Кой е по-виновен ? Моля за мнения - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121190)
 Любов и изневяра (29709)
 Секс и интимност (14357)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3179)
 Образование (7302)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18521)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Кой е по-виновен ? Моля за мнения
преди: 6 години, 3 месеца, прочетена 2330 пъти
Здравейте на всички,

Моля модераторите да публикуват историята ми. Благодаря!

Искам и аз да споделя историята си и да дадете мнение. Аз съм момче на 26 а тя на 21. Всичко започна преди 4 години (около 2 месеца не сме заедно вече). Като във всяка връзка в началото първите месеци всичко беше много добре, но съвсем случайно на 4-5 месец попаднах във фб нали знаете постваш описвам всички който са Like поста. До тук добре, но видях как приятелката ми беше описвала бившия си ( мн. хубав, красива усмивка, добър и още от този сорт), както и да е стана ми много гадно звъннах и по телефона разправии оправдания и т. н. Реших нали че още е малка и простих защото много я обичах. През тези месеци винаги съм и обръщал внимание, комплименти, смс-романи за всеки празник, подаръци, огромни букети ( не съм богат просто много я обичах). Още първия месец тя ми поиска паролата за фб и я дадох, защото няма какво да крия, а нейната не я даваше, но в началото на връзката си не бях изобщо ревнив, така че не ми пукаше много. След няколко месеца я взех паролата и гледах как си е писала с момчета ОК сваляха е и т. н. въпреки че по никакъв начин тя не ги режеше изобщо даже не казваше, че си има гадже. Както и да е и това простих, но и забраних да си пише с момчета, защото не ми е приятно, но тя продължаваше и спря чак когато се скарахме пред една нейна братовчедка и тя и каза, че не е правилно, че аз съм прав въпреки че след това пак пишеше, но по скоро със стари "уж" приятели. През това време аз като най-големия глупак и давам супер отношение. Другият проблем който имах беше лайкването на снимки на момчета по фб такива който не познава лично и не са и близки приятели. Скарахме се и за това защото на мен почна да ми писва, защото тя не даваше на мен нито да пиша с други нито лайкове нищо пълна изолация, нито със стари приятелки нищо. Както и да е със хиляди караници и това спря (въпреки че след като скъсахме видях, че в Инстаграм си ги е правела тия ). Никога не се застъпваше за мен като сме излизали с познати, ако почна да споря с тях и съм прав тя си мълчи, но ако не съм прав винаги беше срещу мен особено, ако са нейни роднини.

Тук искам да вметна, че тя беше девствена и продължава да бъде, защото нали знаете възпитане от родителите и нейно мислене както и да е уважих го това нещо, колкото и да ми беше трудно. В началото не даваше даже да я пипам по дупето, но след хиляди разговори и сръдни от моя страна и това стана. Чак след първата година и половина та ако не и втората година ми даде да я пипам и по гърдите пак след хиляди разговори, че аз съм момче имам нужди и т. н., а Тя мен не ме и пипаше даже пълен ужас просто. До последно бяхме като някакви деца в 5 клас направо ми скапваше настроението и даже тия глупости бяха на 2 3 седмици 1 път. Бях се примирил и с това въпреки, че постоянно и говорех за това, че не е права така, че се изнервям така, а тя ми казваше на теб само секс ти е в главата.

След втората година започнах собствен бизнес и влагах много енергия там. За мое щастие потръгна, но и отговорностите бяха по-големи и от там започна края. Тя постоянно ми казваше, че не и пиша много през деня, постоянно искаше да знам къде съм, с кой съм, че трябвало да и пиша без да ма пита защото тя ми била казвала (а не е така, защото много пъти съм е засичал някъде без да ми е казвала). Не съм и правел проблем за това, но не исках и тя да ми прави и се карахме за това. Със течение на времето спрях да и имам доверие изнервих се, че тя иска постоянно от мен, а когато аз поисквах нещо слушах оправдания на среща. Това нямало как да стане другото нямало как да стане и в един момент заради куп неща през годините и аз започнах да се променям. Започнах да избухвам, защото бях изнервен и от работата и от нея, защото постоянно говореше на инат. Имало е много случаи казва нещо и спорим и след 5 мин казва аз това нещо не съм го казвала. Накрая имаше случай след 5-та секунда буквално аз повторих казаното от нея и тя пак отрече ( в такива моменти започнах да избухвам и да говоря на висок тон ). Както и да е нещата през годините не се развиваха така както исках или трябваше, но мислех че след като се оженим няма да са така нещата, но така и не стигнахме до там защото точно заради това се скарахме последно. Аз исках а тя ми каза че не била сигурна в чувствата си, че последната година съм нямал отношение към нея не съм и бил звънял не съм се интересувал от нея, имал съм е бил като даденост.

Истината е че през цялото време много я обичах и да през последната година наистина се бях променил за да види отражението си в мен. Та тя скъса с мен след това скарване за женитбата с оправданието за отношението, не съм и обръщал внимание и съм е имал като даденост. Казва че постоянно едно и също сме правили не сме вървели никъде, само разходки на едно и също място, че сме стояли в колата, че сме вървели само до съседния град постоянно нищо друго. Хиляди пъти съм е питал какво искаш да правим тая вечер (винаги излизахме вечер, много рядко през деня), а тя винаги отговаряше каквото искаш. Излизахме по 1- 2 часа защото беше под час. През всичките 4 години от нея нямаше никакви действия всичко опираше на за всичко. Тя само говореше колко много ме обичала, но действия 0.

Веднага след като завърши 12 клас се записа за висше. Никога не и направих проблем винаги съм и позволявал всичко кафета, дискотеки никакъв проблем. Единствените неща който съм и забранявал са контактите с момчета като цяло по фб както бях описал по-горе. За нищо друго не съм я ограничавал и накрая ми заби нож в гърба, не ме обичала вече заради отношението което тя сами си заслужи. А все още имам някакви чувства и се измъчвам.

Благодаря на всички, които са прочели тая бъркотия, която написах моля Ви за мнения!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 3 месеца
hash: 5e1cafdece
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Моето скромно мнение е, че в любовта трябва да има взаимност, иначе си е живо мъчение. Забрави това момиче... Потърси и изгради взаимоотношения с приятелка, с която да сте на една вълна. Успех!

 
  ...
преди: 6 години, 3 месеца
hash: ea6e4a0d65
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Отдръпни се от нея. Колкото и да ти е трудно, трябва да го направиш. Поне засега. Малка е все още и й трябва време и ситуация, за да осъзнае как стоят нещата. Не е наясно въобще с живота. Винаги е била против теб, за да има за какво ти да се хванеш и да започнеш да й показваш отношение, на което тя определено се наслаждава, но никак не цени. Не можеш с лека ръка да захвърлиш толкова дълга връзка. Сигурна съм, че както ти си имал чувства към нея, така и тя е имала към теб. Но не е научена да ги изразява. Ти не можеш да я научиш. Всичко е в нейната глава. И двамата имате вина, но нейната е по-голяма, ако съдим по държание и отношение. Ти също си човек и имаш чувства, емоции, които ескалират. Бил си буквално като държан на каишка. Тя това е искала, дори и да е било само нещо подсъзнателно и да изглежда, че не е така. Ако смяташ, че имаш достатъчно силни чувства и искаш тази връзка да продължи, потърси я. Но няма да се получи, ако само ти даваш нещо от себе си. Затова трябва да се разберете без повишаване на тон, но за тази цел и двамата трябва да искате нещата да се случат.

 
  ...
преди: 6 години, 3 месеца
hash: d9c1181d7c
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Тя не е за теб, не те заслужава. Давай, стягай се и продължавай напред.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 3 месеца
hash: 9dd0807086
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Знаеш ли, ти си много добър и тя ти се е качила на главата, точно заради това. Аз съм сигурна, че тя ще те търси след време, но недей да се свързва с нея повече. И на теб ти трябва време за да ти отмине мъката. Бъди силен, твърд и търпелив и ще видиш, колко хубав е животът, дори и без нея. Аз съм зад теб, нищо, че съм жена.

 
  ...
преди: 6 години, 3 месеца
hash: 4632d1f2f5
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

5.   * По-добре, че сте скъсали, защото такава връзка е невъзможна и убиваща.
Навърши ли 18 години, не е дете, а жена, така че изобщо не й оправдава детинското мислене.

*Колкото до девствеността, от къде си толкова сигурен че е девствена?
Това че не го е правила с теб, не значи че не го е правила с други.
Факта, че си е пишела и контактувала с други мъже, означава че не те е обичала, че всъщност не е морална и не държи на честността.

*Измисляла си е различни поводи, за да те зареже, не че се е чувствала пренебрегната и ощетена от към любов.
Вашата любов е била едностранна, само ти си я обичал, а тя просто те е приела като "гадже", с което може да си губи времето.
Като не си и бил удободен, винаги ще намери начин да обърне палачинката, така че не съжалявай за раздялата ви.
Било е урок, повече да не позволяваш да се влюбваш в жени, които не те заслужават и не са готови на любов и компромиси.
Не се връщай при нея, някъде там има любов която те чака.










- Maryjane

 
  ...


...
преди: 6 години, 3 месеца
hash: 318fa5486b
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   Братленце, сложи край и тва е, много си я изтърпял даже, гледай си бизнеса и главата на горе! Ще дойде подходящата, успех!

 
  ... горе^
преди: 6 години, 3 месеца
hash: 6cff0e96dd
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Ще го преживееш, братле, и свободен ще се почустваш!
Само назад не се обръщай!!!

п. п. А по темата забравих да пиша. Няма никакво значение "кой е по-виновен". Бих ти казал, виновен няма. Или още по точно - и двамата сте виновни за края на връзката. Не се осланяй на това, че някой /да приемем ТЯ/ е по-виновен за разрива. Не това е важното и не търси равносметка. Защото само този отгоре отсъжда, а вторачването в това само ще ти отнеме енергията и ще те тласне към мъст. Направи обратното, заживей без тежест и чувство на вина, живей освободен.

 
  ...
преди: 6 години, 3 месеца
hash: c9512c43cd
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

8.   Ех да знаеш колко жени се мечтаят за такъв като теб... Да си го манупилират, и да го използват...
Понеже съм скъсаняк без 2 лева в джоба и ти завиждам, че си бизнесмен. Приятелката ти бая пи*оци е обърсала.

 
  ...
преди: 6 години, 3 месеца
hash: 0c48110a7a
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   От написаното си вадя изводите
1. Ограничавала те е - приемала те е за нейна собственост
2. Не си я интересувал достатъчно, има комплекси - търсила е други
Трябва ли ти такава?
Всеки търси по-добрата оферта - и мъжете, и жените.

Нито бих допуснал някой да ме ограничава, нито искам да ограничавам когото и да било. И двете са насилие, което не приемам, и намирам за вредно, противно на естествеността в отношенията.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 3 месеца
hash: 745343d369
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   От автора
До N1 казвал съм и го хиляди пъти, но тя е убедена че дава всичко от себе си. Не казвам, че не прави нищо, но тя е убедена на 100%, че прави всичко което може, а моето мненние е че просто не може да се жертва за нищо, което не е в нейна полза. Струва ми се, че е егоистка във връзката, защото за други хора прави неща, които за мен не е правила никога.
До N2 Аз също мисля по този начин и в момента нямам никакъв контакт с нея и не смятам има. Просто през тези 2 месеца ми се изясниха много неща и озънавам че съм бил много сляп (от любов). Определено мисля, че си много прав/а за всичко писано от теб.
До N3 Точно това правя в момента, защото разбрах, че съм бил влюбен в идеализиран образ. Да идеализиран образ, защото който и да попиташ ще ти каже, че вода не размътва. Действително обаче тя само пред хората се показва такава, защото за нея мнението на хората е по-важно от всичко друго.

 
  ...

...
преди: 6 години, 3 месеца
hash: 3ac479c2cd
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   Виж приятел, не се занимавай с такива криви работи. Една жена или момиче, което те обича, желае, изпитва истински чувства към тебе, първо никога няма да тръгне да се пише с други момчета или иначе казано да си търси свалки, второ ще иска интимност дали в началото на връзката ви или след известно време (няколко месеца и то само ако е девствена). Тази така хубаво си те управлява, използва те да тичаш подир нея и да си вдига самочувствието по този начин, докато непрекъснато търси внимание от други момчета. Има нещо не съвсем наред в това момиче и ако наистина се ожениш за нея както искаш просто ще ти се разкаже играта. Гледай си бизнеса и се научи да разпознаваш добре хората около теб, защото с тази наивност далече не се стига. Това важи и за любовта, и за бизнеса.

 
  ...
преди: 6 години, 3 месеца
hash: 745343d369
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   От автора

До №4 Благодаря ти! Аз не съм много добър, по скоро съм нормален мъж като повечето. Както всички и аз имам кусури, не съм перфектен и аз имам инат. Характера ми е такъв, че съм доста директен, а в някои случай прекалено директен. Казвам на всеки каквото истината в очите. Може би търпението за някои неща ми е чуждо, но като цяло съм и доста търпелив особено във връзката, която имах. Спрял съм да е търся, защото се осъзнах. Месец и половина ми беше много тежко отслабнах с 10 кг. и буквално взе да ми побелява косата отстрани. Пълен ужас преживях, защото се бях влюбил много.

До №5 Да точно така е и според мен, детинско мислене има и се обиждаше, когато и го казвах. Повярвай ми и представа си нямаш какво им е мисленето, особено за секс и подобни теми. Така че вярвай ми девствена е, защото населеното място не е много голямо и всичко се знае. Точно за това съм на 100% сигуренче, че е така. Накратко казано мислене от 18 век със сегашните технологии в ръцете е пагубно. Не не е морална както казваш, но кажи й го на нея да видиш какъв отговор ще получиш. Да разбрах, че честността за нея е чужда, още от началото на връзката. На фона на 4 години не ме е лъгала много, но винаги е било на теми които ми е най-болно. Не че не е правела компромиси, но винаги е било защото съм настоявал с месеци за нещо. Ей така на нея от вътре да и дойде нещо е много рядко. За нея любовта се изразява в това, че ще ми купи да речем една тениска в годината и ще ми казва Обичам те (само на думи). Относно телефоните много ги мразя, защото постоянно пишехме, пишехме и накрая да се чудиш какво да кажеш като се обадиш. Много ясно, че ще се изчерпа всичко с това постоянно контактуване.

До №6 и №7 Не мисля да се връщам назад. Не нямам жажда за мъст, да искам да и го върна или да го мисля нещо, ако е така значи не съм я обичал, а аз я обичах прекалено много.

До №9 Не че ме е ограничавала толкова, колкото аз сам се ограничавах, защото според мен като сте двойка трябва да се съобразяваш до голяма степен и с другия до теб. Да права си за другите неща, но накрая го изкара така, че едва ли не аз съм е имал за даденост с това отношение. Отношение което сама си заслужи.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 3 месеца
hash: 6bd45d3aa7
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

13.   Голям балама си! Струва ми се невероятно мъж на 26 с бизнес в 21 век да мисли така. Абсолютно невъзможно е!!!
Чисто хипотетично - не е девствена!
Жена

 
  ...
преди: 6 години, 3 месеца
hash: 5954ff27b4
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

14.   Бил си със жена 4 - години без секс!? Това е абсурд! Другото дори не искам да го коментирам.

 
  ...
преди: 6 години, 3 месеца
hash: 3e9650b62f
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

15.   Авторе, съжалявам че го казвам, но си загубил времето си 4 години. До колкото разбирам те е манипулирала и те е водила за носа. Извинявай, но на мацките още от 16годишни им пари между краката като видят някой привлекателен пич. На вашата възраст не е полезно да имате такива платонични връзки, напротив трябва да се протривате от секс - това е нормалното и здравословно поведение. И ако тя не те е пожелала за седмица или две, това означава несъвместимост и кой от къде е.. Надявам се да намериш скоро твоята половинка. Не търси виновник, просто си научи урока и скачай смело напред :)

 
  ... горе^

...
преди: 6 години, 3 месеца
hash: 745343d369
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

16.   От автора

До N13 Малко населено място сме всичко се знае. Излишно е да обеснявам, че съм сигурен не на 100%, а на 100000 %, че е девствена. Колкото и да не ви се вярва е така. Точно там е целия проблем, както каза N14 толкова време без секс си е равно на АД

 
  ...
преди: 6 години, 3 месеца
hash: 376e5d07f0
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

17.   Авторе, направо ти се чудя, как си издържал тези почти 4-ри години? !? ! Това си е пълна агония бе човек! Сега разбирам, че ти си много влюбен в това момиче, но тя само те е разигравала! Било и е скучно, за това така се е държала. Аз не мога да си представя, момиче/жена която твърди, че много ме обича, не ми дава да я пипам по дупето, че и да трябва да се караме и да говорим за това? !? ! Нещо сбъркано има в цялата работа! Нормално е да си имаш ангажименти, да си зает с работа. Не може да си отдаден на 120% през цялото време на това момиче! Пък за липсата на секс - тук направо ме уби! Каква е тази връзка, каква е тази любов? !? Това с размяната на паролите на фейсбук, също е малко странно. Много детско ми звучи чак. Виж сега от ревност и аз съм влизал да гледам, къде какво се пише, но първо не са ме хванали, че го правя /знам че е много лошо :) / и второ не са ми дали паролата доброволно. Как съм я получил, си е моя работа, но когато човек има съмнение, това е най-лесния начин да се проверят. Да знаеш, че понякога интуицията е много силна и съмненията бързо се доказват с факти. Предпочитам да съдя за хората по техните действия, а не по техните думи. На думи всеки може да е велик, ама на действия - малко е по трудно да излъжеш. :) Не се занимавай повече с тази малка госпожица. Ще си намери майстора и тя някой ден, като я превъртят няколко играчи, после ще реве за теб и ще си спомня хубавите жестове, които си правил за нея! А ти смело напред търси щастието си другаде. Със сигурност друга жена ще оцени много по добре, отношението което имаш към човека когото обичаш. :) Успех!

>М. 31г<

 
  ...
преди: 6 години, 3 месеца
hash: 745343d369
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

18.   От автота :
До N17 Аз също незнам как съм издържал. Предполагам че нагласата ми е била, че нещо ще се промени, но явно съм бъркал. Да скучно и е било, какво очакваш от човек без хоби, работа. Чуди се какво да измисли цял ден да ти трови нервната система. Пробесл съм да бъда всякакъв много добър, много лош, всякак съм пробвал и няма оправия. Накрая просто спрях да се занимавам. За паролите тя беше инициатор. Няма как да и дам мойта, а нейната да не я дава. Аз също съм на този принцип, че действията са по важни от думите. При нея не важи това. За последните изречения всички, които познавам казват същото.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 3 месеца
hash: 13fbed680d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

19.   Ти си по виновен че се държиш като женчо. Няма ти грам уважение тая. Долна манипулаторка. Дано те зареже, че да научиш какво е хубава интимна връзка.

 
  ...
преди: 6 години, 3 месеца
hash: 745343d369
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

20.   От автора

До N19 Съгласен съм с теб. Наистина аз съм си виновен за всичко. Трябваше много по-рано да приключи всичко.

 
  ...

...
преди: 6 години, 3 месеца
hash: a432040825
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

21.   Горе главата! Мисля си, че почти няма човек, който да не е изпитвал любовно разочарование. С времето ще мине. Нека умът ти постоянно да е ангажиран и постоянно се занимавай с нещо. Така хем ще я забравиш много по-бързо, хем ще е добре за бизнеса ти, като работиш повече. Всичко ще си дойде на мястото и ще срещнеш друга, която ще те обича и цени, колкото ти нея.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 3 месеца
hash: 6d9ac9b45b
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

22.   Това ви се случва, защото момчетата никога не забелязвате когато има нормално момиче покрай вас, само боклуците ви привличат вниманието.
Ж19

 
  ...
преди: 6 години, 3 месеца
hash: 745343d369
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

23.   От автора :

До N22 Може ли да ми кажеш какво имаш предвид. Кое момиче е нормално? По какво трябва да я позная, защото уж и бившата беше нормална, но явно не е. Аз нея не е мисля за боклук, просто мисленето и е много простовато. В никакъв случай не бих казал, че е боклук, но определено й има нещо, което не й е наред в главата.

Според вас колко пъти на ден трябва да си звъните и колко трябва да си пишете по вайбър през деня. Според мен тия постоянни писаници по вайбър обезсмислят звъненето по телефона, защото през целия ден пишем кой, къде е бил, какво е правил.

Какво означава да обръщаш внимание на една жена, която е под час когато се прибере в родното място, а през останалото време е в друг град студентка. Как да и обърнеш внимание при положение, че нямаме сексуален контакт. Темата за секса е табу. Не само че не го правихме даже и не говорихме такива неща УЖАС, пълен УЖАС. За 4 години стигнахме до целувки, пипане на гърди и пускане на ръка между краката. Тя мисълта ми е с какво я пренебрегнах, че не мога да се сетя?

Да не й звънях последната година, защото както каза Н19 ми няма никакво уважение. Прави са много от коментарите, че не съм никакъв мъж.

Просто искам да кажа на всички, които ще го прочетат. Бъдете поне в маллка част егоисти и си помислете за вас, защото когато спрете да давате от вас другия ще ви бие шута с претекст, че не им обрръщате внимание, че не се интересувате от тях, че ги имате за даденост, че държанието ви е лошо, а истината е, че е точно обратното. Нямаа човек, който да го правят на маймуна и той да не говори на висок тон или да не се ядосва. Никога не прощавайте лъжи и изневяра и не се връщайте назад.

 
  ...
преди: 6 години, 3 месеца
hash: 745343d369
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

24.   От автора :

В крайна сметка се оказахте прави всички 2 месеца и половина вече след раздялата разбрах, че е с друг от преди месец и нещо и пуши трева и е играч познавам го бегло. Много съм се бъркал за нея. Поне да беше някое свястно момче ама заради тоя. Благодаря ви на всички помогнахте ми много!

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker