Тя е свястно и добро момиче, но нямам чувства към нея... - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121152)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18513)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Тя е свястно и добро момиче, но нямам чувства към нея...
преди: 6 години, 3 месеца, прочетена 2600 пъти
Не, въпросното момиче не ми е гадже, но ми е най-добра приятелка. В малкия скучен и клюкарски град, в който живея, тя е наистина глътка свеж въздух, както се казва. Добър човек, много ми е помагала и ме е подкрепяла. Държи се по-мъжки от много "мъже", които всъщност са мекерета. Тя е малко аутсайдер и се е вкопчила в мен, не може да създаде други приятелства, а явно и не иска. Докато аз искам, просто не съм срещнал правилните хора и не ми е главната цел в живота на този етап.
Да не се отплесвам. Всичко беше ОК докато тази година тя не започна да проявява по-специални чувства към мен. На рождения ми ден преди няколко месеца тя ми се обясни и на мен ми дойде малко неочаквано, защото тя е срамежлива и мълчалива иначе. След като чувството на изненада премина, започнах да си задавам въпроса - харесвам ли я наистина? И колкото и да се насилвам, отговорът беше НЕ.
Тук нещата не опират до външен вид. Тя е сладко момиче, макар че има прекалено детска визия. Това не е проблемът, както казах, защото аз не си избирам приятелките по външен вид, колкото и съмнително да звучи. Прекалено сме различни като характери! Колкото е сладка и невинна, толкова е и детински характерът й, имам чувството, че си живее в неин собствен свят и не иска да приеме реалността. Докато аз, макар да обичам уединението и спокойствието, съм доста узрял - дори прекалено много за възрастта си и съм приел реалността, каквато е. Не съм скучен човек, просто не си фантазирам и не се "филмирам". Наясно съм с хората и различните им намерения, затова вече не ми правят впечатление докато тя го драматизира всеки път. Мени си желанията доста лесно и бързо, а аз трудно взимам решение, но е бетон веднъж взето. И интересите ни дори са коренно различни, а тя като малко дете обича леко да си ги налага и да се сърди, ако например не харесваш любимата й група. Тя е едно странно Водолейче, като повечето такива (не че вярвам напълно). Допълваме се, но сме и много различни, а тези разлики ни раздалечават.
От друга страна, от доста време си пиша с едно момиче от София, с което просто има "химия", не мога да го опиша и по случайност ще уча в нейния университет, живот и здраве.
Не казвам, че с нея ще се получи, но просто е още един знак, че с приятелката нещата няма да станат.
Намеквам й леко, защото тя ми се е лепнала като гадже, но тя не схваща и продължава. Много е обидчива, затова не исках директно да й казвам, че няма шанс, за момиче предполагам е още по-гадно да бъде запратена в приятелската зона, но няма друго решение. Никога не съм флиртувал с нея, но като нейна опора и дългогодишен приятел, не е толкова чудно, че се е влюбила. Какво да направя, за да й спестя колкото се може повече болка? Не бих искал да си развалим приятелството, но тя 1000% ще се сърди като й кажа, че харесвам друга и не смятам, че ще се получи нещо между нас. Много е трудно, защото наистина я обичам, но като сестра...

М18

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 3 месеца
hash: e2c8337bfb
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Ами скачай си на безхаберните девойки, като не те устройва тази, макар и обидчива. След това всички ревете, че нямало свестни жени, такива заслужавате. Дано момичето се осъзнае и спре да тича след плазмодий като теб.
Ж19

 
  ...
преди: 6 години, 3 месеца
hash: 7ad8a77cc7
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   След като се описваш като много узрял и, че приемаш нещата такива каквито са вариантите ти са 2 - ако имаш чувства към нея ще си част от живота и, ако нямаш чувства към нея няма да бъдеш, понеже не може да си приятел с някой в който си влюбен, а ако продължавате да сте приятели това са едни допълнителни надежди за нея, които всъщност са празни.

 
  ...
преди: 6 години, 3 месеца
hash: 6173ca3ca4
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Ти си на сравнително крехка възраст. Сега ти е времето да имаш връзки със силна страст, химия и такива неща, за които си написал, че имаш към това момиче от София... но помни това е само период от живота. За по-сериозното обвързване се иска нещо повече. А именно приятелство. След една дълга любовна афера, ако продължиш да бъдеш с даден човек, влюбването отшумява и тогава на преден план излизат други неща. Като качества, недостатъци, умения за общуване един с друг. В повечето случаи ако не се е породило приятелство в една връзка, тя рано или късно умира. Поживей малко, огледай се бъди с различни момичета и след години може би ще се замислиш за сегашната си приятелка и за нейната смелост. В повечето случей става така. Замисли се какво щеше да ти е отношението към това момиче, ако не ти беше приятелка. Ако не ти споделяше и ако я беше срешнал по друг начин. Ако тя е по-уверена и има повече самочувствие, дали щеше да гледаш така на нея? Само когато се отдръпнем от една ситуация и я погледнем отстрани можем да видим по-ясно картинката. Пожелавам ти да видиш картината навреме, а не когато вече е късно...

 
  ... горе^
преди: 6 години, 3 месеца
hash: 15a144e420
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Дай я на мен тогава, след като не я искаш ти. Ще ти дам данните си, ти да ги дадеш на нея. Аз си мечтая за такова момиче.

Като не я искаш ти... друг ще я поиска и ще я има, а ти ще си останеш с пръст в устата

 
  ...
преди: 6 години, 3 месеца
hash: 15a144e420
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

5.   Дай я на мен тогава, след като не я искаш ти. Ще ти дам данните си, ти да ги дадеш на нея. Аз си мечтая за такова момиче.

Като не я искаш ти... друг ще я поиска и ще я има, а ти ще си останеш с пръст в устата

 
  ...


...
преди: 6 години, 3 месеца
hash: 16d0c113a2
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Задаваш въпрос, чийто отговор вече знаеш, просто не искаш да го кажеш.

Няма лесен начин, няма как да ѝ кажеш меко, че не я щеш. Нема.

Въпросът е можеш ли да го кажеш както трябва или не.

Тя трябва да разбере окончателно, че отношенията са приятелски. Че ти я цениш като човек до себе си, че ти харесваш нейният характер. Ти я харесваш като приятел, но тя не притежава качествата, които ти искаш в една връзка. Как ще го фразираш е твой проблем, но съдържанието трябва да е ясно. Тя няма да го приживее лесно. И не, няма гаранция че ще останете приятели. Но можеш да направиш това или да я лъжеш, че има шанс. Второто ще покаже що за стока си ако го сториш.

Изборът е твой. И не го отлагай - времето не е на твоя страна. Скоро ще се убедиш.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 3 месеца
hash: e46dd33f1a
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Аз донякъде съм като твоята приятелка, само че не се сърдя за такива глупости и от известно време се опитвам да изкореня "детските" черти. За мое щастие се получава.
Истината е, че никой не харесва такива момичета и го казвам от опит.

Нямаш друг вариант, освен директно да ѝ кажеш цялата истина, а в случаи на несподелена любов тя винаги боли! Така или иначе, приятелката ти ще разбере как стоят нещата, а че ще се сърди си е нейн личен проблем. Тя трябва да разбере, че в живота няма вечно да е на нейната.
Приятелство между мъж или жена няма, освен ако не са хомосексуални. Винаги единият започва да изпитва чувства към другия. Имай го на предвид за в бъдеще.


Black Sabbath

 
  ...
преди: 6 години, 3 месеца
hash: 07b8fc6558
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Много са ми странни такива приятелства, безполови. Вместо ти да си имаш приятели момчета и тя-момичета, вие сте ходили залепени като лепенки, а сега се чудиш какво станало. Айде, тя те е харесвала като момче, а ти като какъв си й пръв приятел. Чудя се на момчета, които се врат при момичетата, ама без сексуални намерения. Т. е -ти си в ролята на нейна приятелка, а претендираш за голяма зрялост. Не е толкова трудно при такива приятелства единият да се влюби в другия. Особено, като казваш, че е е аутсайдер. Даже е абсолютно задължително.
За да пресечеш тази агония, й кажи че я чувстваш като приятел, а не като гадже. Не й обяснявай за другата, защото реално там още нищо няма. Може и твоят случай да е като нейният-само в твоята глава.

 
  ...
преди: 6 години, 3 месеца
hash: 416c1eb716
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Насила хубост не става.
Ж

 
  ... горе^
преди: 6 години, 3 месеца
hash: c42ca4031c
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Просто бъди честен към нея и към себе си! ^-^

 
  ...

...
преди: 6 години, 3 месеца
hash: 64702b9dda
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

11.   Прати я във френд-зоната! Ти си избраният мъжкар, който има шанс да покаже на жените колко е хубаво там. Нали всяка втора е пращала поне един от нас там, защо има недоволни коментари в темата? Най-хубавото чувство за един влюбен човек (особено на 14-ти февруари) е да го пратят в ъгъла, т.е. в приятелската зона.

Радвайте се за вашата сестра, момичета и дами! Тя има шанс да изпита най-неземното удоволствие на този свят! Какво му е лошото? Дори ѝ завиждайте - не всяка жена може да изпита тази блажена наслада, на която обричате всеки мъж, който не е достатъчно атрактивен или направен по измисления калъп на стадото! Дано авторът се реши - аз вече щях да съм го направил! Ако тя може да понесе това чувство, значи си е заслужила уважение и не е поредната пикла с претенции.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker