Използва ли ме за пари? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120981)
 Любов и изневяра (29663)
 Секс и интимност (14342)
 Тинейджърски (21869)
 Семейство (6457)
 Здраве (9582)
 Спорт и красота (4693)
 На работното място (3164)
 Образование (7292)
 В чужбина (1648)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1737)
 Други (18468)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Използва ли ме за пари?
преди: 6 години, 3 месеца, прочетена 3569 пъти
Здравейте! На 22 съм, от София. Семейството ми се занимава с частен бизнес още и от 18 годишен работя здраво. Виждам се с едно момиче от 3 години, но с всеки изминал ден започвам да мисля, че само ме използва. За 20 си рожден ден получих нова кола и за това реших да прехвърля на приятелката си предишната. Беше много щастлива, следователно и аз. Първоначално се правеше, че не иска парите ми, но постепенно започна постоянно да дърпа пари от мен, което не ми е проблем всъщност, готов съм да й дам всичко. Обикновено харчи парите, които й давам за неща като дрехи, обувки, гримове и подобни. Студентка е и аз платих миналогодишните й семестри и първият за тази, живееше в общежитие, но отказваше да дойде при мен за това започнах да й плащам квартира. Не работи нищо, всичките си пари получава от мен и родителите си. Обичам я страшно много, но започнах да чувам неща, които не биха се харесали на всеки уважаващ себе си човек. От приятели в нейния университет съм чувал, че я наричат "общата", казват, че не отказва на никой. Много пъти са ми казвали да не се занимавам с нея, защото била с мен заради парите, но не исках да повярвам. Смятах и дори все още смятам, че ме обича, но започват да ми втълпяват, че е с мен само заради пари. Не знам вече какво да мисля, дали е любов или са просто пари?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 3 месеца
hash: e3346b4585
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Не разбирам защо слушаш хората - сам не можеш ли да мислиш, след като разбираш от бизнес? Би трябвало да си вадиш сам изводи защо е с теб и да си наясно. Защо си ѝ прехвърлил колата толкова рано? Но най-много ме изненадва защо не я остави на общежитие? Колко хора са там? Какво лошо има? Ей това е най-голямата ти грешка - да ѝ плащаш квартира! А говори ли с родителите ѝ? Да не се окаже, че два пъти сте платили едни и същи семестри? Значи не иска при теб, не иска на общежитие, а в самостоятелна квартира?
Знаеш ли какво? Каквото сам си направиш и Господ не може да ти го стори!
Ж30

 
  ...
преди: 6 години, 3 месеца
hash: 0831456a9a
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Здравей. Аз само не разбрах, с това момиче само се виждате или имате връзка?!? Какво означава, виждам се с едно момиче от 3-ри години. На мен ми звучи, като неангажираща връзка, тоест всеки от вас е свободен да прави каквото си иска, без да държи сметка на другия. Ако е така, това не е любов, а просто взаимен интерес някакъв. Ако сте гаджета и това е вярно, че я наричат "общата" хич не говори добре за момичето. В тоя случай, със сигурност се вижда с теб заради парите ти. Когато човек обича, му стига само вниманието и присъствието на човека, който е обект на чувствата му. Не се интересува има ли пари или няма и е готов на всичко за него! Според мен все едно това момиче е на твоя издръжка. На мен това лично не ми харесва. Виж ако живеехте заедно и има любов, ок - помагай и, но така... само се виждаме... ясна е работата. Успех от мен. Има и много други мацки, които може да са с теб, не само заради парите ти!

>М.31г<

 
  ...
преди: 6 години, 3 месеца
hash: 8c40251dbd
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

3.   Сега ще ти резюмирам личен случай с мой бивш. Ще уточня, че е бивш защото аз не исках брак тогава, а той настояваше. Също той бързаше за деца, аз-не. И като тези му претенции се появиха около година след започване на връзката ни, не беше изяснена тема от преди, та се разделихме.
Така: той си беше обикновено момче, работяга. Беше завършил архитектура, но като съвсем новак в областта никой не му се доверяваше за по-сериозен проект. Драскаше някои чертежи понякога за дребни суми, но основнота му заплата беше от-барман, помощник в строителство, шофьор т.н. каквото излезе.
Всички около мен много го харесваха, тогава за тях беше интелигентен, културен, възпитан, работлив, джентълмен.
Около него също всички ме харесваха-"добро момиче, усмихната кукличка, работлива и земна" т.н.
По чист късмет изведнъж стана богат...баба му беше много богата жена. От наследство получи сериозна сума и имоти, вложи в някои проекти и след няколко месеца вече минаваше за богат.
Започна да ме затрупва с подаръци и пари (да съм имала за женски нужди). В началото се ядосвах и му казвах, че точно така новобогаташите остават накрая с пръст в устата. Но той твърдеше, че всичко е под контрол и сега се чувствал щастлив да може да ми осихури всичко което според него съм заслужавала.
Е, скоро за моите "приятели" той вече беше "чичко паричко" (само две години ни е разликата във възрастта) куфарчето т.н.
За негови приятели аз станах "курве, използвачка" т.н.
Изкефи ме веднъж той след като бях ревала след поредната обида казана "тихичко" но да чуя все пак, като събра на купон-почерпка за него сметка естесвено някои от моите и негови уж приятели.
Във върха на купона им изцепи с щастлив смях и глупав поглед, че е изключително щастлив да може да бъде "куфарчето" за неговата си принцеса, още по-щастлив е, че ме е убедил да приемам неговите и материални начини да ми показва, че се грижи за мен.
А, да не пропусна и, че някакъв бил спал с мен; само дето аз последна научих и го попитах пред приятеля ми директно дали ми е било хубаво поне. Никога не бях имала нио с този човек, дори почти не го познавах.
Хората са злобни и завистливи, авторе! Ако имаш съмнения, провери си ги, но без да обиждаш нея! И да не ти е водеща хорската завист!

 
  ... горе^
преди: 6 години, 3 месеца
hash: 5c1fbd65ee
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Не звучат добре нещата. Кажи й, че имаш проблеми с парите, че си закъсал и че може да нямаш възможност занпред да й плащаш квартирата, и виж каква ще е реакцията.

 
  ...
преди: 6 години, 3 месеца
hash: 9eb6608d4a
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   На 22 години си, а си се ангажирал финасово с това момиче все едно, че си й съпруг, че чак и кола й прехвърляш. Не е луд, който яде баницата, нали знаеш. Ти сам я купуваш, а после се чудиш. Свий си перките и не я затрупвай с пари, сам ще разбереш тя за какво е стеб. А и хората около теб, май по-добре виждат. Не казвам, че веднага трябва да я зарежеш, а провери нещата, които говорят за нея. Сега поне е лесно с телефони чатове. ако се заиграва с някой, веднага ще разбереш.

 
  ...


...
преди: 6 години, 3 месеца
hash: 7bc39e6ec5
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Много си наивен, естествено, че няма да иска при теб - ти й плащаш квартира за срещи с други... Сложи камера и всичко ще ти стане ясно.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 3 месеца
hash: 7298e39651
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Еми направи един тест. Постепенно й спри парите. Направи си фалшив профил и я пробвай дали ще ти пише.

 
  ...
преди: 6 години, 3 месеца
hash: b68e0d0238
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

8.   Ти си ебати бодалата.

М21

 
  ...
преди: 6 години, 3 месеца
hash: fa92357da5
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

9.   Виждате се от 3 години...и ти не можеш да разбереш дали е любов..или само за пари ?
Извинявай , ама не те разбирам ! Тези неща си личат...усещат се..по държанието. Тя как се държи с теб..иска ли ти сама пари ..ако е да колко често го прави... или ти сам и ги даваш....пренебрегва ли те..а колкото до това , кой кво казал за нея...не вярвай на 100% , има си хора за всичко, някои просто много обичат да дават мнения и да коментират неща, без да са запознати с тях...ей, така просто от завист
..
Така , че не се настройвай против нея , само щото някой нещо казал.. .

 
  ... горе^
преди: 6 години, 3 месеца
hash: 2da4450e0a
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Много ясно че е заради кинтите брат.

 
  ...

...
преди: 6 години, 3 месеца
hash: 98652e96f4
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   ем...буби. виж сега.
1. Докато и даваш и щом си я научил, че даваш, тя ще иска и ще взима.
2. На хората не вярвай на 100%
3.Как се държи с теб тя - уважава ли те, цени ли те, правили нещо за теб, комфорта ви, като двойка като личности.
4. Пазарува тези неща за нея или и пред теб се конти и се старае да бъде красива за вкуса ти.
5. Говорил ли си с нея за да почне работа
6. Имали ли сте каквито и да било разговори по темата
7. Докато изкарваш повече пари и не я нагърбиш да е по-отговорна така ще е . Приятелят ми взимаше по-малко от мен, доста време и аз му помагах. Не е драма да помагаш на половинката си, но трябва човек да знае кое е свобода и кое е свободия

 
  ...
преди: 6 години, 3 месеца
hash: ba2d7fce39
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   След като взема доста пари от теб, вероятно те използва. Ако няма пари, трябва да работи, а не ти да и плащаш семестриалните такси и да й купуваш дрехи, обувки, че и квартира да й плащаш. Че тя си е направо държанка. Пробвай да спреш плащанията за известно време и виж как ще реагира.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 3 месеца
hash: 87b0057541
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   Не е виновен който яде баницата. Защо ще и плащаш квартирата... Аз сама си плащам всичко, не чакам на мъжа до мен. Спри да и плаща голяма част от разходите и ще видиш как ще е....

 
  ...
преди: 6 години, 3 месеца
hash: 87b0057541
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

15.   Замисли се защо не е дошла при теб, найстина е добре че си щедър, но доста прекаляваш, защо ти да и плащаш семестрите, отгоре на това и даваш и пари за парцалки.. Спри джобните, после за семестъра, кажи, че ти идва много да плащаш квартира....

 
  ...
преди: 6 години, 3 месеца
hash: fd998f64e1
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

16.   Авторе, ще ти кажа само, че в много редки случаи едно момиче го наричат "общата", когато то просто учи и има приятели в университета, като всички нормални хора. За да излезе един прякор, обикновено си има някаква причина. Ако бях на твое място, поне щях да проверя. Естествено, може и да са хорски приказки, няма да е първият такъв случай, но затова човек проверява нещата лично и се убеждава. Никой в този сайт не може да ти каже на какво момиче си случил, само ти си я познаваш и можеш да разбереш за какво иде реч.

 
  ... горе^

...
преди: 6 години, 3 месеца
hash: 7a0a728be0
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

17.   Братко ти направо си й пуснал юздите, това ти е първата грешка, и само след нея идват и последствията, които са неизбежни, не искам да те обиждам или нещо такова, но най-вероятно "приятелката" ти е поредната материалистична *****, но занапред ще си знаеш, не се заяждам казвам ти го за твое добро, и следващия път по-полека с подаръците. Надявам се да ме разбра, че си имаш работа със златотърсачка.
Woods of Desolation

 
  ...
преди: 6 години, 3 месеца
hash: ca02cbcf19
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

18.   Само тази дума "общата" би трябвало да ти е достатъчна ...

 
  ...
преди: 6 години, 3 месеца
hash: 3487202e69
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

19.   хм, доста наивно от твоя страна да й прехвърлиш колата и да плащаш квартира, че и семестрите. можеше да й дадеш да я кара, но да си остане твоя, а да живее на общежитие или при теб. защо й е квартира - да има собствен терен.
а тя какво прави за теб- обича ли те, уважава ли те?
бих се присъединила към съвета на 4 - престори се, че имаш финансови проблеми и намали субсидиите. ако не си промени отношението, значи наистина държи на теб. ако започне да се цупи и да се кара с теб, изводът е ясен.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 3 месеца
hash: 63a6be3250
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

20.   Пробвай да спреш да й предлагаш пари и да й правиш излишни подаръци и ако тя започне да ти ги иска значи е ясно положението.

 
  ...
преди: 6 години, 3 месеца
hash: 759ba0c845
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

21.   Щом и викат общата, значи има основателна причина. На мен защо не ми викат така?
Ж19

 
  ...

...
преди: 6 години, 3 месеца
hash: 6265035dfa
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

22.   Ако от няколко места си разбрал, че и викат общата, то това си е баш така. Като си тръгнал да се показваш като много дащен паралия, много ясно че ще те дои докато и позволяваш. Не е добър знак това, че не иска да живеете заедно, не иска и на общежитие, явно си иска свободата да прави каквото си поиска, а пък ти да си плащаш сметките. Виж сега, не си някой случаен, трябва да се научиш добре да преценяваш хората, защото един ден когато поемеш бизнеса на вашите ще видиш, че всеки иска да те изклати и ако ти го позволяваш няма да стигнеш далече. В любовта нещата са по същия начин, тази твоята общата като си отвориш очите един ден и я разкараш, след това си търси момиче, което се оправя само в живота и не чака на теб. Парите и скъпите подаръци след като се докаже, че е с теб не заради парите ти ами заради теб самия. А това става с времето.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 3 месеца
hash: 323361298c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

23.   Казваш и, бизнеса фалира няма пари, не мога да ти помагам повече и виж дали ще остане с теб, след месец примерно и кажи може ли 100 лева това онова. Така ще разбереш наистина. А дали ти е вярна има само един вариант. Проследяваш я.

 
  ...
преди: 6 години, 3 месеца
hash: ef410ffaf6
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

24.   В началото на връзката ни й правех подаръци със и без повод, постепоенно се ограничих само когато има повод, но когато ми поиска нещо просто не мога да откажа. Когато има нужда от пари си иска и аз й давам, защото нямам причина да й откажа. Колата й прехвърлих, защото от много време повтаряше, че иска и аз реших да й направя този подарък. Относно работата съм й предлагал да работи при нас когато не е на лекции и има възможнст, родителите ми са абсолютно съгласни, но тя отказва и аз не мога да я накарам на сила. Квартирата намерих и плащам, защото спомена, че има проблеми със съквартирантката и топлата вода, а отказва да живее при мен. Готов съм да дам и последните си пари за нея, защото когато ме погледне в очите и се усмихне просто не мога да й откажа.

 
  ...
преди: 6 години, 3 месеца
hash: a8b99a3b2b
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

25.   То, самият факт, че не иска да живеете заедно е напълно показателен. Така, далече от теб й е супер. Не знаеш на лекции ли е, в родният си град ли е или някъде другаде. Ти си й поемаш разходите, а тя си прави каквото си поиска.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 3 месеца
hash: e39e54b52c
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

26.   Не слушай хората и коментарите, а провери сам. Щом имаш пари, наеми детектив да я следи 1 месец и снима, не казвай на никой, тя никога не трябва да разбира за това. Може да има причини да откаже да живее и работи при теб, това не значи, че ти изневерява. Но не се доверявай, а провери

 
  ...

...
преди: 6 години, 3 месеца
hash: 30c94121e9
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

27.   Направи й тест.Направи си як профил на някой напомоан хубавец,да има снимки на коли,барове,екскурзий.
И й пиши от него 2,3 пъти че е много хубава,после че я каниш да се видите,да дойде в еди кой си хотел и ако е палава ще й се отплатиш със стотачка ли там не знам колко им се вижда достатъчно на момичетата в днешно време
И ако ти хареса може да се вижфате пат пат.
И ако се съгласи, запази все пак стая там и я чакай и ако дойде е ебати парцала.От там нататък ти решаваш.Аз бих я смачкал още е стаята,но ти можеш да й кажеш колко ти е паднала в очите,каква отрепка е,и как й спираш всичките пари и не искаш да я видиш повече.
Дамо вариант казвам,но да питаш нас без да я сгащиш няма да стане.

 
  ...
преди: 6 години, 3 месеца
hash: 64588dc1e5
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

28.   Авторе, пише ти момиче на 22г :) С приятеля ми бяхме заедно 5г. От които 2(първите) аз не знаех дори, че техните имат частен бизнес(бяхме ученици)Никога не съм позволявала и 1 кафе да ме почерпи. Бяхме малки тогава. След като завършихме училище той започна да помага на родителите си.. съответно стана по-заможен така да се изразя. Ходихме по екскурзии(аз си плащах моята част), за празниците ми купуваше скъпи подаръци и прочие. Но хората постоянно си мислеха, че той ме води на тези скъпи пътешествия :D Станах студентка и започнах много добра и платена работа.. парите ми бяха даже в повече за сам човек. Харчех си ги за мен.. дрехи, обувки, гримове.. и така изведнъж родителите му решиха, че аз не съм за него защото "след време ще харча така неговите пари" (това никога няма да го позволя с когото и да било.. винаги съм била независима) той започна да се води по тяхното мнение и приказки и така след 5г връзка просто се разделихме :) Така, че не слушай абсолютно никого а си слушай собствения акъл.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 3 месеца
hash: 2c49e0b0ae
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

29.   Темата може и да е измислена или поне аз се надявам да е така защото ако е истина направо ми е жал за момчето... ще си даваш ти парите, колата - всичко, а на нея ще й викат "общата"... горкия чехльо.

 
  ...
преди: 6 години, 3 месеца
hash: 3487202e69
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

30.   авторе, ако просто отказваше да живеете заедно, бих я разбрала, защото може да не е сигурна в чувствата си, да не желае такава стъпка на този етап, ... причини бол. Обаче да иска само парите и материалните придобивки от теб (кватрира, кола, пари), а да отказва да си ги заслужи като работи при вашите, в същото време отказва да живее с теб, това ми е в повече. значи тя може само да иска, а ти си длъжен само да даваш, без да е необходимо тя да прави някакво усилие или компромис? !?
на мястото на вашите щях да ти огранича средствата, за да й намалиш на свой ред парите и да се освестиш. това момиче наистина те използва. пробвай да й кажеш, че имаш финансови проблеми и виж реакцията или че си болен и имаш нужда от нея да се погрижи за теб. мислиш ли, че ще можеш да разчиташ на нея ако нямаш пари?

 
  ...
преди: 6 години, 3 месеца
hash: 87b0057541
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

31.   Сигурно е красива за да си лапнал толкова. Аз като жена не искам пари от мъжа ми, като искам нещо сама си купувам. Как тя да работи, като ти ще и дадеш... Работата е ясна щом сама си иска, но ти си виновен, че и даваш. Следващия път кажи, че нямаш да и дадеш... Ако два три пъти направиш така, сигурно ще спре да те търси.... Ти даваш много, а тя какво ти дава.?

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker