма и месец се обърна на 180' заради някакъв друг, явно по-добра партия от мен. А уж беше много духовна и нематериална. Била си мислила, че нямало да сме задълго заедно и затова си го била намерила. Той я свалял, а не тя, и какви ли не още щуротии. Накрая едва ли не аз излязох виновен за всичко.
Особено ако не си се влюбвал от много години и си забравил какво е - много вникмавай. Сега си с размътен поглед, после ще се чудиш как си могъл да бъдеш такъв глупак. Дори и да не стане точно така, бъди сигурен, че образът, който си си изградил за нея е доста далече от реалността.
Още повече като се дърпа - това е явен признак, че нещо не е съвсем наред, и нещата не стоят точно така, както ти си ги мислиш и възприемаш. При мен дори такива признаци липсваха, и пак изядох дървото.

 
  ...
преди: 6 години, 3 месеца
hash: bdd1d4041e
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Ако те. обичаше нямаше да се. колебае, ти за нея не си нейна сродна душа. Жена или. мъж няма значение като обича някого иска всичко с този и за този човек, без дори да се замисля. Помисли и ще видиш че в действителност така действамв хората като обичаме., но. наистина не на думи.

 
  ...
преди: 6 години, 3 месеца
hash: c26d57205f
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Айде, давай, зарежи си децата заради сродната си душа, едва наскоро открита и припозната... ако изобщо се е разделила с гаджето си и заживее те заедно, такъв шут ще ти бие, че ще прелетиш обратно до Варна, ама и там вече никой няма да те иска...

 
  ... горе^
преди: 6 години, 3 месеца
hash: 6038817a05
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Смешен ти е накрая въпроса. Ами защото си стар за нея, не е ли очеизвадно защо се "страхува от промени"?
Ударил те хормона, хубаво! Помислил си се за младеж, хубаво! Ама, че си си повярвал как младо момиче ще се обвърже с възрастен мъж, че и с две деца, си е направо комично :)

 
  ...
преди: 6 години, 3 месеца
hash: 8d4a22d1ed
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   Обикновено "искам време да помисля" означава, че има и друг и не може да избере между вас.

 
  ...


...
преди: 6 години, 3 месеца
hash: 7224ef40f3
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Явно много си се влюбил, защото говориш необмислено. Ти "виждаш живота си с нея", а тя "има нужда от време да помисли". Несъответствието е очевидно и човек на твоите години не трябва да планира на базата на илюзии. Не може да се разберат истинските цели на момичето, но се съмнявам, че е искрена. Ако искаш съвет, защото явно това искаш щом си написал тема, то моят е да не оставяш семейството си. Позабавлявай се с онази и накрая я зарежи ти. Ако веднъж изоставиш жена си и децата си, то те завинаги ще изстинат към теб. В тази възраст, сега имат нужда от някой, който да ги напътства в света и да им даде пример. Те ще израснат и с това все по-ясно ще осъзнаят, че баща им ги е изоставил заради една секс авантюра. Това е моето мнение, разбира се, помисли и ти върху нещата.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 3 месеца
hash: 049dfa5174
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Автора съм. За съжаление избора да остана с децата вече не е мой, с майка им я изживяхме тази болка вече и сега се чакаме един друг да видим кой на къде. При нея вече има човек и аз го приех някак си. И тъй като не трябва да оставаме заедно от материални съображения, защо всеки да не продължи по пътя си, не съм умрял, че да нямам право на нов шанс.

 
  ...
преди: 6 години, 3 месеца
hash: e5f3c1e06d
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Защо всички си мислят че е от значение възрастта? Това е смешно!!! Да поговорят и да се разберат. Щом е казала че го обича значи е така.

 
  ...
преди: 6 години, 3 месеца
hash: 7b84f5bac7
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Първо помисли за децата си, защото ако ги напуснеш, това ще се отрази много на психиката им. С жена си може да се разделиш. С новата си любов може да се събереш, но не се знае дали ще останете завинаги заедно. Като остарееш, ще разчиташ на децата си. И ако си ги наранил и не те чувстват близък човек и баща, нищо чудно и да те оставят в някой дом за стари хора. Бъдещето е непредвидимо. Така че не бъди егоист и помисли и за другите!

 
  ... горе^
преди: 6 години, 3 месеца
hash: a0ae71847b
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Как се разбира, че някой му е сродна душа? Не питам автора, явно и той не знае. Не че ме интересува за мен, . след близо 20 години и три деца, надявам се, че няма да ми мине такава мисъл.

 
  ...

...
преди: 6 години, 3 месеца
hash: d9e5a3ab38
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

11.   Това, че и трябва време да премисли нещата, означава, че не е сигурна в чувствата си. Когато една жена обича, не премисля и не иска отсрочка.

Какво евентуално се случва в главата и - от гледна точка на момичето, даже да оставиш жената и децата си, това е свързано с доста потенциални проблеми:

- бившата жена винаги ще има някакво влияние върху отношенията ви, било по повод децата, било по повод общо имущество, роднини, приятели

- на приятелката ти ще и излезе лошо име, че е разделила семейство, ще я обсъждат, ще има слухове, ще трябва да защити позицията си пред родителите и близките си. Не е най-приятната ситуация за младо момиче

- досега си бил забранен плод, сега изведнъж се оказваш прекалено достъпен, че и носиш със себе си усложнения

- реално не сте живели заедно, така че тя няма представа какво да очаква - може да се окаже, че сте и несъвместими. Едно са откраднати часове от време на време, друго да се гледате всеки ден и да се занимавате с битовизми.

- и да оставиш жената и децата, най-вероятно ще продължиш да имаш финансови ангажименти към тях - и тези финансови ангажименти ще бъдат за сметка на новото семейство

- ти вече имаш 2 деца, тя най-, вероятно също ще поиска дете от теб - тук идва проблема, дали ще трябва да дели чувства, внимание, финанси, наследство итн с децата от предния брак и дали няма да е пренебрегнато или ощетено по някакъв начин заради тях.

- не стана ясно можеш ли да и предложиш сигурност и доколко плановете ви за бъдещето съвпадат

- все пак имате и 15 години разлика - със сигурност го има и момента с чуденката дали не избързва и дали няма да се появи някой по подходящ.

Това малко разсъждения, за да те приземя, защото ми се струва, че летиш из облаците авторе. Дали не я идеализираш прекалено тази мечтана половинка? И дали и при брака ти не се е получило същото, а после да си се разочаровал? Възможно ли е да повтаряш същите грешки?

 
  ...
преди: 6 години, 3 месеца
hash: d850d41e6e
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Аз съм влюбена в мъж, който е с няколко години по-голям от мен. Разведен е и има едно дете. На ръководен пост е във фирмата, в която работя. Мисля, че и той има някакви симпатии към мен. Много ще съм щастлива, ако е взаимно. Това, че е разведен и има едно дете не е проблем за мен. Аз също съм отгледана от втори баща. Важно е уважението и любовта, която не срещнах с предишни отношения с мъже. :-(
Авторе, от проченото разбирам, че влюбеният си само ти. Тази жшна не държи на теб и не те обича. Ела в София, но започни нов живот заради теб самия, а не тичай по фусти. Ще затънеш още повече. Все пак имаш деца помисли как ще изглеждаш в техните очи.
Успех и умната.

Ж от София

 
  ... горе^
преди: 6 години, 3 месеца
hash: e5f3c1e06d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   Когато е казала че иска време не е уточнила дали и трябва време да помисли за чувствата си към него а има други пречки който я възпрепятстват да се раздели на момента Всичко е възможно понякога това което искаме не идва на момента иска време

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker