Странно поведение - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121029)
 Любов и изневяра (29665)
 Секс и интимност (14347)
 Тинейджърски (21877)
 Семейство (6463)
 Здраве (9587)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3166)
 Образование (7293)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18483)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Странно поведение
преди: 6 години, 3 месеца, прочетена 1866 пъти
Здравейте! Познавам момиче, от 12 клас, което трудно общува. Единствено, ако я попиташ нещо, тогава и тя ти отговаря кратко. Каквото и да и поискам от сорта на ученическите принадлежности или пък кърпички или дъвки, та дори и пари назаем - тя винаги отслужва. Мисля, че психиката и за общуването с хората само пустее. От 8 клас, за 5 години тя не е завързала нито едно приятелство от нашия клас. Не е видяла нищо лошо от нас, но и не иска да говори ни най-малко с нас. Постоянно ходи с униформа, но не е зубър, има прлични оценки, но не и блестящи. Освен това не си носи телефон на училище(а има, но казва, че просто няма навика да го носи), също така казва и че вярва в Бог и отрича теорията на Дарвин. Странно, а? Предстои ни да кандидатстваме в университети. Попитах я какво мисли да прави с бъдещето си, а тя каза, че е объркана и несигурна в целите си. Веднъж докато си говорехме, за проблема и с общуването и, ми сподели, че не обичала да накърнява хората по какъвто и да е начин и затова предпочита да си мълчи. За първи път чувах такъв отговор. Зачудих се, но нищо не отговорих. Падам си по въпросите с психиката на хората и затова се осмелих и да пиша тук за тази чудата персона-''ТЯ''. Искам да ви запитам дали според вас това момиче ще има наченки на промяна в бъдеще, дали ще се очовечи, ще почне и да общува според вас, защо и е токова трудно да общува, ненавижда ли ни като нейни съученици, горда ли е, от какво би могло да се породи такова държание?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 3 месеца
hash: 323bf32ecf
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Аз мисля, че ако в това момиче има проблем тя е тази, която трябва да търси отговор

 
  ...
преди: 6 години, 3 месеца
hash: 7228aba28e
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   А аз съм същата само, че след училище. В училище не може да ми се затвори устата, ама след това не излизам с никой от класа, нито с други приятели. Така, че тя не е единствена.

 
  ...
преди: 6 години, 3 месеца
hash: 06aa601cc8
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Поведението ѝ се дължи от различното възпитание и ценностна система. Нито ви презира, нито се чувства като нещо повече от вас, просто не си пасвате като типажи хора и тя го знае. Има и други хора като нея, аз съм срещала поне 3-4. Говорила съм доста с тях на теми като религия, възприятия и образование. Не съм се опитвала да ги приобщя към своя компания, защото те не са имали желание. Не са ме търсили през свободното си време и рядко са идвали първи да ме заговорят. Пък и темите са били съобразени с техните виждания, исках да ги разбера и да бъдем приятели. Съученичката ви може коренно да се промени за следващите 5-10 години, но е по-вероятно това да не се случи. Не се опитвай да ѝ натрапваш мнението си или да я променяш, сигурно се чувства добре така, по такъв начин е израснала и се е научила да живее с различни идеали и принципи от общоприетите. Няма лошо да си говорите и да се държиш мило, но тя просто е различна, приемаш я каквато е и не я анализираш. Не мисля, че е сбъркана, просто не се вписва и не е съгласна с масовите виждания. Което би обяснило отговорът ѝ.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 3 месеца
hash: f2ff3c851a
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Много е хубаво, че искате да я приобщите. Ние имахме такава съученичка и другите много зле се държаха. Сега е по- комуникативна. Хората се променят. Аз също не съм от хората който говорят много.

 
  ...
преди: 6 години, 3 месеца
hash: 242b3fd056
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Ти се погрижи за своето ограмотяване, вместо за странностите на хората.

 
  ...


...
преди: 6 години, 3 месеца
hash: 169dbe2701
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Чуй много внимателно това, което ще ти напиша, и ако можеш, вникни в него.
1. Ти си късметлия, че познаваш такова момиче, аз цял живот търся такъв човек и още не съм срещнала. Ако искаш да запазиш познанството си с нея, я приеми такава, каквато е и не й вменявай такива глупости като "странна" и "проблем с общуването".
2. Проблем имаш ти, че тя не общува, тя не страда от това. Тя има нещо много по-добро, което сигурно никой от вашия клас няма - тя общува с Бог. Все едно да кажа за теб - цял живот ли ще имаш проблем с общуването с Бог? Ти ще ми кажеш, че не се чувстваш да имаш някакъв проблем, както и тя, предполагам, не страда от това, че не си говори с вас.
3. Както сам си видял, тя е добронамерена - услужлива, не отказва помощ, дори и пари. Това, че мълчи не значи, че се мисли за нещо повече, че е високомерна, или че ви презира, напротив! Просто се пази от грях.
Тя сама ти е отговорила - не иска да накърни никого, да нарани никого. Къде виждаш ненавист тук, или високомерие?
4. Наистина ли не си чувал за хора, които не вярват в теорията на Дарвин (която между другото отдавна е отхвърлена), а вярват в Бог? ТЯ е християнка, най-вероятно православна, а не от сектите. Вярва в Бог, сигурно ходи на църква, пости, изповядва се и всичко останало, което правят няколко десетки хиляди хора в България. Внимава над поведението ти, над мислите си, за да не оскърби Бога с някой грях. Неща, които за вас, младежите, са ежедневие в общуването, за нея са грях (и не само за нея).
Обърни внимание на разговорите, които водиш с близките и приятелите си, колко пъти си обидил някого па макар и на шега да е, колко пъти си използвал цинични изрази, колко пъти си възроптал срещу майка си или баща си, колко пъти си излъгал, макар и в нещо дребно, колко пъти си се подиграл на някой различен от теб, колко пъти си се държал непристойно. Дали си пушил/пил, или си одобрявал пушенето/пиенето на другите около теб, дали си се натискал някога с някое момиче, или сте правили секс, дали си подминал просяк с презрение и подигравка, дали си обидил учител, или си говорил зад гърба на съученик, дали си излъгал майка си в очите, а тя ти е вярвала? Дали си бил непокорен на волята на баща си?
Всичко това са грехове, от които тази, най-вероятно чиста и свята душа, се пази. Завиждам ти, че имаш честта да я познаваш. Послушай ме - ако не я оценяваш такава, каквато е, направи й услуга и не се занимавай повече с нея. Тя няма нужда от това, от начина, по който я гледаш (с почуда, кога щяла да се очовечи), от това да решаваш "проблемите" й и прочие. Приеми просто, че има хора, които са избрали път, по-различен от широкия и равния, по който вървим всички.
А ако пак се случи да говорите за това какво ще прави като завърши, може само да и кажеш - да постъпва така, че да не съжалява впоследствие.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 3 месеца
hash: 1b2edd1a3a
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Има два варианта, по-точно три:
1. Жертва е на някаква форма на домашно насилие
2. Страда от депресия
3. И 1., и 2.
Така мисля аз по описанието, което даваш.

 
  ...
преди: 6 години, 3 месеца
hash: 0363c40750
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Обратното на гордостта - нейното е скромност.

 
  ...
преди: 6 години, 3 месеца
hash: 50e3027b61
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

9.   Мерси много на всички за коментарите!От автора.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker