Вече съвсем не знам - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121017)
 Любов и изневяра (29665)
 Секс и интимност (14344)
 Тинейджърски (21873)
 Семейство (6461)
 Здраве (9586)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3166)
 Образование (7294)
 В чужбина (1649)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18481)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Вече съвсем не знам
преди: 6 години, 3 месеца, прочетена 1443 пъти
Обичаме се, но когато се стигне до някакъв проблем или нещо малко тя винаги отбягва въпроса и после ме обвинява как хиляди пъти се повтарям. Обяснявам й че не може така да не говори по темата, да се оплаква и да очаква нещо различно от моя страна. Накрая казахме си всичко, след което тя ми обясни, че взимала успокоителни защото и минавали мисли за самоубийство и не издържала с нервите, а аз само съм я напрягал и не помагам. Тя никога не е споделяла тези проблеми с мене и после на мен се нерви и очаква разбиране след като аз не знам и не сме говорели. Вика, разбрах да, ще се държа по зряло от сега нататъка, ще се опитвам и аз компромиси да правя. Говорех и как ако бяга от тези неща и не ги изживява няма да се оправи само от успокоителните. Тя ми отвърна така:
''Да, мерси за съветите или както ги наричаш''
''Защо отговаряш толкова пренебрежително и фълшиво, правиш се че не знаеш за какво говоря, много е гадно''
''Ти ако искаш измисли за още 20 неща да се караме''

Два часа разговори накрая бяха за пак същата сцена, тя никога не се поставя на мое място и не се опитва да направи най-малкия компромис. Винаги се защитава и става обвинителна към мене и че как все правя проблем от най-малкото... Този кръговрат продължава да се повтаря и не знам какво да правя по въпроса вече. Опитах се с добро, опитах се като се правя на обиден, но тя така или естествено не ме потърси. Не знам какъв подход трябва да взема за да погледне ситуацията отстрани. Напомня ми все едно сме малки деца, ''ти си тъп'', ''не ти си тъп'' и това нещо просто се повтаря. И да пробваш с добро, то винаги ще продължи да казва ''ти си тъп'' и няма да се погледне колко глупаво изглежда отстрани. Чувствам, че само аз правя компромиси а тя е твърде страхлива егото и да не бъде наранено ако се извини един път без да става някакъв сериозен спор. Какво мислите вие по въпроса?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 3 месеца
hash: a99a8c238a
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Първият мъж, на когото ще кажа да си обира крушите - това мисля ;)
NZ

 
  ...
преди: 6 години, 3 месеца
hash: 054ad5a28e
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Ами мисля, че не е човекът за теб, че още не е късно да приключите отношения (доколкото разбирам все още не сте заедно законно) и да потърсите щастието другаде. :) Или ѝ постави "условие" да се промени, иначе те губи!
Ж, 20

 
  ...
преди: 6 години, 3 месеца
hash: 9a455a4638
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Едно нещо разбрах наскоро - че трябва да стоя надалеч от емоционално нестабилни хора и особено много, ако са жени. Те са енергийни вампири, страшни манипулатори, мнителни и изключително незрели. С всеки разговор могат да те изсмучат до дъно и в същото време те обвиняват и те изкарат най-големия злодей, защото виждаш ли, не ги разбираш, не ги подкрепяш и въобще не се поставяш на тяхно място, а то е точно обратното, естествено. Дълбоко съчувствам на мъжете, попаднали на такива жени.
Колкото и да си мислиш, че я обичаш, тя не го оценява и никога няма да го оцени, защото е твърде заета със себе си и душевните си терзания. Ако държиш поне малко на психиката си, бягай!
Жена съм, само да отбележа.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 3 месеца
hash: 67efd60eba
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Много малко информация даваш, но ако действително е такъв егоист - шут в гъза и следващата. Да обичаш значи да даваш. Докато не се научи да дава, човек не може да обича.

 
  ...
преди: 6 години, 3 месеца
hash: 77731b2b17
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Какво повече можеш да сториш? Тя има лични проблеми, които не споделя. В такава ситуация човек може да говори, да се опита да е по-мил или да направи обстановката спокойна и подходяща за справяне със стреса и натовареното ежедневие. Можеш да си вид отдушник, не като кошче за душевни отпадъци, а като една хубава част от живота, като вид приятно прекарано време и разтоварване от гадостите. Толкова. Нищо повече не можеш да направиш за нея. Тя е емоционално нестабилна, започнала е да пие успокоителни, скоро ще стане още по-нервна, нетърпима и комуникацията с нея ще стане невъзможна. Няма ефект от успокоителните, ако не си предприел и друг тип лечение на нервите. Всичко в човека е психика. Нейната психика не е здрава. Тя те изцежда и ти започваш да се чувстваш в безизходица. Авторе, ти си страничен човек и трябва да знаеш, че тя единствена може да помогне на себе си. Ти не четеш мисли и не си емпат, че да знаеш какво точно се върти в главата ѝ и кога сърцето ѝ е свито от притеснение. Можеш да започнеш борба с егото ѝ и да я мотивираш да отиде на психолог, да поговори с някого, или да я оставиш, защото тя не желае да се справи със себе си. Това са вариантите.

 
  ...


...
преди: 6 години, 3 месеца
hash: 19cd3373cb
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Оттърви се от тази порочна връзка. Има хубави и умни жени, които няма да те карат да се чувстваш като глупак. За последните 3-4 години видях няколко такива двойки като вас. Жената разиграваше сцени на мъжа, за всичко, за каквото се сетите, после го играеше жертва, губеше му времето, а мъжа до нея се опитваше да се извинява пред колегите и приятелите си, че гаджето му била нервна. Всичко, което описваш авторе ми напомня на тази схема, с която обикновено си служат само глупавите жени, умната е твърде заета да създава на мъжа до себе си комфорт!!!
Жена 31.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 3 месеца
hash: 2957d0b9d3
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Да, емоционално нестабилните хора, съжалявам, но трябва да се избягват. Трудни са разрешаване тези проблеми със здравето, отнемат много време и са на приливи и отливи. Т. е -проблемите никога не свършват. Сега, ако жена ти, майка ти, детето имат такъв проблем, не трябва да бягаш, а да помогнеш. Но когато го нямаш този морален ангажимент, не си го причинявай зорлем.
Ако все пак, решиш да останеш, трябва да прецениш/не знам дали можеш и наколко си години/ дали има нужда от спефиализирана психиатрична помощ. Също и, като как в цялата чорба участва семейството й. Защото мисли за самоубийство и успокоителни ми звучи много тревожно.
Според мен, вие не сте на една върна и не можете да се разберете нормално. Говорите на различни езици и не се разбирате. Съмнявам се да можете да влезете пак в синхрон, ако въобще сте били някога.

 
  ...
преди: 6 години, 3 месеца
hash: 6f35ef4da6
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Ти защо си с нея? Какво харесваш в нея?

 
  ...
преди: 6 години, 3 месеца
hash: 0546cf1dc9
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Към номер 8, най-семпло казано я обичам и ми е първата любов, не искам просто така да се отказвам, защото имаме някакви затруднения причинени от глупави проблеми. За сега последните дни нещата тръгнаха пак да се оправят, а за в бъдеще си говорихме и тя каза, че предпочита сама да си преживява проблеми и да не споделя, което мен ме наранява. Аз искам да говоря с нея за тези неща, да и помогна по какъвто начин мога, а не просто да седя отстрани и да се чудя защо примерно няколко дена не ме е търсила и когато аз дойда обиден тя да ме вини, че не я разбирам. Но предполагам насила хубост не става, пробвах бая с опити да се интересувам, сега ще се оставя ''по течението'' така да го кажем и ще се надявам, че ако тя има нужда от мен ще ме търси когато трябва. Също така мерси за съвета номер 5, изглежда наистина само това са вариантите...

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker