Любов или живот? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120984)
 Любов и изневяра (29664)
 Секс и интимност (14342)
 Тинейджърски (21869)
 Семейство (6458)
 Здраве (9582)
 Спорт и красота (4693)
 На работното място (3164)
 Образование (7292)
 В чужбина (1648)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18468)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Любов или живот?
преди: 13 години, 1 месец, прочетена 3084 пъти
Здравейте на всички! Много ще се радвам да чуя вашите мнения и съвети. За мен е наистина важно. Благодаря Ви предварително!

Случаят е такъв, че от малко повече от година съм заедно с приятеля ми. Той е на 21г. , а аз на 19г. Той е изключително добър и всеотдаен, прави всичко за мен и най-вече с него мога да бъда себе си. Мисля, че той е сродната ми душа... толкова сме еднакви. Споделям му неща които не съм казвала на никой друг, чувствам го като най-добрия ми приятел. С никой друг не съм се отпускала напълно както когато съм с него. И всичко е толкова взаимно. За него аз съм единствената. Това е наистина прекрасно и мисля, че няма да намеря втори като него. Убедена съм, че с него ще бъдем чудесно семейство от гледна точка на хармонията и разбирателството между нас.

Що се отнася до чувствата и тръпката истината, е че от негова страна те са по-силни докато при мен нещата по скоро клонят към привързаност. Проблема ми обаче е друг - и той, е че ми се иска да беше се появил малко по-късно. Той ми е първият. Не само в секса, но и като гадже, и като първия когото съм целунала и всичко останало, с изключение на това, че не е първата ми любов. Година преди да го срещна бях зарязана от голямата ми любов за която все още мисля. Няма да разказвам за въпросната голяма любов, защото ще стане много дълго, ще кажа само, че въпреки, че тя беше виртуална беше най-истинското и вълшебно нещо което ми се беше случвало (Тя провокира в мен чувства които не вярвам, че може отново някога да изпитам). Най-същественото нещо което ме притеснява е това, че "не съм си поживяла", както ме съветват да направя от малка още. Наистина съм сигурна, че по-прекрасен човек от него няма да намеря, но аз съм едва на 19. Това са най-хубавите ми години и почвам да се замислям дали след време няма да съжалявам, че не съм ги изживяла напълно, че не съм опитала от всичко в този живот, а съм се посветила само на един единствен човек. Не мога да го зарежа и да му кажа потърси ме пак след да речем 5г. Ако го зарежа няма връщане назад и сигурно след време ще съжалявам, че съм го направила. Ако пък не го зарежа дали когато вече съм стара и се връщам назад към миналото няма да си кажа - "Колко много неща съм пропуснала". Неща които няма да мога вече да направя. Как мислите вие? Как бихте постъпили? Кое бихте избрали?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 13 години, 1 месец
hash: 6f4fb70be4
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Ами... поживей си. Няма смисъл да се мъчиш. Ти се мъчиш в момента. Не си щастлива, просто си спокойна.

 
  ...
преди: 13 години, 1 месец
hash: 812d9deb5a
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Какви планове правиш на 19 направо е уникално. Виж, изживей си каквото има да си изживееш до края. Нищо не е сигурнов този живот освен смъртта. Сега се разбирате и сте в хармония, но човешката природа е променлива. Дали след 3 години да речем ще сте в същата хармония? Радвай се на ига и си го изживей... пък после, според какво ти поднесе живота. Научи се да се напасваш.

Лола

 
  ...
преди: 13 години, 1 месец
hash: ddc72f455f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Него зарязваи живота е красив когато има с кои даго сполиоиш. след време щтего тьрсиш но сте кисно един живот живем верно е. но верната лубов чистата един пьт се срешта
всичко друго е лажа.

 
  ... горе^
преди: 13 години, 1 месец
hash: 967b142fb8
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Какво разбираш под "да поживееш"? Секс с други мъже ли? Ако това наистина ти се иска, тогава сегашния ти приятел, колкото и да е прекрасен, не е твоя човек. А ако е за ходене по дискотеки, купони и други такива, какво ти пречи приятеля ти?

 
  ...
преди: 13 години, 1 месец
hash: 10e7baffb4
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   Две щастия наведнъж няма. Сега искаш да си поживееш, което е нормално, но това ще ти омръзне бързо и ще съжеляваш за приятеля си. Мисля, че и ти го обичаш, но не си го осъзнала, защото не си го загубила. А да се омъжиш за първия ти ще е едно от най-прекрасните неща, които могат да ти се случат. Мисля, че просто в момента си в такъв период, връзката ви е дълга и сериозна, опитайте се да я разнообразите, но ти си решаваш, на сила хубост не става. Mary Jane

 
  ...


...
преди: 13 години, 1 месец
hash: bbb32ef26e
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   В живота на човека не може да се случи всичко. Просто няма как. Всеки на дадена възраст се пита този въпрос "Колко много неща съм пропуснала" но в момента този въпрос си личи, той не е твой много си млада за да е твой. Не се мъчи да копираш случките от живота на другите. Те "другите" не са живяли по-добре или по-зле само защото са имали повече сексуални връзки повече събирания и раздели. Това е твоята младост твоят живот само ти си господар на живота си. И няма да пропуснеш толкова много, защото не си плакала при раздяла / пък и никой не знае/ в бъдеще може да ти се случи. Дано ме разбираш.

 
  ... горе^
преди: 13 години, 1 месец
hash: 8a7e468f41
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Преди много години аз прекъснах една такава сериозна връзка с прекрасен мъж (осъзнавах го и тогава че е такъв), но му бях първата жена и не вярвах, че ще остана последната, не че в момента беше способен да ми изневери, но си мислех че все някога след години няма да устои на любопитството какво е да е с друга жена (а беше достатъчно привлекателен, умен, амбициозен и т. н. и жените го заглеждаха). Срещнахме се и след години в друг град и беше все още същият прекрасен мъж, но вече не можеше да имаме същата връзка като преди и все пак не съжалявам и смятам че съм постъпила правилно тогава, иначе предполагам щеше да последва един разбит брак заради изневяра и да го намразя, а сега срещнах друг прекрасен мъж и се надявам да бъдем много щастливи заедно. Според мен си права, че сте се срещнали прекалено рано, а щом си задаваш тези въпроси, те няма да изчезнат от само себе си, а с годините ще се задълбочават и ти ще се разкъсваш между това, което искаш и това че не искаш да го нараниш.

 
  ...
преди: 13 години, 1 месец
hash: a782055bcc
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Винаги съм била против сериозните връзки на такава крехка възраст, а и от наблюденията, които имам не издържат във времето. Човек трябва да е опитал това онова, за да се наживял малко или много, в противен случай следват изневери, разправии и какво ли не. Наистина някои хора се срещат прекалено рано, други прекалено късно. Такъв е живота...

 
  ...
преди: 13 години, 1 месец
hash: c072f04f72
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Авторке, дефинирай "наживяване". Значи искаш да опиташ от сладостите на живота ? Да караш момчето да те чака послушно докато си отваряш краката за кварталните пияници... такива сте вие жените.

 
  ... горе^
преди: 13 години, 1 месец
hash: 354764c091
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Аз едно нещо не разбрах - как така ти е бил първото гадже, след като според думите ти, година преди да го срещнеш, си била зарязана от голямата ти любов?? Иначе те разбирам и подкрепям за всичко, но на твое място не бих си правила планове за далечно бъдеще и недей да мислиш отсега кво ще си кажеш след време. Нали за това е младостта - за да се пропилява, след това няма да имаме такова време и колкото повече се отдалечаваме от нея, толкова ще искаме да се върнем и ше си казваме "колко много сме пропуснали". Но защо да си затрудняваме самата младост в излишни разсъждения и планове за старостта? :) Живей само за настоящето, успех!

 
  ...

...
преди: 13 години, 1 месец
hash: e59c85f936
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   № 10 - авторката говори за виртуална любов. На мен, която съм по-скоро от поколението на родителите на авторката не ми е ясна такава както се казва неконсумирана любов, но както и да е.
А колкото до въпроса - мисля, че коментаторите не отчитат едн нюанс в писмото. Авторката казва, че момчето я обича повече, че чувствата му са много по-силни, а при нея става по-скоро дума за привързаност. Така, че, самата авторка не изпитва толкова силни чувства и от там идва колебанието. Възрастта е наистина малка, може да срещне различни мъже и може наистина да изпита по-големи чувства. А може и да не изпита. Но едно е сигурно тя не е толкова влюбена в приятеля си. Така, че не е въпросът дали си си поживяла авторке, а колко обичаш въпросния и добре ли ти е с него във всякакъв смисъл. Става дума и за секс, и за духовна връзка и т. н. т. Ако поне в момента си убедена в чувствата си ти просто ще искаш да си с него и толкова. Няма да се колебаеш.
Колкото до трайността на подобни връзки - примери и в едната и в другата посока колкото искате. Имам достатъчен опит и мисля, че нито възрастта, нито разликата между двама души, нито разстоянията дори не са толкова важни както това да имаш големия шанс да намериш сродната си душа, тойзи, с когото си пасвате в секса и извън него изобщо истнската си любов. За съжаление пок опитът ми показва, че това е много, много рядко явление.

 
  ...
преди: 13 години, 1 месец
hash: fec34afb4d
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Точно в същото положение съм, сам че съм малко по - голяма (На 21). Много си обичам приятеля, той е сродната ми душа. Също имах незабравима виртуална любов и... искам да опитам повече неща. Но знам, че ще съжалявам. Докато го обичам ще съм с приятеля си и ще съм му вярна. Ако в даден момент разбера, че не го обичам или, че връзката ни е изчерпана, ще го зарежа. Но, защо да развалям всичко сега, когато е хубаво? Може пък и да ми е голямата любов (реална)... Само времето ще каже. Моят съвет е да не прибързваш и да не го нараняваш излишно.

 
  ... горе^
преди: 13 години, 1 месец
hash: 41b3c0e50b
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

13.   Подкрепям номер 12. Човек, независимо от възрастта си, трябва да изживее връзките си пълноценно, а не да слуша разни хорски приказки как трябвало да си "поживее". Ми, че тя ако го обича и са си сродни души и сега си живее чудесно. А мисля, че авторката си го обича момчето, просто има едно обстоятелство около предишна любов, което не й дава мира, а не по-малко разколебаващо й дестват и хората около нея, който я настройват да си живеела живота. Но всеки разбира това да се наживееш по различен начин. И само ще кажа, че човек трябва да живее тук и сега. Щом тук и сега е щастлив с човека до себе си, не бива от някакви предрасъдъци да се разделя с него. После ще се пита - а какво щеше да е, ако не го бях направила, може би щях да съм по-щастлива. Защото дискотеките и безразборния секс омръзват също толкова бързо. А дали човек ще си поживее на 19 или на 29, няма никаква разлика. Познавам една мацка, която се жени и ражда 2 деца без да е имала друг мъж в живота, а когато все пак се стига до раздяла, тя не се тюхка какво е пропуснала, а просто си го наваксва на 39. Така че, време за живеене ще се намери предостатъчно, независимо дали като младеж или не. Затова отново ще посъветвам авторката - изживей си връзката пълноценно, за да не съжаляваш, че си изпуснала голямата си любов поради хорски приказки как според тях трябвало да си живееш живота. Важното е да се оттърсиш от спомените за отминали големи любови и да решиш да живееш само в настоящето, с човека който в момента е до теб, а пък бъдещето ще покаже дали той ще остане до теб или все пак ще имаш своята доза "живеене" (която лично за мен е супер скучен начин на живот и се пропускат нещата, които биха ни направили истински щастливи). Късмет и всичко добро.

 
  ...
преди: 13 години, 1 месец
hash: f305fae3a6
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

14.   Любовта е най-важна, за нея, ако е истинка няма да съжаляваш никога, а за поживяването-няма какво да губиш, просто мъже за по една вечер. Всеки има представа за "поживяване"-можеш да си живееш и да имах прекрасен живот и с един, макар и той да е първи и единствен, радвай се, защото в днешно време има все по-малко хора, които държат на любовта и моралните ценности:) Успех:)

 
  ...
преди: 13 години, 1 месец
hash: 3cba997590
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

15.   номер 4 е прав, така се изказваш че всеедно си казваш, искам да правя секс със 4-5 и тогава да се обвържа сериозно. Я се радвай на това че си обичана, че некои като мен например (18 г. ) им липсва това чувство и никога не са го изпитвали. Живота ти е много хубав щом си имаш такъв приятел, нали не искате свине? Еми ето ти имаш свестен а не свиня, но ако го зарежеш заради тва "поживяване" после нема да можеш да се върнеш при него а требва да си търсиш друг, но дали ше бъде свестен?? Най много да попаднеш на некой улигофрен, после пак и после пак и така ще се отчаяш от любовта и ще съжаляваш за това че си си поживяла навремето, и най много да хванеш да обърнеш страницата и да бъдеш само партньорка за секс и тва е, понеже си стигнала до извода че след толкова много олигофрени, май не съществува истинската любов или по-скоро подходящия, но той ще си кажеш съществува ама вече го няма до мен, друг като него надали има и надали ще срещна. Е така ше си викаш. Така че имала си време да си живееш 19 години вече и мисла че стигат, мисля че сега е време да се ориентираме във живота, какво искаме и т. н. а не все още да си живееме.

 
  ... горе^

...
преди: 13 години, 1 месец
hash: d1d2f75193
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

16.   Искренно благодаря за мненията на всички Ви! Накарахте ме да се замисля и преосмисля много неща. Под "наживяване" определено нямам предвид главно секса с други. Никога не съм слагала секса на първо място. Ако беше така щях да го направя много преди 18, тъй като са ми се отдавали възможности, но не съм, защото не ми е безразлично с кой ще си легна. За мен много по-важни са чувствата и емоциите които дадения човек провокира в мен и това какъв е той самия като личност. По отношение на личността моя приятел е такъв какъвто съм мечтала да бъде човека до мен. Но по отношение на чувствата не е точно така. Мисля, че номер 11 е много права - Колебанията ми идват от това, че чувствата ми не са особено силни. В началото ги имаше, но с времето намаляха. Явно това ме провокира да се впускам в мисли за поживяване, за това да бъда с други мъже, с които може да изпитам по-силни чувства. Сега като се замисля обаче, по отношение на двете най-важни за мен неща "личност-чувства" осъзнавам, че за двата пъти, в които съм била влюбена, в първия случаи с т. н ми "виртуална любов" плюса беше от страна на чувствата, докато като личност осъзнавах, че не беше за мен, а сега с настоящия ми приятел е точно обратното.. като личност е идеалния добре ми е с него, но чувствата не са особено големи. Сигурно съществува и трети вариант, в които и двете неща са на лице, но каква е вероятността да го срещна? Сигурно не е много голяма... Сигурно трябва да избера само едно от двете?

 
  ...
преди: 13 години, 1 месец
hash: 4bbd321eae
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

17.   не, защо?

ти в момента нали не си влюбена? Стой си с гаджето... кой знае. Но не вярвам, че и предишните ти „влюбвания„ са истинси... порастни първо

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker