Обичам приятелката ми но и не мога да я понасям - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121038)
 Любов и изневяра (29669)
 Секс и интимност (14348)
 Тинейджърски (21878)
 Семейство (6464)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3166)
 Образование (7294)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18483)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Обичам приятелката ми но и не мога да я понасям
преди: 6 години, 3 месеца, прочетена 2521 пъти
Здравейте, искам да споделя нещо с вас. Имам доста сериозна връзка с едно момиче. Обичаме се и двамата отвратително много. Но има неща във нейния характер който не мога да приема. Като, много е горделива, това е качество което ненавиждам. Аз съм човек който винаги се стреми към по добро във всичко, винаги мисля какво да подобря в живота ми, просто искам винаги да съм в процес на някакво развитие без значение какво. Като си говорим с нея по тази тема, като я питам за какво си мечтаеш тя ми отговаря ''за нищо''. Не иска да се развива и да подобрява живота си по никакъв начин, буксува си на едно място и е доволна от това. Може би проблема е в мен не знам. Има и друго нещо което в началото ми харесваше но с времето започна да ме изнервя. А именно че каквото и е в главата това и е в устата, да това е добре от една страна. Но сме изпадали в такива ситуаций в който просто думите и мненията са напълно излишни, но тя си пердаши без да я интересува че обижда и наранява хората много с това. Също е много подигравателна към хората, примерно към по-пълните или по грозните. Като и кажа че никой не си избира тялото и лицето тя ми се сърди и ме гледа на кръв. Обаче я обичам толкова много макар и тези неща, просто не мога да я зарежа, не мога да си представа как някой друг освен мен я докосва. Може би проблема е в мен, аз съм малко аутсайдер. Тя се радва да седнем в някое кафене и просто да си седим там или някой бар. Което за мен е най голямото губене на време на света. Аз виждам нещата в много широк план, постоянно планувам нещо, всяко едно нещо го мисля и планувам много преди да почна да го правя каквото или да е, с две думи опитвам се да намаля шанса за провал максимално колкото е възможно. Тя е точно обратното, импулсивен човек който прави прибързани и неосъзнати решения. Аз съм човек който вижда доброто в другите и игнорира лошото, и точно заради това ми качество може би още съм с нея, но се страхувам че в бъдеще може да ми изиграе лоша шега. Тя определо не е човека с който мога да имам по сериозни планове в живота. Но не мога да я напусна!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 3 месеца
hash: c285521d45
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Ние с жена ми сме така. И аз и се дразних, че винаги е доволна на това, кеото има, и никога не иска повече. А аз съм много амбиоциозен. С времето разбрах, че всъщност различията ни ни помагат един на друг. Защото ако си прекалено амбиоциозен, никога няма да си щастлив, понеже никога няма да си доволен от това, което имаш и ще искаш и още, и още. Тя пък винаги е щастлива и доволна, но не се развива. С времето намерихме баланса. Тя ми помогна да живея малко повече в настоящия момент и да не мисля нон стоп за развитие, защото в един момент просот се изхабяваш. Сега не си даваш сметка, но това е много изтощително начинание и с времето се изхабяваш и започва да те изтощава сериозно. Аз пък понякога я бутам напред, давам и стимул, макар в началото да не разбира смисъла, но впоследствие като види крайния резултат, изпитва задоволство.

Лека по лека намерихме баланса. Затова е хубаво да имаш партньор в другата крайност, за да те вразумява от време на време и да те насочи леко към златната среда, както и ти него/нея.

Ако ит и беше с амбициозна жена, след време и двамата ще залитнете в извратена крайност, защото ще се насърчавате един друг. Така че ако намерите баланса, ако се вслувате един в друг поне понякога, ще се балансирате взаимно много добре. това обикновено не става лесно и бързо и без конфликти от време на време, но пък си струва.

Не си мисли, че да си амбиозиозен е само хубаво и си няма цена. Млад си още, но ще дойде време, кгоато ще осзаеш каква цена плащаш за това. Особено ако не успееш да постигнеш някои о тнещата, можеш буквално да луднеш. Още си млад и няма да ме разбереш.

Колкото до горделивостта и несъобразителността, живота ще я научи сам. Ти просто и помагай да осъзнае причинно-следствените връзки. Като и се разсърдят прекалено много хора и е готова да разбере причината, ще и обясниш защо е така.

Не я зарязвяй за всяка дреболия. Не си и мисли, че ще намериш перфектна и завършена жена. Такава няма. Ако си с друга, няма да е горделива, но ще те дразни друго. Но трябва и ти малко да положиш усилия и да я промениш поне малко, но без да се натрапваш. С търпение и усет кога и как да се намесиш и по-деликатно. Перфектна няма да е направиш, но пак ще я промениш малко. И между другото не е много хубаво да е перфектна, защото тогава ще ти стане скучна. Сигурно и в теб има неща, които я дразнят.

А това, че просто обича да си седи в някой бар е хубаво. Показва, че е непринудена, а и приеми го и ти като урок. Понякога трябва за момент да се отпуснеш и да правиш нищо, просто ей така за момент да нямаш никакви амбиции и планове. С времето разбрах, че ако искаш да разсмееш Бог, трябва да му разкажеш за плановете си. След години ще разбереш за какво говоря.

Та има какво да се учиш от нея, но и тя от теб. И двамта имате мотив да сте заедно.

 
  ...
преди: 6 години, 3 месеца
hash: 91e2c8dc8d
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Хохо! Все едно чета моя приятел да описва мен. Само с тази разлика, че аз съм по- амбициозната, а той си протака нещата във времето и ги чака от небето да му паднат, или да си се наредят от самосебе си.
Той няма да се промени, аз няма да се променя, нито пък вие с твоята приятелка. В такъв случай единствения съвет е: или се примиряваш, или се разделяте. Не знам как очакваш някой да те посъветва нещо по-различно от това, което ти със сигурност вече знаеш.

 
  ...
преди: 6 години, 3 месеца
hash: 8d5c9fff1d
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

4.   Ок, а пък ти си досаден, дребнав, милозлив, отчайващо скучен, способен да мисли с години елементарни неща, без импулс, без живец, без поне малко авантюристичен дух/фибри.
Вглъбен в себе си, в собствената си представа за божественост, виждащ доброто у другите (хахха...хахаа...хаха) но не спираш да набиваш в "лошото" в нея, искаш да я променяш и променяш, а себе си не можеш.
А дано разбереш, ако не...не само тя, НИКОЯ няма да те трае!

 
  ... горе^
преди: 6 години, 3 месеца
hash: c285521d45
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   4, да, вярно е, че ние амбициозните сме скучни и често депресирани, защото не винаги се получава както ни се иска, да не кажа повечето пъти. А вместо това понякога трябва просто да се отпуснем, да се наслаждаваме на живота и да сме щастливи с това, кеото имаме. Дано автора да го разбере, защото на мен ми трябваха много години да го разбера и добре че бепе жена ми малко да ме вразуми. Иначе живота ми щеше да е само планове, рамки, скука, еднообразие и никакво удоволствие. На мен ми трябваха години да го разбера по трудния начин с цената на много продължителна депресия, психотерапии и всякакви такива, вкл. и антидепресанти. Нищо не помага повече от осъзнаване собствения ти вътрешен свят. А това става и благодарение на партньора, ако е подходящ.

Автора и всичко да постигне, пак няма да е щастлив, но приятелката му и в кашон да живее, пак ще е щастлива.

Надявам се автора да разбере правилно думите ми. В кракна сметка ние не винаги имаме власт над нещата, така че понякога е по-добре просто да се насладим на реалността, вместо постоянно да изискваме от нея и да искаме да се промени с надеждата, че това ще ни донесе щастие.


От номер 1

 
  ...
преди: 6 години, 3 месеца
hash: 0ceeafbcf7
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

6.   "...такива ситуациЙ, в коЙто..."
Ужасих се.

 
  ...


...
преди: 6 години, 3 месеца
hash: b351dbdda5
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Мисля, че и двамата изпадате в крайности. При това противоположни. На този етап не виждам бъдеще между вас.
Ж31

 
  ... горе^
преди: 6 години, 3 месеца
hash: 62fb23e49b
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

8.   Номер 1 разсъждава много правилно, рядко виждам толкова смислени коментари!

 
  ...
преди: 6 години, 3 месеца
hash: 30aba603c4
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

9.   Здравей! Аз когато видя , че човек, независимо мъж или жена, се подиграва с недостатъците на другите моментално прекратявам отношенията си с него. Сам казваш, че не виждаш бъдеще с такава жена. Казваш, че си падаш аутсайдер, ти не искаш такъв човек до себе си, просто си казваш "няма да намеря по-добра от нея и затова няма да я оставя" - голяма грешка. Аз правех същото. Вие не просто имате известни разминавания в разсъжденията, вие виждате света по коренно различен начин. Ти се страхуваш да не я изгубиш, казваш, че виждаш доброто и игнорираш лошото, и заради това все още си с нея, осъзнаваш ли че ти сам признаваш, че правиш компромис със себе си? В момента очакваш от нас да ти кажем нещо, което да те задържи при нея, а аз не виждам такова, освен страхът да останеш сам. Аз също се страхувах, бившата ми беше почти идентична с твоята настояща, докато един ден реши, че повече не й трябвам. Съжалявам, знам че боли, но повярвай ми за добро е, вие нямате бъдеще заедно, ще осъзнаеш колко съм бил прав след време, и искрено се надявам да не си припомняш този коментар облян в сълзи. Как виждаш нещата за в бъдеще, ти ще правиш големи планове, а тя ще хвърля салфетки в някоя чалготека? Наистина ли искаш това? Номер 4 е написал/а пълни глупости! Какво да промени в себе си, да започне да обижда хората ли, или да разсъждава на принципа ден да мине, друг да дойде, като нея? Знам какво ти е в главата и, пишейки тези неща, се опитвам да ти кажа това, което на мен нямаше кой да ми го каже. Ще видиш колко по-щастлив и свободен ще се почувстваш. Колкото повече го отлагаш, толкова повече ще те боли когато свърши. Не знам какво повече да ти кажа, едва ли ще ме послушаш, но поне знам че съм опитал да ти отворя очите. Пожелавам ти да намериш добро момиче, каквото заслужаваш, което ще оцени най ценното и рядко човешко качество в днешно време - добротата.

 
  ...
преди: 6 години, 3 месеца
hash: 8fba1622c7
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   1 Аз постигнах почти всичките си цели, защото следвах стриктно и неотлъчно плановете си. Проблемите ми бяха, когато НЕ правих, това, което бях заложил в тях.
Последното е, да се пенсионирам на 33 години, с пасивен доход от поне 12000 лева на месец, та да мога да си гледам семейството.
Т.е. - без да се налага, да се трудят никога повече, за каквото и да е.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 3 месеца
hash: 0fd59e53fa
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   10, много Кийосаки си чел, ама звучиш сякаш сам не си вярваш, но си се вживял в книгите. Само ще ти кажа, че за да изкараваш 12 бона на месец от пасивен доход, ти трябва капитал от 4 млн. лв. Ако до 33 спестиш 4 млн в България, със сигурност ще станеш мнгоо известен и ще те канят по лекции, интервюта, семинари и т.н.

Това и Шарлопов не го е постигнал на 33. Така че успех ти пожелавам все пак, но ти просто си се вживял в книжките и нищо повече. Като станеш на 33, ела пак да напишеш колко пари си изкарал, ама без да лъжеш като сега.

 
  ...

...
преди: 6 години, 3 месеца
hash: 8fba1622c7
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Брат, не знам, нито за Кайосаки нито за Шарапов. Работя като девелъпър и винаги тръся най-яките стартъпи, защото в началото се дават най-големите сток опции. А и стока е по-важен от заплатата. Вместо 50 евро на час, почват да ти дават по 20 на час, но с 40 евро еквивалентен дял. Повечето могат да си позволят, да те държат на половин работен ден, следовстелно, ако си хитър и си отговориш добре договора, можеш да си част и от други стартъпи.
И така, до IPOто, където, дяловете ти, които са били оценени на 40ка евро, сега може да стигнат по над 450. Ако си налял 1000-1100 часа в компанията, това са си 500 000 евра, с опцията, да поскъпнат. И това е, ако не попаднеш на следващия unicorn. Да, има един условия, да чакаш 6 месеца, след IPO, ама се преживяват.
Последната ми компания, правеше тъпи екстеншъни за git, но първите 5 души изкараха по 3 млн в стока, докато аз дойдох много късно и моя дял беше за едва 30 000, ни си заслужаваше. Сега, последната мания е API за банките, които се излива да имат такъв за работа с crypto currency. Там изглежда много примамливо.

Не съм в България от 2010та, откакто станах на 18 ,ако има значение. Идеята, да изкарам още повече пари и да се върна, защото е много евтино, а и смятам, че имаме прекалено малко от световните франчайзи (Например 7/11 ?! Как може, да няма 7/11)

 
  ...
преди: 6 години, 3 месеца
hash: 0fd59e53fa
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   12, ами ще се радвам, ако всичко това е вярно. Успех!

 
  ... горе^
преди: 6 години, 3 месеца
hash: 9e965b3575
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

14.   Криво дърво се оправя, крив човек не се оправя! Намери си подходяща за разбиранията ти, иначе ще продължиш да пишеш теми в подобни форуми! Животът е много кратък, че да го хабиш с дребнави женички!

 
  ...
преди: 6 години, 3 месеца
hash: a1b36a4022
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

15.   Аз съм автора на темата. Проблема ми е че сме млади и точно в тези години си градим основите на живота. Аз съм на принципа че каквото изградя сега по такова ще ходя за напред. Страх ме е не от това да ме зареже, а от това да оставя всичко заради нея и след това да ме зареже и да се окаже накрая че съм си прецакал живота заради любов. И не съм скучен човек, просто нейните забавления са ми скучни на мен. Това да седнеш в кафене и да седиш със часове ме убива и уморява не разбирам къде му е почивката в това. Имам чувството че тя живее за да седне в някой бар вечер след работа и това е. Има поговорка че умния мъж се опитва да промени жената, а мъдрия я приема такава каквато е. Мога да я уредя на много добра и ужасно добре платена работа, но трябва да се запише на едно 6 месечно обучение, тя не иска, работи по 10 часа на ден и се скапва от работа почти за без пари и това и харесва. Не мога да си го обесня.

 
  ...
преди: 6 години, 3 месеца
hash: 9497f26228
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

18.   Твоята приятелка, явно има страх, че може да не се справи с новата работа. Може би, не иска да се изложи пред теб и няма как да ти го каже. Затова си стои на едно място, уж, че и харесва. Аз с триста зора и много, много, разбиране и подкрепа от моят приятел и близките ми хора, се реших да започна втора работа, точно поради тази причина. Да ти кажа, дори при първата си работа, имах панически страх, дали ще се справя. Не съм глупава, схващам бързо, но до седми клас бях тройкарка, изпуснала съм страшно много материал и сега няма навакса не и може би в някои ситуации ще ме помислят за тъпа. Аз си знам, всичко това и въпреки, че се справям с двете трудови дейности, просто с кран ме дърпа ха да опитам. Много съм тегава и имам голями задръжки в това отношение. Ти сам, можеш да прецениш дали приятелката ти е лош и злобен човек. Казваш, че обижда хората, съзнателно ли или просто не мисли и си казва всичко, което и е на устата? Пряма или злобна? Дали пък от финансова гледна точка или от липса на ентусиазъм, породен от някакъв страх от промяна, тя виси по кафе тара? Прецени си, добър човек ли е тя и ако е, защо не я обичаш, такава, каквато е? Лека, полека, когато е готова и без страх, тя може да се отвори към някои неща от твоят свят. Това ще стане, ако подходиш с разбиране към нея.

 
  ... горе^

...
преди: 6 години, 3 месеца
hash: 8d5c9fff1d
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

19.   Н 9, н 4 отдавна е постигнала каквото автора тепърва иска. Н 4 е амбициозна жена с подобни на приятелката на автора характеристики. Просто н4 и много други нямаме нужда да драматизираме и оправдаваме лошия си характер с "амбиция".
Просто правим каквото трябва, а и се забавляваме и вземаме от живота хубавите възможности.
Н 4 вижда/ чувства, че авторът е просто тип "криво старче" на младата му възраст.
Аз съм вероятно малко по-голяма от него. Не живея в България, имам добър стандарт на живот да речем. Имтересно как ти си направи някакви заключения за мен без да съм посочила нищо лично :) Ще ти се така или звездите ти говорят?

 
  ...
преди: 6 години, 3 месеца
hash: ba29e55b93
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

20.   Струваш ми се някое мрънкалце, силно комплексирано от живота и страхливо, живеещо в своята малка черупка. Казваш, че е импулсивна и обмисляш нещата. От толкова много обмисляне да не забравиш да живееш? А и все пак си аутсайдер. Сигурно тя е с много живец, а ти... вече ми се струваш съсухрен. Направи услуга на момичето и се раздели с нея. Не я заслужаваш.

Номер 4-ри колко ме изкефи коментара ти! Точно.
Интересна тема. Интересно ми е как ще се развият нещата. Пак казвам - направи услуга на момичето. Спести и себе си.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker