Егоист, който не може да обича - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121049)
 Любов и изневяра (29672)
 Секс и интимност (14350)
 Тинейджърски (21880)
 Семейство (6464)
 Здраве (9589)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3167)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18484)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Егоист, който не може да обича
преди: 6 години, 3 месеца, прочетена 2041 пъти
Здравейте :)
Момиче на около 20, което пътува с бясна скорост към депресията. Проблемът, ако мога изобщо да го нарека така, е един бивш. Беше просто забивка за определен период, без чувства, без излишни драми, с отвратителни бивши зад гърба си, които все още се опитват да ме съсипят. Може би от женска злоба започнахме връзката си, поне аз. Напук на тях, да им докажа, че този задник ги е забравил и не му пука за тях ''приказката'' започна. Хубаво беше, няма да си кривя душата, забавления, купони, интимности от различни видове. И май се влюби. А аз само се забавлявах. Не ми пукаше достатъчно, давах му свобода, но се и привързах.
Дойде време всичко да приключи, незнайно защо не го приключихме обаче. Той ми беше спасителната сламка, беше там, когато не всичко в живота ми беше цветущо. Помогна ми да се изправя, след което самият той ме заби в земята. Точно когато започнах да искам нещо повече, бившата му започна да ме търси, да обяснява как той така и не се отказал от нея, не я забравил, как са били заедно зад гърба ми едва ли не. Не, че ѝ вярвах, но и той не ми позволи да не ѝ. Та тогава вече дложих точката, изстинах, почувствах краткотрайни чувства към друг, мислех, че съм продължила. Няколко месеца дори не се сещах за всичко. До преди няколко месеца. Видях го с друга и нещо в мен се пречупи. Женска злоба отново, предпокагам. Не, че го исках, но не исках да е с друга. Смахнато, а?
Та все пак получих това, което исках - краткотрайна забивка с него. Той явно си показа, че има чувства, а аз не знам изобщо какво искам. В момента се дърпам, искам да е щастлив, аз не мога да го направя такъв. И все пак усещам как провалям, дори без да искам, всеки негов опит с някоя друга. Какво да правя, за бога? ! Чувствам се като най-големия егоист на планетата. Не заслужавам любов, не мога да дам любов. В момента просто съсипвам живота му. Писна ми да ми казват как съм една на милион, а аз да не мога да се спра на едно място и да покажа малко любов.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 3 месеца
hash: 8d297c1813
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Като искаш да е щастлив го остави, просто го премахни от живота си от началото нормално да ти е трудно, но по този начин ще си дадеш време и на себе си и ще ти мине

 
  ...
преди: 6 години, 3 месеца
hash: 69eba0bb91
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Ти си покъртителен индивид.

 
  ...
преди: 6 години, 3 месеца
hash: 80efcff29d
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   А защо си ''едно на милион''?

 
  ... горе^
преди: 6 години, 3 месеца
hash: 1463f1d973
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Не очаквах отговори изобщо, но тези са ми малко прекалени. Съдете ме, заслужавам го. От малка мечтая за романс като по филмите, семейството ми доказа, че няма любов съсипвайки тази, в която вярвах. Повярвах, че всичко е само игра, любовта е само по сценарий. Момчето не е лошо, имаше тръпка за някакъв период, но не съм си и позволявала да почувствам нещо, за да не остана наранена накрая. Поиграх си, доста дори. Идея си нямате колко виновна се чувствам от всичко.
Не веднъж съм му казвала, че нищо няма да се получи между нас, да намери щастието си в лицето на някоя друга. Няколко месеца не съм го търсила изобщо, разбрах, че има връзка и не го потърсих. Пътищата ни се преплетоха отново, той сам предприе всичко, а аз си получих краткотрайната забивка, както вече споменах. После разбрах, че всъщност не се е разделял с другата. Потърсих го, за да го накарам да ме остави, да остави приятелите ми (все още ги търси да ги разпитва за мен, моли ги да ме питат неща за него, дали има шанс за нещо). Следваха обяснения как ще зареже всичко само да е с мен. Не го исках, исках да си е с тях.
Не обвинявам него за нищо все пак, виновна съм, че си позволих да се появя отново и да покажа интерес. Но, за Бога, 'покъртителен индивид'? ! Хората грешат, развалят се семейства, а вие се захващате да съдите едва навлязло в живота момиче.. Жалка съм, окей. Не искам разбиране, но не е нужно да сте толкова злобни. А за това 'едно на милион', излизах с няколко човека след него в опит да го забравя. В крайна сметка се опитвах да им изясня нещата, как не съм готова за връзка бла-бла. В отговор съм получавала това и как заслужавам много. Явно на живо не правя толкова лошо впечатление, знам ли.
И все пак сгреших много с него и не мога да си го простя. Ако можех да върна времето нямаше дори да започна да излизам с него, но уви. Ако ще ми обяснявате колко бой ми трябва по-добре си го спестете, сама се наказвам достатъчно.

 
  ...
преди: 6 години, 3 месеца
hash: 0e1de068ea
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Ей моме, не е женска злоба твоето, нито е смахнато. Абе... смахнато си е малко, ако трябва да бъдем честни... но все пак... Наистина, какво можем да правим по въпроса със собственото си его, а?

Може би просто не обичаш да се нуждаеш от помощ, да си в положение на зависимата? Няма две мнения по въпроса - на никого не му е приятно е да в такава позиция, да разчитат да им се подава ръка в трудни ситуации. Та ТОЙ да е направил точно така спрямо теб, да ти е помогнал да се изправиш на крака... може би не ти изнася? Може би ти се е искало да върнеш статуквото - чрез това ТИ да бъдеш тая, която подава ръка и да помага? Може би точно затова ти се ще да го беше видяла да си върви сам, самотен и нещастен, без никоя до себе си...? В нужда от успокоение и подкрепа? Или пък, може би егото ти се е подразнило да види, че всъщност не станало така, та си го видяла с друга? А щом се е захванал с нея, значи не си "една на милион" както толкова много пъти са ти повтаряли? Та си го забила, колкото да докажеш пред себе си, че наистина има нещо "специално" в теб.

Горният параграф се състои изцяло и само от предположения и догадки, между другото. Нито съм психолог, нито те познавам. Но ако трябва да бъде абсолютно честен с теб, моме, струва ми се че имаш комплекси за малоценност.

Или е това, или още не си разбрала какво ОЗНАЧАВА да "обичаш". Дали можеш или не можеш да обичаш, не сме ние които могат да ти кажат, но лично аз смятам, че само безнадеждните психопати не са способни да любов. Та в тази връзка... ти защо мислиш, че не можеш да го направиш щастлив?

 
  ...


...
преди: 6 години, 3 месеца
hash: 46dfd58298
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Бог да ни опази от такива като теб, момиче. Имаш време да се промениш, все още си млада. Направи нещо по въпроса!

1017

 
  ... горе^
преди: 6 години, 3 месеца
hash: b0c5ca2f48
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   По-скоро, звучиш като човек с психични проблеми/зависимости/или доста фриволно поведение, да не кажа нещо по-конкретно.
Нещо май си си въобразила.

 
  ...
преди: 6 години, 3 месеца
hash: 80efcff29d
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Така де, попитах защо си ''едно на милион'', понеже предположих, че става въпрос за визията ти, понеже от написаното не става ясно, че притежаваш някакви ценни качества, човешки.
И визия да имаш - никак не е малко.
НАПРАВО СИ Е БАШ БЛАГОСЛОВИЯ! ;)
Всички разправят как ще си хванат ''свястна'' женица, ала ний си знаем, че убавата е с предимство, животът го е доказал.

Нямам какво да добавя - нямам отношение към темата.

 
  ...
преди: 6 години, 3 месеца
hash: 1463f1d973
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Явно наистина адски много съм сгафила в случая. Жалко е, че го осъзнавам последните дни, след като всичко се случи. А още по-жалко, че след като буквално го използвах, започнах да чувствам нещо. Да, не знам какво е любов, не съм обичала. Та аз на майка си не мога да кажа, че я обичам. Благодарност, да. Привързаност също. Но какво е любов ми е непонятно.
Нападките ви ми дойдоха малко в повече. Осъзнавам, че не е било редно, но какво сега, да се самоубия, защото хора като мен не задлужават да живеят ли? !
Може би наистина всичко е заради комплекси, за да си докажа, че не съм нежелана. Вероятно затова сега ми е и толкова гадно, след като той искаше да ми даде света, а аз не исках да приема нищо от това, толкова бързо ме замести и оредлага същото на друга. Ясно ми е, че не съм незаменима. Но е трудно и боли. И някакъв приятелски съвет би бил доста по-добър вариант. А ако трябва да се стига до бой, нека се стигне. Вярвам, че всичко в този живот се случва с причина, само остава на открия своята.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 3 месеца
hash: 2a5d612e45
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   Номер 8 тя може и да има наистина психични отклонения, по писането го виждам и си личи от 100 километра, че е така На нея й трябва мъж, който е като нея а не да се оплаква
Извинявам се за тона, мъж съм и знам как стоят нещата, такива като авторката не ги съжалявам изобщо.

 
  ...

...
преди: 6 години, 3 месеца
hash: b0c5ca2f48
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

14.   Tи пускаш тема с бръщолевеници и се чудиш защо някой не мисли като теб. А то, и ти не знаеш дори какво да мислиш. Всякакви неща правят хората в младостта си-нямат опит, искат да се наживеят, мислият си, че им се полагат всякви хубавинки и т. н. Че даже и до дълбока старост не могат да оправят посоките на света.
Тук никой не те съди, най-малкото защото твоят живот по никакъв начин не но засяга.
Бъде почтена с хората, изясни се коя си и за каво се бориш и ще ти простветне малко, включително и за въпросния.

 
  ...
преди: 6 години, 3 месеца
hash: 48cc75d978
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   Споко, не си една на милион. Такива като теб са милиони в днешно време... А останалите се опитват да те догонят, щото ти си им кумирът за супер яката мацка. Но ще те открехна, който е тръгна след такива като теб и им позволява да си игрят с него, просто си го заслужава...

 
  ... горе^
преди: 6 години, 3 месеца
hash: c57adbe10f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

16.   Хубави си ги забъркала но пък никой не е убит нали. А и признат грях е половин грях.Щом си даваш сменка за нещата това е първата крачка. Успокой се, времето не можеш да върнеш. По-добре намери добър психолог да ти помогне с травмите от миналото. И започни да правиш добрини. Успех.

 
  ...
преди: 6 години, 3 месеца
hash: 9840067f94
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

17.   Но ти си едно на милион - такъв злобен паразит рядко се среща.
Поне да се беше залепила за номер 10, сродна стока сте.

 
  ...
преди: 6 години, 3 месеца
hash: 80efcff29d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

18.   17-ти пък - не знае що е то ''сарказъм''. :ДДДДДДДДД

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker